Tahamülsüzlük

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Komsunun biri kızımın aglayıp özür dilerim annecigim dediğini duymuş, onu söyledi kızımın yanında, sanki eziyet ediyormuşuz gibi bir duruma soktu bizi.
Ben de kendisine sorabilirsiniz dedim
Yol kenarı evler dip dibe tv sesi bile duyuluyor bizim.
Kızım her konusmamızda aynı seyi tekrarlar, defalarca, hemde çok dağınık küçük oglum var silgileri açacakları yerlerde, ben de uyarırım
Misal odanı toplamadan dışarı çıkmana izin vermiyorum diyorum ,özür diliyor kendini paralıyor ,aglıyor kendini çekyatlara atıyor, vs.
Görende bir şey oluyor sanar.
O günden sonra evde şunu yap desem kendini direk balkona atıyor aglıyor, bagırıyor direk.
Tahmulum kalmadı artık ,yapma yanlış anlayacaklar dedikçe bilerek yapıyor.
Az önce anneme gitmem gerekti kendisinin uyku saati geldi,babanla kal kızım belki gecikirim dedim.
Aşşagıya indim bu balkona çıkmış anne beni de götür , bende geleceğimm diyor ama öyle böyle değil feryat figan yerlere atıyor kendini.
Aşagıdan yukarı baktım gerçekten kendi evim olmasa zannedersiniz kızımı kemerle felan dövüyorlar.
Babası da sinirlendi git dedi baktım aşşagıya inmiş, arkamda sesi kesildi tık yok gülüyor,egleniyor az önce ağlayan kendisi değildi sanki.
Bana bile bagırmaya babasının agzına ökenmeye felan başladı.
Özellikle birileri varsa illa ki bir şey çıkarıyor ya küser ya darılır trip atar.
Konuşuyorum olmuyor iylikle anlatıyorum tamam diyor yine aynı.
Akranları genç kız gibi oldu bizimki saçını bile taramaz
Küçükken dagınık değildi, büyünce dağnıklaştı umurunda degil gibi hiçbir şey çok istediği şeyi alırız ertesi gün pert eder.
Sınıftada dagınık diye bazı arkadaşları konuşmuyormuş.
Hadi evde topluyorum da sınıfına nasıl gideyim.
Saçlarını toplar tarım gönderirim eve geldiğinde savaştan çıkmış gibi gelir.
Ben özbakımını kendisi yapması taraftarıyım napacam bilemedim.

Kiziniz kac yasinda?Bemce karsiniza alin ve onunla buyuk bir insanla konusur gibi sakin ve kirmadan konusun uygun bir zamanda..ona bu sekilde davrandiginda simarik ve terbiyesiz bir cocuk gibi gorundugunu ama aslinda asla oyle olmadigini bilduginizi soyleyin.Her firsatta onu sevdiginizi soyleyin..ilgiye ihtiyaci var gibi geldi bana..

Valla zamane genckerı de cocukları da bır tıhaf yanı kelın merhemı olsa basına surer mısalı bızımde bır ergen krdesım var ona sız gecıremıyruz sadece sabır dıyoruz :/ cok dagınık ve tembel elınden telefn dusmuyor sorumluluk yok ozverı yok gırev bılıncı yok buyuk kucuk ayrımı yok terbıye yok annem bısey dıyor hııııı deyıp gevıyor okuldan gelıp yemek yıyor ınsanlarla aksam sfrasına oturmuyor yanı canları sagolsunda ınsan nasıl davranacagını bılemıyor donup kalıyorum hal ve hareketlerı karsısında, baskası yapsa ayıplarım kendı kardesım yapıyor engelleyemıyruz

Cocuklar yetiskinleri kullanmayi cok iyi bilirler. Komsunuz iyi bir sey yapiyorum sanarak kiziniza cok buyuk bir koz vermis sizi kullanmasi icin. Boyle herseyi aglayarak yaptiran cocuklar icin cozum agladiklari zaman istediklerini kensinlikle yapmamak aslinda. Isterse kendini yerden yere atsin, aglamadan soyle ne dedigin anlasilmiyor, Aglamadan istersen dusunurum falan deyip o sekilde kendisini ifade etmeye tesvik etmek gerekiyor.

