Bebek Beslenmesi Sutun cok gelmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sonsuzaskkk

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2016
7.414
45.729
498
Kizlar yardimmm... benim sutum cok geliyo fiskirir gibi bebisim emerken aglayarak cekiliyo oksuruyo emmek istiyo ama yapamiyo boyle olunca bebegin faydasiz olan onsutle doyup faydali olan sonsutu alamadigini ve boyle oluncada gaz sancisinin cok oldugunu duydum ve maalesef bizde sancidan perisan haldeyiz :( adacayinin sutu azaltip olmasi gereken miktara getirdigini okudum netten bilgisi olanlar varmii

Hayır sakin adaçayı kullanma gerçekten sütü azaltır yazık değilmi bebeginin hakkına. Benimde sütum çok geliyordu kızım 5dk dan fazla emmiyordu haliyle ön sütun arkasındaki yağlı doyurucu kilo aldirici sütü icemiyordu. Doktorum ban önceden bir miktar sütü sagmami kalan sütü vermemi söylemişti. Bu şekilde bebegim kilo da almaya başlamıştı.
Milletim sutum cogalsin diye kendini paraliyo sen azaltmaya calisiyosun. Bebeginin kaç aylık olduğunu bilemiyorum ama zaten ilk aylarda süt çok oluyor sonradan azalıyor sen istemesende.

Hayır sakin adaçayı kullanma gerçekten sütü azaltır yazık değilmi bebeginin hakkına. Benimde sütum çok geliyordu kızım 5dk dan fazla emmiyordu haliyle ön sütun arkasındaki yağlı doyurucu kilo aldirici sütü icemiyordu. Doktorum ban önceden bir miktar sütü sagmami kalan sütü vermemi söylemişti. Bu şekilde bebegim kilo da almaya başlamıştı.
Milletim sutum cogalsin diye kendini paraliyo sen azaltmaya calisiyosun. Bebeginin kaç aylık olduğunu bilemiyorum ama zaten ilk aylarda süt çok oluyor sonradan azalıyor sen istemesende.
Bende cok ikilemde kaldim bu konuda dedigin gibi cocugun hakki o sut ama o kadar cok gaz yapiyorki hem bebisim hem ben perisan olduk bebegim 2 aylik tabi cokda ememiyor bunun icin sut iyice birikiyor senin gibi bende sagmayi denedim ama sancili oldugu icin uyku duzenide yok ne zaman emmek isteyecegi belli olmuyor sagmaya vaktim olmuyor :( sanirim adacayi fikride iyi degil

Benim de öyleydi süt sağma makinesiyle boşaltıyordum, sütünü azaltmaya çalışmasan iyi olur diye düşünüyorum, zaten azalacak çünkü. Vakit darlığını anlıyorum ama 5 dakika bile sağsan fışkırmasını bari azaltır sanırım.
Emzirdikten sonra dizine yerleştirip gazını çıkarmayı dene, muhtemelen göğsünle cebelleşirken hava yutuyordur. Bu yöntem bende çok işe yaramıştı.
Bebeğinin emme ihtiyacına çözüm olarak emzik önerilebilir, ben emzik hiç istememiştim ama öyle perişan oldum ki verdim ve ikimiz de rahat ettik. Bana da yemek yemek dinlenmek için vakit oluşmuştu. Beslenmesini de düzene sokabildim böylece. Belki süt istemiyor ama emmek istiyordur sadece, sürekli göğsünü emdiği için de vücudun gerekenden fazla süt üretiyor olabilir.
Benim deneyimlerim ve önerilerim bu şekilde, yine de doktora sorman daha rahatlatıcı ve doğru olacaktır.
Sevgiler.

Canım bence de sakın sütünü azaltmayı deneme. İleride çok arasın bu sütleri :)
Biliyorum zor ama fazla gelen sütünü sağıp buzluğa koymayı dene. Hem ileride bebeğini birilerine bırakıp dışarı çıkman gerektiğinde sorun yaşamazsın.
Sağarken de göğsünü tamamen boşalt ki yağlı sütle ön süt karışsın. Üstten sağıp bırakma, sütün değeri azalır. Natural uçlu biberonla verirsin bebeğine. Hatta arada hazırla biberonu vet babasına :) Hem babası zevk alır hem de sen dinlenmiş olursun.

Adacayinin emziren annelere ve hamile kadinlara tavsiye edilmedigini duymuştum.

Kizlar yardimmm... benim sutum cok geliyo fiskirir gibi bebisim emerken aglayarak cekiliyo oksuruyo emmek istiyo ama yapamiyo boyle olunca bebegin faydasiz olan onsutle doyup faydali olan sonsutu alamadigini ve boyle oluncada gaz sancisinin cok oldugunu duydum ve maalesef bizde sancidan perisan haldeyiz :KK43: adacayinin sutu azaltip olmasi gereken miktara getirdigini okudum netten bilgisi olanlar varmii
Canım sen iyimisin cocugun rızkını sakın adacayı ıcerek kesme bır damlsı bıle degerlı anne sütünün yernde olmak ısteyen yuzlerce ınsan var. Yapman gerekn cok basit elektrikli sagma makınası al memenı vermeden once azbsey sag we sagdgnda buzluga at ilerde işine o buzluktakılerde cok yarıcak

Kizlar yardimmm... benim sutum cok geliyo fiskirir gibi bebisim emerken aglayarak cekiliyo oksuruyo emmek istiyo ama yapamiyo boyle olunca bebegin faydasiz olan onsutle doyup faydali olan sonsutu alamadigini ve boyle oluncada gaz sancisinin cok oldugunu duydum ve maalesef bizde sancidan perisan haldeyiz :KK43: adacayinin sutu azaltip olmasi gereken miktara getirdigini okudum netten bilgisi olanlar varmii
bence sağıp buzluğa atın ilerde çok işinize yarayacak o sütler 1 damlası bile hazine sakın azaltmayın.. ayrıca gaz için kimyon tüketin bol bol ve bebeğe çörek otunu kaynatıp içirebilirsiniz..

2 aylik bir bebegin gazi olmasi cok normal. 3 aya kadar sabretmeniz lazim. Ve zaten belli bi sure sonra istesenizde sutunuz o kadar gelmicek. Kiymetini bilin.

3. ayi dagectik 10 gun ama maalesef gaz hala gecmedi
Ayni durumu birebir yasadim ben sizle sütüm fiskiriyodu bebegim sinirleniyodu o daha emmeden agzindan sütler tasiyodu yutamiyodu bogazina kaciyodu..öncelikle sagma sütünü makineyle falan o daha cok cogaltiyo, elinle yukaridan asagi bastirarak fiskirma bitene kadar bosalt. Biz gaz sancisini 5 aya yakin cektik

Back
X