- 8 Ağustos 2015
- 247
- 110
- 103
- Konu Sahibi kelebegnomru
-
Varda az ilerde doymayacagı için illaki çoğalır değilmi mecbur emecek şimdi veriyorum ama çekemiyor sanki kanallardan mı zor geliyor bilemiyorum sağ tarafımı biraz emdikten sonra kanallar iyice açılıyo fazla fazla geliyo bunda öyle değilVarsın doymasın her emzirmede sıra takip et. Emmez ise o göğsünde süt azalır. Biraz büyüyünce zaten 2 göğüsle anca doyacak. Pompa ile bebeğin emmesi farklı. Pompa ya gelmemesi önemli değil. Bebeğin emerken 2- 3 çekmeye yutkunuyorsa süt var demektir.
Biyere gittiğimde hemen doysun diye atlıyorum bazen artık yapmıyım onu içime su serptiniz çok sağolun zamanla düzelecek inşallah geceleri yatmadan sağıp yatmaya alışmaya çalışıyorum süt bittikçe yenilenir diye okudum hep durumum olmadğından el pompası almıştım yakın zamanda tanıdık biri makine vercek yatmadan sağıp yatarım vücut dinlenince sütde gelir Allahım inşallah öyle olurArada az diye atlıyorsan olabilir. Sen sırayı bozma. Ağlamıyorsa 10dk emsin süt bitti diyip diğerine geçme. Yutkunma sesini dinle. En iyi yol gösterici odur. Sen hissetmiyor olabilirsin.
Biyere gittiğimde hemen doysun diye atlıyorum bazen artık yapmıyım onu içime su serptiniz çok sağolun zamanla düzelecek inşallah geceleri yatmadan sağıp yatmaya alışmaya çalışıyorum süt bittikçe yenilenir diye okudum hep durumum olmadğından el pompası almıştım yakın zamanda tanıdık biri makine vercek yatmadan sağıp yatarım vücut dinlenince sütde gelir Allahım inşallah öyle olur
Kahverengi yerin tamamını verin diyorlar emmek için ama benim göğsüm nerdeyse tamamı kahverengi alabildiği kadarını alıyor ağzına inş sol göğsümde düzelir netten hep araştırdım hiçbir yanıt alamadım sizlerin sayesinde tecrübelerinz sayesinde rahatladım teşekkür ediyorumgöğsün kahverengi yerinde sinirler var . ne kadar emerse beyne mesaj gidiyor o kadar da sut salgıla geri dönütu oluyor. siz emzirine illa ki doyar . emsin :) gelişimi de iyiymiş maşallah . Allah bagislasin
Sağdıkça çoğalır dediler bana süt bitmesi lazımmış yeniden sütün üretilebilmesi için süt kaldıysa göğüste beyin daha süt var diye algılayıp süt üretmiyormuş böyle dedikleri için sağıyorum yanlış varsa düzeltirmisiniz sizdende bu konuda bilgi almak istiyorumBence hiç sağma. Çünkü bebek emerken çok sağınca az gelir. Bu sefer kafaya takacaksın az geliyor diye. Günde 1-2 kere aksine şüphelendiğin göğsüne öncelik ver. Emzirirken asla acele etme. Keyfini çıkar. İşler ve hayat bebeğinden kıymetli değil. Boşver. Huzurla emzir. Emzirirken bebeğini izle. Yutkunmalarıyla mutlu olacaksın emin ol.
Allaha şükür memeyi alıyor sadece sütten korkuyordum teşekkürler yardımcı olduğunuz için Allah Kalbinizden en çok neyi geçiriyorsanız kabul eylesin beni rahatlattığınız için :)şimdi canım eğer bebek memeyi almazsa sütun gider yani emmezse . bir açıdan duyduklarin.dogru. eğer uyarılması olmazsa sut uretilmez. bunun için sagmak gerektir . mecburen sağmamiz lazım
ama süt öyle hemen gitmiyor korkma önce sakın ol. ben 28 aylık kızımı sütten kestim sut bi kaç ayda gitti.
Ama unutmamak gerekir ki en iyi uyarı gönderen şey bebeğin emmesi. onlarin o kucuk ağzı :)
Hemşirelik yaptıysanız şunu sorsam size ben cam bardağa süt koydum ve üstünü hava almasın diye folyoyla kapattım buzluğa attım öyle olurmuSütü sağmak yerine emzirerek bitirt. Sıcak havlu, banyoda masaj deneyebilirsin. Bebek hemşireliği yaptım ve sağlık ocağında çalıştım yıllarca. Pompa göğsü boşaltmaz. Dolu keseleri boşaltır uyaran vermez. Dolu göğsünü atladığında ya da az emzirdiğinde kalan süt sancı yapmasın diye sağıp derin dondurucuya koyabilirsin.
3 ay durabildiğini biliyorum kullanacagımda sütü alt tarafa koyup sıvılaşmasını bekleyeceğim biberona aktarıp benmari usulü ısıtacağım sakıncasj olmazsa kısa süreliğine böyle yapacagım o poşetlerden alana kadarBir de buzlukta saklama süresini bilmiyorum. İnternetten bak mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?