Taciz

in vino veritas

in aqua sanitas
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
23.910
63.650
598
Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.

Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.

O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.

Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?

Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.

Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.

Son düzenleme:
Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.

Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.

O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.

Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?

Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.

Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen erkek çocuklarınıza kadına saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.
Neye dayanarak bunu söylüyor ? Ne saçmalık... Allah kimseyi akıldan noksan etmesin. Çok geçmiş olsun. Üzüldüm sizin adınıza

Hepimizin derdi değil mi bu? Slingde kızımla gezerken dahi adamın biri takıldı peşime düşün,sohbet etmeye çalışıyor,kucağımda çocukla Bahçeşehir'in göbeğinde. Askılı yada kısa giyiyorum diye kadınlar dahi pis pis bakarken,erkeklerin tacizine şaşıramıyorum artık ben. Araba kullanırken sıkıştırmaya çalışanları saymıyorum bile artık,öyle sıradan geliyor bana.
İnsanlar ne zaman kendine bakıp,kendi işiyle ilgilenebilirse o zaman rahat ederiz,yoksa kadin erkek farketmez taciz edilmeye devam edeceğiz.

Zaten yargılayıcı bakışların büyük çoğunluğu kadınlara ait. Biraz güzel giyinip süslensem, seninki gibi sözle ifade edilmese bile Sep, o bakışların hedefi oluyorum genelde. Neyin nefreti bu ya? Anlayan açıklasın lütfen.

Bakmak taciz değilmiş diyorlar. Hem de "ne bakıyon lan" diye kavga eden bir millete mensup insanlar diyor bunu. Komik değil mi?

Neye dayanarak bunu söylüyor ? Ne saçmalık... Allah kimseyi akıldan noksan etmesin. Çok geçmiş olsun. Üzüldüm sizin adınıza

Bi anlasam. Nefret kustu resmen kadın.

Valla bana psikolojisi bozuk biri gibi geldi. Yaslilar bazen cok deli olabiliyor. Ustune deli deli gulmesi , bence bozuk psikolojiye isaret.

Deli değildi. Gayet normal bir insandı ama psikolojik sorunları olduğu belli.

Eğitim şart diye klasik bir laf var.Evet eğitim şart ama var mı?Yok.Üstelik bazı şeyler eğitimle de olmuyor.Karakterle ilgili bir mesele.Mesela 2 kardeşin farklı karakterlere,farklı terbiyeye sahip olması gibi.

Bir kadın azıcık da olsa dekolte giyinse or... muamelesi görüyor ne yazık ki ülkemiz de eminim ki bu tacizi yapan şahsiyetsiz de kıyafetiniz yüzünden öyle yapmıştır ama baksanız onlar herkesden daha çok namussuz.

İnan öyle abuk bir kıyafet yoktu üstümde. Dizüstü yakası bağrı kapalı, japone kollu geniş etekli bir elbise, altında da babet. Saçım tepeden toplanmış, makyaj sıfır denecek kadar az.

Kadını erkeği fark etmiyor, başkalarının alanlarına, hayatlarına müdahil olmadan duramıyoruz milletçe maalesef.
Henüz 20li yaşlarımın başında, saçlarımı mora boyattığımda, sokakta yanımdan gelip geçen insanların nasıl tepkiler verdiğini hatırlıyorum.

"Satanik misin? Kedi kesiyonuz mu?" diye laf atmalardan tutun da, cinsel içerikli diğer tacizlere kadar...
Bu yüzden sokak ortasında birini evire çevire dövmüşlüğüm bile var.

Bakmak taciz değilmiş diyorlar. Hem de "ne bakıyon lan" diye kavga eden bir millete mensup insanlar diyor bunu. Komik değil mi?
Hiç unutmam, ergenim o zamanlar, hafif göğüs dekolteli bir badi giymiştim.
Neyse, kuzenle yürüyoruz yolda, o esnada iki üç kişi geliyor karşıdan. Yaşları bizden en az 3-4 yaş büyük. Bana geçerken biri, aç aç o olmamış az daha aç demişti.
Ya 13 yaşında varım, yokum yani küçücük çocuğa ettiği lafa bakar mısın? Uzunca süre giyinirken aklıma gelmişti bu sözler. Kendi göğsümden soğuttu kadın beni iyi mi?

3 sene önce nişanlıyken yolda eşimle tartıştık arabadan indim arabaların vızır vızır gectigi yerde iner inmez üstümde de normal pantolon tisrt vardı arabanin biri o zaman anında durdu cok cok kötü oldum esimde dövecekti benimki de böyle garip olay iste Allah ım.korusun bizleri

Kadını erkeği fark etmiyor, başkalarının alanlarına, hayatlarına müdahil olmadan duramıyoruz milletçe maalesef.
Henüz 20li yaşlarımın başında, saçlarımı mora boyattığımda, sokakta yanımdan gelip geçen insanların nasıl tepkiler verdiğini hatırlıyorum.

"Satanik misin? Kedi kesiyonuz mu?" diye laf atmalardan tutun da, cinsel içerikli diğer tacizlere kadar...
Bu yüzden sokak ortasında birini evire çevire dövmüşlüğüm bile var.

Erkek tacizine sessiz kalmamayı öğrendim. Tepki veriyorum. Ama bu bambaşka bişeydi. Beklemediğim bişeydi.

Geçmiş olsun.
Sanki daha da arttı açık giyinenlere, yolda sigara içen kadınlara, sevgilisini öpen kadınlara yada sokaktaki barlarda içki içen kadınlara olan tacizler. Bazen dışarı çıkasım gelmiyor ondan bu yaz sıcaklarında saçma sapan bakışlar asabımı bozacak diye. İşlerine geldiğinde anlayış ve hoşgörü diyenler nedense serbest hareket eden daha özgür kadınlara karşı hoşgörüsüz oluyor.
Muhtemelen yolda sigara içiyor ahlaksız dedi içinden ondan yapıştırdı geçti lafı. Bir de bundan zevk alıyor bu tip hadsizler. İyice berbat bir yere daha gidiyor beraber yaşamak zorunda kaldığımız insanlar. Cidden insanın içinden gelmiyor sokağa çıkmak ama daha da çok çıkmak lazım bunu biliyorum ama yine de sinirini de bozuyor insanın

Back
X