sutum kesilmedi

AlmanyaTreni

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
2.971
2.973
Merhabalar arkadaslar
benim 4aylik oglum var ve melesef emziremedim. Tutmadi. 40gun emdi sonra emmedi. Sorun suki gogsumu SIKTIGIM zaman hala sut geliyor benden. Bunu yasayan varmi. Normal mi.
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

merhaba, öncelikle meme başının etrafındaki areola denilen kahverengi kısmı kontrol etmeni öneririm. eğer o bölge çok sertse çocuk da pompa da süt çıkaramaz. o bölgeyi masajla yumuşatman gerekir. masajın nasıl yapıldığını görmek için şu videoyu izle . bebeğinin emmeyi bırakmasının diğer bir nedeni de dil altı bağı olabilir. bazı bebeklerde bu bağ çok kısa oluyormuş ve memeyi dilleriyle bastıramadıkları için süt çıkaramıyorlarmış. eğer bebeğin dilini hiç dışarı çıkarmadıysa büyük ihtimalle böyle bir sorunu vardır. hastanede dil altına kesik atarak problemi çözüyorlarmış. pompa da areola denen kısmı sertleştiriyor. çok fazla kullanmamanı öneririm. kullansan bile mutlaka hemen ardından masaj yap ki yumuşasın. umarım problemin çözülür. geçmiş olsun.

Merhabalar arkadaslar
benim 4aylik oglum var ve melesef emziremedim. Tutmadi. 40gun emdi sonra emmedi. Sorun suki gogsumu SIKTIGIM zaman hala sut geliyor benden. Bunu yasayan varmi. Normal mi.
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
Günaydın mutlu pazarlar :)
Aynı sorunu yaşayan deneyimli bir anne olarak size önerim ve ilk hatta tek yapmanız gereken şey sütünüzü tahlil ettirmek olacaktır.Bir annenin en güzel hayallerinden biri evlâdını emzirmektir ancak bazen bu mümkün olamayabiliyor :KK43: Sütün tuzlu veya acımsı olabilir şu günlerde bebeği buna zorlamayın ve acil tahlil yaptırın .Bende aynı durumu yaşadım tahlil sonucu tuz oranı yüksek çıktı ve mecburen hazır toz sütle büyüttüm yavrumu.Şu an 18 yaşında ancak ne acıdır ki inanılmaz bir olay bunu doktorlar söylüyor tabii şu an hala göğüslerimden süt geliyor ve bu tamamen ben kaynaklı psikolojik bir durum çünkü onu emzirmeyi çok istemiştim:KK43:
Şimdi hemen tahlile ve ardından da doktora :)
Sevgi ile kalın ...

Günaydın mutlu pazarlar :)
Aynı sorunu yaşayan deneyimli bir anne olarak size önerTesekkurve ilk hatta tek yapmanız gereken şey sütünüzü tahlil ettirmek olacaktır.Bir annenin en güzel hayallerinden biri evlâdını emzirmektir ancak bazen bu mümkün olamayabiliyor :KK43: Sütün tuzlu veya acımsı olabilir şu günlerde bebeği buna zorlamayın ve acil tahlil yaptırın .Bende aynı durumu yaşadım tahlil sonucu tuz oranı yüksek çıktı ve mecburen hazır toz sütle büyüttüm yavrumu.Şu an 18 yaşında ancak ne acıdır ki inanılmaz bir olay bunu doktorlar söylüyor tabii şu an hala göğüslerimden süt geliyor ve bu tamamen ben kaynaklı psikolojik bir durum çünkü onu emzirmeyi çok istemiştim:KK43:
Şimdi hemen tahlile ve ardından da doktora :)
Sevgi ile kalın ...

Cok ilginc gercekten tesekkurler mutlaka yaptircam benimkide Psikolojik olabilir kesin ruyalarima bile giriyor emziriyorum bebegimi ...

Cok ilginc gercekten tesekkurler mutlaka yaptircam benimkide Psikolojik olabilir kesin ruyalarima bile giriyor emziriyorum bebegimi ...
Günaydın :)
Vakit kaybetmeyin lütfen bebiş diğer sütlere alışmadan yaptırın diyorum çünkü daha sonra geri dönüş zor yada hiç olamayabiliyor.
Rica ederim kolay gelsin...

Sagdigim zaman bi cay kasigi kadar bile gelmiyor. Emzirmeyi deniyorum hergun ama öhhh yapiyor bende cok istiyordum emmesini.
sen sürekli sağmaya devam et bence 5 dk sağıp bırakma gelmesede hergün düzenli 2 3 saat arayla sağ bence gelir.bol yeşil mercimek çorbası iç.bana faydası olmustu.birde bebeğin uyandığındadamı emmiyor yani açken.belki bişeyler verdikten sonra deniyosundur.birde bence emzik biberon verme kaşıkla ver herseyi

sen sürekli sağmaya devam et bence 5 dk sağıp bırakma gelmesede hergün düzenli 2 3 saat arayla sağ bence gelir.bol yeşil mercimek çorbası iç.bana faydası olmustu.birde bebeğin uyandığındadamı emmiyor yani açken.belki bişeyler verdikten sonra deniyosundur.birde bence emzik biberon verme kaşıkla ver herseyi

Denicem tesekkur ederim ♥

X