• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı hakkında

Bana böyle teklif edilse hadi oradan derim saçmalık o zaman takmasınlar nişan takısı telrar düğünde takılıyor ama kızın elinden almak ne saçmalık sana güvenmiyoruz alıp gidersin diyorlar takı kızda kalır

Düğün sabahı altınları alıp kaçan insanlar görüyoruz haberlerde. Yani niyeti kötü olan alıp kaçacak olan zaten bi şekilde yapar. Kaldı ki çoğu insan yıllarca birbirini tanıyıp evleniyor hırsız olmadığını anlayacak kadar tanıyordur.O yüzden geri istenmesi usulen uygun olmadığını düşünüyorum ve etrafımda zaten olmadı böyle bişey. Tabi kız altınları koruyamayacağını düşünüp kafası rahat olsun isteyip verirse o ayrı. Dediğim gibi bu talebinde yine kızdan gelmesi gerekir bence

Bana daha çok nişan bozulma ihtimaline karşı bir önlem gibi geldi :) Benimde nişanda takılan takılarım bende kaldı iş yerinde kasam vardı oraya koydum. Düğün zamanı da eşime verdim biraz daha takı yapmıştık. hepsini düğünde tekrar taktılar. Nişanda takılan takının geri götürülmesi hoş değil bence. Düğüne vs. bi yere gittiğinde takması gerekir sonuçta o takıları. O Yüzden vermesin bence düğünde versin tekrar taksınlar derim benim fikrim

Bana böyle teklif edilse hadi oradan derim saçmalık o zaman takmasınlar nişan takısı telrar düğünde takılıyor ama kızın elinden almak ne saçmalık sana güvenmiyoruz alıp gidersin diyorlar takı kızda kalır
B
paralari yoksa getirmeyebilirler ama getirip geri goturmek nedir yahuu ailem hirsiz mi, ben hirsiz miyim :KK51: boyle bir seyi kabul etmezdim.
tam olarak böyle bir etki bıraktı bizde de 🙂

Bana nişanda abartı takılar takılmadı bi kolye bi bilezik. Geri istenmedi,bizde istenmez zaten düğün takısı ayrı nişan takısı farklıdır. Ama diğer cevaplara da katılmıyo değilim. Sonuçta bir kaç bilezik ve set az para değil. Düğünde geri verilecek sonuçta çokta dert edilecek gibi durmuyor.

Merhabalar çok yakın bir arkadaşımın isteme ve evde yapılan küçük bir nişan töreni olacak . Erkek tarafı başka bir kültür ve memleketten . Takı konusunda sorun şu ki : birkaç bilezik ve set takacaklar lakin isteme sonrasında geri götürmek istiyorlarmış . Bu çok onur kırıcı değil mi biz mi yanlış düşünüyoruz ?
İsteme de takmasınlar o zaman. O ne öyle hangi yüzyılda kaldık. Geri götüreceği şeyi hiç getirmesin bence. Abuk sabuk işler

Merhabalar çok yakın bir arkadaşımın isteme ve evde yapılan küçük bir nişan töreni olacak . Erkek tarafı başka bir kültür ve memleketten . Takı konusunda sorun şu ki : birkaç bilezik ve set takacaklar lakin isteme sonrasında geri götürmek istiyorlarmış . Bu çok onur kırıcı değil mi biz mi yanlış düşünüyoruz ?
Eskiden olsa ben de böyle derdim. Ama geçen gün internette nişan bozulduktan sonra bir kadın nişan altınlarının nasıl üzerine yattığını anlatmış. Keşke hiç takmasalar daha iyi.

Dakka bir gol bir olmuş. Takılanları geri götürmek istiyorsan yüzüğüde al derdim ben herhalde.
Bana nişanda 2 bilezik minik bir set ve saat takmışlardı. Düğüne kadar ki yaklaşık 1 yıl gibi bir süre taktım düğün, bayramda annemin zorlamasıyla 🤦🏼. Düğün zamanı geri verdim tekrar taktılar. Normali buydu benim bildiğim. Ama ekonomi zorlaşınca buda değişmiş olabilir. Belki bozdurup düğün zamanı tekrar alacaklar bilemedim.

İstemede takmasinlar düğünde takilir zaten.

Evet bazı yerlerde böyle, nişanda düğünde takılacak takılar da takılıyor sonra geri alınıp düğünde geri takılıyor. Bursa, Eskişehir vs..

