1-Su aynı zamanda bedenimizdeki toksinlerin temizlenmesinde de etkilidir. Soğuk içildiğinde kana daha hızlı karışır.
2-Zira aşırı su tüketimi halinde bedenimiz ihtiyaç duyduğu vitaminleri de kaybedebilir. Sudaki kristal maddeler ise aşırı tüketim halinde böbreklerde birikerek taşsal kalıntılara sebebiyet verebilir.
yarencim öncelikle ellerine sağlık, paylaşımın için teşekkürler. Hangi siteden aldın, kaynak belirtmemişsin ama yazının bazı noktaları oldukça ilginç geldi bana.. Doğru mudur ya da ne kadar türünden sorular oluştu kafamda. Belki bilenler vardır diye belirteyim bu hususları...
Gelelim sorulara:
1- Bir çok kişi suyu ılık içiyor, izlediğim yayınlar da bu davranışı destekliyor. Ilık suyun, vücut ısısının düşmemesini sağladığı ve bu nedenle de yağ yakımına destek olduğu görüşler arasında.. Soğuk olu kana karıştığında daha mı etkili oluyor acaba?
2- Aşırıdan kasıt nedir? Yine duyduğum kadarı ile maksimum 5 lt. içmeliyiz. Hatta suyu birden ve hızlı tüketmek yerine, yudum yudum ve sürekli tüketmeliyiz. Zira senin yazında öne çıkartılmış olan zararlı etkiler ciddiye alınması gerekecek kadar önemli. Acaba üst limit nedir?
Teşekkürler. :çiçek:
maksimum 5 lt deil cnm o kdrı bile çok fazla su içimi su zehirlenmesi yapıyomuşş int araştırırsan bulursun en fazla içilmesi gerekn miktar 3 lt 4 lt arası
aslında günde 8 bardak,yani 2 litre oldukça yeterli,aşırısı böbreklerdeki mineralleri idrarla dışarı atıyomuş,günlük su ihtiyacı 2 litre zaten kimse fazlasını içemez,mantıken aç karna soğuk su zor içiliyor maksat vücudu toksinlerden arıtıp ve mideyi akşamdan kalan kırıntılardan temizlemek,birde aç karna düzenli içilen su bağırsakları çalıştırıyor,1 bardak oda sıcaklığında su yeterli.
ewt haklısın yaren günde 2 lt en az içilmesi gereken su miktarıymış ondan daha az içilmemesi gerkeiyormuş ama özellikle yazın bu minimum su içme 3 lt ye kdar çıkıyor ben şahsen günde 2.5 3 lt arası içmeye çalışıyorum. bi ara çok fazla konusu geçmişti fazla su içimi su zehirlenmesi gibi birşey yapıyomuş böbrekleri çok yoruyormuş ve gereksiz yere yoruyormuşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?