- 13 Haziran 2018
- 749
- 2.487
- 113
- Konu Sahibi Meredith Grey
-
İngilis mevzusuda ben Türkçe klavye kullanmıyorum o yüzden doğru yazamıyorum klavyem ingilis dedi espri yaptık bizdeAzeri derken onu kastetmedim tabi ki
Öyle bir şey düşündüğünüzü de düşünmedim
Sadece ingilis noktası filan olayda dikkat çekince o yüzden onu vurguladim.
Azerbaycan turklerini çok severim o yüzden de o ifadeyi kullanmış olabilir :)
Evet okudum gülümsetti zatenİngilis mevzusuda ben Türkçe klavye kullanmıyorum o yüzden doğru yazamıyorum klavyem ingilis dedi espri yaptık bizde
Biraz gerildim biraz eğlendim banımı yiyip giderim az sonraEvet okudum gülümsetti zaten
götür beni ablam
Tabi ki herkesin bakış açısı farklı.
Sadece taciz olarak değil hiçbir özel mevzu anlatılmamalı diye düşünüyorum.
İnsanlar çok iğrenç olabiliyor.
O insanlar yüzünden ben üzüleceğime hiç anlatmam kendimi korururum diye düşünüyorum.
Küçükken okadar tacize ugradım ki. Ergenlikte de öyle fakat bu kadar depresyon takılmadım. Şimdi olsa canına okurum polis karakol gerekirse tanıdıkları araya sokup süründürürüm. İçiniz soğumadıysa dövdürün bence adamı birilerine ciddiyim. Kimse yadırgamasın dediğimi adalet var mı ülkedeEvet agresifim.
Yakın bir zamanda tanımadığım bir adam tarafından tacize uğradım. Kahkahalar atıp, neşe içinde dolanamıyorum.
Böyle olmamı sağlayacak bir formülünüz varsa paylaşın lütfen. Seve seve uygulayayım.
Cevap yazmış olmak için yazmayın. Ben olay anı niye paylaşmış demedim. Olay bittikten sonra eve gelip beni taciz ettiler diye bir sürü kişiyi aramanın mantığını çözemedim. Hayır olay bittikten sonra herkese anlatınca ne oluyor yani. Siz zihniyeti algısı yüksek insan mı oluyorsunuz da bana bu saçma yorumu yapıyorsunuz.Arkadaş erkek arkadaşı ile birlikteliğini anlatmamış taciz özel, gizli bir şey değil gerekirse dünyaya duyursun hatta tanıdıksa rezil olmasını sağlasın. Ayıbı siz mi yaptınız ki utanıyorsunuz ?
Bir gün yolda iett ye binmek için yürüyorum bir MAL arabayla yanımdan geçerken durdu''BAĞYAN gideceğiniz yere götüreyim isterseniz'' Diyip pis pis sırttı orada onunla kavga mı ettim plakasını aldım aynı dakika şikayetçi oldum.
Polisle görüşmem biter bitmez önce babamı aradım (karakol tanıdık babamın arkadaşları var memurlardan diye )Baba başıma böyle bir olay geldi karakol seni ararsa haberin olsun dedim sonra eşimi arayıp anlattım ben yolumda yürürken beni taciz ederlerse suçlu ben olmam bunu anlayın artık ya .
Utanmasanız ne yaptın da seni taciz etti diyeceksiniz öffffff bıktık bu zihniyetten
Tabi ki herkesin bakış açısı farklı.
Sadece taciz olarak değil hiçbir özel mevzu anlatılmamalı diye düşünüyorum.
İnsanlar çok iğrenç olabiliyor.
O insanlar yüzünden ben üzüleceğime hiç anlatmam kendimi korururum diye düşünüyorum.
Tacizi, tecavüzü özel mevzulara dahil edip saklamaya çalışmak bence bu zamana kadar sadece kurbana zarar verdi. Toplu taşımayı kullanıp en az bir kez tacize uğramamak mucize bu ülkede, ama kurbanların büyük kısmı utancından o an sesini bile çıkaramıyor dediğim gibi yok bu özel mesele kimseye anlatmayalım düşüncesi bizi iyi yerlere götürmüyor.
Üniversitede zamanlarımda, otobüste yanımdaki adam saati sorup sonra bacağıma dokunmaya başladı ben hemen yerimden kalktım sesim çıkamadı, birileri görüp adamı tekme tokat otobüsten attı ben suçsuz olduğum halde o kadar utandım ki, ben de indim otobüsten. Bilinçli ya da bilinçsiz içimize işlemiş bu psikoloji ne yazikki.
Tacize uğrayan ayıp bir şey yapmadı neden saklasın ki? Sırf bu yanlış niteleme yüzünden kurban tacize birden fazla maruz da kalabiliyor, saklayarak sadece tacizcileri koruyoruz, onların suçlarını örtüyoruz.
Tabi bu konudaki durumda eğer gereken şikayetler yapılmışsa ben durduk yere arkadaşlarıma haber vermezdim yeri geldiğinde söylerdim ama herkesin travmaları atlatma şekilleri farklı.
Kendi işletmesi var. Öyle müsait olamama gibi bir durum yok. Çalışan dahi olsa insan bir 5 dakika izin isteyip çıkabilir.
Kaldı ki bütün akşam, gece, sabah aramak için müsait olamadı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?