Sütün bebeğe yetip yetmediğini nasıl anlarsınız?

Bebek uyuyor diyelim son günlerde yarım saat dahi olmadan huysuzlanıp tekrar kalkıyor ve ben tekrardan emziriyorum böyle olunca da acaba doymadı mı diyorum. Bazen direk sağdığım sütü veriyorum 40 cc daha fazlası olsa onu da içer muhtemelen çünkü kendim çekiyorum biberonu sağdığım süt bitince. Kontrolüne henüz 10 gün kadar var sadece süt verip takip etmek isterdim ama böyle olunca doymadığını hissediyorum.
ben de sürekli öyle hissediyordun ama kafaya takmayın gercekten. benim oğlumu da sürekli emzirirdim. hiç 2 saat emzirmeden gecirmedim 😂 ilk 25 gün yarım saatte bir, 1 saatte bir sürekli emiyordu. gazlı ve kolik de bir bebekti. çevre baskısı yüzünden her ağlamasını açlığa yorup emzirdim. sorun olmadı ama anormal bir durum da değil bunun için söylüyorum. çok takıyorsanız yakındaki bir sağlık ocağında ölçümüni yaptırabilirsiniz bebeğinizin iki günde bir. ben öyle yapmıştım. 2 günde 100 gram alıyordu

Öncelikle gözünüz aydın sağlıkla mutlulukla büyütün💕
Her anne bu dönemden geçiyor. Saatli emzirmeyin ne zaman isterse emzirin isterse 15 dk geçmiş olsun. Bazen sadece memede kalmak istiyorlar. Sürekli temas sütü inanılmaz arttıran bir şey. Ve bol su. Diğer her şey sadece sütün kalitesini arttırıyor ya da bomboş kilo yapıyor. Benim bebeğim meme aşığıydı sürekli emdiğinden kan şekerim yerlere düşerdi. Bende yulaf lapası daha doğrusu kayık tabağı yapardım😄 içine ceviz kuru incir tahin quark ne bulursam katardım hem tok tutardı hem de sütüm cidden fışkırıyordu. Deneyin derim❣️ Ama suyu bol bol için. Ne kadar emerse o kadar gürbüzleşiyorlar ki bebeğiniz çok da güzel kilo almış. Sağıma takılmayın bebek ağzına alınca memeyi iki oynayınca bile süt kendiliğinden akmaya başlıyor ama sağım öyle değil ve sütünüz arttıysa sağım sütü çok hızlandıran da bir şey. Ben blok emzirmeyle ve önden sağımla süt akışımın hızını azalttım hızlı akım da bebeği boğuyor ve meme reddi yapıyor o da çok zor aklınızda bulunsun habire sağım da yapmayın bence ama habire emzirin hiçbir zararı yok. Gazını çıkartın yeter
Sanırım habire sağım yapıp artmayınca sorun var gibi düşünüyorum. Bol bol su tüketiyorum ama eskiler bilirsiniz özellikle de annem sürekli az yiyorsun her dakika yemen gerekiyor diye beni darlıyor. Ben kuruyemiş, komposto,hurma, siyah üzüm tüketiyorum bol bol yulaf çok bahseden olmuştu mutlaka deniycem. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bulunduğum şehir inanılmaz soğuk o yüzden sağlık ocağına gidip gelme durumumuz maalesef kısıtlı oluyor şu an için.

ben de sürekli öyle hissediyordun ama kafaya takmayın gercekten. benim oğlumu da sürekli emzirirdim. hiç 2 saat emzirmeden gecirmedim 😂 ilk 25 gün yarım saatte bir, 1 saatte bir sürekli emiyordu. gazlı ve kolik de bir bebekti. çevre baskısı yüzünden her ağlamasını açlığa yorup emzirdim. sorun olmadı ama anormal bir durum da değil bunun için söylüyorum. çok takıyorsanız yakındaki bir sağlık ocağında ölçümüni yaptırabilirsiniz bebeğinizin iki günde bir. ben öyle yapmıştım. 2 günde 100 gram alıyordu
Herhangi bir sağlık ocağı da bakar mı acaba sadece kilosuna. Kayıtlı olduğumuz sağlık ocağı baya uzak kalıyor bana. Ben de her ağlamasını açlığa yoruyorum çünkü mama ya da sağdığım sütü verdiğim zaman da hemen bitiriyor.

