Taciz

kolsuz giyiyorum, şort giyiyorum diye sadece erkeklerden değil kadınlardan da aşağılayıcı bakışlar görmeye, lafla taciz edenlere alışmış biri olarak halen sinir olmamak elde değil benim için. insanlar başkalarını aşağılamayı kendilerinde hak gördükleri, kraldan çok kralcı olmaya devam ettikleri sürece bu değişmeyecek.

Konu nerelere gelmis ya
Kendim sade giyinen biri olmama ragmen toplu tasimaya binen süslü kadinlarimizi gordukce ben de mutlu oluyorum
Kocasindan siddet goren tecavuze ugrayan bu kadar kadinimiz varken ne olursa olsun mutlu olmak icin cabalayan insanlari seviyorum
Ayrica toplu tasima kamuya sunulmus bir hizmettir, dileyen herkes diledigi sekilde yararlanir..

Hemcins olması daha da kötü
Geçmiş olsun.
Nefret ediyorum bu tür olaylardan , gerçekten
haddini bildirsen bir türlü bildirmesen bir türlü
İnsanın başına ne geleceği belli değil
Psikopat Belli ki , normal birinin söyleyeceği lf değil

Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.

Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.

O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.

Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?

Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.

Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.
Öncelikle geçmiş olsun. Bırak laf atmayı gözlerle bile rahatsız edici bakmak tacizdir!. Net!! Kadınlar bunu yaptığında kızmaktan önce oturup anlatasım geliyor. Sen bana bunu yaparsan, kadınlığımın, bedenimin, kıyafet seçimimin bana ait olduğunu kabul etmezsen, daha çok ağlarız haberlerdeki taciz, tecavüz haberlerine..

Gerçekten üzüldüm, çok geçmiş olsun. Çok umutlu değilim ama inşallah insanlar başkalarına saygı duymayı öğrenecekler. Sen anlatacaksın, ben anlatacağım, bulunduğumuz her yerde insan olmayı anlatacağız..

Orta okula gidiyorum, annemle pazardayiz bir tezgahin basinda bekliyorum. İzmir hatay pazari, kalabaligi tahmin edin. Ben tezgahin basinda beklerken arkamdan bir el kalcama dokundu. Once anlamadim o kalabalikta teyzelerden biri yanlisikla carpti falan sandim. Yanimdaki teyzenin bagirisiyla bir döndüm benden en az 10 yas buyuk bir adam gozumun icine bakip gulerek sakin sakin ilerliyor. Yillar gecti ama ben ne o surati unuttum, ne o yuzundeki pis gulumsemeyi.
Benim kalcama dokununca ne gecti eline, bu ona nasil bir tatmin saglamis olabilir dusunuyorum bulamiyorum.
Hala kalabalik yerlere girdigimde korka korka ilerliyorum gozum her yerde o surati ariyor.

Bi daha olursa elinden kimse kurtulamaz ben sana güveniyorum :KK53:
:KK3:- Katılıyorum, aynı şeyi bende düşünmüştüm. :KK53:

Konu gün boyu aklımdan çıkmadı.

Bir salağın yüzünden akşamı zehir olmuş, geçmişteki kötü anıları hatırlatmış.
İnşallah o insanlıktan nasibini alamamış terbiyesiz Sep'in karşısına bir daha çıkar.:sinirli:

bu sebeple heryerde muzik dinliyorum kulaklıgım olmadan cıkmıyorum birini beklerken alısveris yaparken bakkala bile gitsem mutlaka yanımda.. salak salak insanların konusmalarını duymuyorum insanlarla baglantımı dısarıda dahi olsam boylelikle en aza indiriyorum ve hayat daha guzel geliyor..birilerinin ne giydigiyle ne yaptıgıyla ilgilenmekten baska isi gucu olmayan hayata gelis amacları sadece bundan ibaret olan basit insancıklar birilerinin nasıl giyinip cıktıgıyla ilgilenemeyecek kadar kendimle mesgulum boyle insanlara birseyde anlatamazsın anlıycak kapasite yokki olsa kimseyi rahatsız etmiycegini bilirler

Kesinlikle aynı şekilde ben de kulaklığımı hiç çıkarmam.
Ne zaman çıkarsam insanların kendi aralarında konuştuklarını duyuyorum çünkü.Bazen 3 4 adım önümdeki adam/kadın benim hakkımda konuşuyor gözlerimin içine baka baka anlıyorum utanmadan bağırarak söylüyor bir de bunu.Dönüp bir şey söylesem ciddiye almış olacağım söylemesem kendi kendime sinirleniyorum en iyisi hiç duymamak.

Toplum olarak garipleştik mi yoksa hep mi böyleydik bilemeyeceğim ama iyi bir durumda olmadığımız kesin.Koskoca babam yaşındaki adam bana ya da başka bir hemcinsime yol boyunca bakıyor kimse bu amcaya ''sen hayırdır'' demiyor,kadınlar giyinirken nasıl daha az göze batarım diye düşünmek zorunda kalıyor ( hoş sadece kadın olduğu için bile bazılarının gözüne batıyor ),13-14 yaşındaki çocuklar toplanıp insanları rahatsız ediyor...Garip garip haller hepsi de midemi bulandırıyor.

Ama en çok da kadınların başka kadınlar hakkında söyledikleri/düşündükleri canımı yakıyor.Bir kadının durumunu en iyi anlaması gereken yine bir kadınken niye var bu ötekileştirme ?

Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.

Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.

O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.

Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?

Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.

Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.
Neden sustun sep,neden peşinden gidip sen de az o...değilsin baksana konuşmana diyemedin,o kim ya kim,valla ben sinir oldum,ben olsam peşini bırakmaz çatır çatır kavga ederdim:KK62:

Back
X