Taciz

Alışmak istemediğim bir gerçek bu,ülkede ahlak yok saygı yok hep bir önyargı durumu var ve ülkenin yarısı yobaz...
Hiç unutmam saçlarım kırmızı ve siyah giymeyi seven bir insanım kadının teki bana gavurlar gibi giyiniyor şuna bak demişti hatta kaynanam olacak insana komşuları bu kız çok amerikan vari bu kızı alma tarzı şeyler diyordu ,erkekler laf atar kendi cinslerimiz saçma konuşur ne olacak bilmiyorum bu haller...

Ben yeni nesilden bu konuda umutluyum .

Evet biraz gamsızlar , tek dertleri kendi dünyaları ... ama en azından kimsenin giyimi kuşamıyla , saçı makyajı ile şu ''orta yaş üstü '' teyze amcalar gibi ilgilenmiyorlar .

Bugüne kadar sokakta başıma gelen her türlü sözlü taciz/sataşmayı hep bu ''teyzelerden'' aldım . Ya bu arada teyze dediğime bakmayın , bende 40 a geldim :süslü:

Bende in vino veritas in vino veritas gibi aracımda sigara içmem , genelde de erken gitme huyumdan dolayı eşimi bekleyen taraf olurum . Çıkar arabadan yakarım bi sigara . Rahat bir kadınım ben . Aracımla ilgili bir sorun varsa eğilir kalkar o esnada onu hallederim hazır beklerken .
İlla bir cıks cıks duyarım hiç yoksa .
Bazı bakışlar deler geçer .

İnsanlara göre yaşamamayı öğrendim . Kendi doğrularım var . Densizle karşılaşınca keyfim yerindeyse ayarına inerim değilse hiç umursamam .

İlk taciz edilişim 7-8 yaşlarımdaydı . Burada da yazmıştım . Eve gelen telefon tamircisi , ben uyurken bacağımı okşamaya başlamıştı . Annem ahh annem , yazın sıcağında 8 yaşındaki kızı şortla uyutmuş işte , adam ne yapsın :KK62:

Sonra taksici mi kaçırmaya kalkmadı , çarşıda pazarda eller kollar mı değmedi , otobüste göğsümü elleyen (lisedeyim adam babam yaşında) adamı taksim de kovalamışlığım vardır .

Hiç rezil olacağım diye düşünmem .

Şimdi pek bulaşan yok :KK69: yaşlandım zaar :-)

Sözlü tacizlere de meydan vermem .

Yenilecek av gibi hissetmekten biktim.
Üzerimde pis bakislari varken rahat edemiyorum.
Sergi aciyoruz sanki.
Abazalarin oldugu yerlerde giyimimi degistiriyorum.
Cünkü artik cok eminim elimden gercekten kötü birsey cikacagina.
Küfür bile etsen sükür diyen tiplerden bahsediyorum. Her lafina tahrik olan erkekler var.
Cocuklarimi bu pisliklerin eline birakip hapse giren ben olurum en ufak bir hamlemde.
Ben daha dün, göğüs kısmını çok vurguluyor, hem de kısa kalçamı açıkta bırakıyor diye giymekten vazgeçtim.
Sizce neden?
Öyle bir zorbalık ki bu, sinsice farkettirmeden esir alıyor seni.
İşte böyle böyle bastırılıyoruz.

Taciz eden yakışıklı olsa sesini çıkarmazdın diyen tipler gördü bu gözler.
tecavüze uğrasan ölmek istersin ama Brad Pitt etse hiç ölmek istemezsin bunu da söyleyen vardı iğrenç mahluklar
Ben de umudumu yitiriyorum artık ya!
Her şeye ayıp, büyüğüne öyle denmez diyorlar. Güya doğru çocuk yetiştiriyorlar, keşke bir de karşı cinse nasıl davranacağını öğretseler. Ama nerede!
ben bunu hep diyorum inanışları erkeğe her şey helal kadına haram
erkek 1000 tane kadınla evlenmeden önce fuhuş yapsa erkeğin geçmişi olmaz
kadın biriyle beraber yaşasa seni kimse almaz bu ikiyüzlülük bizi her ve her konu da etkiliyor

Ben daha dün, göğüs kısmını çok vurguluyor, hem de kısa kalçamı açıkta bırakıyor diye giymekten vazgeçtim.
Sizce neden?
onları geçtim ben zorunluluktan gittiğim doğu ilinde yarım kolluyla geziniyorum diye beni bakışlarıyla öldürecek olanlar vardı

Şu söylediginin çok benzerini yaşadım Sep.