Bebek verdikçe emer biberon birde akışı stabil hep aynı hızla içer .Siz emzirme sonrası sağım yapın küçük küçük gelecektir. Emzirme sonrası sağım sütü arttırmak içindir . Süt her zaman var talep oldukça daha çok üretir. Hem emzirin hem sağım yapın yetmediği yerde mama verirsiniz fakat dediğim gibi biberon ve emzirme uzun sürmüyor , kaşık biberon tercih edin. sadece sağıma doğru iter. Fakat emzirmek başka sağım zahmetli bir iş . Sütünüz varken emzirmeye ağırlık verin emzirmeden sonra sağım yapın. Doğru emdiginden emin olun. Bol bol emzirme videoları tutturma videoları izleyin. Siyah bölgeyi mümkün olduğunca almalı dudakları dışa dönük olmalı bebeğin kafası memeye dönük karnı karnınıza dönük olmalı siz bebeğe egilmeyin arkanıza yaslanıp bebeği memeye götürün. Emzirmeyi aksatmayin gece gündüz Sütünüz bebeğin ihtiyacı kadar artacaktır zamanla.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Haklısınız özellikle biberon da çok daha hızlı tüketiyor sütü. Ben genelde sabahları hiç emzirme yapmadan sağım yapardım ama dediğiniz gibi önce emzirme sonra sağım yapmak çok daha iyi olur. Böylelikle sütümün Bebek emerken kalmadığını düşünmem. Memeyi güzel kavrıyor şu an için gerçekten içip içmediğini de kontrol ediyorum. Anne olmak gerçekten çok zor en kolayı hamilelikmiş gerçekten.

Bebeğim 18 günlük iki saatte bir sağım yapmaya çalışıyorum sürekli miktarı değişiyor genel anlamda 30-60 cc arası çıkıyor bir arkadaşım bunun yeterli olmadığını söyledi bu durum üzdü beni biraz. Bebeğin kontrolüne 10 gün var o zamana kadar sadece anne sütü ile besleyip kontrol sonrası sütün yetip yetmediğini soracaktım. Ama şu an kafam karıştı ek olarak mama verip vermeme konusunda arada kaldım. Bebeğim 2300 gram doğmuştu, sezeryan ile doğum yapmıştım o yüzden on gün kadar mama da verdim sütüm geldikten sonra kestim. Aklıma takılan sütüm yetiyor mu bu bir ikinci olarakta ben sağım yaptığımda bu kadar çıkıyor bebek kendisi emdiğinde daha fazla mı emiyor daha az mı?
Bebek kendi emse cok daha fazlasini ceker saginca daha az cikiyor. Eger sutunu ictikten sonra otomatik uykuya daliyorsa doymustur. Eger yapabiliyorsaniz biberonu birakip emzirmeye gecin. Sutunuz de artar.

Lohusalık feci bir etkilenme oluyor arkadaşım öyle söyleyince içime bir öküz oturdu gerçekten. Dediğiniz gibi her çocuk birbirinden farklıdır. Doktor kontrolümüze henüz 10 gün kadar var o zamana kadar sadece süt ile beslemeye devam etmekten korkuyorum sarılık tehlikesi atlattı çünkü. Kilo alımı da süt artı mama takviyesi alıyorken bakıldı. Kafam o kadar karıştı ki ne yapacağımı bilemiyorum.
İnanın her annenin her bebeğin durumu farklı. Benim ikizlerim de 2700 doğdular. Başlarda doyuyor zannettik. Ağlamıyorlardı ve yeterli bezleri vardı. Ama sonra sınırda sarılık çıktı ve biz hiç düşünmeden formül mamaya sarıldık. Çünkü sarılığı atlatmanın tek yolu çişle birlikte bilirubini atmasıydı. 1 hafta sonra hastaneye yatmaktan kurtardık bebekleri. Ben de o sırada düzenli olarak sağım yapmaya ve bol su içmeye devam ettim. 2 ay sonunda bol bol sütüm geliyordu. Eninde sonunda her şey yoluna giriyor siz hiç pes etmeyin. 🙏🏻

İnanın her annenin her bebeğin durumu farklı. Benim ikizlerim de 2700 doğdular. Başlarda doyuyor zannettik. Ağlamıyorlardı ve yeterli bezleri vardı. Ama sonra sınırda sarılık çıktı ve biz hiç düşünmeden formül mamaya sarıldık. Çünkü sarılığı atlatmanın tek yolu çişle birlikte bilirubini atmasıydı. 1 hafta sonra hastaneye yatmaktan kurtardık bebekleri. Ben de o sırada düzenli olarak sağım yapmaya ve bol su içmeye devam ettim. 2 ay sonunda bol bol sütüm geliyordu. Eninde sonunda her şey yoluna giriyor siz hiç pes etmeyin. 🙏🏻
Şu an ikizleriniz kaç aylık ben bir tane ile dahi baş etmekte aşırı zorlanıyorum şu an siz ikiz annesi olarak ne güzel büyütüyorsunuz evlatlarınızı. İnşallah benim de sütüm artar ve bebeğim birazda olsa uyur çünkü asla uyumuyor.

