• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütüm yetmiyor .....

EsraCadi

inci'm kızım biriciğim(ssçs)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
489
21
643
40
Kızlar emziriyorum bende ama yetmiyor bebegım ac kalıyor.ac kalıncada uyumuyor.süt cogalması ıcın ne yapmam lazım.birde grip oldum iştahım falan hıc kalmadı.vücudum halsiz..ne yapmalıyım sizce??

Canım benimde ilk 3 gün olmadı sütüm nerdeyse hiç!
Humana still tea çay al hemen,bombş olan göğüslerim şuan taş kesti! ama doluncada bitmiyo ovuştur sürekli sıcak suyla yıka bol bol,duş al sık sık,damarların açılsın.bunlar haricinde petibör bisküvi,yeşillik,ve taze incir.inciri denemedim ama yeşillikte çok yedim..
Ama benimde oğlum emmiyo beni=( sütümü sağıp veriorum malesef çok zor alıyo..

ah şu süt sorunu ben de çook yaşadım özellikle üşütmeyin ki hasta olunca süt birden azalıyo
benim sıkca kullandığım süt arttırıcı besinler şöyleydi:
pekmez bir su bardağını sulandırp içiyodum günde 2 kez de olabilir
yaş yada kuru üzüm
dereotu kıvırcık marul (maydonoz ve limon sütü azlatıyo)
kabak yemeklik kabak da arttırıyo ama asıl balkabağı tatlısı harika
günde mulaka en az 1 bardak süt(ben ilk 40 gün içmemiştim gaz yapar diye cahillik sütümn kıvamı bile değişmişti 2 bardak içiyodum)
bi de buğday haşlıyodum öğlenleri yoğurtla karıştırp yiyodum o da çok güzel süt yapıyo zaten buğdayın hertürlüsü sütü arttırır
tabi bol su ve stres yok ben kafaya çok takmıştım taktıkca da azaldı azaldıkca ben ağladım derken kızım mama alıyo diye bunalıma girdim neyseki annemler sayesinde erken toparlandım ve zamanla kendiliğinden arttı sık sık emzir ve elinden geleni yap bebeğin doymuyosa bi öğün mama da verebilirsin dünyanın sonu değilmiş
bebeğin hayırlı olsun güle güle büyüt

arkadaşlar benımde sezaryen olmama rağmen çok sütüm vardı ılk 3 _4 gün şimdı nolduysa bırden bayağ azaldı ama neden bılmıyorum şimdı mama takvıyesı yapıyorumama çok üzülüyorum napim sizce?

arkadaşlar benımde sezaryen olmama rağmen çok sütüm vardı ılk 3 _4 gün şimdı nolduysa bırden bayağ azaldı ama neden bılmıyorum şimdı mama takvıyesı yapıyorumama çok üzülüyorum napim sizce?

aynenn yaa napıcazzz ben mama vermıyorum ama bugun dahada boşldı memiler

ben de 2. günden beri mama veriyorum kızlar:çok üzgünüm:çok zoruma gidiyo..bugün biraz arttı,doktoruma mamayı kesmek istiyorum..sütüm emdikçe artar dedim..doktor 15 günlük olana kadar takviye yapalım dedi..

bana da sütüm artsın diye motillium diye bi hap verdi..sabah akşam yemeklerden 10 dakka önce içiyorum..faydasını 15 güne kadar görürsün dedi..bir de bol bol kuzu eti yiceksin dedi..dünden beri doktorun dediklerini uyguluyorum..

taze-kuru incir, boza,bulgur,üzüm,ayva kompostosu sütü arttırıyor.rezene çayı, humana still tea, özellikle emzirirken bol bol su için. emdikçe sütünüz artacak. süt sağma makinasıyla sütünüzü sağın her emzirmeden sonra..

kıslar garden lıfe anne sÜtÜ arttırıcı sÜper sÜt yapıyomuŞ ben alcam sızde deneyın kullananları okudum topıcte

kızlar tek yapmanız gerekn ne biliyormusunuz.bol bol emzirmek.o zaman sütünüz artar ancak.sağmaya çok kulak asmayın süt sağdıkça artmaz bebek emdikçe artar.siz en iyisi süt olayını unutun yani yettimi yetmedimi varmı yokmu hiç düşünmeden bebeğinizi emzirin.bakın 1 -2 haftaya sütünüz taşıp dolacak.işin bası huzurlu ve sakin olmak.

