T e k e m b r i y o - i l k 3 g ü n

ooooffff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
223
1
96
Ankara
Adetin 2. Günü tedaviye başladım yeterli yumurta gelişimi olmadı 5. Günü tedavim yarıda kesildi.....üzüldüm...

Ikinci deneme adetin 3. Günü başladı...150 lik puregon ile başladım...bu defa tedavim kesilmedi.... Sevindim...

Bir çok pko lu gibi güzel güzel bir sürü yumurtam oluşmadı 150 lik puregon ile...üzüldüm

perşembe ( adetin 12. Günü) yumurtalarım toplandı.... 5 yumurtam topandı...üzüldüm...

Cuma arandım 5 yumurtam işlem görmüş 3 tanesi döllenmişti.... 5 te 3 tü... şaşırdım...sevinmeli mi? üzülmeli mi? Hiç döllenmeye debilirdi... Döllenmişti ama kaliteleri nasıldı...

Cumartesi yeni yasaya göre 1 embriyo trasnfer edildi... 1. Kalitelydi 8 hücreli...sevindim...

Ama bir taneydi...doktor şansımın %35 olduğunu söyledi üzüldüm...

Ama ikinci denemede iki tane transfer edilirmiş... Sevindim...

Kalan iki yumurtam dondurulacaktı ihtiyaç olan kadar....sevindim...

Transfer çok kolay oldu... Elime bir embriyo fotoğrafı verdiler... Sanki ultrason fotoğrafı gördüm gibi... Duygulandım ağladım... Tam bir aptal gibi...ama sevindim ...

Trasnferden sonra doktorum yatmana gerek yok,kabız olmaktan korkma, öksür , hapşur... çok ağır olmamakla birlikte günlük hayatına devam et dedi....sevindim...

Devam ettim ... Ilk gün sadece otelde 3 saat uyudum... Sonra uzun uzun yürüyüşler yaptım...bugün transferin 3. Günü. Ve öğrendim ki transferi olanlar 12 gün yatmışşş...çok dikkat etmiş insanlar... Ama ben bunu bilmiyordum: ( şimdi ise 3. Gün bitti..ve artık çok geç...korkuyorum: ( ..... üzüldüm...

canım niye üzülüyorsun ki 12 gün yatanları doktorlar söylemiyorlar kendileri korktuğu için ve oda çok iyi değilmiş kan dolaşımını engelliyormuş hatta yurt dışında burda arkadaşlar anlatıyorlar doktorları 1 saat sonra kalkabilirsiniz ve ağır olmamakla birlikte normal yaşantınıza dewam edebilirsiniz diyorlarmış spor ve cinsel ilişki dışında hayata dewam kendini strese sokupta bebişinide etkileme.....

öncelikli olarak hayırlı olsun.. ve sakın üzülmeyin. yatmayla tutunma arasında pek bir ilişki yok. ilk denememde 12 gün yattım. tuvalet dışında kalkmadım ama sonuç negatif.

zaten sorun olacak olsa doktorunuz mutlaka uyarırdı. önemli olan sizin rahat olmanız. ağır iş yapmayın. dinlenin, gezin...ve sakın ben neden yatmadım diye kafanıza takmayın. önemli olan stressiz geçirebilmeniz bu dönemi. kısmetse eğer herşekilde olur..

merhabaaa ,
bu topiğede yazım bari bu gidişle her yerde beni görceksiniz:))),
sevgili arkadaşım, bir kere
sevin 5 yumurtan çıkmış,
sevin 1.kaliteliymiş
sevin dondurulmuş bile kalmış
sevin bir emrio ile hamile kalan çok var örnek ben .( gerçi kürtajla sonuçlandı ama çok örnek var)
sevin bende transfer sonrası araba kullanıp taaa nerelere gitmiştim,
sevin çoookkkk şanslısın biz o noktalara bir daha gelebilecekmiyiz bakalım bekliyoruz bak,

