Tahammül edemiyorum......

cok aci bi yorum olmus,hatta soyle soyleyeyim hic olmamis.

konu sahibi arkadasim;
kayinvalideniz kanser hastasi ve esiniz de doktor oldugu icin annesinin rahatsizligini yakindan takip etmek istiyordur.
yeni evlisiniz ama biraz anlayisli olun.
gorumceniz de annesini gormek icin geliyor
biraz sabredin daha sonra esinizle bir sekilde konusursunuz.
Allah kayinvalidenize acil sifalar versin!

sanırım sen bekarsın yada evliysende çok çok cadaloz bir kkayınvaliden ve görümcen yok..eğer olsaydı onların gelinin hayatını nasılda karartabilecek kapasiteye sahip olduklarını bilirdin..hastaysa hasta kadın zaten kaynanama razıyım diyor ama evde kayın görümce bunlar genç herşeyi farklı yorumlarlar...kkessssiiinlikle tekmeyi basardım yada aha ben gidiyorm derdim..kafayı yemeden

günaydın,
bana kızmanı istemem kendince haklı olabilirsin ama anladığım kadarıyla kayınvalidenin sana zararı yok ayrıca hasta kadın ve sanırım bu biraz ağır bi hastalık.
allah korusun evlerden uzak olsun istemem tabi kimse bu hastalıkları çekmesin.
ama kendi ailemiz olduğunda aynısını eşlerimiz yapsa naparız.
tamam görümcen konusunda gık demiyorum ama kayınvaliden hasta allah rızası için bakman gerekir diye düşünüyorum. çalışıyosan tabi daha zor ama evdeysen sabır allah yardımcın olur merak etme.
gerekirse görümceni al karşına konuş bende daralıyorum birbirimize destek olmamız lazım.
sende gerginsin anlıyorum ama bak benimde halim orta da lütfen biz birbirimizin halinden anlayalım de.
ki gelecekler onlarında oğullarının kardeşlerinin evi sende daha özenli davaran herşey geçer.

Canım sanırım sizden başka gelini yok çok zor allah yardım etsin ama rahatsız herşeyi ilk önce allah için yapın ama kayın ve görümce kötü olmuş gerçekten umarım çabucak gider huzurunuz kaçmadan

sanırım sen bekarsın yada evliysende çok çok cadaloz bir kkayınvaliden ve görümcen yok..eğer olsaydı onların gelinin hayatını nasılda karartabilecek kapasiteye sahip olduklarını bilirdin..hastaysa hasta kadın zaten kaynanama razıyım diyor ama evde kayın görümce bunlar genç herşeyi farklı yorumlarlar...kkessssiiinlikle tekmeyi basardım yada aha ben gidiyorm derdim..kafayı yemeden

evliyim,cocukluyum,kayinvalidemle de zaman zaman sorunlarim olmasina ragmen de mutluyum.
arkadas da gorumcesiyle ilgili tepkisini gostersin.
yorumda da yazdim
daha sonra da esiyle konusabilecegini.
ha boyle durumlarda sabirli olunamiyorsa,tepki gosterilemiyorsa gitmek isteyen de gider kapi ordadir
ama asil marifet biraz sabirli olup kalmaktatdir.!!!!!!!!!!!

Son düzenleme:
ama annesi kanser sanırım ve çok üzülüyodur eşin.sen de aynı durumda olabilirdin.oğlun sana bakmasa ne hissederdin?biraz sabırlı ol canım yeni evlisin anlıyorum ama hastalık bu,bu sabrının mükafaatını zamanla alıcaksın eşinin yanında da allah katında da.kalbini bozma derim

ben kayınvalidemden şikayetçi değilim ki yanlış anlaşıldı sanırım ben evimden cıkmayan kaynım ve görümemden nefret ediyorum...

Kaynananıza şifalar dileriz bence bu karışıklık içinde önce evliliğiniz bir otursun önünüzde acı çeken biri varken bebeğin mutluluğunu tadacağınızı sanmıyorum, sabırlı olun bu günlerde geçecektir,görümceyede haddini bildirin bilmiyorsa eşinize huzur vermediğini söyleyin şımarık,şımarık ortada dolanmasın!

Canım sanırım sizden başka gelini yok çok zor allah yardım etsin ama rahatsız herşeyi ilk önce allah için yapın ama kayın ve görümce kötü olmuş gerçekten umarım çabucak gider huzurunuz kaçmadan

benden başka iki tane daha gelini var ama kayınvalidemin.. ama onlar evlerine bile almıyorlar... görümcemi adam yerine koymuyorlar.. bende bu görümceden kurtulmak için aynısı yapmalıyım sanırım.. çarşamba yine geliyor bakalım ne kadar kalacak bu kez.. :(

şu görümcemi nasıl atayım başımdan????

canım aslına bakarsan gelmeyi mantıklı gibi duruyo, annesine o bakar. senin yapmayacağın şeyler olabilir. kanser hastalığının tedavisi nedeniyle hastalar bazen yatalak durumda oluyorlar, o durumda da insan yanında kızını ister.sen de yapamazsın her ihtiyacını. o şekilde düşünmeye çalış bence. ama tahammül edemediğin şeyler için de sakın susma. şımarıklık yapmasına iizn verme. orası senin evin ve o evin kadını sensin. o da annesine olan görevini yerine getiricek,yemeğini yapacak hastasıyla ilgilenecek adam gibi, sana ve evliliğine zarar vermeden.

