sütüm yetiyor mu yardım edin

kronik061

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
349
188
43
34
40 günlük bebeğim var sürekli memede durmak isteyen bir bebek o yüzden çevrem sürekli aç olduğunu düşünüp mama verdiriyor genelde mama dan sonra kusuyor.uyku düzeni yok gündüz sürekli emdiği için göğsümde süt birikip birikmedigni anlamıyorum süt olsun niye herşeyi yapıyorum günde 2 kere 30 cc iciyor vermek istemiyorum ama bazen bağıra bağıra ağlıyor açtır diye veriyorum içim hiç rahat değil bu durumları yaşayan var mi

Lütfen mama verme sanırım ilk çocuğun insan ilk çocuk ta böyle yapıyor. Sen millet e bakma gazı vardır. Bunun için ağlıyordur, zaten mama dan sonra kusuyormuş, demekki aç değil, ayrıca aşıya gittiğinde kilosuna bakmadılarmı kaç kilo almış yetip yetmediğini aldığı kilodan anlarsın. Bebekler ilk zamanlar böyle karnı aç olmasa bile gazı falan olduğu için sürekli memede olmak istiyorlar çünkü en çok rahatlatan ve kendini güvende hissettiği yer sadece annesinin memesi. İnsanlara lütfen takılma bebeğin emerken yutkunması nasıl süt geldiğini böyle de anlarsın memeni verdikten sonra 1_2dakika emip uyardıktan sonra bi anda süt salınımı başlar bunu kendinde hissedersin, ve bu salınmayla birlikte bebek artık yutkunarak emmeye başlar bu süre biraz devam etmesi lazım. Sen bu süreye bakabilirsin çevreye bakarsan hepimiz mamaya başlarız. Sen sütüm yetiyor de Allah ın izniyle yeter de artar bile daha 40günlük zaten mideside küçük. İnşallah faydalı olur senin için

Lütfen mama verme sanırım ilk çocuğun insan ilk çocuk ta böyle yapıyor. Sen millet e bakma gazı vardır. Bunun için ağlıyordur, zaten mama dan sonra kusuyormuş, demekki aç değil, ayrıca aşıya gittiğinde kilosuna bakmadılarmı kaç kilo almış yetip yetmediğini aldığı kilodan anlarsın. Bebekler ilk zamanlar böyle karnı aç olmasa bile gazı falan olduğu için sürekli memede olmak istiyorlar çünkü en çok rahatlatan ve kendini güvende hissettiği yer sadece annesinin memesi. İnsanlara lütfen takılma bebeğin emerken yutkunması nasıl süt geldiğini böyle de anlarsın memeni verdikten sonra 1_2dakika emip uyardıktan sonra bi anda süt salınımı başlar bunu kendinde hissedersin, ve bu salınmayla birlikte bebek artık yutkunarak emmeye başlar bu süre biraz devam etmesi lazım. Sen bu süreye bakabilirsin çevreye bakarsan hepimiz mamaya başlarız. Sen sütüm yetiyor de Allah ın izniyle yeter de artar bile daha 40günlük zaten mideside küçük. İnşallah faydalı olur senin için
DOĞDUĞU günden beri mama yiyor o yüzden kilo olarak kontrol edemiyorum ki ayda 1 kilo aldı ilk doğduğumdan beri ne yapacağımı şaşırdım çok ağlayınca aç mi diye dayanamayıp veriyorum ama artık azaltarak bırakmayı deneyeceğim inşallah aç bırakmam

