- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.997
- 598
- Konu Sahibi in vino veritas
Bir de böyle taciz olaylarında, kadın olsun erkek olsun, özellikle sözle taciz olaylarında kaba değil de hiç üslubunu bozmadan "sen ne diyorsun terbiyesiz" denildiği zaman mesela, taciz eden kişi taciz ettiği kişiyi ezdiğini düşünüp egosunu tatmin ediyor. Normal yaşantımda hiç öyle küfürlü, hakaretli, kaba konuşan bir insan değilim ama tacize uğradığımda karşılık vereceksem bu mutlaka küfürlü, argo şekilde oluyor. Ve bende hep işe yaradı. Evet taciz karşısında bi anlık şokla söyleyecek kelime bulamayabiliyoruz ama herhalde ben olsam bana p..'ni mi bekliyorsun diyen o kadına mutlaka küfürle ya da argoyla karşılık verirdim. Bi keresinde ATM'deyim ama İzmir'de olmuyor bu, okuduğum şehirde. Neyse sıra falan da yok, bi tek ben varım, ben işimi hallederken genç bi çift geldi, konuşuyorlar falan el eleler vs. Çocuk geldi ATM'de benim tam arkama ama dibime girdi resmen. Benzer olan kampüste de başıma gelmişti ama uyarmıştım ve çekilmişti o, uyarınca anlar diye düşündüm ve uyardım önce güzelce. "Biraz geride durur musunuz" dedim. Çocuk güldü. Ben o gülüşten anladım hoş bişeyler olmadığını. Neyse bi yandan işimi yapmaya çalışıyorum ama konsantrasyonum dağıldı, sinirlenmeye başladım çünkü. Bi baktım herif uyarımı ciddiye almamış, arkamda durmaya devam ediyor. Herifin nefesini hissettim resmen ensemde. O an ağzımdan o laflar nasıl çıktı, nasıl bi hışımla döndüm bilmiyorum ama, bi döndüm herife sertçe. "Ulan ş..z, sevgilinin yanında d.y.yacaksın bana neredeyse, utanmıyor musun lan p.şt!" dedim. O ikisinin surat ifadesini hayatım boyunca unutamam herhalde. O kadar şaşırdılar ki. Ama herkes kaldı yani, hepimiz birbirimize bakıyoruz. Etrafta da başka kimse yok, onlar ve ben. Sonra çocuk "pardon yanlış anladınız" dedi. "Bak s..m belanı, adam ol" dedim. Bi daha şok oldu. Ben de şok oldum o laflar ağzımdan nasıl çıktı diye ama savunma mekanizması işte. Neyse sonra kız bunun elini tuttu, çattık ya hadi gidelim aşkım falan dedi. O esnada dövebilirlerdi de beni çünkü ben çok ağır konuştum. Nasıl sinirlenmişsem artık, şimdi yazarken de sinirlendim. Daha önce de sözle taciz edildiğimde falan küfürle karşılık veriyordum ya da hiç vermiyordum. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama o küfürler benimle birleşince "çattık belaya" izlenimi uyandırıyor herhalde. Bakışlarla taciz edene ben de çok pis bakıyorum. Ama onların hakettiği karşılık kesinlikle "ay terbiyesiz" falan gibi kibar karşılıklar değil onu çok iyi biliyorum. Kyk yurdu zaten beni bu konuda biraz değiştirdi, biraz despotlaştırdı, daha sert gardımı almaya yöneltti vs savunma mekanizmam gelişti yani. Liseden önce falan çok eziktim, biri bişey dese cevap dahi veremezdim. Şimdi "var mı lan bana yan bakan" tarzında dolaşan kabadayı psikolojisine bürünüyorum zaman zaman.![]()
İlla sözle ya da elle olması gerekmiyor işte bu da özel alana girme tacizi. Ben de nefret ediyorum dibime girenlerden. Boğulacak gibi oluyorum. Dayamak dayamamak değil mesele ama kişisel alan diye bir şey vardır belli bir mesafede durursun, durman gerekir. Bunu aşanlardan nefret ediyorum.