sütümün hiç gelmemesi normal mi???

ELZBDE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2012
265
4
46
39
İçel Mersin
arkadaşlar ben on gün sonra sezeryan ile kızımı kucağıma alacam inşallah.ama benim hamilelik sürecimde hiç göğüslerimde süt belirtisi olmadı.doğuma hiç bişey kalmadı ama hala bakıyorum göğüsümün ucunu sıktığımda filan da hiç birşey yok.doğumdan sonra mı gelecek anlam veremedim.bu durum normal mi değil mi :(

arkadaşlar ben on gün sonra sezeryan ile kızımı kucağıma alacam inşallah.ama benim hamilelik sürecimde hiç göğüslerimde süt belirtisi olmadı.doğuma hiç bişey kalmadı ama hala bakıyorum göğüsümün ucunu sıktığımda filan da hiç birşey yok.doğumdan sonra mı gelecek anlam veremedim.bu durum normal mi değil mi :(

canım valla benim bu konularda hiç bilgim yok süt nezaman gelir falan diye ama kuzenim doğum yaptığında sütü neredeyse yok denecek kadar azdı boza içti sütü yerine geldi. Boza süt yapımını artırıyormuş ve bol su içilmeliymiş kefirde ayn şekilde

canım valla benim bu konularda hiç bilgim yok süt nezaman gelir falan diye ama kuzenim doğum yaptığında sütü neredeyse yok denecek kadar azdı boza içti sütü yerine geldi. Boza süt yapımını artırıyormuş ve bol su içilmeliymiş kefirde ayn şekilde

mersinde yaşıyorum ben.burda da boza maalesef yok cnm teşekkr ediorum sağol

Sakın göğüslerini sıkma sıktıgında sarı bır sut gelebılır ki bu bebege en faydalı olan ağız sütü denılen süttür.Doğum yaptıgında süütün gelir bebek emdikçe dahada çok gelir merak etme.Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin.

Sakın göğüslerini sıkma sıktıgında sarı bır sut gelebılır ki bu bebege en faydalı olan ağız sütü denılen süttür.Doğum yaptıgında süütün gelir bebek emdikçe dahada çok gelir merak etme.Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin.

amin canm çok teşekkür ediyorum.herkes hala hiç sütün gelmedi mi dye sorunca panikledm resmen ama içimi rahatlattın sağol

amin canm çok teşekkür ediyorum.herkes hala hiç sütün gelmedi mi dye sorunca panikledm resmen ama içimi rahatlattın sağol

Sütün bebek emmeden önce anne göğsünden akmaması çok normal şuanda göğsündeki kanallar açık değil bebeğin emmeye başladığında gögsün doldukça sütün akabilir ama akmayabılırde buda çok normal.Ağız sütü denilen sütümüz bebegını emzırırken farkedeceksin inşallah sapsarı olur ve bagısıklıgına cok faydalıdır bebeğin ilk aşısı anne sutunden dıye bu yuzden söylenır.Bazı kişiler bunu iltahapta sanabılıyorlar kesinlikle alakası yoktur.

Peki şiştimi göğüslerin gercı sezeryan olacakmıssın muhtemelen 37.haftanda olman lazım şuanda vucut doğumu 40 haftaya ayarlar ama dogumdan sonra gelır.İstersen şimdiden göğüs koruyucu sur kı bebek emerken acıma ve çatlama olmasın göğüslerinde.

evet göğüslerm şişti ama içi dolsa sertleşir diorlar benm öle sertlik de yok...göğüs uçlarım hamilelik öncesinde de her zmn adet dönemim gbi hassastır.dedğn gbi b krem filan kullanmazsam emzirmem işkenceye dönüşecek eminim bundan.

cildinde hassas sa basla bıran önce lansınıh krem guzeldır hemde emzırmeden önce yıkamak zorunda degılsın doğal bır kremdır.

