Tacize maruz kalmak

seni anlayblırım benmde otobs te basıma geldı kulaklı takıyorm adam dedikı ıste kulagına zarar felan dye gırdı konuya.sohbetli bide torunu yaşındakı ınsanım sncta.işte kndısnde doktor oldgnu felan anltıyor bende saf gıbı dınlıyorum.sonra dvamlı koluma felan doknuyor öyle sohbet edıyor ıste ben tabı otbs kalablk dusunmedm kötu nıyetlı oldguna.susmuyor bide , sonra yine otbsde karşılaştrm sohbete devam edyr tbı.sonra bı gun cıddı anlamda rhtsız oldgm acaıp sınırledm otbsde yerımı degıstırdm tepkı wrdımmı onu bıle hatırlamıyorm su an :D kaç yasında olursa olsun asla guvenmemem grektıgını anladm .arada yıne gördm allahım umarm benmle sohbet etmez dedım ıcımde yoksa cok fena bagırcam artk yanı bostu otbsde oturmadm bıle yanında baska yere geçtım bana bulasmasın dıye yıne.otubsde oturrken bıle ınsan skışıyor bacaklarm nasl kapamıssam artk okdr adama degmemk ıcın otururken sekılden sekıle gırdım.üstün köru anlattm ama belkıde nıyetı kötu degldı bılmıyorm ıcınde kı dusuncesını bılemem ama acaıp rhtsız olmustum.toplum ıcınde tepkı wrse oyle nıyette deglım dıcek bılemıyorsnkı ınsan lar tuaf tuaf bakıcak.cesart gerekıyor bunuda yapmak ıcın belkıde bıraz

O yuzden birakin kim ne isterse onu yazsin kimse konu sahibi namaz kiliyordu ama sapikti dedi diye her namaz kilan insandan uzak duracak kadar salak bir millet olmadigimiz kanisindayim
Bu tur algi operasyonlari sosyal medyada hep yapilir. Illaki meyvelerini de topluyorlardir.

Sesinizi neden çıkartmadınız?
Alnınızdan öptü bacağınıza dokundu ama çıkartmadınız normal davrandınız öyle mi?
Ne yapıyorsunuz hocam deyip ayağa kalkmadınız yani?
İlginç. Not için bunlara katlanmışsınız gibi geldi bana kusura bakmayın.

Bu mağduru suçlayıp zanlıyı aklayan düşünce yüzünden nice tecavüz/taciz mağduru sesini çıkaramıyor biliyor musunuz? Ayıp cidden. Resmen kıza iyi not almak için kendini elletmişsin demişsiniz... :KK43:

Bu mağduru suçlayıp zanlıyı aklayan düşünce yüzünden nice tecavüz/taciz mağduru sesini çıkaramıyor biliyor musunuz? Ayıp cidden. Resmen kıza iyi not almak için kendini elletmişsin demişsiniz... :KK43:

Not için kendini elletmişsin demedim, bunlara katlanmışsın dedim.
Tanımadığımız kişilerden gelen tacizlere benzemiyor bu.
Üni. de ben de taciz girişimine maruz kaldım ama kapıyı vurup çıkmayı bildim.
Dersten bırakır diye hocanın yakın davranmasına sesini çıkartmayanları da gördüm.
Bir de asla not dilenmek için erkek bir hocanın odasına gidip tenezzül etmedim, gerek yok.
Şu an kendim de akademisyenim ve bazı erkek hocaların nasıl ağızlarını açtıklarını görüyorum. Ve onlara çanak tutan kız öğrencileri de.
Burada popülistlik yapmaya gerek yok, taciz korkunç bir şey ve ben bunu çocukken de yaşamış biri olarak söylüyorum.

Bu tur konulara, neden bahsi gecen kisinin dini inanclari katilir hic anlamiyorum. Konunuzu yazarken, adamin namaz kildigini soylemenize hic gerek yoktu. Gereksiz bir ayrinti. Zira namaz kiliyor olmasi, onu ne temize cikarir, ne de "tamam iste, ibadetlerinin arkasina sakliyor yaptiklarini" dedirtir. Acik konusmak gerekirse, ben bu tur konularin maksatli acildigini, ibadetlere ozellikle vurgu yapildigini dusunuyorum.

