• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tabiri Caiz ise Annesiyle Evli Erkekler

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.777
388
45
Merhaba
Bu konudan birçok kadının müzdarip olduğunu biliyorum. Evli, nişanlı veya ilişkisi olan bazı erkekler annesiyle bağını bir yetişkinin yapması gereken şekilde düzenleyemediği için sorunlar çıkıyor. Herkes annesine karşı sorumludur ancak bu bahsettiğim erkekler işi fazlaca abartanlar. Hergün anneme gitmeliyiz diyenler, annesiyle ortak bütçe yapanlar, maddi açıdan bağımlı olanlar, kocası gibi sürekli yanında oğullarını istedikleri anneler, artık oğlunun bi eşlerinin ve yeni sorumluluklarının olduklarını kabullenemeyen anneler, onların da bir aile olduğunu önemseyip bekar oğlu gibi düşünüp emrivaki isteklerde bulunanlar..Hatta bu yüzden evlilikler ve ilişkiler bitiyor.

Evlenince mi böyle oluyorlar yoksa hep bi öyleler de öncesinde çaktırmıyorlar mı acaba...Tabiri caiz ise bazıları resmen evli gibi oluyor siz de 2. Kadın gibi hissediyorsunuz o derece abartanlar var. Eşiyle bu yüzden başbaşa zaman bile geçiremeyenler tanıyorum

Bu sorunlardan yaşayıp akıllıca bir şekilde aşabilenler başından geçenleri ve nasıl yaptıklarını anlatırlar mı acaba? Ya da halen uğraşanlar olumluya doğru gidenler anlatır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hergün anneme gitmeliyiz diyenler, annesiyle ortak bütçe yapanlar, maddi açıdan bağımlı olanlar, kocası gibi sürekli yanında oğullarını istedikleri anneler, artık oğlunun bi eşlerinin ve yeni sorumluluklarının olduklarını kabullenemeyen anneler, onların da bir aile olduğunu önemseyip bekar oğlu gibi düşünüp emrivaki isteklerde bulunanlar..Hatta bu yüzden evlilikler ve ilişkiler bitiyor.
Hiç yaşamadım,evlenmeden önce söz de aldım mecbur kalmadıkça görüşmemek için zaten.
Ama bitsin bu insanlar azalarak tükensinler.
Okurken bana bile daral geliyor yaşamadığım halde,ne bayıcı ne kadar geri kafalı hareketler onlar.

Merhaba
Bu konudan birçok kadının müzdarip olduğunu biliyorum. Evli, nişanlı veya ilişkisi olan bazı erkekler annesiyle bağını bir yetişkinin yapması gereken şekilde düzenleyemediği için sorunlar çıkıyor. Herkes annesine karşı sorumludur ancak bu bahsettiğim erkekler işi fazlaca abartanlar. Hergün anneme gitmeliyiz diyenler, annesiyle ortak bütçe yapanlar, maddi açıdan bağımlı olanlar, kocası gibi sürekli yanında oğullarını istedikleri anneler, artık oğlunun bi eşlerinin ve yeni sorumluluklarının olduklarını kabullenemeyen anneler, onların da bir aile olduğunu önemseyip bekar oğlu gibi düşünüp emrivaki isteklerde bulunanlar..Hatta bu yüzden evlilikler ve ilişkiler bitiyor.

Bu sorunlardan yaşayıp akıllıca bir şekilde aşabilenler başından geçenleri ve nasıl yaptıklarını anlatırlar mı acaba? Ya da halen uğraşanlar olumluya doğru gidenler anlatır mı?
Bennn. O eski gunleri hatirlamak bile istemiyorum :( cok sukur simdi duzeldi.

İyi de ben de onu soruyorum zaten nasılını
Canm ben 4 yillik evliyim. Ilk bir bucuk senem kavga gurultuyle gecti. Kv ve kp yuzunden. Cok duskundu. Ailesi de bu dirumu kullanip surekli birseyler yaptiriyorlardi. Guzellikle anlattim olmadi.
Ben de en sonunda surekli kavga ettim . Surekli hirr gurr cikardim.
Esim de en sonunda bikti herhalde. Ailesiyle mesafe koydu. Daha sonra farkli seyler yasadik son konularimda da var. Suan hic gorusmuyoruz.

Hiç bu derece manyak olmadı benim eşim. Annesiyle her gün telefonda konuşur ama beni hiç bir şeye zorlayamaz. Zorla yaptıramaz ben istersem yaparım..