yani kısacası senin üzülecek hiç bir porblemin yokkk, bol bıl sevin, laktozsuz süt iç, ağır iş yapma sadece ben markete de gittim, evde yemekde yaptım yani,
hapşır oksur kabız ol farketmez , rahat ol, başkalarının lafına kulak asma, internette çok fazla vakit geçirme, güzel güzel bebeğini bekle, dua et, ve çokkk da kafaya takma, unut başka şeyler düşün,

ve unutma çok şanslıısın sevinnnnn anne oluyorsun :)))))))))))
darısı bizeeeee

merhabaaa ,
bu topiğede yazım bari bu gidişle her yerde beni görceksiniz:))),
sevgili arkadaşım, bir kere
sevin 5 yumurtan çıkmış,
sevin 1.kaliteliymiş
sevin dondurulmuş bile kalmış
sevin bir emrio ile hamile kalan çok var örnek ben .( gerçi kürtajla sonuçlandı ama çok örnek var)
sevin bende transfer sonrası araba kullanıp taaa nerelere gitmiştim,
sevin çoookkkk şanslısın biz o noktalara bir daha gelebilecekmiyiz bakalım bekliyoruz bak,

yani kısacası senin üzülecek hiç bir porblemin yokkk, bol bıl sevin, laktozsuz süt iç, ağır iş yapma sadece ben markete de gittim, evde yemekde yaptım yani,
hapşır oksur kabız ol farketmez , rahat ol, başkalarının lafına kulak asma, internette çok fazla vakit geçirme, güzel güzel bebeğini bekle, dua et, ve çokkk da kafaya takma, unut başka şeyler düşün,

ve unutma çok şanslıısın sevinnnnn anne oluyorsun :)))))))))))
darısı bizeeeee

wayyyy nokta vuruşunu yapcak grurumuz nazencimde buralardaymış :))) canım bak tecrübeli arkadaşlar ne güzel yazmışlar bitti yok şu yok bu anlamsız şeylerle canını sıkma hakikaten nazeninde söylediği gibi çok şanslısın tadını çıkart olumsuzluklara olduğu zaman üzülürsün zaten ki inşallah öyle bir durumun olmaz.....otur tatlı tatlı içindeki minik bebişinle konuş ve bol bol dua et sana sımsıkı tutunsun :))

wayyyy nokta vuruşunu yapcak grurumuz nazencimde buralardaymış :))) canım bak tecrübeli arkadaşlar ne güzel yazmışlar bitti yok şu yok bu anlamsız şeylerle canını sıkma hakikaten nazeninde söylediği gibi çok şanslısın tadını çıkart olumsuzluklara olduğu zaman üzülürsün zaten ki inşallah öyle bir durumun olmaz.....otur tatlı tatlı içindeki minik bebişinle konuş ve bol bol dua et sana sımsıkı tutunsun :))

picassooo kız yiycem ısırcam seni, oraya baktım yoksun sıkıldım bende buraya bakım dedim, yazdım işte,
ya inşallah gurur olcam birde olamzsam varyaaaa allahhhh yani :))))))))

picassooo kız yiycem ısırcam seni, oraya baktım yoksun sıkıldım bende buraya bakım dedim, yazdım işte,
ya inşallah gurur olcam birde olamzsam varyaaaa allahhhh yani :))))))))

olacaksntatlım hiççç merak etme eninde sonunda sen o vuruşu yapacaksın :)))

hiç üzülme, benim doktorum ertesi gün basketbol oyna istersen der. Mantıklı baktığın zaman tüp bebeğin normal yoldan tek farkı döllendiğini bilmemiz, eğer yatmak bu işe çözüm olsaydı bütün yatanlar hamile kalırdı yada yatılmadığı için doğal yolla hamile kalınmazdı.

Adetin 2. Günü tedaviye başladım yeterli yumurta gelişimi olmadı 5. Günü tedavim yarıda kesildi.....üzüldüm...

Ikinci deneme adetin 3. Günü başladı...150 lik puregon ile başladım...bu defa tedavim kesilmedi.... Sevindim...