Şu an ikizleriniz kaç aylık ben bir tane ile dahi baş etmekte aşırı zorlanıyorum şu an siz ikiz annesi olarak ne güzel büyütüyorsunuz evlatlarınızı. İnşallah benim de sütüm artar ve bebeğim birazda olsa uyur çünkü asla uyumuyor.
Allah razı olsun 🙏🏻 Benimkiler 20 aylık oldu artık dertlerimiz değişti 😄 Annelik çok zor gerçekten. İlk aylarda insanın aklı kalbi hep bebekte oluyor. Bebeğiniz kendini toparlayıp düzeni oturunca, mutlu bir bebek olduğunu görünce bütün dertlerinizi unutacaksınız 🧿

Allah razı olsun 🙏🏻 Benimkiler 20 aylık oldu artık dertlerimiz değişti 😄 Annelik çok zor gerçekten. İlk aylarda insanın aklı kalbi hep bebekte oluyor. Bebeğiniz kendini toparlayıp düzeni oturunca, mutlu bir bebek olduğunu görünce bütün dertlerinizi unutacaksınız 🧿
İnşallah dediğiniz gibi olur. Annelik bir ömür mesaisi olan iş gibi. Yine de benim için uyuduğu ve benim dinlenebildiğim gaz sancılarının bittiği döneme hemen geçmeyi istiyorum. Üzerine sınavlarım var bir de bu bebekle nasıl ders çalışıcam onun yollarını arıyorum.

Herhangi bir sağlık ocağı da bakar mı acaba sadece kilosuna. Kayıtlı olduğumuz sağlık ocağı baya uzak kalıyor bana. Ben de her ağlamasını açlığa yoruyorum çünkü mama ya da sağdığım sütü verdiğim zaman da hemen bitiriyor.
evet herhangi bir sağlık ocağı bakar

Bebeğim 18 günlük iki saatte bir sağım yapmaya çalışıyorum sürekli miktarı değişiyor genel anlamda 30-60 cc arası çıkıyor bir arkadaşım bunun yeterli olmadığını söyledi bu durum üzdü beni biraz. Bebeğin kontrolüne 10 gün var o zamana kadar sadece anne sütü ile besleyip kontrol sonrası sütün yetip yetmediğini soracaktım. Ama şu an kafam karıştı ek olarak mama verip vermeme konusunda arada kaldım. Bebeğim 2300 gram doğmuştu, sezeryan ile doğum yapmıştım o yüzden on gün kadar mama da verdim sütüm geldikten sonra kestim. Aklıma takılan sütüm yetiyor mu bu bir ikinci olarakta ben sağım yaptığımda bu kadar çıkıyor bebek kendisi emdiğinde daha fazla mı emiyor daha az mı?
Bebekler daha performanslı emiyor diye düşünüyorum. Beneğinizde meme reddi
Mi var ? Neden sadece sağım
Göğsü nüzü emse aslında doyunca bırakır uykuya dalar ordan anlaması kolay olurdu

Bebekler daha performanslı emiyor diye düşünüyorum. Beneğinizde meme reddi
Mi var ? Neden sadece sağım
Göğsü nüzü emse aslında doyunca bırakır uykuya dalar ordan anlaması kolay olurdu
Sadece sağım yapmıyorum. Emziriyorum sonrası sağım yapıyorum. Bebeğim kavga ediyor göğsüm ile sanırım emerken gaz sancısı oluyor doktor kontrolüne henüz tekrar görmediğim için gaz damlası da kullanamıyorum. Bugün 8 9 saatten fazla uyanık kaldı asla uyumadı. Şu an bile iki üç dakika da bir uyanıp tekrar uyuyor.

