Sütüm çok fazla yardım :(

ervas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2015
174
169
103
37
Böyle bir derdim olacağı hiç aklıma gelmezdi ama sütüm çok fazla. 27 günlük bir bebeğim var ve emerken boğulacak gibi oluyor. Emdikten sonra da ağzından burnundan kusuyor tıkanıyor. Emzirmekten korkuyorum. Birazını sağıp vermeyi denedim hiçbir faydası yok. Daha da artıyor sütüm. Ve fışkırarak akıo napabilirim yardım edin..

O anda göğüs ucunu biraz ovala ben öyle yapıyorum biraz duruyor bende aynı sorunu yaşıyorum kızımın Boğaz'ında kalıyor korkudan ölüyorum

Emzirmeden önce sağ biraz. Tazyiki azalsin. Sonra emzir. Hem ilk gelen sut daha suludur. Sonraki gelenler daha yagli ve besleyici. Emzirirken de gogsunu parmaginla biraz sık ki fiskirir gibi akmasin. Bu arada masallah.

Herşeyin azı da fazlası da zarar gerçekten sabah makinayla iyice çoğalmasın die elimle sağdım süt içinde kaldım. Bebeğim sağdıktan sonra 10 dk emdi ve tıkanıp bıraktı. Bıraktığı an üstümüz battı o kadar çok akıodu hala. Sonra da ağzından burnundan 3 kere kustu. Nette adaçayı sütü azaltıo die okudum ama deneyeniniz var mı işe yarar mı ki?

ayy kıskandım. kuzum benim de öyleydi ilk ay. sonra azalıyor zaten. sen sütünü sağ ve stok yap ki mamaya ihtiyacın olmasın.

Bende de öyle emzirmeden önce bebeğin burnunun tıkalı olup olmadığını kontrol et. Bide emzirirken burnunun yeterli nefes alıp almadığını meme kapatıyor bazen. Kusması peynir gibi ise kesil kesik normal doyduğunun işareti bide gazını çıkarmayı ihmal etme burnundan kustuğu zaman burnunh iyice temizle başı vücuduna göre daha yukarda olsun emzirirken

Süt fazla olması kötü değil şekerim mühim olan değerlendirebilmek
Al süt saklama poşeti at dolaba
6. Ayından snra miktarı azalınca akviye yaparsın
Ayrıca bebeğini annene vs bırakıp eşinle markete çay içmeye çıkarsan yahut ilaç
İçmen gerekir de emzirme yasağın olursa 1-2 saat o durumlarda işe yarar hiç olmadı ek gıdaya geçince sabah kahvaltısına yahut akşam muhallebisine katarsın

arkadaslarin dedigi gibi sag sonra biraz daha buyuyunce verirsin o sutler sonra cok lazim olur. bazen hasta olursun sutun azalir ne biliyim stres olursun. bebebgin buyudugunde verebilirsin yetmedigi anlarda takviye.

maşallah.
nazar değmesin inşallah.
bence öyle bir şeyler içmeyin. daha çok erken bunun için. ileride pişman olabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim hepinize. Bebeğim bugün 39 günlük oldu galiba midesi genişledi iyice ve biraz obur gibi tek göğsümü boşaltıo gibi bir emmede. Doktora gittik bu arada. Kesinlikle devam etmemi söyledi emzirmeye ben biberonla vermeyi düşünüyordum. Alışacak dedi bebiş küçük daha sabret dedi. Yalnız bırakamıoruz hiç kuzumu. Uyurken bile birimiz bekliyoruz mutlaka başında, bazen kusup tıkanıo uyurken. Ama eskiye göre daha iyi çok şükür. Sağlıkla büyütürüz inşallah bebişlerimizi

Saklama posetleri var onlardan once sag sutu at dipfrize ustune tarih at disari cikarken falan alirsin yanina cok iyi oluyo oyle ne guzel bol sutun var yarasin bebisine

Eskisi kadar çok dolu değil artık göğüslerim kızım büyüdükçe fazla içmeye başladı. Poşetlerden aldım attım dondurucuya. Bi de sağmadım Bikaç gün hiç. Ilk önce sızladı ama sonra yavaş yavaş acısı geçti. Sağmadığım için biraz azaldı galiba. Doktor sağmazsan azalır demişti. Kusmalarımızın sayısı da eskiye göre daha az. Ama hala korkutucu. Doktorum rahatlattı psikolojik olarak. Şimdi emzirmekten korkmuyorum en azından. Azaltma fikrinden vazgeçtim artık. Çok teşekkür ediyorum hepinize fikirleriniz için

Bebeğinizi hafif yan yatırıyorsunuz değil mi?
Tıkanmaz böylelikle geceleri...

Bebeğinizi hafif yan yatırıyorsunuz değil mi?
Tıkanmaz böylelikle geceleri...
Evet yan yatırıyorum arkasına da destek yapıyorum yastıklarla. Bebeğim 41 günlük oldu bugün. Kusmayı sevmediği için kafasını geri atıo yutmaya çalışıo hep. Böyle yapınca kafasını düzeltio tabi o ara uyanıyorum genelde. Şimdi yan yatış yastıklarına bakayım diyorum. Faydası olur mu bilmiyorum

Ne yiyip içiyorsun bu kadar fazla sütün sırrını bizede söyle lütfennnn

Ne yiyip içiyorsun bu kadar fazla sütün sırrını bizede söyle lütfennnn
Özel bişey yiyip içmedim hiç bünye meselesi galiba. Artık eskisi gibi değil zaten ama yine de yeterli şükür. O zamanlar su içmiyordum korkumdan. Su ve sağma çok artırdı. İnşallah bol bol sütünüz olur

Valla neler yapıyom saat başı sağıyorum ama dediğin gibi bünye meselesi galiba. Teşekkürler iyi dileklerin için

Kimi kadinin sutu cok oluyor maşallah yan yatırma yastiklari var onlardan al bence canim ben kullandim memnun kaldim

Kimi kadinin sutu cok oluyor maşallah yan yatırma yastiklari var onlardan al bence canim ben kullandim memnun kaldim
4 aylık olduk biz artık. Doktorumuz yanınızda yatırın dedi en sonunda. Bebeğimin reflüsü varmış. Almaya gerek duymadım ama hep yastıkla yatırdım. Teşekkür ederim ilginiz için. Rabbim sütü olmayan annelere bol bol süt versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…