Taciz

Hapis hayatı mı yaşayalım :oha:
Bıktım bu zihniyetten :kızgın::kızgın:

Hepimiz bıktık inan,caydırıcı adam gibi cezalar olmadıkça bunlar bitmez ..

Yahu bizde kadindan daha cok nefret ediliyor da ondan bence. Nefretin ne kadar büyükse sacmalama ve kilif bulma boyutu da büyüyor.

Suçlu gene kadın oluyor ne işi vardı parkta sokakta kırsın dizini otursun evinde mantığı ..

Belli sitelerde taciz ifşaları yapılıyor.
Abartma bu mu taciz, diyenleri gördü gözüm. Tecavüz değil sadece taciz ayrımı falan yapılıyor.
Durum epey vahim. :olamaz:

İlla tecavüzmü olmalı yani..

Taciz eden yakışıklı olsa sesini çıkarmazdın diyen tipler gördü bu gözler.
bizim ülkemizde kız çocugunun kafasına vurup erkek çocuk desteklendikçe bu işler düzelmez anne de tek başına bişey yapamıyor ki etraf da o kadar saçma düşünen insan varki

Bunun altına imzamı atarım.
Seneler önce açılan bir davayı gözlemleme fırsatım olmuştu.
Amanda Todd, 15 yaşında bir kız çocuğu.
Sevgilisi ona gönderdiği çıplak resimleri okul arkadaşlarına atmakla tehdit ediyor. Kızı sekse zorluyor.
Kız kabul ediyor, çocuk seks esnasında video alarak bu defa da Amanda' yı bununla tehdit ediyor ve istediklerini yapmaya zorluyor. Amanda yaşadığı bölgeden taşınınca çocuk, bütün videoları kızın okul arkadaşlarıyla paylaşıyor.
Okulda rezil olan kız, bir Youtube videosu çekerek olanları başına gelenleri yayınlıyor.
Sonra da intihar ediyor.
Soruşturma açılıyor ve bütün bunların sorumlusu Hollanda asıllı bir Türk çıkıyor.

ve prayforlosers o zamandan beri, bu tür şeyleri duyduğunda ağlayacak gibi oluyor

Bunun yayılması ve kulaktan kulağa konuşulması kısmı da ayrı bir iğrençlik, bi de o var.
Üni.den yeni mezun olmuşum, hem dinleneyim hem de boş kalmayayım diye part-time işe girdimdi bir okulda.
Daha belki işte 2. ayı doldurmadım, muhabbet muhabbeti açtı, iş arkadaşım dediğim mallardan biri okuldaki liseli bir kızın başından geçenleri anlatmaya başladı.

Yok erkek arkadaşıyla ilişkiye girmiş de, çocuk bunu videoya almış da, ay ne rezaletler yaşanmış da, kız hala aynı liseye utanmadan devam edebiliyormuş da... "Sen ne cüretle bana böyle şeyler anlatabiliyorsun" ile bir başladım, oracıkta yerin dibine soktum. Salak zannediyor ki "Aaa öyle mi, eee?" diyeceğim ilgiyle dinleyeceğim.

Ve daha neler ya... Okul çalışanları arasındaki muhabbetler bunlar ya... Kafalar bu...

Katılıyorum kapalı insanlarıda çok taciz edenler var zaten olay açık kapalı olmak değil o beyinleri anlayamıyorum :KK62:

O zihniyet daha sapık zaten ona hiç girmeyelim. "Bak kapalısın ama ben sana değdiriyorum hani nerde kaldı namus " zihniyeti o. Çok pis.

Gecmis olsun,cok sinir bozucu..

Bence o teyzeler gencliginde sadece guzellikleriyle ovunen,yasliliginda da onu yalniz birakmayacak hicbir erdeme,iyi yetismis kisilige sahip olmayan insanlar.

Yaşla birlikte o taptıkları,tek sahip oldukları guzellikleri elden gidince huysuzlasiyolar.

Benzerini hastanede yasadim,mr bekleme alaninda yasli bi kadin yanima geldi, oranizi buranizi acarsaniz iste boyle hasta olursunuz oh iyi olmuş,ben gencken boyle miydim cok daha guzeldim ahh ah dedi,o kadar etkilenmişim ki on yıl gecmesine ragmen ses tonu hala kulaklarımda.

Dün bende çarşıdaydım.
Usturup giyinmiş halimden bile kadınlı-erkekli tip tip bakıolardı.
lan dedim bi yerimde ya b.k var ya s.... :KK14:
erkekleri anlıyorumda bi nebze :KK67: kadınlarımıza noluyo:KK67:

Erkek anneleri evlatlarini misir prensi gibi yetistirdikce biz daha cok damga yeriz.
Adamlardaki özgüven kimsede yok.
O erkek demekle nokta konuluyor hep. O yapar sen elinin kirisin.
Daha dün konustum oglumu kiskanirim kizi kiskanmam. Oglum da oglum diyen bir anne adayiyla.
Oglunuzu alin da zincire vurun bize sizden aldigi kuduzu bulastirmasin.
Ileride gelinine cektiren kaynana modelleri.
Hemcinsimin yüz karalari!

