Bir arkadasimla dolmusa binmistik. Dolmusta farkli yerler bostu farkli tek kisilik yerlere oturduk. Yanimdaki herif bacagimi elledi filan sesimi cikaramadim korktum. Ayaga kalktim dolmusun obur tarafina gectim sonra arkadasimla indik. Arkadasim o esnada klinik psikolojide yuksek lisans yapiyordu su an psikolog kendisi... Dolmustan inince sinirlerim bozuk yanimdaki okuz bacagimi elledi ondan kalktim ben diye anlattim. Sesimi neden cikaramadim o an bilmiyorum, bugun olsa cingar cikaririm. O siralar major depresyon hastasiydim, kotu olaylar yasamistim, vs vs. Bana dedigi "neden boyle seyler hep senin basina geliyor? Ben neden hic tacize ugramiyorum?". O an kendimi o kadar kotu hissettim ki...
O arkadasimla baska sebeplerden kustuk artik konusmuyoruz hayatimda verdigim en dogru karardi. Cabucak insan silen biri degilim herhalde gorusmedigim bir o vardir eski arkadaslarimdan ama bazen gerekiyor hayatindan engellemek... Hissettiginiz seye hak verdim ben zaten bencil biri demissiniz.
aslında tam senin uzmanlık alanın ile bize yol göstereceğin konu
ilk yorumumda arkadaşın ne diyeceğini bilememiş olabilir demiştim
ben hala aynı moddayım yani ne denir bu tarz bir durum yaşamış arkadaşa
yukarıdaki yorumlarımda da yazdım hukuki destek istediğini düşünür destek olurum o ayrı hatta konu sahibinin konusunda karakola gel benimle dediği yoktu ben bu yorumu yaparken
konu sahibinin olayından bağımsız, mesela senin verdiğin örnekteki gibi
olay olmuş bitmiş, o kişi ile bir daha karşılaşma imkanı da yok (yani aile içi, patron, iş arkadaşı, tanıdık vs değil tacizci)
bu durumda beni aradı birisi damdan dün toplu taşımada tacize uğradım dedi
ne diyeceğim ben
birisi işte yanına geleyim mi, akşam yalnız kalmak istemezsen bize gel derim vs demiş
ama ben 25 yaşında arkadaş ortamında yaşayan birisi değilim ki akşam bize gel vs aile ortamı için çok da makul bir teklif olmaz evde eş çocuk vs var
yani yanına gittim destek olmaya ne denir bu durumda
bana "senin suçun değildi vs denmesin, buna kimsenin ihtiyacı yok" gibi geliyor
nasıl oldu diye anlattırmaya da gerek yok sanki, ne bileyim üstünde ne vardı desek olmaz kategorize etmiş oluruz
tek diyeceğim geçmiş olsun üzülme takma olur
kötü insanlar her yerde var desem neden benim başıma geldi derse ne derim mesela
yani tecavüz mağdurunun durumu ile karşılaştırılmaz ama cidden bunu kişisel eksikliğim olarak düşündüm nasıl destek olunur ki
yanlış anlaşılmasın, öğretmene "Beyoğlu'nun arka sokaklarında çalışanlar gibi giyinmişsin" diyen okul müdürünün ceza almasını sağlamıştım yıllar önce ya da benzer niceleri ama bu kişi arkadaşım ise ona ne demeliyim