• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otızımden suphelenıyorum

aysegul302

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2025
1
0
1
29
Merhaba kızlar Rabbım affetsın ısyan degıl ama artık çok yoruldum her gün aglıyorum 14 aylık bır bebegım var bır aylıkken boğmaca hastalığına yakalandı ıkı ay hastanede yattık ondan berı hep huysuz hep ağlıyor bence onunla ağlıyorum henüz yürümüyor sürekli huysuz ve çok sınırlı herseye bagırıyor bebek koltugunda ve bebek arabasında sureklı kendısını ılerı öne doğru sallıyor hıc durmuyır yerınde ben otızımden korkuyorum aılem çok hareketlı hıperaktıf olduğu ıcın sallandığını söylüyor göz teması var gülmesi var çok şükür bazen ısmıne bakmıyor bazen bakmıyor bugünlerde kendını opturmemeyı ogrenmıs bırde ayakta dururken parmak uçlarında duruyor sızce ne yapmalıyım benım gıbı olan anneler var mı lütfen cevap verın çok yoruldum

Anlattıklarınıza göre bence bir şey denemez ama doktora götürün gelişimsel pediatri diye de bir bölüm var bir de doktor yeşil alan açıyor sanırım.
Benim bebeğim de 17 aylıkken yürüdü. Bir ara başını sinirlenince yerlere vururdu oyuncakları başına vururdu o hareketi unuttu. İsmine genelde bakıyor ama bakmadığı da oluyodu başka şeylerle ilgilenirken.
Ama çok ağlamazdı yine sürekli bir şeylerle oyalamaya çalıştım kitap, araba onlar ilgisini çekiyor. 16 aya kadar ekran açmamıştım 16 aydan sonra açınca ona sinirlenmeye başladı aç diye sürekli istiyor onun için de pişmanım yani ekran vermeyin daha kötüleştirir ama oyalamak o kadar saat geçirmek gerçekten çok zor.
Günlük bir plan yapın mesela sabah 1 saat kendi kendine oynasın, 1 saat ben oyun bulayım, 1 saat kitap, 2 saat dışarıda gezdiriyorum, öğle 2 saat uyuyor. Yemek yemesi derken işte akşam 1 saat babası ilgileniyor yine tabi boş alan kalıyor işte tam yetmiyor biz genelde dışarı çıkıyoruz evde pek durmuyor

Back
X