ya annemlere giderim gitmesine de annem abbam yalnız geliyorum diye üzülürler.. kendi ailemide herşeyden haberdar edip üzmek istemiyorum... ;(;(
Hayır , durum bu haldeyken ailenize gidip kalmanız herşeyi daha beter yapar..Ama şöyle yapardım ben olsaydım kardeşim varsa kardeşimi çağırırdım bir kaç gün benimle kalsın diye..
Bunu yapmamıyorsanız mutlaka kendinize haftada en az iki kere program yapın dışarıda..Kalmayın evde..Sizinde bir hayatınız olduğunun farkına varmıyorlarsa siz zorla farkına vardırın..
Bazen mecburiyetlerden doğan şeyler yaşarız evlenince..Bu olağan dışı değildir aslında..Kayınvalidenizin hasta olmasıda taktirdir..Bu yüzden sizde kalmasıda sizin fedakarlığınıza bağlı..
Aile önemlid bir kurumdur..Her şekilde sahip çıkmak lazım..İyi gündede kötü gündede..
Evet zor durumdasınız..Hamilelik çok büyük bir değişikliktir.. Bunu hiçbir baba anlayamaz..
FAKAT , bu kadar fedakarlık göstermenize rağmen hala eşinizin bir desteği ilgisi yoksa işte burada iş değişir.. Çünkü eşlerin, tüm olumsuzluklara göğüs germesinin tek nedeni, huzurudur..Eğer huzur ve ilgi yoksa beraberinde gelen hiçbirşeye tahammul olmuyor..
Sizin tahammulsuzlugunuz ailesine değil eşinizden gelmeyen anlayış ve alakaya sanırım..
Kayınvalideleri bir nevi anlayabilirim fakat asla ve asla görümceleri anlamıyorum anlamak istemiyorum..
Bende bir görümceyim..Yaşadığım tüm olumsuzluklar hep bende kaldı, kimseye anlatmadım.. Onunla ilgili sıkıntılarda muhattap aldığım tek kişi yine kendisi..
Oraya gittiğimde bile çok saat oturmuyorum..Her türlü ikramda (ki buna mecbur değil)ve güler yüzde bulunmasına rağmen..Çünkü kendi evi.. Belki planları , belki ağlayası, belki kendince kendine ait şeyler yapası v.s var..
Neden koca bir gününü çalayım ki ? Birlikte plan yaptığımız günler haricinde çok durmuyorum evde..
Bir hayat kolay kurulmuyor.. Bayanlar koca bir hayatı geride bırakıp kendisine çok yabancı bir hayata tutunmaya çalışıyor..Bu kolay bir meziyet değil..
Saygı duymak zorundayız.. Artık sadece bir abi ya da evlat değil aynı zamanda bir eş ve babadır..
Karşı taraf olarak eğer çalı görevi görüyorsak ve gördüğümüz her olumsuzluğu çocuk gibi abimize veya annemize yetiştiriyorsak bizde bir sorun vardır.. Bizlerinde birgün evlenebilecegımızı unutuyoruz..
Bana '' dönüş biletini ne zaman alacaksın '' diye bir soru sorulsa (soruyu güzel ve olgunlukla sordugunuzu farz ediyorum, bu konularda gelinlerin tavırları ve iğnelemeside çok oluyor çünkü)açık ve net gidecegım tarihi kırılmadan söylerdim..Üstünede bize katlandığı için çok teşekkür ederdim..
Biraz anlayış ...
Kefenin dengesini sağlayacak tek kişi erkeklerdir.. İlk onlarda başlıyor ne başlıyorsa..