İlkinin bu oldugunu söylemek isterdim ama degil, 9 yaşındaydım ilkinde. Bakıcımın elinden tutmuş yürüyorum, bakıcı dedigim de gencecik kız 20 yasında daha, nereye gidiyoruz hatırlamıyorum simdi. Kalabalık bi cadde ama çok fazla insan var. Arkamdan bi seye carptıgımı hissediyorum önce ama anlamıyorum. Zaten insanlara çarpa çarpa yürüyoruz kalabalık bi yer. Sonra bi sey popomu tutup sıkıyo ama ben yine anlamıyorum, elimi arkaya savuruyorum oyle gitsin diye. Zaten adımlar minik zor yetisiyorum bakıcıya. Sonunda adam öyle bi sıkıyo cimcikliyo ki acıyo ben bagırıyorum bu sefer aglamaklı. Kız bi anda duruyo tabi arkasını dönüyo, adamla burun burunayız. Noldu diye soruyo beni cimcikliyo diyorum. Bakıcı kız adamın yüzüne bakınca anlıyo tabi ben anlamıyorum. Kızın bi anlık donup kalışında, tereddütünde adam kalabalıga karısıp kayboluyo, bakıcı bagırıp yardım istiyo sonra herkes bize bakıyo ama kimse bi sey yapmıyo. Kızcagız beni kucağına alıp hüngür hüngür aglamıstı sokak ortasında. O zaman dukkanın birinden su falan getirdiler. Kız katılıyo annesine ne dicem diye ben de acımadı çok bi sey yok ki diye sakinlestirmeye calısıyorum. Basıma ne geldiginden haberim yok cünkü.

13 yaşındaki daha büyük kabus tabi. Sabahın köründe dersane yollarındayım. Ana caddelerde bile insan yokken dogru dürüst ben bi de ara sokaklardan gidiyorum yol kısalsın diye. Hos hepimiz öyle yapıyoruz. Beyaz bi külüstür önüme kırıyo neredeyse ezecek beni, icinde iki kişi at hırsızı kılıklı. Bu sefer araba durur durmaz başıma gelen ve gelebilecek her seyi anlıyorum ama. Arabayla gezmeyi teklif ediyolar önce, sonra igrenc igrenc sorular gögüslerin söyle mi bilmem neren böyle mi. Boyu uzun bi cocuktum ben, icimden belki beni buyuk zannettiler yasımı söylersem rahat bırakırlar diyorum. Bi yas da kucuk soyluyorum 12yim kardesin yasındayım diyorum hepten gözleri parlıyo, kesin bakiredir bu söyle yapıcam seni böyle yapıcam diye baslıyolar. Arabadan inerlerse nasıl kacarım nereye kacarım diye düsünüyorum, kimse yok etrafta. Korktugumu belli etmemem lazım ama. Nasıl insanlarsınız siz, annenizin kardesinizin yolunu kesseler böyle diye bagırıyorum avaz avaz, bildigim 3 tane lafla küfrediyorum birileri duyar belki diye. Anamı karıstırma lan onunla sen bir misin a....k.....o..... düzgün konuş bozdurma benim oruç agzımı diyo. Ramazandayız cünkü. Ve bu adam, demin salyalar akıtan adam orucluymus ben bunu ögreniyorum.

Bi akıl vereyim, moral vereyim, bi toplumsal tespit yapayım isterdim aslında ama onun yerine icimi döktüm kusura bakma. Hepimizin akıl, ruh ve beden saglıgı hani denir ya allaha emanet su ülkede.