40 günlük bebeğim var sürekli memede durmak isteyen bir bebek o yüzden çevrem sürekli aç olduğunu düşünüp mama verdiriyor genelde mama dan sonra kusuyor.uyku düzeni yok gündüz sürekli emdiği için göğsümde süt birikip birikmedigni anlamıyorum süt olsun niye herşeyi yapıyorum günde 2 kere 30 cc iciyor vermek istemiyorum ama bazen bağıra bağıra ağlıyor açtır diye veriyorum içim hiç rahat değil bu durumları yaşayan var mi[/QUOTE
Bebeğinizin doyup doymadığını anlamanın diğer yolu çiş takibidir. 24 saat içinde 6-7 çiş yapıyorsa doyuyordur. Boşuna mama vermeyin. Gazı sancısı çekiyordur. Aynı durumu ben de yaşadım. Şu büyükler her şeyi çok bildiklerini sanıyorlar

beebginin gazi var buyuk ohtimalle
gazi olan beebek hiçkirir, altdan çok yellenir
bide kesik keisk kusar peynir gibi

sagdigin sutle emzirdigin ayni olmaz miktar olarak bun dunyadaki en iyi pompa bebek dudaklari daha iyisi icat edilmedi
aç kalan bebek kuçuk top gibi sert kakalar yapar , kilosu az olur
emzik verirsen biiraz rahatlayabilirsin
etraftakiler çàok bluyor onlar her çocuga aç derler sen bakma onlara

Arkadaşım bebeğini güle gule buyut. Bi kere sana mama ver diye ısrar edenleri sallama. Önemseme. Egerki sutun yetiyorsa mama verme. Aylık 1 kilo iyi ideal. Bebeğini iyi gözlemle. Kendini geriyorsa vücudunu yay gibi geriyorsa ayaklarını kendine çekip ağlıyorsa gazi vardır.
Memede olmak ona kendini güvende hissettiriyor olabilir. Henüz adaptasyon donemi. İs sende bitiyor iyi gözlemliceksin.
Mama verdikten sonra kusuyor demissin hep mi kusuyor yoksa mamadan sonra susuyormu ağlaması kesiliyormu bunlar önemli. Emzik kullanmayı denedinmi? Emzik bebeğini biraz rahatlatabilir.

Benimde 43.günüm ve 6gün emzirebildim şu zamana kadar hep sağdım biberonla verdim gögüslerm haddinden fazla yara oldugu icin. Biberonda kolay gelince cok fazla süt icmeye basladık biz doktor sasirmisti hatta. Emziriyorum sanmıştı ve demişti ki sürekli memede tutma gazı cok olur memede kaldıkça doyduguna emin ol ondan sonra gazını cıkar bırak aglıyosa aglasın demişti (tabi mümkün değil bu dediği kendi haline birakamam) , ve sütün yetiyodur emdikçe göğüsü boşalttıkça süt artar rezene,ıhlamur,humana anne çayı içiyorum bebeğide cok rahatlatıyo tavsiye ederim bebişinde rahatlar gün içinde. Kayısılı meyve suyu iciyorum bol bol. Bir de bi çay kaşığı süt sağ içine bi çimdik az ama yani kimyon at bebişe ver gazsa rahatlatir , ben su verilmesine bile karsiydim ama bebis aglarken bunlari düsünmek pek mümkün olmuyoo:) kucagina al sirtini sivazla basını sev ve kesinlikle emzik ver alışsın boşver cok büyük rahatlık ama benimki uykuya dalarken sürekli düşürüyo on kere kalkıp geri veriyorum da sürekli memede kalması daha kotudur heralde .. İnş rahat , keyifli günleriniz olur bebişinizle.. :)

beebginin gazi var buyuk ohtimalle
gazi olan beebek hiçkirir, altdan çok yellenir
bide kesik keisk kusar peynir gibi

sagdigin sutle emzirdigin ayni olmaz miktar olarak bun dunyadaki en iyi pompa bebek dudaklari daha iyisi icat edilmedi
aç kalan bebek kuçuk top gibi sert kakalar yapar , kilosu az olur
emzik verirsen biiraz rahatlayabilirsin
etraftakiler çàok bluyor onlar her çocuga aç derler sen bakma onlara
Emzik almıyor 3 4 günde bir cıvık kaka yapıyor onu da kendi yapamıyor çoğu zaman ben yağ ile destek oluyorum ben de artık o kadar inandım ki çocuk aç diye böyle düşüne düşüne olan sütümde gidecek diye korkuyorum

Back
X