Bir çok pko lu gibi güzel güzel bir sürü yumurtam oluşmadı 150 lik puregon ile...üzüldüm

perşembe ( adetin 12. Günü) yumurtalarım toplandı.... 5 yumurtam topandı...üzüldüm...

Cuma arandım 5 yumurtam işlem görmüş 3 tanesi döllenmişti.... 5 te 3 tü... şaşırdım...sevinmeli mi? üzülmeli mi? Hiç döllenmeye debilirdi... Döllenmişti ama kaliteleri nasıldı...

Cumartesi yeni yasaya göre 1 embriyo trasnfer edildi... 1. Kalitelydi 8 hücreli...sevindim...

Transfer çok kolay oldu... Elime bir embriyo fotoğrafı verdiler... Sanki ultrason fotoğrafı gördüm gibi... Duygulandım ağladım... Tam bir aptal gibi...ama sevindim ...

Trasnferden sonra doktorum yatmana gerek yok,kabız olmaktan korkma, öksür , hapşur... çok ağır olmamakla birlikte günlük hayatına devam et dedi....sevindim...

Devam ettim ... Ilk gün sadece otelde 3 saat uyudum... Sonra uzun uzun yürüyüşler yaptım...bugün transferin 3. Günü. Ve öğrendim ki transferi olanlar 12 gün yatmışşş...çok dikkat etmiş insanlar... Ama ben bunu bilmiyordum: ( şimdi ise 3. Gün bitti..ve artık çok geç...korkuyorum: ( ..... üzüldüm...

canım 12 gün yattıpta tutacak diye bişey yok.ben yattımda noldu 1 hafta izin alıp evde yatmıştım gene tutmadı tutacağı varsa tutar canını sıkma. şimdi bende 2. deneme için dondurlumuşlarla devam ediyorum ilaç kullanıyorum bugün belli olur transfer günüm

banada hemşire sürekli yatma dedi. sadece transferden sonra hastanede 3 saat kadar yatırdılar sonra bugün dinlen dedi daha sonraki günler günlük yaşamına geri dön dedi odktorum. evin içerinde ara ara gezin diye özellikle tembihlediler. benim 7. günüm kasık ağrılarım ara ara oluyor. aslında yatmakla kalkmakla alakası yok mevlam ol dedimi oluyor nasibimizde varsa olur güzel düşünmeliyiz.

Üzülmeyin lütfen bence yatmaktan çok morel önemli bende sadece transfer sonrası iki saat yattım onun dışında yatmadım ama ev işleri falan onlarla uğraşmadım kendimi hiç yormadım ama çokta dikkat etmedim ama hep morelli olmaya çalıştım aklıma kötü bir düşünce geldiğinde insanlarla meşgul oldum bu arada çok kabız oldum anlatılmaz yaşanır ona rağmen bebeğim benle kaldı çok şükür bebeğiniz sizle unutmayın.:emir_bebek:

Merhabalar arkadaşlar eşimin polikistik over rahatsızlığı var 4 kez puregon tedavisi yaptık her denemede 1500 doz kullandık 2 kez gebelik gerçekleşti ve 2 kez düşükle sonuçlandı. Bu tedaviden kalan elimizde 2 adet 3ooıu puregon iğnemiz var tedaviyi ileri bir tarihe ertelediğimiz için vermek istiyoruz. Ilaçlar buzdolabında soğuk zinciri bozulmadan muhafaza edilmiştir. Yardımcı olabileceğimiz kişiler varsa bizimle lütfen irtibata geçsinler 0533 517 77 01 tel numaramız. Allah hepimizin bu yolda yardımcısı olsun

Merhaba arkadaşım, transferin hayırlı uğurlu olsun hemen panik yapma bebişlerin bize tutunmasının yatmayla alakası yok topmu bu düşsün aşağıya dedi doktorum yorulmamak kaydıyla normal hayatına devam edebilirisin dedi sadece ve ben tarnsferden sonra 10 km yol yürüdüm gezdim tozdum işime devam ettim Şimdi 10 haftalık hamileyim kendini strese sokma kötü şeyler düşünme pozitif düşünki pozitif olsun.Birde ilaçlardan dolayı kabız oluyosun ona dikkat et sabahları aç karnına kayısı ye üstüne ılık su içebilirsin yada bana doktorum şurup vermişti duphalac diye sabah akşam çeyrek ölçek ondan içmiştim çk fazla kabızlık yaşamadım.İnşallah sende bebişini sağ salim kucağına alırsın burdan güzel haberlerini alırız.