Ama parmak basmak istiyorum; bazı kadınları bu konuda çok çok pasif buluyorum. Bir işe nasıl başlarsan öyle gider.
En başta "huzursuz olmayalım, kavga olmasın, o da annesi (ki bu tip erkekler kızın annesine aynı şekilde saygı göstermez), torununu görmek istiyor" deyip suyuna gittikçe olan kadına oluyor..
Alttan alanın canı çıkıyor. Alttan almayınız.. En Büyük KK

Ülkemizde "kız almak" deyimi her duruma zemin hazırlıyor. Sanki kız, erkeğin ailesine girince her şekilde kullanım hakkı elde ediliyormuş gibi. Kız alınmıyor 2 insan yuva kurup aile oluyor.
Önce bu kafaları değiştirmek gerekiyor kanımca... :işsiz:

2 tane altlı üstlü aynı konu, şaka gibi... Ne kadar çokmuş.
Bence değişmez bu tür karakterler e adamın da annesinin ölmesini bekleyecek haliniz yok bu ne vicdana ne ahlaka sığar. O yüzden anne-oğul,baba-oğul ilişkisi anormal gelen bir sevdiceğiniz varsa üzgünüm ben aşılacak bir sorun olduğunu düşünmüyorum en fazla uzakta oturun diyebilirim

Başlarda öyle oluyorlar sonra zorlasan da gitmiyorlar . Başta bi sidik yarışı olmuyor değil sebebi meçhul. Eşim 1 aydın görevde annesini bi kere aramamış ben ara dedim diye aradı bugün . Biz o müsait oldukça saatlerce konuşuyoruz oysa ki.

Başlarda öyle oluyorlar sonra zorlasan da gitmiyorlar . Başta bi sidik yarışı olmuyor değil sebebi meçhul. Eşim 1 aydın görevde annesini bi kere aramamış ben ara dedim diye aradı bugün . Biz o müsait oldukça saatlerce konuşuyoruz oysa ki.

40 lı yaşları geçip te yıllardır böyle olan da var

Bir tane konumu sabote eden arkadaş var birazdan sizi de darlar hazır olun.

Konuna gelince inan bende anlamıyorum o tipleri niye çocuğum mutlu olsun demezlerki . İllare biz diyen ailelerin oğulları ya evliliklerinde mutsuz oluyor yada benim gibi evlenmeye ceserat edemiyorlar ileride böyle olacak korkusuyla .

En son erkek arkadaşım 10 yaşına gibiydi, annesi o kadar şımartmış ve kendine bağlamış ki, asla ayakları üzerinde durup kendi kararlarını alamayan eksik bir birey yetiştirmiş. En son girdiği mükemmel işi başka bir ülkede annesinden ayrı kalamadığı için bırakmak üzereydi, ağır konuştum ona kendi ayakları üzerinde duramayan bir çocuk olarak kaldığını söyledim. Sanırım biraz kırıcı oldum ama gerçekleri yüzüne vurmuş oldum. Artık görüşmüyoruz fakat onun için iyi olmuştur umarım, en azından işine devam ediyor.

Maalesef özellikle bizim kültürümüzde kadınlar oğullarına olması gerekenden fazla bağlı yetiştiriyor ve çocuklar birey olamıyor. Eşlerini anneleriyle karşılaştırıyorlar. Hastalıklı bir durum. Bence annesinin yanından çıkıp gelen biriyle evlenilmez. Biraz kendi yaşaması gerekiyor. Ne sorumluluk alabilir, ne eve katkısı olur, ne de özgün bir birey olur. 18 yaşını geçip hala ailesiyle yaşamamalı insan.

Ana gibi yar olmaz ama anadan da avrat olmaz diyordu bir film repliginde :))
Eslerinize bunu hatirlatin ne biliyim belki ise yarar.

Bir tane konumu sabote eden arkadaş var birazdan sizi de darlar hazır olun.