Bir de böyle taciz olaylarında, kadın olsun erkek olsun, özellikle sözle taciz olaylarında kaba değil de hiç üslubunu bozmadan "sen ne diyorsun terbiyesiz" denildiği zaman mesela, taciz eden kişi taciz ettiği kişiyi ezdiğini düşünüp egosunu tatmin ediyor. Normal yaşantımda hiç öyle küfürlü, hakaretli, kaba konuşan bir insan değilim ama tacize uğradığımda karşılık vereceksem bu mutlaka küfürlü, argo şekilde oluyor. Ve bende hep işe yaradı. Evet taciz karşısında bi anlık şokla söyleyecek kelime bulamayabiliyoruz ama herhalde ben olsam bana p..'ni mi bekliyorsun diyen o kadına mutlaka küfürle ya da argoyla karşılık verirdim. Bi keresinde ATM'deyim ama İzmir'de olmuyor bu, okuduğum şehirde. Neyse sıra falan da yok, bi tek ben varım, ben işimi hallederken genç bi çift geldi, konuşuyorlar falan el eleler vs. Çocuk geldi ATM'de benim tam arkama ama dibime girdi resmen. Benzer olan kampüste de başıma gelmişti ama uyarmıştım ve çekilmişti o, uyarınca anlar diye düşündüm ve uyardım önce güzelce. "Biraz geride durur musunuz" dedim. Çocuk güldü. Ben o gülüşten anladım hoş bişeyler olmadığını. Neyse bi yandan işimi yapmaya çalışıyorum ama konsantrasyonum dağıldı, sinirlenmeye başladım çünkü. Bi baktım herif uyarımı ciddiye almamış, arkamda durmaya devam ediyor. Herifin nefesini hissettim resmen ensemde. O an ağzımdan o laflar nasıl çıktı, nasıl bi hışımla döndüm bilmiyorum ama, bi döndüm herife sertçe. "Ulan ş..z, sevgilinin yanında d.y.yacaksın bana neredeyse, utanmıyor musun lan p.şt!" dedim. O ikisinin surat ifadesini hayatım boyunca unutamam herhalde. O kadar şaşırdılar ki. Ama herkes kaldı yani, hepimiz birbirimize bakıyoruz. Etrafta da başka kimse yok, onlar ve ben. Sonra çocuk "pardon yanlış anladınız" dedi. "Bak s..m belanı, adam ol" dedim. Bi daha şok oldu. Ben de şok oldum o laflar ağzımdan nasıl çıktı diye ama savunma mekanizması işte. Neyse sonra kız bunun elini tuttu, çattık ya hadi gidelim aşkım falan dedi. O esnada dövebilirlerdi de beni çünkü ben çok ağır konuştum. Nasıl sinirlenmişsem artık, şimdi yazarken de sinirlendim. Daha önce de sözle taciz edildiğimde falan küfürle karşılık veriyordum ya da hiç vermiyordum. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama o küfürler benimle birleşince "çattık belaya" izlenimi uyandırıyor herhalde. Bakışlarla taciz edene ben de çok pis bakıyorum. Ama onların hakettiği karşılık kesinlikle "ay terbiyesiz" falan gibi kibar karşılıklar değil onu çok iyi biliyorum. Kyk yurdu zaten beni bu konuda biraz değiştirdi, biraz despotlaştırdı, daha sert gardımı almaya yöneltti vs savunma mekanizmam gelişti yani. Liseden önce falan çok eziktim, biri bişey dese cevap dahi veremezdim. Şimdi "var mı lan bana yan bakan" tarzında dolaşan kabadayı psikolojisine bürünüyorum zaman zaman. :KK53:

Maalesef bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de cinsel taciz olayı çok fazla
Bizde en fazla kadınlar taciz ediliyor
Başka ülkelerde çocuklar hatta erkekler
Tacizin cinsiyeti ve yaşı yok ne yazık ki
Toplumdaki bozukluk kendini böyle gösteriyor

3 ay once yolda yururken adamin teki arkadan gelip cok guzelsin dedi ben de ne diyorsun sen ya dedim defol git hadi hadi diye tersledim sokagin ortasinda millet camda bize bakiyor bir allahin kulu abicim sen ne yapiyorsun demedi
Adam benden en az 20 yas buyuk bu arada..
Boylelerine susmayacaksin basacaksin yaygarayi sen sustukca tepene cikarlar arsizligin dibini yaptim kosa kosa arabasina binip gitti
Ama ben o ani asla unutmayacagim
Hicbir albenim yokken dahi sokak ortasinda yasadigim bu igrenclige diyecek lafim yok
Anneler cocuklarinizi iyi yetistirin demekten baska..

Hiç unutmam yıl 2012 daha yeni yerleşmiştim İstanbul a. Koştur koştur eve gitme derdindeydim. Otobüsten sonra eve gidebilmek için dolmuş'a binmem gerekiyor. Dolmuş'a bindim o gün her saniye dolmuş şöförü durdu. O kadar tıklım tıklım dı ki size anlatamam herkes birbirine yapışıktı. "özel bölgemde" bir şey hissetmeye başladım, ilk önce aman aylin sende paranoyaklık etme adamın elinde ekmek poşeti var sanırım o değiyor olay çıkartma dedim kendi kendime (ben hala iyi niyet peşindeyim) sonra yavaş yavaş millet iniyor, dolmuş biraz boşaldı ve ben o an fark ettim ki adamın elinde ki ekmek değil meğerse kendi eliymiş!!!!

O an farkedince cinnet geçirdim ben normalde çok sakin bir insan ken o gün ilk defa kendimi o şekilde bulmuştum, bağırdım nasıl bağırdım size anlatamam (sanki cinnet geçiriyordum, sinir krizi geçiriyordum). Dolmuş ta bir allahın kulu yardım etmedi. Herkes böyle sessizce duruyor sonra şöför durdu adam kaçtı!!!! Kimse ne birşey dedi ne bir şey yaptı. Ben o kadar kendimi kaybetmiştim ki sonra dolmuş şöförüne bağırmaya başladım " hep senin yüzünden bu şekilde doldurmaszan dolmuşları vs vs vs... ".
Sizin mesajınızı okurken bu olay aklıma geldi. Maalesef ki hiç kimsenin umurunda değil, herkes herşeye kayıtsız kalıyor. Biz ne ara bu hale geldik toplum olarak ya ?

Back
X