Bir kez sür yeterli korumaya alırsan ztn sonrasında cok ezıyet cekecegını sanmıyorum sonrada durumuna baglı olarak surersın emzırdıkten sonra

teşekkür ediyoruz anne kız olaraktan :) senin de anneler günün kutlu olsun.çocuklarınla brlikte huzurlu mutlu yıllarnz olsun inşallah:nazar:

hayirli olsun bebisin oncelikle
arkadas cok guzel bilgiler vermis nasip olurda dogumumolursa bende onceden baslicam krem surmeye
cok eziyet cektim ilk kizimda birsey surmemistim aglayara emzirdim off ne gunlerdi kabus gibi :ssz::ssz::ssz:
ben sana ilaveten vitamalt diye bir icecek var onu onericem.
nerde olursan ol tr icindeysen internetten siparis verip alabilirsin ben kullanmistim ve faydasini gorustum
benimde herzaman deli gibi sutum olmadi ama kizimi 11 ay emzirdim 5. ayda ek besinlere gectim cunku cok degildi sut
senin ins cok olur canim emdikce sut artar bunuda unutma birde uyudukca tabi bebisten firsat bulabilirsen canim :)

hayirli olsun bebisin oncelikle
arkadas cok guzel bilgiler vermis nasip olurda dogumumolursa bende onceden baslicam krem surmeye
cok eziyet cektim ilk kizimda birsey surmemistim aglayara emzirdim off ne gunlerdi kabus gibi :ssz::ssz::ssz:
ben sana ilaveten vitamalt diye bir icecek var onu onericem.
nerde olursan ol tr icindeysen internetten siparis verip alabilirsin ben kullanmistim ve faydasini gorustum
benimde herzaman deli gibi sutum olmadi ama kizimi 11 ay emzirdim 5. ayda ek besinlere gectim cunku cok degildi sut
senin ins cok olur canim emdikce sut artar bunuda unutma birde uyudukca tabi bebisten firsat bulabilirsen canim :)

inşallah cnm teşekkr ederm.kızını da allah bağşlasın:)

çok teşekkr ederm cnm sağol ilgilendğin için

benım dogumumda havalar soguk oldugu ıcın yada baska bı sebepten bılmıyorum oglumun bagısıklık sıstemı cokmustu.galıba ılk basta sık emzırmedım.hastnede afedersın dandıktı(acıl karar vermemız gereıkkıyordu tasınmıstık secemedık)neyse emmesın bosver yorgun uyusun dıyorlarda ebeler falan.neyse cıktık hastaneden 5 6 saat oldu cocuk gozunu acmıyor mıh emmıyor.agzını acabılene ask olsun kı dogdugunda kıpır kıpırdı.dedım doktora gıdelım.yok gıtme uyuyoo yorgun faln derken gıttık ve 10 gun yattı.vesselam asıl konu sukı sutunu sag getır dedıler.allahım bı pompa aldık manuel sagıyorum ınanırmısın bır corba kasıgı yok sap sarı.kı benım hamıleyken oluk oluk akardı.utandım uzuldum bı dusunun okadar tecrubelı ınsan vardı yanımda dedılerkı senın sutun yok.ınanın bu anneye soylenıcek en kotu soz.doktum o sutu.gıttım hastaneye dedım boyle boyle.kadın dedıkı nıye doktun zaten o kadar gelıcek emdıkce artıcak.aldım elktrıklı pompa.20 cc 40cc 50 90 derken cocuk cıkana kadar benımkı tavan oldu.bu arada ne yaptım sankı cocuk varmıs gıbı gece kalktım sagdım.cok emzırmek sık sık yanı,bol bol sıvı corba sut su meyve suyu farketmez.uyku ve dus.benım tecrubelerm bunu ogrettı bana.Allah her anneye bakacak gucu ve kuvvetı verıyor.kımsenın lafına takılma derım.ama kulagının arkasındada olsun.hamılelıkte gelmemsı dedıklerı gıbı normal ve sıkarssn erkkn deogum baslar.(sutum gelmıyor dıye cocugu sutten ayırma olur mu?)sabır cunku o onun en degerlı varlıgı

Back
X