Lady o adamın tutuğuna "Oruç" denmez.
Her hacca gidene "Hacı" denmez.

Onlar işin "Sakal" kısmı... Her sakallıya "Dedem" denmez.
Bu adamların %99u, aile içinde din diye sadece kof bir şekil öğrenip, manadan - terbiyeden tamamen uzak olan ve ahlaksızlıklarını şekilleri altına gizleyen insanlar. Toplumda böyle kabul görebileceklerini düşünen ve maalesef de bir kesim tarafından dış görünümde-icraatta böyle oldukları için kabul görebilen, bastırılmış sapıklar.

Bu yüzden her şey birbiri içine girdi ya iyice...
Konudaki kadına bak, öğretmen tipli aydın bir kadın görünümünde güya... Ama ettiği lafa bak, tacizdeki rahatlığına bak...
Tüm bu kalıpların dışında apayrı bir durum bu Lady, gerçi sen de biliyorsun bunu. Sadece insan şaşırıyor nasıl daha az önce yaptığının farkında olmadan bir de üzerine "Oruçluyum" diyebiliyor diye...
Der... Rahatça laf atan, rahatça 12 yaşındaki çocuğa bilemem nerene napayım diyebilen kanı bozuk, hemen ardından "Oruçlu ağzım" da der...

tüm yorumları okudum ve o kadar üzüldüm ki. belki sokaktan herhangi bi adamı çevirsen bunları okutsan üzülmez. çünkü anlamaz...
7-8 yaşında tacize uğramak nedir ya.. offf..
belki benimde vardr öyle bilinçaltına yerleşmiş ama şimdi hatırlamadığım. kim bilir...

Çok pislik bir zihniyet var ya.
Resmen mantar gibi çoğalıyorlar.
Bir de konuşsalar edebiyat parçalarlar.
Kadın erkek olarak herhangi bir ayrım yapmadan bu pislikçe yaklaşanlar bir yere kapatılsa yollansa hep beraber yaşasalar keşke :bicak:

5 yıldızlı tatil köyüne gittiğimiz zaman şu manzarayı görmüyoruz hiç değilse...
Tipik yurdum hanzosu öküzü bunlar..
Halk plajları maalesef bunlarla kaynıyor..

c35b9620-6d1d-453c-bfb9-48921207b525.webp

zaten o senı bılmemne yaparım dıyen adamıda bı kadın yetıstırmedı mı
bu onyargı aslında kadınlarda var
banada kadınlar bakar
ustelık benım yanımda esımı yercesıne bakıyorlar :D

el ele yuruyoruz benım herıfcanla
avm ye gırerken o doner kapılar varya tam orda arkamızdakı
cık cık cık hıc terbıye dıye bırsey kalmadı sunlara bak dıp dıbe napcaksanız gıdın evınızde yapın nerdeyse elını yııccceeekkk dedı
o konusma okadar gerzek okadar gıcık bı konusmaydı kı
dıkkatımı cektı dondum baktım saga sola sadece bız vardık
:D
ıyıkı kocamın elını tuttum tobe tobe :D

Sizce neden?

Kıyafet konusunda kendimi hiç kısıtlamadım ama bende taksi olayı/korkusu/paranoyaklığı var.
Haftasonları eve geç vakit de döndüğümde her taksi ye bindiğimde tüm yol boyunca annemle konuşuyorum telefonda yada konuşuyor gibi yapıyorum.... bu hale geldik.

zaten o senı bılmemne yaparım dıyen adamıda bı kadın yetıstırmedı mı
bu onyargı aslında kadınlarda var
banada kadınlar bakar
ustelık benım yanımda esımı yercesıne bakıyorlar :KK70:

el ele yuruyoruz benım herıfcanla
avm ye gırerken o doner kapılar varya tam orda arkamızdakı
cık cık cık hıc terbıye dıye bırsey kalmadı sunlara bak dıp dıbe napcaksanız gıdın evınızde yapın nerdeyse elını yııccceeekkk dedı
o konusma okadar gerzek okadar gıcık bı konusmaydı kı
dıkkatımı cektı dondum baktım saga sola sadece bız vardık
:KK70:
ıyıkı kocamın elını tuttum tobe tobe :KK70:

Aynının bende yaşıyorum 55 yaşındaki kocama bile bakıyorlar yanımdayken,korkuyorum yani elimi kana bulayacam diye :sopa::sopa:

Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.

Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.

O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.

Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?

Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.

Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.

Maalesef normal insanlar olarak azınlık kaldık ülkede hatta dünyada. Allah herkese akıl fikir versin diyecek söz yok

Bikaç sayfa okuyabildim sonra dayanamadım bıraktım hepimiz o kadar çok tacize maruz kalmışız ki kızım olmadığı için ilk defa şükrettim benim yaşadığım tacizlere maruz kalmayacak diye, gerçi kız erkek pek farketmiyor sapık zihniyetliler çocuk bebek erkek kız hayvan demeden istismarda bulunuyor. Allah hepsini kahretsin.

Sephora senin kıyafetin tipin onlar için mesele değil düşünceleri kirli herkesi kendileri gibi sanıyorlar. Böyle şeyler okuyunca gelecekten pek de umutlu olamıyorum bir an önce bu ülkeyi ailemle sevdiklerimle beraber terketmek istiyorum neyse gidip az hava alayım moralim bozuldu

Yalnız birsey soylemeden gecemicem otobüse süslü püslü elbiseler, topuklu ayakkabılar vs giyerek binene bende bakarim yani. Otobüsle gece eğlencesine mi gidilir diye?
Hiç yoktan ben taksiye binerim özel aracim olmasa.. Onun dısında haklisin cok.
Ölüm döşeğinde olsam yine taksiye binmem.
Her taksiye binisimde taksi şoförlerinin sözlü tacizine uğradım,her binisimde. Zaten kısa mesafeye gittik arkadaş ordan aldı.

13 yaşında okula giderken her sabah 50 küsür yaşındaki adamın kufurlerine maruz kaliyordum. Okula jartiyerle mi gidiyordum ? Ne yaptimda hak ettim o küfürleri ? 14 yasindayken kazık kadar herif tarafından evime kadar takip edildiğimde ne giymiştim acaba ? Peki ya arabayla takip ettiklerinde ? Dolmuş şoförü arabasıyla dibime kadar gelip gideceğim yere birakmayi teklif ettiğinde de kabahat bendeydi. Saat 7de ne işim vardı ki otobüs durağında ?
Lutfen sokaktaki her gördüğü varlığa (kadın,çocuk,damacana,eşek,tavuk,kedi) salya akitan insan bozuntularina kılıf uydurup suçlarını hafifletmeyelim. Çocuklarımızı kız erkek ayrımı yapmadan adam gibi yetiştirelim. Elimizden gelen tek bu çünkü...

Geçmiş olsun ben şaşırmıyorum çünkü
Toplum ileri değil geriye gidiyor.
54 yaşındaki annem sabah yürüyüşe
Kısa kollu kıyafetle çıkmış diye yanından 2 kadın geçip bak bak utanmıyor demişler,ablam yurtdişinda kalıyor şuan burda dün geldi delirmişti arabada yaşlı bi kadın yanıma oturdu ben inene kadar bacaklarıma baktı dedi.
Bunlar bitmeyecekler çünkü kendilerinde konuşma hakkı görüyorlar ve niye gördüklerinide hepimiz biliyoruz.

:sinirli:Benim başımda geldi komşum tarafından basketbol antrenmanından gelmiştim üstümü değiştiriyordum bi baktım Ada'm bana bakıyor el hareketi çekip perdeyi çektim ama o kadar sinir oldum ki :kızgın: Terbiyesiz herif beni sokakta gördüğü gibi arkasını görüyo kaçıyo bütün hepsini Allah'a emanet ediyorum valla En Büyük KK

Back
X