- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
- Konu Sahibi in vino veritas
Bunun altına imzamı atarım.4 buçuk yıldır İstanbulda yaşıyorum ve erkeklerden çok kadınlar tarafından tacize uğradım. Genelde kapalı kadınlar tarafından ve yanlarında eşleri olan benden rahatsız olan kadınlardır.
Açık giyindiğim için mi, kendi kişisel bakımıma dikkat ettiğim için mi, güzel/çekici buldukları için mi bilemem. Açıkcası nedenini hem çok merak ettim hemde hiç merak etmedim.
Bir ara beni taciz edenleri bende bakışlarım ile taciz etmeye başlamıştım. Düşünün.
"Bu ben miyim?, bana ne oldu ? ben böyle değildim. herkese, her inanışa/düşünceye saygım vardı" diye acayip piskolojim bozulmuştu. Sonra kendime gelip bana atılan her bakışı her lafı görmemezliğe ve duymamazlığa vermeye başladım, hala da öyleyim.
Kuşkusuz ki bu temel sorunun başı eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bir çok Avrupa ülkesinde bulundum ve böyle taciz vakkaları orda yaşanılmaz. Yaşanıldığında da genelikle tacizci ya arap olur yada türk. Bu gerçekten çok acı bir şey.
Neden kendimizi bir türü geliştiremiyoruz, neden sürekli bir baskı, dayatmacılık ve zorbalık içindeyiz ?
Neden kendimizden farklı olan insanlara "düşman" oluyoruz ? Bu kendimize olan güvensizlik neyden kaynaklanıyor.
Tek bildiğim şey lütfen hem erkek çocuklarınızı hemde kız çocuklarınızı düzgün yetiştirin.
Şimdi bu tacizci kadın nasıl bir evlat dünyaya getirmiştir veya torunları varsa onlara nasıl bir eğitim verebilir, nasıl yetiştirebilir ?
Bilmiyorum ama türk toplumu bu konuda değişeceğini sanmıyorum. Resmen kadın kadının düşmanı olmuş...
Söylenecek çok şey var bu konu hakkında, hatta insan tez yazabilir ama...
Seneler önce açılan bir davayı gözlemleme fırsatım olmuştu.
Amanda Todd, 15 yaşında bir kız çocuğu.
Sevgilisi ona gönderdiği çıplak resimleri okul arkadaşlarına atmakla tehdit ediyor. Kızı sekse zorluyor.
Kız kabul ediyor, çocuk seks esnasında video alarak bu defa da Amanda' yı bununla tehdit ediyor ve istediklerini yapmaya zorluyor. Amanda yaşadığı bölgeden taşınınca çocuk, bütün videoları kızın okul arkadaşlarıyla paylaşıyor.
Okulda rezil olan kız, bir Youtube videosu çekerek olanları başına gelenleri yayınlıyor.
Sonra da intihar ediyor.
Soruşturma açılıyor ve bütün bunların sorumlusu Hollanda asıllı bir Türk çıkıyor.
ve prayforlosers o zamandan beri, bu tür şeyleri duyduğunda ağlayacak gibi oluyor