"Sapık imam çocukları taciz etti, tecavüz etti" haberleri de mi yalan?
Ki bunların çoğunu sık sık tvlerde görüyoruz.
Bu tür kişilerde inançlarının ve ibadetlerinin öne çıkma sebebi aslında çoğu insanın kendisini topluma tanıttığı gibi olmamasından kaynaklanıyor.Pek çok kişi bu müslüman, namazında niyazında diyip karşıdakinin sapık olabileceğinden şüphe etmiyor.Din, bu tür sapıkları koruyan bir perde gibi kullanılıyor bu sapıklar tarafından.Bence tam tersi bu gibi kişilerin çokluğunun ve tarzının artık anlaşılmaya başlanması için bu tür örneklerin daha fazla anlatılması gerek.Siz niye rahatsız oldunuz anlamadım.Biraz başka açılardan bakmayı deneyin, bu örnekte adam müslüman diye kimse tüm müslümanları sapık olarak addedemez zaten, sadece din maskesi altına saklanmış sapıklara karşı dikkat eder insanlar.

Dersten bırakır diye hocanın yakın davranmasına sesini çıkartmayanları da gördüm.
Bir de asla not dilenmek için erkek bir hocanın odasına gidip tenezzül etmedim, gerek yok.
Şu an kendim de akademisyenim ve bazı erkek hocaların nasıl ağızlarını açtıklarını görüyorum. Ve onlara çanak tutan kız öğrencileri de.
Burada popülistlik yapmaya gerek yok, taciz korkunç bir şey ve ben bunu çocukken de yaşamış biri olarak söylüyorum.

Madem korkunç bir şey
O zaman destek çıkmak gerek değil mi ?
Hocanın ağzına baksaydı gelio buraya yazmazdı zaten

Ben de öğrenciyim ve erkek hocalarla da aram çok iyi.Siz nasıl akademisyen olabildiniz anlayamadım.Aramın iyi olma sebebi not dilenmek değil, hiçbir öğrenci hocasıyla kötü olmak istemez bunun yanında da hocalarımın sohbetlerinden hoşlanıyorum.Beğendiğimiz kitaplar, makaleler ve diğer şeyler üstünde konuşabiliyoruz.Bu bizim çanak tuttuğumuz anlamına mı geliyor yani.Yakınlık gösteren herkes taciz edilmeyi hak mı ediyo yani.Hiç insani düzeyde kadın erkek ilişkisi olamaz mı.İlla sonunun bir yere mi varması gerekiyor.

Ben de öğrenciyim ve erkek hocalarla da aram çok iyi.Siz nasıl akademisyen olabildiniz anlayamadım.Aramın iyi olma sebebi not dilenmek değil, hiçbir öğrenci hocasıyla kötü olmak istemez bunun yanında da hocalarımın sohbetlerinden hoşlanıyorum.Beğendiğimiz kitaplar, makaleler ve diğer şeyler üstünde konuşabiliyoruz.Bu bizim çanak tuttuğumuz anlamına mı geliyor yani.Yakınlık gösteren herkes taciz edilmeyi hak mı ediyo yani.Hiç insani düzeyde kadın erkek ilişkisi olamaz mı.İlla sonunun bir yere mi varması gerekiyor.

Akademisyen olmayi hak ederek oldum tabii ki hanimefendi kimsenin elini etegini opmeden yalakalik yapmadan ve kimsenin hakkini yemeden allaha sukur.
Cok farkli seylerden bahsediyoruz normal bir hoca ogrenci ilişkisinden bahsetmiyorum ben elestirdigim bu degil. Tacizci adamlara rahatligi veren sacma neme lazimci hesapci ve bilincli tepkisizlikten bahsediyorum.
Bir ara kadin kolektifleri tacizci hocalari teshir ediyordu keske her universitede boyle mekanizma olsa aslinda en buyuk ceza bu.

