Sütümü nasıl arttırabilirim?

hayatım bende herseyi içtim ama sana en yararlısını söyletyim. biyanmdan bebeğini emzirbi ytandan elinde su şisesi kafaya dik. 2 gündür uyguluyorum. ilk defa tek gögsümden sadece 100ml süt çıkmaya bvasladı ki; normalde ikisinden 100 ml cıkardı. bi dene:lepi:delikafadulden

günde toplam kaç litre içiyorsun merak ettim çünkü ben 4 ltyi buluyorum ama emzirmeden 2 saat sonra toplam 100 ml çıkmıyor benneyaptımki bu arada bebeklerimizin arasında 1 gün var :1rolleyes:

arkadaşlar bende başlarda böyle sorun yaşamıştım sütüm azalmaya başlamıştı.ama şimdi çok şükür iyi.bebeğim ikibçuk aylık.en etkili bulgur pilavı oldu bende gece göğüslerimden şarıl şarıl aktı yediğim zamanlar.birde şuan annemdeyim ve yorulmuyorum gezmeye çıkıyorum moralim iyi oluncada çok güzel süt oluyo.moralini yüksek tut mutlaka ve bebeğin uyuduğu her an sende uyu

bulgur pilavı sütü artırıyorda bebeğe gaz yapmıyormu merak ettm

bide rezeneyi hazırmı yoksa kendimizmi alp kaynatacağız

Ben günde 3 defa rezene içiyorum. Bulgur pilavı da arttırırmış; çok yedim. Bir de "kuru börülce" yedirdiler bana bir sürü. Piyaz şeklinde.
Bir de dip not ekliyorum: Kurubaklagillerin gaz yapacağından korkuyorsanız, pişirirken ya da yerken biraz "kimyon" ekleyin. Gaz maz yapmaz.

bulgur pilavı sütü artırıyorda bebeğe gaz yapmıyormu merak ettm

bide rezeneyi hazırmı yoksa kendimizmi alp kaynatacağız

cnm bende rezene içiyodum ilk zamanlar bana eşim milupanın rezenesini almıştım onu içtim bende şeker bile koymana gerke kalmıyor ona
arkadaşların dediği gibi beyaz üzümün faydasını ben çok gördüm denilenleri yaptığında sütünün çoğaldığını farkediceksin eminim

cnm bende rezene içiyodum ilk zamanlar bana eşim milupanın rezenesini almıştım onu içtim bende şeker bile koymana gerke kalmıyor ona
arkadaşların dediği gibi beyaz üzümün faydasını ben çok gördüm denilenleri yaptığında sütünün çoğaldığını farkediceksin eminim

ben normal aldığım rezeneyede koymuyorum şeker
evet üzümü bende denedim süt yapıyor galiba sürekli denemedim ama üzümü soğanda yapıyor süt yeşili güzel süt yaparmış

arkadaşlar bişey soracam ben hem anne sütü hemde az miktarda mama veriyorum bunlarla braber su vermem gerekir mi??

arkadaşlar bişey soracam ben hem anne sütü hemde az miktarda mama veriyorum bunlarla braber su vermem gerekir mi??

sanırım vermen gerek çünkü normalde mama verirken su veriliyor..

bol bol emzir ve bol sıvı al...
çocuk emdikçe artıyormuş süt... uzmanlar öyle diyor...
ben memeyi boş bile hissetsem emziriyorum sürekli... bebeğim 25 günlük ilk gün dışında sütüm az olmadı hiç...

benim göğüslerim çok fazla büyüdü süt sorunu yaşamıyorum zaten daha 52 günlük bebeğim ilerleyen zamanlarda ne olur bilmiyorum ama doktorum bol bol su içmemi söyledi su süt yapıyormuş

Bol su ve kayısı kompostosu için ve sık sık emzirin. Sık ememiyorsa sütünüzü sık sık sağın

bende bol bol tatlı yemeni tavsiye ederim benim hiç süt azalma gibi bir problemim olmadı sürekli elimin altında çikolata ve tatlı olduğundan gidip gelip yedim özellikle fıstıklı baklava ve bulgur pilavi yada kısır türü besinlerin çok faydası var arkadaşlar vede sık emzirme.