Sadece sağım yapmıyorum. Emziriyorum sonrası sağım yapıyorum. Bebeğim kavga ediyor göğsüm ile sanırım emerken gaz sancısı oluyor doktor kontrolüne henüz tekrar görmediğim için gaz damlası da kullanamıyorum. Bugün 8 9 saatten fazla uyanık kaldı asla uyumadı. Şu an bile iki üç dakika da bir uyanıp tekrar uyuyor.
Gazı iyice çıkmazsa bağırsaklara iner o da sancı yapar. İki kere gak yapsın en azından. Bir kere çıkarınca bırakmayın. Emme pozisyonu bile çok önemli. Emerken göğsünüzü makas yapmayın sakın. Sadece tutun. Emer o zaten.
Gaz çıkarma konusunda dikkatli olun 8-9 saat uzun bir süre
Ağlayarak mı geçirdi bu süreyi peki
Huzursuz mıydı yani

Gazı iyice çıkmazsa bağırsaklara iner o da sancı yapar. İki kere gak yapsın en azından. Bir kere çıkarınca bırakmayın. Emme pozisyonu bile çok önemli. Emerken göğsünüzü makas yapmayın sakın. Sadece tutun. Emer o zaten.
Gaz çıkarma konusunda dikkatli olun 8-9 saat uzun bir süre
Ağlayarak mı geçirdi bu süreyi peki
Huzursuz mıydı yani
Evet hep huzursuz kolik olmasından da çok korkuyorum sınavlarım var çalışmam gerekiyor artık ama derin uykusu asla yok iki üç dakika da bir uyanıp ağlamaya başlıyor yanından gidemiyorum. Gazını çıkarıyorum altını dolduruyor rahatlıyor ama yok yani uyumuyor. Uykusuzluk ve sürekli başında durmak aşırı yıprattı beni annem yanımdaydı o da gitti bu şekilde lavaboya bile gidemiyorum. Geçecek değil mi bu böyle sürmeyecek.

Evet hep huzursuz kolik olmasından da çok korkuyorum sınavlarım var çalışmam gerekiyor artık ama derin uykusu asla yok iki üç dakika da bir uyanıp ağlamaya başlıyor yanından gidemiyorum. Gazını çıkarıyorum altını dolduruyor rahatlıyor ama yok yani uyumuyor. Uykusuzluk ve sürekli başında durmak aşırı yıprattı beni annem yanımdaydı o da gitti bu şekilde lavaboya bile gidemiyorum. Geçecek değil mi bu böyle sürmeyecek.
Hayırrrr geçecek tabi ki
Ama sınavların varsa annen biraz faha gelse kalsa olmaz mıydı

Sanırım habire sağım yapıp artmayınca sorun var gibi düşünüyorum. Bol bol su tüketiyorum ama eskiler bilirsiniz özellikle de annem sürekli az yiyorsun her dakika yemen gerekiyor diye beni darlıyor. Ben kuruyemiş, komposto,hurma, siyah üzüm tüketiyorum bol bol yulaf çok bahseden olmuştu mutlaka deniycem. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bulunduğum şehir inanılmaz soğuk o yüzden sağlık ocağına gidip gelme durumumuz maalesef kısıtlı oluyor şu an için.
Anne bile olsa zorbalık yapıyorlar bu süreçte kendinizi üzmeyin ama muhakkak gaz çıkartın ben de o hataya düştüm bağırsaklara inince çok zor oluyordu. Yalvarır gibi artık sesi kısılana kadar ağladığı zamanlar oldu çok kötüydü gaz çıkartmak aklıma gelmedi kimse de söylemedi durup durup üzülüyorum hala

Hayırrrr geçecek tabi ki
Ama sınavların varsa annen biraz faha gelse kalsa olmaz mıydı
Ne zaman geçiyor peki kırkı çıkınca daha çok düzene girecek diyenler var inşallah gerçekten öyledir. Maalesef küçük kardeşim var okuyan mecbur dönmek zorunda kaldı.

Anne bile olsa zorbalık yapıyorlar bu süreçte kendinizi üzmeyin ama muhakkak gaz çıkartın ben de o hataya düştüm bağırsaklara inince çok zor oluyordu. Yalvarır gibi artık sesi kısılana kadar ağladığı zamanlar oldu çok kötüydü gaz çıkartmak aklıma gelmedi kimse de söylemedi durup durup üzülüyorum hala
Gazını çıkarmaya çalışıyorum her seferinde ama bu şekilde de hiç uyumuyor hafif gözünü açtığı an başlıyor ağlamaya. Siz de üzülmeyin nereden bilebilirdiniz ki böyle olduğunu. Özellikle ilk bebekte insanın eli kolu bağlanıyor.

Ne zaman geçiyor peki kırkı çıkınca daha çok düzene girecek diyenler var inşallah gerçekten öyledir. Maalesef küçük kardeşim var okuyan mecbur dönmek zorunda kaldı.
2,5 3 aya kadar gaz sancılı bir dönem oluyor maalesef
Yani bebeğinizin huyunu en iyi siz bilirsiniz
Normalde bebekler memede emerken uyuyor ama bilemedim her bebek farklı

Back
X