çok çok çok teşekkür ettim herkese...yazdıklarınızı okudum... rahatladım...sevindim...

moralim o kadar bozuk ki...bu zamanlar sakinliğimi korumakta zorlanıyorum babam riskli bir ameliyat geçirdi...üzülddüm...

5 gündür ameliyatlı yatıyor... onun yanındayım hep hastanede...bugün ilk defa yürüttük...ağır ağır tatlı tatlı yürüdü...sevindim...

babamın ameliyatı.../35 şansı olan bebiş...

hayat böyle bii zaten bi sevin bi üzül...

sanki bi yaz boz tahtası...

ama neden hala kolay bozguna uğruyorum ki...

kızlar hepinize teşekkür ediyorum...

benim gibi gün sayanlara kolay gelsin ve allah onlara aklı bedeni ruhu sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin...sevinelim...

tedavi sürecinde aksilik çıkanlar da eminim bir kere olan bir kez daha olabilir... üzülmesin...oraya kimin ne zaman döneceği zaten bellli olmaz...üzülmesin...

ben de üzülmemeğe çalışacağı...

daha evvel bir de düşüğüm olmuştu benim ve kendiliğimden hamile kalmıştım...ama hiç kalp atışı alınamadı... üzüldüm...

sonra öğrendim ki pko ymuşum...üzüldüm...

sonra öğrendik ki eşimde sperm hareketliliği azmış... üzüldüm...

sonra öğrendim ki ilk gebeliğim mucizeymiş...üzüldüm...sevindim...

bir tüp bebek tedavim yarım kaldı...üzüldüm...

ama isyan ettim ben çok isyan ettim.... ve isyan ettikçe daha beter battım dibe...tabiri yerinde ise çağırdım...üzüldüm...

hayatımın zor ama en verimli yılını geçirdim..üzüldüm...sevindim...

babam belki de felcin eşiğinden döndü...üzüldük...sevindik...

isyan etmeyip iyiyi umut etmedikçe dibe batmaktan kurtulamayacağımı anladım...yeni bişi öğrendim...
sevindim...

şimdi bebeğimi hayal etmeğe çalışıyorum... eve geleceği günü...aramıza katılacağı...iyiyi sadece iyiyi düşünmek...kötüyü düşünüp erkenden üzülmekten doğru aslında bugüne dek hiç bişi kazanmadım...

hayat bir yaz boz tahtası...bi sevin bi üzül...en çok ihtiyacım olan şey bu doğruyu özümseyecek olgunluğu kazanmam galiba...

ne olacaksa öyle olması gerektiği için olacak...

hayırlısı...

tekrar teşekküerler...

bugün 4. günüm...

benim gibi h

Merhaba arkadaşım, transferin hayırlı uğurlu olsun hemen panik yapma bebişlerin bize tutunmasının yatmayla alakası yok topmu bu düşsün aşağıya dedi doktorum yorulmamak kaydıyla normal hayatına devam edebilirisin dedi sadece ve ben tarnsferden sonra 10 km yol yürüdüm gezdim tozdum işime devam ettim Şimdi 10 haftalık hamileyim kendini strese sokma kötü şeyler düşünme pozitif düşünki pozitif olsun.Birde ilaçlardan dolayı kabız oluyosun ona dikkat et sabahları aç karnına kayısı ye üstüne ılık su içebilirsin yada bana doktorum şurup vermişti duphalac diye sabah akşam çeyrek ölçek ondan içmiştim çk fazla kabızlık yaşamadım.İnşallah sende bebişini sağ salim kucağına alırsın burdan güzel haberlerini alırız.

teşekkürler...

