Merhaba hanımlar.
Yaşadığım iğrenç bi olayı anlatacağım. Tek amacım buna maruz kalan kadınların o anda tepki verebilmelerini sağlamak.
Su an 26 yaşındayım hala hatırladıkca deli oluyorum, kendime kızıyorum niye tepki veremedim diye.
Üniversite 3.siniftayken bi dersimi yükseltmek için tekrar almıştım. Final sınavına girmiştik, sonrasında notum aa gelsin diye ( işte o zamanların tipik öğrenci derdi) hocaya gidip notumu sorup, bir iki puan eksik varsa tamamlamasi için ricada bulunmaktı. Zaten aldığım ders olduğu için derse gitmiyordum. Devam sorunum yoktu yani. Ama bir önceki yıldan hocanın ders içinde rahatsız edici iltifatları olmuştu ama adamın yaşı 60-65 o yüzden gıcık olsamda çok önemsemedim hocayla da asla muhatap olmadım.
Neyse, hocanın odasına gittim bir kaç kez arkadaşlarımla ama hoca yoktu. bir kere yalnızken bakayım odada mi dedim odasındaydı. Sen geç otur dedi. Bende hemen masanın onundeki sandalyedeyim önümde de sehpa vardı.
Hocaya durumu anlattım.kağıdına birlikte bakalım dedi bir iki söz söyledi şöyle çalışkansın boyle iyisin filan diye. Ama insan yakistiramiyor dedem yaşında adam torunu gibi görüp övüyor diyorsun. Beklemiyorsun yani asla. Bir de bende hep iyiye yorma huyu vardır malesef.
Neyse adam kağıdımı aldı ve yanımdaki sandalyeye oturdu. Kağıda bakcaz güya. Bi kaç soruyu hep doğru yapmışım diye aferin filan dedi sona doğru adam elini bacağıma vurup bak bu da doğru filan yapmaya başladı. Ya kızlar inanın sadece ve sadece Allah im ben mi kötü düşünceliyim ben mi yanlış anlıyorum seklindeki ikimli düşünceler arasında kaldım. Zaten önümde de ağır sehpa var yer değiştirmem imkansızdı. Ateşler içinde kaldım. Hak ettiğim puan gayet iyiydi ve adam da o puanı yazdı ve aferin sana diye alnımdan öptü. Şok oldum tiksindim. Bu notu verdigimi kimseye söyleme dedi. Zaten kendi hakkim olan nottu.Kalktı yanımdan bende kaçar gibi çıktım.
O kadar kötü bir andı ki sürekli kendime kızdım günlerce ağladım. Ne isin vardı da gittin dedim, niye yalnızdın, neden sesin çıkmadı dedim.
Dedem yaşında ya. Ak sakallı koca adam. Hala kızarım kendime. Niye algılayamadim diye.
Aramızda genç yasta arkadaşlarımız da var. siz siz olun rahatsız olduysanız yasa basa bakmayın ve rahatsızlığınızı dile getirin. Kimsenin size boyle bir muamelede bulunmasına izin vermeyin. Okulda hoca, is yerinde müdür vs bile olsa lütfen sesinizi çıkarın. Ben bu olaydan dolayi bir dolu pişmanlık yaşıyorum. Sizler böyle pişmanlıklar yaşamayın. İnsallah kimsede boyle bir durumda kalmaz...