Resmen sizi kullanıyor :) şimdi ki çocuklar anne babayı elinde oynatıyor. Ben de konu hakkında birşey diyemiyorum henüz çocuğum olmadı. :)

Son düzenleme:
Komsunun biri kızımın aglayıp özür dilerim annecigim dediğini duymuş, onu söyledi kızımın yanında, sanki eziyet ediyormuşuz gibi bir duruma soktu bizi.
Kızım her konusmamızda aynı seyi tekrarlar, defalarca, hemde çok dağınık küçük oglum var silgileri açacakları yerlerde, ben de uyarırım
Misal odanı toplamadan dışarı çıkmana izin vermiyorum diyorum ,özür diliyor kendini paralıyor ,aglıyor kendini çekyatlara atıyor, vs.
O günden sonra evde şunu yap desem kendini direk balkona atıyor aglıyor, bagırıyor direk.
Az önce anneme gitmem gerekti kendisinin uyku saati geldi,babanla kal kızım belki gecikirim dedim.
Aşşagıya indim bu balkona çıkmış anne beni de götür , bende geleceğimm diyor ama öyle böyle değil feryat figan yerlere atıyor kendini.
Aşagıdan yukarı baktım gerçekten kendi evim olmasa zannedersiniz kızımı kemerle felan dövüyorlar.
Babası da sinirlendi git dedi baktım aşşagıya inmiş, arkamda sesi kesildi tık yok gülüyor,egleniyor az önce ağlayan kendisi değildi sanki.
Özellikle birileri varsa illa ki bir şey çıkarıyor ya küser ya darılır trip atar.
Küçükken dagınık değildi, büyünce dağnıklaştı umurunda degil gibi hiçbir şey çok istediği şeyi alırız ertesi gün pert eder.
Cocuklariniz isteklerinin nasil gerceklesecegine alismis.

Ağlayıp kendini saga sola atinca haliyle sizde dur yapma derken hooppp istekleri yerine geliyor.

Agladiklarinda isteklerini yapmamak tek çözüm.

Kiziniz kac yasinda?Bemce karsiniza alin ve onunla buyuk bir insanla konusur gibi sakin ve kirmadan konusun uygun bir zamanda..ona bu sekilde davrandiginda simarik ve terbiyesiz bir cocuk gibi gorundugunu ama aslinda asla oyle olmadigini bilduginizi soyleyin.Her firsatta onu sevdiginizi soyleyin..ilgiye ihtiyaci var gibi geldi bana..
11 yaşında konuşmaz olur muyum defalarca hem de tamam diyor daha saat geçmeden aynı.

Cocuklar yetiskinleri kullanmayi cok iyi bilirler. Komsunuz iyi bir sey yapiyorum sanarak kiziniza cok buyuk bir koz vermis sizi kullanmasi icin. Boyle herseyi aglayarak yaptiran cocuklar icin cozum agladiklari zaman istediklerini kensinlikle yapmamak aslinda. Isterse kendini yerden yere atsin, aglamadan soyle ne dedigin anlasilmiyor, Aglamadan istersen dusunurum falan deyip o sekilde kendisini ifade etmeye tesvik etmek gerekiyor.
Ben de yapmak istemiyorum ama öyle böyle değil anlatamam millet kapıya dayanacak sanıyorum.
Geçen akşam oldu aşagıdaydı,yukarı çagırdım çıktı daha içeri girdi zırlamaya başladı.
Saat geç izin verdim yeter,biraz da kitap oku dedim.
İnat ediyor aşşagıya inecem diye eşim işteydi saat 8 hava karamış neymiş arkadaşları hala aşşagıdaymış.
Her neyse ben hayır dedim, inatla kendini yerlere atmalar bağırmalar derken ben böyle sok olmuş sadece onu izliyorum.
Kapı çaldı kadın geldi arkadaşının annesi sanmış ki dövüyorum.
Kadın şoka ugradı bu kendini paralıyor öylece
Hak verdi bana bende dışardan sandım kıza siddet uyguluyor diye kusura bakma dedi kızıma da iki çift laf etti anneni üzme bak diye
Yakında şikayet edecekler diye korkuyorum açıkcası.
Kime ne anlatım ne söyleyim ben olsam ben de inanmam dışardan duysam sesleri.
Çıkardıgı sesler de hani şiddet görüyormuş gibi nefes alıp vermeler ,derirn derin eli ayagı titremeler adım atsam kendine yerlere atıyor kendini.
Geçen yan tarafta olay oldu polis geldi adam dövmuş çocukarını dikkat çekmek için onu mu istiyor anlayamadım.

