Doğuma Hazırlık Sütümün olması içn ne yapabilirim?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yyyaprak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
63
1
86
Sakarya
Arkadaşlar ben 35. haftamdayım. Bilmediğimden soruyorum doğumdan sonra sütünüzün daha iyi gelmesi için şimdiden aldığınız önlemler var mı?
Kİmi arkadaşlarım bitki çayları içmeye başlamıştı, ama ben kasılma falan yapr diye cesaret edemiyorum böyle şeylere. Doğumdan sonra ilgilensem bu konuyla daha iyi değil mi? CADIARZUa.s
Bu konunun konuşulduğu başka bir başlık varsa orayada yönlendirebilrsiniz beni.Ben bulamadım da.

cnm bencede doğumdan sonra başlamalısın.sütü arttıracak bitkiler vaya meyveler kasılmalara sebep olabilir. bence çok kafana takma aklında bulunsun sezeryan olan anneler 1-2 gün süt sıkıntısı çekebiliyor. bence en doğru çözüm doğum sonrası bol su, incir,soğan ben bunları yemeyi düşünüyorum kısmetse doğumdan sonra.

evet canım arkadaş doğru söylemiş şimdiden düşünme bunları,doğumdan sonra gerekirse çay alırsın.ben sezeryanla doğum yaptım,ilk gün süt ya yoktu ya da çok azdı haliyle,acemilikle anlayamadım.doktora söyledim,humana stil tea önerdi.eşim hemen hastanenin karşısındaki eczaneden alıp geldi.bu dediğim hazır kahve gibi granül şeklinde,kullanımı çok kolay oldu.neskafe gibi sıcak veya soğuk suyun içinde eritip içiyorsun tadı da çok güzel ben çok faydasını gördüm.birde sallama poşet şeklinde olanı vardı hem demlemekle uğraşıyorsun,hemde tadı güzel değildi.20lira civarı bişey.istersen al hastane valizinde dursun orda olmasada sonradan evde içersin

Teşekkürler... Duymuştum sezeryanda ilk zamanlar sütün olmuyor diye. Hastanede birşey veriyorlarmış sanırım bebeğe.

bunları dıoz ama hepsını bırden yıypte evı süt gölüne cevırme :)

cnm bende bisey söyliyim bende dogumdan sonra yemeyi düsünüyorum gerci smdi bi zararı olmas ama tatlıyla balla pek ararm yoktur gerci her anda dogurabilirim zaten :):):) bala cörek otu karıstırıp yedigin zaman oda sütü arttırıyomus :)

Canım ben forma yeni katıldım ilk sana yazıyorum bende sezeryanla doğum yaptım sütüm hiç gelmemişti sırgan kaynatıp suyunu 1bardak sabah 1bardak aksam içtim(tadı biraz kötü)ama içine bal koyabilirsin cok süt yapıyor.

Teşekkürler... Duymuştum sezeryanda ilk zamanlar sütün olmuyor diye. Hastanede birşey veriyorlarmış sanırım bebeğe.

hayır vermiyorlar,vermemeleride gerek.bebek emdikçe süt geliyor,ne kadar çok emerse o kadar çabuk ve çok süt geliyor.bana söyleyen olmadı,bende ne uslu oğlum var 5saat uyuyor diyordum.neredeyse sarılık oluyordu kıl payı kurtardık.bol bol emzirin

Arkadaşlar ben 35. haftamdayım. Bilmediğimden soruyorum doğumdan sonra sütünüzün daha iyi gelmesi için şimdiden aldığınız önlemler var mı?
Kİmi arkadaşlarım bitki çayları içmeye başlamıştı, ama ben kasılma falan yapr diye cesaret edemiyorum böyle şeylere. Doğumdan sonra ilgilensem bu konuyla daha iyi değil mi? CADIARZUa.s
Bu konunun konuşulduğu başka bir başlık varsa orayada yönlendirebilrsiniz beni.Ben bulamadım da.