canım ben senin yerinde olsam anen kalsın diğerleri gitsin derim eşime ama sen çalışmıyorsun sanırım kadının bakıma ihtiyacı var kızı baksın işte sen ilgilenme offyya senin işin zor ne düşünceğimi şaşırdım en iyisi eşine deki ben bakıyorsam diğer eltilerde bir kaç ay baksın dengeleyelim bende yeni evliyim güzel günlerimi kalabalıkda geçirmek istemiyorum derdim tamma kayınvalideniz hasta elinizden geleni yapın bu çok öenmli ama eltilerinizde ilgilensin valla kzıyorum böylelere bir kişiye yük olunmaz..

canım zor ve sıkıntılı bir durum ama yapabileceğin pek bişey yok sonuçta kadın hastaymış ve eşinin annesi ortada bırakmak olmaz.eşin hatrına bakmalısın ilgilenmelisin.görümcende gelecekse annesine o bakmalı sende yardımcı olmalısın.eşin senin bu çabanı görürse görümcen pek bozamaz aranızı mesafeli olmanı tavsiye ederim bunlarla dostta olmıcaksın düşmanda

şu görümcemi nasıl atayım başımdan????

canım böyle bir durumda ben olsam özellikle çağırırdım görümceyi sonuçta hasta bakmak kolay bi işi değil bence kayınvalidende senin yerine kızının bakmasını ister tek başına zor olur senin bakman.gelsin görümcen daha iyi olur.densizliklerine gelincede çok muhatap olmamaya çalış yüz gözde olma suratsızda davranma tabi.sonuçta zor bi hastalık ben olsam annemi kimseye emanet edemem görümcenide anlamaya çalış .

canım böyle bir durumda ben olsam özellikle çağırırdım görümceyi sonuçta hasta bakmak kolay bi işi değil bence kayınvalidende senin yerine kızının bakmasını ister tek başına zor olur senin bakman.gelsin görümcen daha iyi olur.densizliklerine gelincede çok muhatap olmamaya çalış yüz gözde olma suratsızda davranma tabi.sonuçta zor bi hastalık ben olsam annemi kimseye emanet edemem görümcenide anlamaya çalış .

iyi de hayatım buraya gelip annesine baksa tamam diyeceğim ama buraya geliyor yemek bana temizlik bana çay bana çorba bana bakıyor.. annesi ile sadece dedikodu yapıyo televizyon seyrediyo ha bi de benim evimi kurcalıyo... ya nefrettttt ediyorum o gerizekalıdan yaa...40 yaşında ama inan ki 4 yaşındaki çocugun zekası yok kadında...tek bilidği dedikodu yapıp ortalığı karıştırmak...

maşallah kardeşim senın görumcenın neden evde kaldıgı bellı oldu ksr bakma ama ben olsam cekemzdım sanırım Allah sabır versın cnm sana valla. ama onun dılınden konus ama kayınvalıdene sert falan davranma nede olsa annedir şimdi anne gözüyle bakarsan daha kolay kabullenırsın çalışıyorsun sanırım en guzelıde bu valla evde olsan kafayı yerdın belkı ama gunduz sen söle onlara yemegı yapın de en azından ben şanslıyım ya görumcem yok cok sukur

sizi gayet iyi anladım zaten kaynınız ve görümceniz anneleri orda diye geliyorlar.sizin için gelmiyorlar.burdakilerde çoğunlukla sizi gaza getirir gibi yazmışlar.iyiyle herkes geçinir,marifet kötüyle geçinmekte.eşinizin hatrına katlanın.yabancı değilsin abla,kendini misafir görme yemekler senden diyin.kaynını da uyarmak eşine düşer.ha ben de evliyim,çocukluyum bu arada

sana cok yardımcı olabılecek kısı bı hayatı bi ömrü senle gcırmeye karar vermıs olan esındır cnm bende bu işi anlamıyorum işde malesefkı turkıyenın her neresınde olursan ol evlenırsen bı esınle degıl onun aılesylede evlenıyosun inankı bu konudayanlız degılsın evlı olan %80 oranında bayan senın derdınden muzdarıp bana sorarsan esınle konus ona derdını anlat inş senı anlar ve sana bı hal caresı bulur

canım evlılıgın guzel gunlerınde bunları yasıyor olman zor ama bu da saglık işi ve esının annesı sen aldırıs etmemeye calıs ,gorumcene nıye donus bıletını aldın mı dedın tatlım keske demeseydın esını ıyıce kıskırtabılrı,bılıyosun erkeklerı doldurusa getırmek kolaydır cunku hıc bısey gormuyolar işde oluyolar,gorumcen canını sıkan bısey derse cevabını ver içine atarsan daha buyuk patlama olabılır

sizi gayet iyi anladım zaten kaynınız ve görümceniz anneleri orda diye geliyorlar.sizin için gelmiyorlar.burdakilerde çoğunlukla sizi gaza getirir gibi yazmışlar.iyiyle herkes geçinir,marifet kötüyle geçinmekte.eşinizin hatrına katlanın.yabancı değilsin abla,kendini misafir görme yemekler senden diyin.kaynını da uyarmak eşine düşer.ha ben de evliyim,çocukluyum bu arada

ya kaynımda görümcemde 40 lıyaşlara merdiven dayamış ve bekarlar... misafir muamelesi yapmazsam yakamı iyice kaptırırım.. kayınvalidemle sorunum yok ki... o gitsin diye birşey demiyorum sadece o iki gerzek evime gelmesin istiyorum...anneleri içinde geliyor olsalarda burası benim evim ve bunu onlara mutlaka anlatmam gerek canım...eşim ablasına ve abisne karşı pasif kalıyo maalesef :(

Back
X