Ben de yapmak istemiyorum ama öyle böyle değil anlatamam millet kapıya dayanacak sanıyorum.
Geçen akşam oldu aşagıdaydı,yukarı çagırdım çıktı daha içeri girdi zırlamaya başladı.
Saat geç izin verdim yeter,biraz da kitap oku dedim.
İnat ediyor aşşagıya inecem diye eşim işteydi saat 8 hava karamış neymiş arkadaşları hala aşşagıdaymış.
Her neyse ben hayır dedim, inatla kendini yerlere atmalar bağırmalar derken ben böyle sok olmuş sadece onu izliyorum.
Kapı çaldı kadın geldi arkadaşının annesi sanmış ki dövüyorum.
Kadın şoka ugradı bu kendini paralıyor öylece
Hak verdi bana bende dışardan sandım kıza siddet uyguluyor diye kusura bakma dedi kızıma da iki çift laf etti anneni üzme bak diye
Yakında şikayet edecekler diye korkuyorum açıkcası.
Kime ne anlatım ne söyleyim ben olsam ben de inanmam dışardan duysam sesleri.
Çıkardıgı sesler de hani şiddet görüyormuş gibi nefes alıp vermeler ,derirn derin eli ayagı titremeler adım atsam kendine yerlere atıyor kendini.
Geçen yan tarafta olay oldu polis geldi adam dövmuş çocukarını dikkat çekmek için onu mu istiyor anlayamadım.

Pedagoga götürdünüz mü hiç ?

Pedagog yardımı alacaksın ..bir de o çok konuşan bilmiş komşuları evine sokmayacaksin. Dışarda ağlarına düşersen de , bir kürek yardımıyla ağızlarını kapatacaksın ..

Kulaga kötü gelecek ama birdaha numaradan kendini yerlere atarsa güzel bir canini acit, ve deki "simdi aglayabilirsin". Bak birdaha cesaret ediyormu sonra. Siddeti tabiki desteklemiyorum ama bazi durumlar icin (cocugun iyiligi icin) bana göre canini hafiften acitabilirizki anlasin yanlis yaptigini. Eger laftan anlamiyorsa tabi.

Aslında küçükse değil 4_5 yaş hareketi gibi kızınız sizin birileri duyacak korkunuzu anlamış bunu kullanıyor istediğini yapmayın bence bunun sonu yok heralde bir gün gerçekten dövün anlasın dicemde şiddete karşıyım

Size tam cesaret verecektim Bu yaşlarda oluyor, benim kızım da bazen yapıyor diye ama benimki 4 yaşında. 11 için normal değil sanki bu davranışlar. Pedagog desteği alma şansınız var mı?

Acaba şöyle mı deseniz böyle şeyler yaparsan beni hapse atarlar seni de evimizden alıp çocuk esirgemeye verirler , acaba faydası olur mu. Karşınıza alıp konussaniz güzelce

11 yaşında bunlari yapan bir kızla başa çıkmanız zor. 11 yaşında kimse kimseye dağınık deyip kusmez, o sebeple küsmek kavramı olmaz onlarda. Demek ki kızınız dağınıklık olayını sınıfta epey ciddi boyuta getiriyor. Hocalarıyla görüştünüz mü?
Bu noktada geç kalmadan destek almanızı öneririm kızınız için...

O yaşta dağınıklık feci bence. Oğlum 8 yaşında kardeşinin daginigini bile topluyor zaten kendi dağıtmaz da. Durum ciddi. Biraz canını yakın çok polyannacilik da iyi değil bence.

Bence gözünü korkutun bi güzel. Hatta varsa polis tanidik falan, numaradan gelsin korkutsun( sizi hapse onuda yetimhaneye gibisinden).yada hepimizin yedigi anne terliginden bi tattirin, :sinirli:bari sahiden aglasin.

Kızınızın sevgiye ihtiyacı var ben burdan acıdım yavruya .. herşey her istediğini yapmak ve doğruyu konuşmak değil sevgi ilgi .. ben burdan şunu dile getirirken bile ruhsuz ve donuk olduğunuz hissini aldım yani .. şimdiki anneleri anlamak zor ..

Acaba şöyle mı deseniz böyle şeyler yaparsan beni hapse atarlar seni de evimizden alıp çocuk esirgemeye verirler , acaba faydası olur mu. Karşınıza alıp konussaniz güzelce
Allah aşkına çocuğa öyle şey denir mi?! Psikolojisi iyice bozulsun, kendini güvensiz hissetsin diye mi uğraşacak?

Back
X