arkadaslar 2 aylıktan sonra sut ınanılmaz artıyo doktorumda ole solemıştı.ama en onemlı sey psıkolojının ıyı olması sonra gunde 3 lıtresu bulgur pılavı ısırgan cayı sogan.nane ve nışastalı seyler sutu azaltıyo mumkun oldugu kadar uzak durun.ve bırde gunde bır bardak havuç suyu mutlaka deneyın.o gaz yapar bu gaz yapar bu gaz yapar dıye yememezlık yapmayın gazsız cocuk duymadım ben.herseyı yedım kuru fasulye bıle.cok sukur sadece anne sutu alıyobenım oğlum

benimsütüm azalmadı ama dupduru sinir oluyurm.dolaba sağıp koyunca bikaç saat sonra ikiye ayrılıyor altta su kalıyor üstte beyazlık en sttede hafif bi yag tabakası. ve nezaman sagıp dolaba koydugum sütü ısıtıp içirsem kızım kusuyor. varbunda bi iş. çabuk bozuluyor herhalde

benimde bebeğim bugün 4. ayını tamamladı sütümün artması için kim ne dediyse denedim yapmadığım şey kalmadı ama sütüm hiç artmadı. bebeğim 2 haftalıkken doktorumuzun önerisiyle mamaya başladık. bu süt olayının artık kısmet olduğuna inanıyorum.ama ben yinede sana uyguladıklarımı yazayım dene
-humana still tae -dut pekmezi -tahin helvası -komposto -üzüm -dereotu -bol su -rezene çayı -kuru maya -soğan -bulgur pilavı -süt :)) durum bundan ibaret sana bol sütlü günler diliyorum.

bende birçok yol denememe(malt içecekler, kayısı kompostosu vs..) rağmen sütüm yeterli gelmedi. bu durum beni psikolojik olarakta etkiledi.istemeyerekde olsa günde 3 defa mama veriyorduk bebişe, sonra eşime işyerinden bi arkadaşı çikolatalı kahve vermiş tek içimliklerden oda içmeyip eve getirdi ben içtim.
normalde üçü bi arada kahveyi keyif için yapıp 3-5 yudum içtikten sonra bırakırdım bu kahveyi beğendim ve bir kutu sipariş verdik hergün bir adet tüketiyordum ki tesadüfen sütümün arttığını farkettim. kısaca kahveden bahsedeyim; piyasada bulabileceğiniz kahvelerden değil tupperware veya amway tarzı satış yöntemi var yani sistemde olan birisinin sizin yerinize sipariş vermesi gerekiyor yada referans olması gerekiyor. bizim kullandığımız:organo gold mocha coffee detaylı bilgi ve sipariş vermek isterseniz eşimin numarası *506*531*32*42* watsapptan ulaşabilirsiniz.

Ben cidden çok problem yaşadım ilk başlarda. Sonra doktorumun tavsiyesiyle GNC Brewers Yeast diye adı geçen bira mayası haplarından kullandım ve gerçekten çok faydasını gördüm. Tek dezavantajı biraz kilo aldırması oldu ama açıkçası oğlum emsin de başka bişey önemli değil kafasındayım. Nitekim hiç hazır devam sütü kullanmadım sadece emzirdim. Şuanda 15 aylık oğlum. Bu ilaç Türkiye'de GNC lerde her an bulunmuyor. Ben çok sıkıntı yaşadım 3 ay beklemek falan gerekiyor. O nedenle çok fazla almıştım. Şuanda elimdekini bitirince yani 2 ay sonra emzirmeyi bırakacağım. Fakat fazla aldığım için elimde bir kutu 500 tabletlik GNC Brewer's Yeast var. Açılmamış ve 12.2018 son kullanma tarihi. Almak isteyen olursa iletişime geçebilirim.

Back
X