• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı merasimi sorunu

1.si takı takmayı kafaya koyan kişi zaten düğüne gelemese bile kınada takısını takar.''yarın şu sebepten gelemicem ben şimdiden hediyemi vereyim''gibisinden...

2.si madem kınada herkes geliyor çok kalabalık oluyor ne diye borca harca girip gereksiz yere düğün yapıyorsunuz,sade bir nikah neyinize yetmiyor.nedir bu gösteriş tutkusu ayranı yok içmeye...derler bizim oralarda

3.sü diyelimki kınada takı merasimi yapacaksınız.e bunu millete duyurtmanız gerekiyor millet eli boş gelmesin diye...hangi yüzle bunu yapacaksınız anlamadım

4.sü gelen kişi zaten kınaya da düğüne de farketmez hediyesiyle gelir,vermek isteyen verir istemeyen bin bir bahane bulur yine vermez.o yüzden böyle ince hesaplar yapmayın bence :KK20:

Takı takacak olan her türlü gelir takar olmadı annelere verilir.

Ancak madem o kadar borç harçla evleneceksiniz düğüne ne gerek var yazık değil mi o paraya?

Kına yada düğün de takılacak ne var ise zaten sizin takılar niye dert ettin ki ? Yada tam anlamıyla derdini neden yazmadin ki

Kına da takı Merasimi yapmayın düğünde yapın dikkat edin kayinvalideniz hepsini toplar alırsa bakarsınız arkasindan

Takacak olan her durumda takar merak etmeyin kinadada Taki merasimi yapmak gibi bir gaflette bulunmamamizi öneririm

Kimseden bişey kaçırdığım yok kına olcak ertesi gün salonda düğün olcak ama bizim konu komşu herkes salona gelmeyebilr kına gecem daha kalabalık olur. Yani diyorum ki kınada yapılır mı takı merasimi?
Sizler de oluyorsa merasim yapabilirsiniz tabi ki neden olmasın. Bizde olmadı kınada merasim ama düğüne gelmeyen tanıdıklar oldu onlar anneme kınada vermişler mesela böyle de olabilir Hoppa

Maddi olarak hazır olmayan insanların borç harç evlenmesi bana çok anlamsız geliyor.
Sırf bu nedenle düğünümü zorla ağlaya zırlaya ertelettim.
Başta kimse beni anlamadı ama şu an herkes bana hak veriyor.
Sonra burda ki konuları okuyoruz.
Maddi olarak sıkıntıdayız eşimle huzurumuz yok vs. diye.
Ha ayrıca kredi çekip düğün yapmak çok anlamsız yazık günah bi de faiziyle ödeyeceksiniz.
O parayı ilerde ev araba almak veya eşya almak için kullanmak daha mantıklı değil mi?

Takı takacak olan her yerde takar canım zaten ama eğer öyle bir durum varsa iki yerde de takı merasimi yapabilirsin

Kimseden bişey kaçırdığım yok kına olcak ertesi gün salonda düğün olcak ama bizim konu komşu herkes salona gelmeyebilr kına gecem daha kalabalık olur. Yani diyorum ki kınada yapılır mı takı merasimi?

Merasime gerek yok ki , takmak isteyen salona gelemeyecekse gelir takar. Ama çok kişi takar diyorsanız kınada da takı merasimi yapın.

kına gecesınde de hıç takı merasımı görmedım olmaz bence veren elden getırır verır

Iyi akşamlar kızlar içinden çıkamadığım bi konu hakkinda fikirlerinizi almak istiyorum yardimci olursaniz sevinirim.

Mayısta düğünüm olcak nişanlım düğünü kredi çekerek yapicak düğünden gelenlerle borcun bir kısmının kapatiriz diye düşünüyoruz ama şöyle bi sorun var bizim mahallede kına düğün yapıldığı zaman çok kalabalık olur ve gelenler ufakta olsa bişeyler takar ama ertesi gün düğün salonuna herkes değilde belli basli kişiler gelir. Düğün salonuna da herkes gelemeyecegi için takilanlar güme gitsin istemiyorum.
Nasıl yapabiliriz kına da takı merasimi yapip salon da yapmasak olur mu yada başka bi öneriniz var mi?

niye güme gidecek ki
Kim alacak ailen mi ailesi mi isteyecek kınada takılırsa ?

Gerçekten bazen kadın olduğum için utanır oluyorum. Ya şu forumda gün geçmiyor ki bir takı-altın konusu açılmasın. Düğünde takılması muhtemel altınların derdi aylar önce başlıyor. Nedir bu takı-altın merakı gerçekten anlamıyorum. Acaba sadece ben mi anlamıyorum?? Düğünden gelecek takılara güvenerek evlenen mi ararsınız? Eşi gırtlağa kadar borç içinde olup "takılarım benim geleceğim" diyerek saklayanını mı ararsınız? Neden insanlar kendi geleceklerini kendi belirlemek yerine, hep bir şeylere sırt dayanmaktan bu kadar hoşlanır. Her düğünde illa bir takı mevzusu... Şu kadar bilezik istedik almadılar, altınlarımı balayına giderken kv'ye mi teslim etsem anneme mi? Eşimin tarafı altınlarıma göz koydu... O altınlar benim güvencem...Altınları bozup ev yada araba alalım diyorum... Gerçekten çok ama çok üzücü bunlar.

Konu sahibi, sizde 3-5 altının hesabını yapmayın bence. Kına da takı merasimi hiç görmedim duymadım. Size takı borcu olan yada takı takmak isteyen insanlar illa ki takacaktır. Düğüne gelemese kınaya gelir, kınaya gelemese düğüne gelir ama o altını illa takar. Kınada takı merasi yapıp bence küçültmeyin kendinizi.

Benim gördüğüm Kınalarda hep takı takıldı.merasim gibi değil de oynarken ziplarken taktiilar.

kına gecesinde takıyapılmaz ki ayıp yani hani başka bir memlekete evlenirseniz o ayrı...

Back
X