kızlar benim sütüm 5 gün hiç ama hiç gelmedi Humana still tea çay içtim hep halada içiyorum mutlaka deneyin
çok su içiyorum duş alıyorum sıcak losa şerbeti ve komposto içiyorum sütüm var artık ama yetmiyo tabi bebeğim 2.5 satte bir mamaya alıştı çünkü
bende mama aralarında emziriyorum sürekli

kızlar bizlerde aynıdevrelerden geçtik süt olması için tek geren şey bol bol su içmek emzirmek ve dinlenmek memileriniz boş gibi gelsede onlar süt dolu siz endişelenmeyin bebişlerinize bol sütlerr

geçen tv de bi beslenme uzmanı ayva ve armut kompostosunu önerdi, ben içiyorum hergün 1 bardak mutlaka, humana still tea içiyorum, bir de günde 1 bardak süt.
Ama tatlı yemek artırıyor bence de. zaten tatlı susattığı için sıvı tüketimini de artırıyor.

Anne sütünü azaltan baharat ve bitkiler:

> Ada çayı

> Nane / Mentol

> Kekik

> Maydonoz

> Kara ceviz

> Civanperçemi

> Kuzu kulağı

anne sutunu nane maydanozda azaltıyormuş dikkat edin kızlar

ben humana stillin faydasını cok gordum tavsiye ederim meyve suyunuda cok içiyrm dr kayısı suyunu onerdi gaz sıkıntısını onluyormuş

Kızlar doğumdan önce kayısı hoşafına başlamıştım ve hala her gün içiyorum. ayrıca bol bol da su. bir de aç kalmamaya çalışın. bol bol tatlı yiyin. ben de sezaryen oldum ve sütün ilk günden beri geliyor. henüz az az geliyor ama emdikçe çoğalacak diye umuyorum. doktorum süt yapan en önemli 2 şey uyku ve su dedi bana.

Kızlar emziriyorum bende ama yetmiyor bebegım ac kalıyor.ac kalıncada uyumuyor.süt cogalması ıcın ne yapmam lazım.birde grip oldum iştahım falan hıc kalmadı.vücudum halsiz..ne yapmalıyım sizce??

baştan kural hatası!
tatlım asla sütüm yok diye ümitsizliğe kapılma.
%99 annenin sütü yeterliymiş bebek için. bu oran az değil. sütün az olduğunu ya da yetmeyeceğini düşünmek sütü azaltır. dikkat..

kızlar tek yapmanız gerekn ne biliyormusunuz.bol bol emzirmek.o zaman sütünüz artar ancak.sağmaya çok kulak asmayın süt sağdıkça artmaz bebek emdikçe artar.siz en iyisi süt olayını unutun yani yettimi yetmedimi varmı yokmu hiç düşünmeden bebeğinizi emzirin.bakın 1 -2 haftaya sütünüz taşıp dolacak.işin bası huzurlu ve sakin olmak.
alkisalkisalkis

her emzirmein ardından petibör yiyin sütü nereye boşaltcağınızı şaşırısınız
buna çok şaşırdım petibörden kolay ne var hemen deneyeceğim.

uyumak süt yapıyor,bebek uyudukça siz de uyuyun
bak bu çok güzel bi teklif
mirmirmirmir
Anne sütünü azaltan baharat ve bitkiler:

> Ada çayı

> Nane / Mentol

> Kekik

> Maydonoz

> Kara ceviz

> Civanperçemi

> Kuzu kulağı

anne sutunu nane maydanozda azaltıyormuş dikkat edin kızlar

ben humana stillin faydasını cok gordum tavsiye ederim meyve suyunuda cok içiyrm dr kayısı suyunu onerdi gaz sıkıntısını onluyormuş
hay allah razı olsun bu listeyi mutfağa asmak lazım...

kızlar ben henüz hamileyim ama şimdiden doğum çantama vitamalt(eczanelerde satılıo tanesi 5tl civarında ve alkolsüz bira diyede geçio) koymayı düşünüorum.günde bi tane öneriyor doktorlar.birde tahin helvasını,kuru soğan,bulgur pilavı ve bol bol su ii geldiini biliom çevremden dolayı
bilginizezemuszemus

Son düzenleme:
ben aybıkın dediğini yaptık gerçekten gözle görülür bi fark var 5 adet petibör üstüne bı bardak su ohh..

bu arada kabak tatlısı,soğan,üzüm,dut hoşafı süt yapar limonda sütü azaltırmış..

Back
X