sütüm yok lütfen yardım edin

ayy canım geçmiş olsun inşallah geçmiştir üzüldüm Allah bir daha yaşatmasın canım stres yapmaki bol bol sütün olsun iyi şeyler düşün...

çoksevindim cnm sütün daha da artsın inş yeterki anneler sütsüz kalmasın

benim oğlum şuan 3 aylık. Bir ay kadar önce sütüm birden çok azaldı. Ne yapacağımı şaşırdım. Mama vermek dünyanın sonu gibi gelmişti ama çaresiz hem mama verdim hem ağladım.Doğduğundan bu yana 3 - 4 kez mama verdim Fakat bizim sorunumuz sanırım bebeğin tembel emmesinden. Çünkü oğluma sarılık teşhisi konulmuş ve hastanede yatmıştı. Bu sürede bende hastanedeki elektrikli göğüs pompasıyla sağdım ve hastaneye bıraktım sütü. Bu pompa sütümü çok artırdı. Gece yattığımda üzerim sırılsıklam oluyodu. Fakat şimdi yine aynı sorunu yaşıyorum ve elektrikli pompa siparişi verdim netten. Umarım faydasını görürüm. Çünkü her gün aynı kaygıyı yaşıyorum bugünde mama vermeme gerek kalmaz inşallah diye. Etrafımdaki tecrubeli annelerden edindiğim intibaya göre de , her annenin sütünü artıran gıdalar aynı olmuyor. Mesela ben tahin helvası ve süt artırıcı çaylardan günde 5-6 bardak içmeme rağmen hiç faydası olmadı. Ama şuan ısırgan çayına devam ediyorum ve iyi geliyo, sütü artırıyo

taç marka keçiboynuzu pekmezi vede tahini karıştırıp yemeyi deneyin bana çok ii geldi bide kuru üzüm kuru kayısı,kabuk tarçın vede dut kurusunu karıştırıp hoşaf yaptım içtim oda çok ii oluyo inşallah sizinde işinize yarar ama herşeyden önce sukunetinizi kaybetmeyin

sütün artması için soğan yemek de çok faydalı oluyor.Kuru soğan çiğ yeniyor ve bomba .Ben çok faydasını gördüm

canim bebegin hayirli olsun cnaim benimde ilk dogum yaptigimda iki gun gelmedi hic hemde bebegim hep agaldi ama zamanla eliyor sana tavsiyem rzene cayi ic ben ondan icmistim dogumdan sonra cok faydasi var

Arkadaslar erken dogum yapmis biri olarak sütüm cok azdi ne yaptiysam artmadi insanin tüm morali bozuluyor en sonunda doktorum rekolac adinda bitkisel kapsul önerdi kullandim ve cok memnunum ikizlerimi rahatlikla doyurabiliyorum

ayva kompostosu,helva,bulgur pilavı soğanla kavrulmuş olanı,yazında bolbol karpuz yiyin bolbol sütünüz olur inşallah denemiş biri olarak tavsiye ediyorum

Bebeğim doğduğunda 3250 ydi 10 gün anne sütü ile besledim bebeğim 2600 gr a düştü meğer sutum yetmiyormuş. mamaya başladık ama emmeyi de birakti. Mecbur elektrikli pompa aldım bide ne göreyim 4 sagimda sadece 3 Cc çıktı. Cevreme çok belli ettirmiyorum ama vicdan azabı cekiyorum neden sutum az olabilir

Bebeğim doğduğunda 3250 ydi 10 gün anne sütü ile besledim bebeğim 2600 gr a düştü meğer sutum yetmiyormuş. mamaya başladık ama emmeyi de birakti. Mecbur elektrikli pompa aldım bide ne göreyim 4 sagimda sadece 3 Cc çıktı. Cevreme çok belli ettirmiyorum ama vicdan azabı cekiyorum neden sutum az olabilir
Bol bol sivi icin. Pompayla cektirin cektirdikce gelir o. Moral bozukluguda sutun kesilmesine neden olur.

öncelikle lütfen stres yapma canım. stres sütün miktarını anında azaltıyo. benim bebeğimde emmedi ve ben 6 ay boyunca hastane tipi pompayla süt sağıp biberonla verdim. benim de sütümün azaldığı dönemler oldu. günde 3lt su içmeyi ihmal etme, bol bol dereotu ye. ama sütün olması için en iyi şey SU... birde süt çoğaltan çaylar var. mesela ben humana still tee ve naturpy milk tea içtim gerçekten sütüm çoğaldı. hatta naturpy daha iyi geldi. bir de ufaklık ne kadar zorlarsa zorlasın mutlaka emzirmeye çalış. çünkü sütün devamı için bebeğin anneyle herzaman teması olmalı diyorlar. sağmaya gelince 3 saatte 1 sağ ve her göğüsü 15 dk sağarsın. sağa sağa süt gelecek. bu konuda gerçekten ısrarcı olursan başarırsın.

Merhaba tamamen aynı durumdayım bebeğim on günlük ve kilo kaybı sebebiyle mamaya başladık biberona alıştı süt gelmiyor. Hastane tipi pompa da toplasan 5-10 cc süt geliyor. Siz ne yaptınız? Çare buldunuz mu? Tavsiyesi olan var mıdır?

Bebek tamamen emmeyi bıraktı şimdi sagiyorum ama 3 satte bir değil unutuyorum sürekli bu yuzden de gün geçtikçe azalıyor sütüm. 1 hafta sonra dogum iznim de bitiyor herhalde artık hiç gelmez

Aynı durumdayım. Bebeğim 4. Ayını yeni bitirdi yaklaşık 2 aydır hiç emmiyor sürekli pompa ile sağdım ama artık o şekilde de gelmiyor. En azından 6 ayı doldurana kadar gelseydi diyorum bol su içiyorum denemediğim hiç birşey kalmadı.

Back
X