10 haftalık bir mucize yani...

bizler bebeğin kıymatini kolay sahip olanlara göre daha iyi biliyoruz bence...

ben ilk gebeliğimi ne kadar sakin karşılamışım düşünüyorum da...

ben eminim tüp bebek anneleri bu konuda biraz daaha şanslı...

Allah tamamına erdirsin inşallah: )

Üzülmeyin lütfen bence yatmaktan çok morel önemli bende sadece transfer sonrası iki saat yattım onun dışında yatmadım ama ev işleri falan onlarla uğraşmadım kendimi hiç yormadım ama çokta dikkat etmedim ama hep morelli olmaya çalıştım aklıma kötü bir düşünce geldiğinde insanlarla meşgul oldum bu arada çok kabız oldum anlatılmaz yaşanır ona rağmen bebeğim benle kaldı çok şükür bebeğiniz sizle unutmayın.:emir_bebek:

teşekküeler...

ne güzel ... Hayırli evlat olsun inşallah...

banada hemşire sürekli yatma dedi. sadece transferden sonra hastanede 3 saat kadar yatırdılar sonra bugün dinlen dedi daha sonraki günler günlük yaşamına geri dön dedi odktorum. evin içerinde ara ara gezin diye özellikle tembihlediler. benim 7. günüm kasık ağrılarım ara ara oluyor. aslında yatmakla kalkmakla alakası yok mevlam ol dedimi oluyor nasibimizde varsa olur güzel düşünmeliyiz.

o zaman kısa zamanda güzel haberlerini... bekliyoruz...

teşekkür ettim...

slm bende ılk tup bebek denemımı gerceklestırdım ve bugun transferde 7. gunum dr bana emvrıyonun 7. gunu onemlı dedı ozaman tutunurmus 3 gun evde otur ıs yapma dedı bede vajınadan progestan verdı ama benı cok halsızlestırdı yemek bıle canım yapmak ıstemıyo gun ıcınde uyuya kalıyorum flan yanı 5.gun transferıysenız 7. gunu onemlıymıs yanı 2 gun snrsı yoksa dıger gunler onemlı deıl dedı

leoness haklısın, transferden sonra ılk 2 gun önemli, ben hep hamile kaldığımı garip bir bulantı ve tansıyon dusukluğu ile anlamıştım , insan kendini tanıyınca farklı birşey olduğunu biliyor,
bu bende ıkı kez tekrar etti , ama diğer günlere gerek yok,
ama ben o ılk gunlerde bile seyahat ettım sadece ılk gun dınlendım, bence bu iş dünlenmeyle değil, emrio o anda tutunuyorsa zaten tutunuyor gerisi hepten boş şeylerr,

böyle pozitif olmak çok güzel
offffff senin için diyorum bak üzüntü üzüntü çağırır, senin o isyanların babana olanla sana geri dönmüş de olabilir, evrene mutlu enerjiyi yayki o da sana aynen geri dönsün:))),
hadi güzel haberler ver bize de umut ol canım:))

leoness haklısın, transferden sonra ılk 2 gun önemli, ben hep hamile kaldığımı garip bir bulantı ve tansıyon dusukluğu ile anlamıştım , insan kendini tanıyınca farklı birşey olduğunu biliyor,
bu bende ıkı kez tekrar etti , ama diğer günlere gerek yok,
ama ben o ılk gunlerde bile seyahat ettım sadece ılk gun dınlendım, bence bu iş dünlenmeyle değil, emrio o anda tutunuyorsa zaten tutunuyor gerisi hepten boş şeylerr,

böyle pozitif olmak çok güzel
offffff senin için diyorum bak üzüntü üzüntü çağırır, senin o isyanların babana olanla sana geri dönmüş de olabilir, evrene mutlu enerjiyi yayki o da sana aynen geri dönsün:))),
hadi güzel haberler ver bize de umut ol canım:))

umarım: ) teşekkür ederim...senin adına da çok sevindim : ) bu arada bende hiç belirti yok : ) çok pozitifim di mi?

Back
X