Tahammül sınırım bitti artık

cerkes84

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2020
188
1
13
40
13yıldır bir şirkette çalışıyorum . Eskiden çok iyiydik aile gibi ama şu önümüzde 8yıl sonra sözleşmeleri koydular ben imzalamak istemedim eski çalışanlar imzalamak zorunda değil bende imzalamadm çıkmam için ellerinden gelen her psikolojik mobingi uyguladılr haksızlığa ugradım o kadr yılım var tazminatım var diye sustum. Neyse kızlar işin özü son yaşadığım haksızlığı anlatmak istiyorum ben 3ay önce evlendim. Bu pandemi döneminde şirket işyerinde ki butun kadınları izne yolladı dolayısıyla benm 2020 yıllık izinler bitti. (İznim bitmeden yöneticime nikahım olacagını izne ihtiyacım olacağını söylemiştim)Son haziran ayında nikahım olacak bende iznimn bittiğini söyledim ve bana izin verdiler sen git hallederiz dediler . İzinden döndüğümde ortaklardan biri ile konuşuldu (4ortak) haziran idari izin sayılacak dendi eyw teşekkür ettik fln . Diğer ortak bu durumu komple değiştirdi ve -16 gun fazla kullanmışm 2021 den kesilecek dedi eee böyle böyle dendi ama konustuğumda maalesef dendi . Acayip sinir oldum bu zamana kdr her şeylerine eyw dedim her dediklerine fln ne sözler verildyse tutulmadı. Diğer kızlar yönetici konumunda gidip söylesem patronlardan yana olurlr sinsiler çünkü. Bende kaç gunden beri surat asıp duruyorum onlara karşı işimi yapıyorum ama çok belli zoraki yaptıgım diğer arkadaşlarla gülüp eğleniyorum ama patronlardan biri geldiği zaman sus pus duymazlıktan geliyorum 😡 eşim sakin ol az sabret borçlarımız bitsin basarsn evlilik için istifa mektubunu giderisin dedi ne keseceklerse kessinler dedi yeminle hakkımı helal etmiyorum...

bu dönemde malesef gerek çalışanlar için gerek firma sahipleri için cok zor bi dönem oldu. Benim erkek arkadaşım bi firmanın sahibi ve epey de çalışanı var, onlar da hiç hoş şeyler yapmadılar, kesintiler yapıldı, ücretsiz izinler yapıldı.Ki bende bi çalışanım başka yerde benim de iznimi yediler fln. Ama erkek arkadaşım da bana dioki bunları yapmasam daha sıkıntılı şeyler olacak, insanları çıkartmam lazım fln fln. Yani herkes kendine göre haklı.Çok tatsız günler bunlar, bi sürü insan benim kardeşim de dahil işten cıkarıldı.

Tazminat için sabredin bence de. Maalesef çok var haksızlık yapan işyerleri. Benim ablama da zorla içerideki izinlerini kullandırdılar hiç ihtiyaç duymadığı dönemde. Onlara prim vermeyin bence sabredin evlilik vesilesiyle tazminatınızı rahat rahat alın.

Anladığım kadarı ile bu sene haziran ayında mı evlendiniz? Eğer doğru anladıysam evlilikten dolayı çıkıyorum diye tazminat dilekçesi verebilmek için evlilik sürenizin 1 yılı geçmemiş olması gerekiyor haberiniz olsun yani bu sebepten istifa verecekseniz önümüzdeki haziran ayına kadar vermeniz gerekiyor. Onun haricinde çalışmaya mecbursanız da yapacak bir şeyiniz yok gibi gözüküyor Allah ıslah etsin ne diyelim. Maalesef bu kıl kuyruk dengesizlerden hemen hemen her yerde var.

Evlilik nedeniyle doğan tazminat hakkınız için zaten istifa edecekmişsiniz. 2021 izninize sayılmasının pek bir hükmü kalmıyor yani.
İşten çıkarsanız sizden avans olarak verilen iznin ücretini kesmek isteyebilirler, bunun içinde son maaşınızdan tahsil edilebileceğine dair belge imzalamış olmanız lazım. Böyle bir şey imzaladınız mı?
İmzalamadıysanız işten çıkma durumunda idari izin sayılacağının söylendiğini, o yüzden izin kullandığınızı kabul etmediğinizi söylersiniz.

bu dönemde malesef gerek çalışanlar için gerek firma sahipleri için cok zor bi dönem oldu. Benim erkek arkadaşım bi firmanın sahibi ve epey de çalışanı var, onlar da hiç hoş şeyler yapmadılar, kesintiler yapıldı, ücretsiz izinler yapıldı.Ki bende bi çalışanım başka yerde benim de iznimi yediler fln. Ama erkek arkadaşım da bana dioki bunları yapmasam daha sıkıntılı şeyler olacak, insanları çıkartmam lazım fln fln. Yani herkes kendine göre haklı.Çok tatsız günler bunlar, bi sürü insan benim kardeşim de dahil işten cıkarıldı.
Sıkıntı kesmeleri değil sıkıntı söylenenle uygulananın aynı olmaması . Bir de mailde yazmış diğer ortak iki tarafında magdur olmaması için uğraşıyoruz diye.

Evlilik nedeniyle doğan tazminat hakkınız için zaten istifa edecekmişsiniz. 2021 izninize sayılmasının pek bir hükmü kalmıyor yani.
İşten çıkarsanız sizden avans olarak verilen iznin ücretini kesmek isteyebilirler, bunun içinde son maaşınızdan tahsil edilebileceğine dair belge imzalamış olmanız lazım. Böyle bir şey imzaladınız mı?
İmzalamadıysanız işten çıkma durumunda idari izin sayılacağının söylendiğini, o yüzden izin kullandığınızı kabul etmediğinizi söylersiniz.
Hayır imzalatmadılar . Muhtemelen kıdemden kesecekler.

Bu sizin şirket ile alakalı değil patronlar öyle karar aldı bütün izinler pandemi süresinde yenildi
Sonradan izine çıkanlardan para kesintisi yapılıyor

Ne kadar aile gibi olsanızda konu iş para olunca bazen şartlar değişiyor bence biraz daha sabredin böyle bir dönemde işi bırakmak akıl işi değil

Bu sizin şirket ile alakalı değil patronlar öyle karar aldı bütün izinler pandemi süresinde yenildi
Sonradan izine çıkanlardan para kesintisi yapılıyor
Bu doğrusu zaten. Bana sormadan izne çıkardılar idari izin sayacağı dediler başta sonra eksi olarak yazdılar. Ben kesmelerine takmadım

Back
X