Düğünde taksınlar direkt o zaman. Geri alacakları şeyi ne diye önden takıyolar? Onun takısı ayrı onun takısı ayrı olur. Aynı altınları tekrar tekrar takıp millete bak ne çok altın taktık diye aynı altınlarla hava mı atacaklar?

Bizde takı nişanda geldi takıldı, düğünde aynı takıları tekrar taktılar. Arada takı bizde durdu, ilk düğün benim şehrimdeydi ama annem herkese takıları götürdüler kasa var evde diye dedi güvene almak için. bi komşumuz nisandan sonra evine hırsız girdiğini bütün takıların gittiğini söyledi erkek tarafına. Bina da kamera varken polisler binaya dolmuşkende hırsız falan hiç bir şey çıkmadı açıkçası, polisler hepimizle saatlerce konuştular parmak izi vs bulamadılar çıkıp gittiler. Altın bu kadar yükselmişken insanları tanımak nisanla mümkün değilken bana mantıklı geliyor açıkçası. Eğer arkadaşınız düğünde ayrıca takı istiyorsa bunu önden konuşabilir bence, bizim ailede herkese takılan takı kadar takılmıştı bana. Nisandan sonra nerde olduğu umrumda olmadı zaten konuşmuştuk öncesinde

Geri götüreceklerse niye takıyorlar
Millete şov olsun diye mi?
Olur da iş bozulursa kıza kalmasın işte
Allah'm ya böyle kroları uzak tut

O iş şöyle oluyor, atıyorum 10 bilezik takılacaksa 4ü nişanda takılıyor. Düğün öncesi erkek tarafında o 4 iade edilip düğünde 10 olarak takılıyor.

Nişan düğün arası dönemde erkek tarafında durmuyor yani düğün öncesi iade ediliyor.

Yalandan takıp ertesi gün almak ayıptır ne münasebet.

Ya dugunde tekrar takmak icin isterler de
Ayni aksam goturmek istemeleri tuhaf olmus 🥴
Dugune yakin alip takarlar yani ne bu acele
Hadi oynadiysan geri ver demek gibi

Bizde takı nişanda geldi takıldı, düğünde aynı takıları tekrar taktılar. Arada takı bizde durdu, ilk düğün benim şehrimdeydi ama annem herkese takıları götürdüler kasa var evde diye dedi güvene almak için. bi komşumuz nisandan sonra evine hırsız girdiğini bütün takıların gittiğini söyledi erkek tarafına. Bina da kamera varken polisler binaya dolmuşkende hırsız falan hiç bir şey çıkmadı açıkçası, polisler hepimizle saatlerce konuştular parmak izi vs bulamadılar çıkıp gittiler. Altın bu kadar yükselmişken insanları tanımak nisanla mümkün değilken bana mantıklı geliyor açıkçası. Eğer arkadaşınız düğünde ayrıca takı istiyorsa bunu önden konuşabilir bence, bizim ailede herkese takılan takı kadar takılmıştı bana. Nisandan sonra nerde olduğu umrumda olmadı zaten konuşmuştuk öncesinde

O iş şöyle oluyor, atıyorum 10 bilezik takılacaksa 4ü nişanda takılıyor. Düğün öncesi erkek tarafında o 4 iade edilip düğünde 10 olarak takılıyor.

Nişan düğün arası dönemde erkek tarafında durmuyor yani düğün öncesi iade ediliyor.

Yalandan takıp ertesi gün almak ayıptır ne münasebet.
Ertesi gün de değil akşam geri giderken 😀😀😀 hadi ver artık geri der gibi

Bursa da yaşıyorum ve bir çok arkadaşım Bursalılarla evlendiği için bildiğimi söyleyeyim, genelde söz ve nişan gibi şeylerde takı takıldıktan sonra geri istemiyorlar hatta yerliler şatafata çok düşkündür nişan-düğün arası gelini her yere altınlarıyla götürürler ki millet görsün yani ne takıldığını diye. Benim söylediklerim bursanın dağlıları onlarda para bk gibi yani saçarlar etrafa sizden geri istemeleri bana saçma geldi daha önce hiç böyle geri isteyen bursalı görmemiştim. Arkadaşımın kaynanası düğünde artı olarak takacakları takıyı bile düğün olana kadar misafir olarak gittikleri düğün-kınalarda yanında getiriyordu ki kız taksın da millet görsün diye.

Back
X