• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taki mevzusu

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
35
Kizlar dun dugunum vardi.2 aile cok guzel anlasiyoruz cok sükür.nisan oldu dugun oldu biz hicbir sey talep etmedik (edenleri de anlayamiyorum.) 2 dügünümüz var 1 hafta sonra da orada.mevzuu ise şu ;

Kayinpederlerimin burada uzaktan tanidiklari var.kadin yasli.

dugunde taki merasiminden sonra odaya ciktik ki o yasli teyze geliniyle birlikte eltimi yollamis.taki cantasi teyzemdeydi teyzem ise kizim say bileziklerini dedigi an kadinin gelini,-

neden saysin ki dedi ? Teyzemde bazen buyuk geliyo duser falan saysin diye dedim dedi.biz şok :)

Bugunde ogreniyorum ki annemin kulagi agir isitiyo o uzaktan akraba gelini, "emanetleri kaynanaya teslim edin"demis annem anlamamis.ve teyzem anneme cantasini getirirken onlar kaynananin ablanizin degil demis.

hicbir sorunumuz yokken gorumcem ,kaynanam sormazken bu dis kapinin dis mandali olmayan kadina ne ?

kayinvalideme soyledim cok yanlis geldi anne sen bile gelmedin o kadinin vasfi neydi orda,eltim neyse de dedim guldu.onu da kaynanasi yollamis eltinle bakma sen ona falan dedi.

Sizce kayinvalidemle konusmali miyim tekrar? Birde yolda o yasli teyzeyle donduler.kiskirtir mi? Anne beni yanlis anlamadin degil mi boyle duydum uzuldum falan demeli miyim??

Zaten taktiklarini kayinvalideme verdim o dugunde de takilacak diye.sizlerden yorum bekliyorum.kayinvalidem odaya dahii gelmedi.teyzem oynamadi oturdu diye cantayi tuttu sadece odaya getirdi.ki eltimde oradaydi.kayinvalideme gidip bunlar takilar diye teslim mi edecektim anlamadim ki .yanlis yapmis miyim?

*bu arada kayinvalidemin o altinlara ihtiyaci yok ve eminim ki o soyletmemistir.Tokgozludur.sagolsun her seyimizi yaptilar ve sabah annnem takilari gosterdi cocuklarin onlar dedi.

Son düzenleme:
Bazı kelimeleri yanlış yazmışın ne olduğu tam anlaşılmıyor
Eşinle görüş bence kayınvalideyi arayıp konuşursan gerginlik çıkabilir
Ama eltinler de kayınvalidenin haberi olmadan gelip altınları istemezler tembihlenmişlerdir de göndermişlerdir yanına

Keşke bu kadar karışık yazmasaydınız 2 defa okudum hala tam anlayamadım.
Kayınvalideye neden açıklama yapacaksınız ki? Altınları vermemişsiniz işte sorun nedir.

Bazı kelimeleri yanlış yazmışın ne olduğu tam anlaşılmıyor
Eşinle görüş bence kayınvalideyi arayıp konuşursan gerginlik çıkabilir
Ama eltinler de kayınvalidenin haberi olmadan gelip altınları istemezler tembihlenmişlerdir de göndermişlerdir yanına
Tembihleyen o buyuk hala.sabah kayinvalidem konusurken cocuklarin hepsi dedi ona tenezzul edecek insanlar degiller zaten.

Keşke bu kadar karışık yazmasaydınız 2 defa okudum hala tam anlayamadım.
Kayınvalideye neden açıklama yapacaksınız ki? Altınları vermemişsiniz işte sorun nedir.
Sorun altinlari isteyen kayinvalidem degil de uzaktan akrabalarin gelinlerinin gelip teslim edin demesi

O kadını kv tembihlemiştir, ben tembihledim de demez, kırmayın kadını der sadece. Boşuna kadına atarlanmayın, kvyi de boşuna aramayın, eşinize diyin bu durumu ve vermeyeceğinizi söyleyin, bu kadar basit.

Halaya ne yemek düşer yazmıyım ayıp olur.Kayınvaliden aldırma demiş zaten.Hı hı de geç.O da biliyor demek ki nasıl insan olduklarını.Yanlış bir şey yapmamışsın.Onlar hadsizlik yapmış.