öncelıkle bitki çayı içme derim ben zaten gögüsününnün ucunu sıkınca yapışkan bi sıvı gelir.ona kolostrom sıvısı diyoruz yani bebeğin ağzına gelecek ilk sıvı protein ve kalsiyum açısındanda oldukça zengindir normal doğumdan hemen sonra sütün gelir.ama sezeryanda 1.2 gün sıkıntı çekebilirsin.yalnız unutma kesinlikle mama verme emmeyi bırakabılır.emzirdiğin zamanlarda bol su kuru soğan bulgur pilavı.tatlı helva vb.şeyler ye.birde sık sık emzir.emzirdikçe sütün gelecektir.milupanın anne çayları var stıll tee diye onunlada destekleyebilirsin gerçekten işe yarıyo ha bide unutmadan aktarlarda satılan anason ve rezeneyi kaynat ılık olarak iç oda çoğaltır hem bebeğinin gaz sancısınada iyi gelir.

bulgur ve soğan acayip gaz yapıyor arkadaşlar süt yapıcaz derken abartırsanız bu sefer bebekleriniz gaz sancısından akşama sabaha kadar kıvranır

süt için en güzel şey öncelikle su ve uyku bunu kafanızdan çıkarmayın ne kadar bol su içer ve bulduğunuz her fırsatta uyursanız bakın nasıl artıyor sütünüz

birde bitkisel çaylardan rezene çayını önerebilirim doğumdan sonra kullanılabilir
kayısı kompostosu ve üzüm kompostosu da sütü artırıyor aklınızda ola:)

bol sütlü günler

humana still tee
rezene çayı
tahin helvası
süt
incir, kayısı, üzüm hoşafı

Benim kızım 5 aylık cnm. Doğumdan önce hiç bişey yapmadım. Doğumdan sonra da sütün akışının hızlanması için 2-3 gün bekledik. Zaten bebek emdikçe geliyo süt. İlk gün hastanede bebeğe mama verdiler. Sonra biz eve gelince de mama vedrmeyi denedik ama almadı.. O emdikçe benim sütüm arttı.. Bi de bol bol su, komposto tükettim. Zaten doğumdan sonra acayip ateş basıyor, hele de havalar sıcak.. Bol bol su iç.. Kloları da hemen verdiriyor..

Çoook teşekkür ederim, deneyip görücez bakalım. Umarım sütüm olur.
Allahım bir gösterse o günü çok sabırsızlanıyorum artık. Hayırlısıyla sağlıyla doğsunda inşallah kollarımda olsun artık zemuszemusalkisalkisalkis

Tv de Ender Saraçoğlu sütü olması isteynlerin bol sıvı tüketmesi gerektiğini söylemişti, Komposto, çorba, meyve suları, bitki çayları, o dediğiz çaylar, sarımsak, soğan, baklagiller bunlar hep süt yapıyor ayrca doğuma yakın hurma, kayısı felan da iyi geliyormuş. Genel kanı baklagillerinde sütle bebeğe geçeceği ve gaz sancısı yapacağıdır ama onunda çok kesinlik kazanmamış birşey olduğu da söylendi...

Tv de Ender Saraçoğlu sütü olması isteynlerin bol sıvı tüketmesi gerektiğini söylemişti, Komposto, çorba, meyve suları, bitki çayları, o dediğiz çaylar, sarımsak, soğan, baklagiller bunlar hep süt yapıyor ayrca doğuma yakın hurma, kayısı felan da iyi geliyormuş. Genel kanı baklagillerinde sütle bebeğe geçeceği ve gaz sancısı yapacağıdır ama onunda çok kesinlik kazanmamış birşey olduğu da söylendi...

:)bebeğin 20günlük olunca bu kanının kesinliğini kendin test etmiş oluyorsun.20güne kadar sorun yok,sonrasında gaz problemi başlıyor.ben kısır yapıp yemiştim,ertesi gün doktora gittim bu çocuğa ne oluyor diye.doktor hemen çiğ soğan bulgur yada mercimek mi yedin dedi.çok gazı olmuş.mercimek çorbası içtiğimdede aynısı oluyor

:)bebeğin 20günlük olunca bu kanının kesinliğini kendin test etmiş oluyorsun.20güne kadar sorun yok,sonrasında gaz problemi başlıyor.ben kısır yapıp yemiştim,ertesi gün doktora gittim bu çocuğa ne oluyor diye.doktor hemen çiğ soğan bulgur yada mercimek mi yedin dedi.çok gazı olmuş.mercimek çorbası içtiğimdede aynısı oluyor

hmm anladım cnm ama valla tv de doktorlar öyle söylüyor çoğu kişide geçiyor zaten diyor ama baklagillerde bol süt yapıyormuş bir de çok yararlı etin yerine de geçiyor demekki kararında yemek gerekiyor. Hiç yemeden de olmaz ki...

Ben yurt disindayim ve buradada kesinlikle sogan, lahana, brokoli, karlibahar vb gibi cok gaz yapacak seyler kesinlikle yasak. bebege asiri derecede rahatsizlik veriyor, sut gelecek diye bebeginize sancida vermis olursunuz. kim kanitlanmamis diyor ise yaniliyor. ayrica bu cilek icinde gecerli.

Back
X