Size diyecek laf bulamıyorum.
İnsanlar her gün tacize uğramıyor ve ne tepki verebileceğini şaşırıyor.
Size laf anlatmayacağım. İnşallah basiniza asla gelmez de anlamak zorunda da kalmazsınız.
Çocuk saten Hakkı'yla almış notu çok pis bir düşünce ile yaklaşmışsınız konuya bu tür zihniyetteki kişilere tepkim büyüktür ne kadar genç kızlarımız kadınlarımız taciz tecavüze uğruyorlar bu acımasızca ön yargılı ve kötü yakıştırmalar yüzünden sesiz kalıyorlar yıllar sonra büyük bir tramva geçiriyorlar kimisi intihar ediyor kimileri yıllarca tedavi görüyor kadının açık yada kapalı yada o kişiden bir istegi rıcası var diye suçlamak çok acımasızca oluyor inanıyorum bu konuda hem fikirizdir aksini düşünmek istemiyorum

Bı konu nasıl bu yerlere geldi hemen dine hocalara gelmiş artık bu alfı operasyonlarını bırakın ya

Hayvan insanlar var hayatta:KK34:
Sapık pislik diye bağırmak istiyorum :mad:

Merhaba hanımlar.
Yaşadığım iğrenç bi olayı anlatacağım. Tek amacım buna maruz kalan kadınların o anda tepki verebilmelerini sağlamak.
Su an 26 yaşındayım hala hatırladıkca deli oluyorum, kendime kızıyorum niye tepki veremedim diye.
Üniversite 3.siniftayken bi dersimi yükseltmek için tekrar almıştım. Final sınavına girmiştik, sonrasında notum aa gelsin diye ( işte o zamanların tipik öğrenci derdi) hocaya gidip notumu sorup, bir iki puan eksik varsa tamamlamasi için ricada bulunmaktı. Zaten aldığım ders olduğu için derse gitmiyordum. Devam sorunum yoktu yani. Ama bir önceki yıldan hocanın ders içinde rahatsız edici iltifatları olmuştu ama adamın yaşı 60-65 o yüzden gıcık olsamda çok önemsemedim hocayla da asla muhatap olmadım.
Neyse, hocanın odasına gittim bir kaç kez arkadaşlarımla ama hoca yoktu. bir kere yalnızken bakayım odada mi dedim odasındaydı. Sen geç otur dedi. Bende hemen masanın onundeki sandalyedeyim önümde de sehpa vardı.
Hocaya durumu anlattım.kağıdına birlikte bakalım dedi bir iki söz söyledi şöyle çalışkansın boyle iyisin filan diye. Ama insan yakistiramiyor dedem yaşında adam torunu gibi görüp övüyor diyorsun. Beklemiyorsun yani asla. Bir de bende hep iyiye yorma huyu vardır malesef.
Neyse adam kağıdımı aldı ve yanımdaki sandalyeye oturdu. Kağıda bakcaz güya. Bi kaç soruyu hep doğru yapmışım diye aferin filan dedi sona doğru adam elini bacağıma vurup bak bu da doğru filan yapmaya başladı. Ya kızlar inanın sadece ve sadece Allah im ben mi kötü düşünceliyim ben mi yanlış anlıyorum seklindeki ikimli düşünceler arasında kaldım. Zaten önümde de ağır sehpa var yer değiştirmem imkansızdı. Ateşler içinde kaldım. Hak ettiğim puan gayet iyiydi ve adam da o puanı yazdı ve aferin sana diye alnımdan öptü. Şok oldum tiksindim. Bu notu verdigimi kimseye söyleme dedi. Zaten kendi hakkim olan nottu.Kalktı yanımdan bende kaçar gibi çıktım.
O kadar kötü bir andı ki sürekli kendime kızdım günlerce ağladım. Ne isin vardı da gittin dedim, niye yalnızdın, neden sesin çıkmadı dedim.
Dedem yaşında ya. Ak sakallı koca adam. Hala kızarım kendime. Niye algılayamadim diye.
Aramızda genç yasta arkadaşlarımız da var. siz siz olun rahatsız olduysanız yasa basa bakmayın ve rahatsızlığınızı dile getirin. Kimsenin size boyle bir muamelede bulunmasına izin vermeyin. Okulda hoca, is yerinde müdür vs bile olsa lütfen sesinizi çıkarın. Ben bu olaydan dolayi bir dolu pişmanlık yaşıyorum. Sizler böyle pişmanlıklar yaşamayın. İnsallah kimsede boyle bir durumda kalmaz...
insanın o anda diyebildiği tek şey Allahım yardım et. bizim okuldada vardı öyle sapıkçı. adam sınıfın ortasında taciz ederdi rezillerdik ama devam ederdi. sınıfın erkekleri bizi korumaya çalışırdı. şikayet ede ede en sonunda adam okuldan gitti

Back
X