Konuna gelince inan bende anlamıyorum o tipleri niye çocuğum mutlu olsun demezlerki . İllare biz diyen ailelerin oğulları ya evliliklerinde mutsuz oluyor yada benim gibi evlenmeye ceserat edemiyorlar ileride böyle olacak korkusuyla .
Ahahha ya sen ne komik kadinsin.
Kusura bakma eger burdakilerde sevgilisinin annesine hakaret vari konusursa onlara da tepkim ayni olur. Soylemek var soylemek var. Sen sevgilimin annesi sevgilimin tepesine cikiyo dersen her lafi hakediyo dersen tabiki de konusurum. Eger bu konuda seni hakli bulsaydim gelip yalanirdin! Hayir neden yuzume soyleyemeyip arkamdan yardiriyosun anlamayamadm tatli kiss

Kusura bakma eger burdakilerde sevgilisinin annesine hakaret vari konusursa onlara da tepkim ayni olur. Soylemek var soylemek var. Sen sevgilimin annesi sevgilimin tepesine cikiyo dersen her lafi hakediyo dersen tabiki de konusurum. Eger bu konuda seni hakli bulsaydim gelip yalanirdin! Hayir neden yuzume soyleyemeyip arkamdan yardiriyosun anlamayamadm tatli kiss
Yüzüne söyleyeceğimi söyledim zaten yalanmak aaa çok ayıp Mune Mune

En son erkek arkadaşım 10 yaşına gibiydi, annesi o kadar şımartmış ve kendine bağlamış ki, asla ayakları üzerinde durup kendi kararlarını alamayan eksik bir birey yetiştirmiş. En son girdiği mükemmel işi başka bir ülkede annesinden ayrı kalamadığı için bırakmak üzereydi, ağır konuştum ona kendi ayakları üzerinde duramayan bir çocuk olarak kaldığını söyledim. Sanırım biraz kırıcı oldum ama gerçekleri yüzüne vurmuş oldum. Artık görüşmüyoruz fakat onun için iyi olmuştur umarım, en azından işine devam ediyor.

Maalesef özellikle bizim kültürümüzde kadınlar oğullarına olması gerekenden fazla bağlı yetiştiriyor ve çocuklar birey olamıyor. Eşlerini anneleriyle karşılaştırıyorlar. Hastalıklı bir durum. Bence annesinin yanından çıkıp gelen biriyle evlenilmez. Biraz kendi yaşaması gerekiyor. Ne sorumluluk alabilir, ne eve katkısı olur, ne de özgün bir birey olur. 18 yaşını geçip hala ailesiyle yaşamamalı insan.

Ben birini tanıdım boşanmış 12 yıllık evlilikte ve boşanmaya giden yolda annesinin de payı varmış bence...
Sonrasında annesiyle beraber yaşamaya başladı yaş 40 lara geldiğinde...Öyle olunca hayatına giren insanla ilişkisinde annesiyle yaşaması ve de evli gibi olması sorun oldu. Yani sevgilisiyle yapması gerekenleri annesiyle yapıyordu.Sevgilisi kendi evinde yalnız yaşamasına rağmen skşam yemeğine anne şunu yap deyip her akşam annesiyle kendi evinde yemesi, annemi yalnız bırakamam deyip sevgilisinde asla kalmaması, hsonu geldiğinde annemle ev alışverişimiz var deyip çıkması ve sevgilisine ayırdıgı zamanın az olması...sonunda da sevgilisi patlamış

Arkadaşım burası atışma yeri değil konuyla alakasız birşeyi buraya yazamazsın varsa bi derdin özelden atarsın.

Of sorma 9 aydir evliyim anakuzusu oldugunu bilmiyordum kaynanam ogluna yapıskan tip degıl oglan anasina duskun altli ustluyuz yazlari koyundeler zaten cat kapi gelme huyu yok ama kendimi aileye evlatlik gelmisim gibi hissediyorum 15 gunluk evliyken adam beni birakip ders calisicm diye kitabi alip asaga indi anasi tek kalmicakmis kp disaridaydi ortaligi ayaga kalkardim sanki ben elim ya anasi tek misafrlige gitti ben gitmedim diye oturup aglicakti bagira cagira biraz biraz azaltti simdi son aramalari bile siliyor anasini gun icinde 3_4 kere arar aramasin diyorum annedir tabi ara ama banada benligmi hissettir dengeyi kur kaynanamla sorun olsa hep anani hakli gorme o kadinida bana dusman etme bu adamlar taraf tutmasa zaten esimde farknda der sineye cekerim cicim ayimi bile daha yeni yeni yasiyorum desem yeridir birdaha evlenirmisin deseler zamani geri alalim derdim

Ama sana baya acıdım bil yani bana laf söyleyen insan daha insanlarla nasıl konuşması gerektiğini bilmiyor sen o dediğini birilerine iyi yaptın ki laf söyletmiyorsun anlaşılan.

Back
X