sütün kalitesi beslenmeyi etkiler mi?

TLAYSI

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
283
0
621
İstanbul
kızım tam bir aylık bugün kontrole gittik koskoca bir ayda yarım kilo almış 3110gr. doğmuştu 3600 olmuş, çok üzüldüm sütüm var gece gündüz emziriyorum, mememdeki yaralara aldırış etmeden hemde. Acaba sütüm kalitesiz mi? doktor mama takviyesi yap dedi kesinlikle istemiyorum mama vermeyi, ne yapmalıyım bilmiyorum. Sütümün kalitesini nasıl artırabilirim ne olur yardım edin.

kızın 3110 doğduysa doğumdan sonra kilo vermedi mi? bence verdikten sonra 3600 olmuştur ve yarım kılodan fazla almıştır. kendini üzme. sütün kalitesini artırmak için rezene ve ısırgan oneriyolar. ben de aldım. bi de ayva yiceksin, ayrıca komposto ve humana still çayı da artırıyomuş sütü. bunları ek bilgi olsun diye yazdım. bence sureklı emziriyosan sütün zaten artıyodur. doğum sonrası verilen kilo yanıltıyo bence sizi

yazdıkların için teşekkür ederim içim rahatladı. rezene ve humana stil kullanıyorum. sütümün olduğunu sanıyorum, süt olmasa sürekli ağlar herhalde diyorum. bir hafta sonra kontrole gittiğimde daha net anlaşılır herhalde.

canım bir yazıda zengin bir kadınla fakir kadının süt kalitesinin aynı olduğunu okumuştum ve ben hiç iyi beslenmeyen bir tip olarak oğlum ilk ay 1500 kg aldı sadece emzirmeyle diğer 3 ay bir kilo almıştı.korkunç fazla sütüm olmuştu ben kendimden pek ümitli değildim oysa.Halada emziriyorum oğlum 12 aylık.
sen yinede elinden geldiğince iyi beslenmeye çalış.Ben iyi beslenmedim kendim halsiz bitkin düştüm.

kızın 3110 doğduysa doğumdan sonra kilo vermedi mi? bence verdikten sonra 3600 olmuştur ve yarım kılodan fazla almıştır. kendini üzme. sütün kalitesini artırmak için rezene ve ısırgan oneriyolar. ben de aldım. bi de ayva yiceksin, ayrıca komposto ve humana still çayı da artırıyomuş sütü. bunları ek bilgi olsun diye yazdım. bence sureklı emziriyosan sütün zaten artıyodur. doğum sonrası verilen kilo yanıltıyo bence sizi
Çok doğru bir tespit.

Benim kızımı 3,5 kg doğdu hastaneden çıktığımızda 3.200 kg ydu 1 ay kg su 4,200 1 kg almış gibi görünüyor ama doğum kg suna göre sadece 700 gr.ben kızımı 5 aylık olana dek anne sütü ile besledim (sonra yavaş tavaş besinleri tattırdım)bence protein ağırlıklı beslenmek sütün kalitesini arttırıyor ben kendimde bunu yaşadım açıkçası sağdığım için bunu net farkedebiliyorum proteğin ağırlıklı beslenmişsem sütümün üzerindeki yağı görebiliyorum ama bu sadece benim görüşüm birde ben kefir içtim doğumdan sonra oda sanki baya arttırdı şimdi şimdi azalma başladı ama sanırım benim dikaktsizliğimden

kızım tam bir aylık bugün kontrole gittik koskoca bir ayda yarım kilo almış 3110gr. doğmuştu 3600 olmuş, çok üzüldüm sütüm var gece gündüz emziriyorum, mememdeki yaralara aldırış etmeden hemde. Acaba sütüm kalitesiz mi? doktor mama takviyesi yap dedi kesinlikle istemiyorum mama vermeyi, ne yapmalıyım bilmiyorum. Sütümün kalitesini nasıl artırabilirim ne olur yardım edin.

canım sütün kalitesiz diye bişey yok . Her annenin sütü aynıdır . Sütünü arttırabilirsin o da günde en az 3 lt süt içmelisin . Benimkide 650 gr almıştı ben mamaya başlamadım . Ama su içmenin çok faydasını gördüm . Bakalım pazartesi gidicem kilo ne kadar almışız .
Ama sütün kalitesiz diye düşünme doktorun dediği öle bişey yok

Bence her annenin sütü aynı değil çünkü başka bir arkadaşımda sağıyor ve onun sütü okadar şeffafki bebeği hiç kg almadığı için mama takviyesi yapması gerekiyordu

her annenin sütü kalitelidir. hepsinde demir magnezyum, vitamin, mineral herşey vardır. sadece yağlı süt olup olmama bakımından ayrılırlar birbirlerinden. o da bebeğin kilo alımını etkileyen durum olur.

ayrıca her annenin sütü bebeğinin ihtiyacına cevap verecek niteliktedir. bunu doktorlar soyluyor.

canım ablam çok faydası var ve kilo aldırmıyor anneye diyordu bayada yarıyor onun sütü kuru mayayı pekmeze karıştırıp içiyor bir dene istersen

acaba vitamin ve mineral takviyesi alıyormusunuz. doğum öncesi kullandığım eleviti emzirirken de kullansam mı ne dersiniz.

canım emziren anneler için biralar var.içinde alkol yok ve drlar öneriyor.ben kullandım faydası oldu gibi.istersen bir dene.tatlı yemek kilo yapıyor diyolar çok doğru kilo yapıyor ama aynı zamanda sütüde arttırıyor.ben test ettim :) bol bol sıvı almak ve stresten uzak durmakta önemli.

acaba vitamin ve mineral takviyesi alıyormusunuz. doğum öncesi kullandığım eleviti emzirirken de kullansam mı ne dersiniz.

evet derim canım, doktorlar emziren anneler için de öneriyorlar, ben içiyorum şahsen..ilave olarak rezene içiyorum, bir de hurma yiyorum. tavsiye ederim. arkadaşların da dediği gibi ilk 10 gün yenidoğanın vücudundaki şişlikler ve ödem indiği için kilo kaybı oluyo, panik yapma..anne sütü gibisi yok, sıksık emzir bebeğini ve bol dinlen..mamaya gerek kalmadığını göreceksin..bol sütlü günler..

herkese çok teşekkür ediyorum moralim yerine geldi valla bol bol emziriyorum. herkesin bebeklerine uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.

ısırgan otu sütün kalitesini artırıyor diye okumuştum.20 dün kullanırsan 10 gün dinlenmelidir.Her annenin sütü aynı değildir diye düşünüyorum.Her anne aynı beslenmediğine göre sütü de aynı değildir.Bir anne bugun yeterince öğrneği demir almış ise ve küçük miktarda yetersiz miktarda demir aldıysa sütüne yansıtmaz mı bence yansıtır.Emziren anne her besinden tüketmelidir.
Ben de sütümü sağıp verdiğim için farkı görüyorum mesela sabah sağıdım süt her zaman daha yağlıdır gece yemeğimi iyi yediğim için diye düşünüyorum.ıkindi vakitinde ise en az yağlı sütüm oluyor buda gündüz ayakta yemek yeme ev,eş,bebek işleri ile koşuşturmaktan pek yemekle ilgilenemiyorum.Buda sütüme yansıtıyor.

Back
X