O kadını kv tembihlemiştir, ben tembihledim de demez, kırmayın kadını der sadece. Boşuna kadına atarlanmayın, kvyi de boşuna aramayın, eşinize diyin bu durumu ve vermeyeceğinizi söyleyin, bu kadar basit.
Kayinvalidem kendisi soyledi.eltim (ayse) ayseyi hala yollamis ayse de bana anne ayip oldu mu karsi tarafa teyze beni zorladi demis dedi : )))

Halaya ne yemek düşer yazmıyım ayıp olur.Kayınvaliden aldırma demiş zaten.Hı hı de geç.O da biliyor demek ki nasıl insan olduklarını.Yanlış bir şey yapmamışsın.Onlar hadsizlik yapmış.
Fazlasiyla.kayinvalidem teyzemlere soylediklerini bilmiyor henuz.

Fazlasiyla.kayinvalidem teyzemlere soylediklerini bilmiyor henuz.

Biraz bekle sonra uygun bir dille anlatırsın.Ben hep derim ki içimde kalıp benim derdim olacağına dışıma çıksın onların derdi olsun.Tutma içinde.Ama konuşurken tavrına üslubuna dikkat et.Haklıyken haksıza dönme.

Kayinvalidem kendisi soyledi.eltim (ayse) ayseyi hala yollamis ayse de bana anne ayip oldu mu karsi tarafa teyze beni zorladi demis dedi : )))
Kv ben tembihledim demez dedim oysaki, siz bu olayın aslını en gec 2 seneye öğrenirsiniz, bunlar klasik düğün yalanları. Neyse, ne isterseniz onu yapın, hayırlı olsun düğününüz.

Anladigim takiyla alakasi olmayan bir akrabaniz, takilari kayinvalideye verin demis , sizde vermemissiniz.Dogru anladiysam ,iyi yapmissiniz.Yalniz kv kendini one cikarmamak icin boyle demesini istemis olabilir.Bizimde bu ara dugun var, bu taktikler cok tanidik geldi.

Anladigim takiyla alakasi olmayan bir akrabaniz, takilari kayinvalideye verin demis , sizde vermemissiniz.Dogru anladiysam ,iyi yapmissiniz.Yalniz kv kendini one cikarmamak icin boyle demesini istemis olabilir.Bizimde bu ara dugun var, bu taktikler cok tanidik geldi.
Kizlar kayinvalidem oyle bir insan degil.oyle olsa kısar esirger sagolsun her seyi yapti zaten ona tenezzul edecek durumu yok.gayet varlikli uc bes bilezige bakma tokgozludur.mevzuu ilgisiz isanlarin ortaligi karistirmasi

Bence siz sakinken konuyu duzenleyin.
Hala kim? Yasli teyze kim? Altinlar kimin kaynanasinin ablasinin degil?
Hic anlayamadim.

Ama bir gunluk evlisiniz ve altinlari da kaptirmamissiniz anladigim kadariyla. Suan her ne oluyorsa sallayin gitsin. Bir hal caresine bakarsiniz. Kac kere evliligin ilk gunlerini yasar insan? Kayinvalide ile konusulacaksa konusursunuz. Konusulmayacaksa konusmazsiniz. Bunlari bugun dusunmeyin lutfen.

Bence siz sakinken konuyu duzenleyin.
Hala kim? Yasli teyze kim? Altinlar kimin kaynanasinin ablasinin degil?
Hic anlayamadim.

Ama bir gunluk evlisiniz ve altinlari da kaptirmamissiniz anladigim kadariyla. Suan her ne oluyorsa sallayin gitsin. Bir hal caresine bakarsiniz. Kac kere evliligin ilk gunlerini yasar insan? Kayinvalide ile konusulacaksa konusursunuz. Konusulmayacaksa konusmazsiniz. Bunlari bugun dusunmeyin lutfen.
Bir nebze duzeltebildim belki.kusura bakmayin sanki siz mevzuuyu biliyormus gibi yazmisim :)))

Sorun altinlari isteyen kayinvalidem degil de uzaktan akrabalarin gelinlerinin gelip teslim edin demesi
Kayinvalideniz istememisse, onlara ne takilarin kimde duracagi ,kendi akillarinca boyle bir sey soylemeleride tuhaf .Sonucta vermemissiniz , bosverin onlari.

hayırlı olsun evlendin mi sen? bir yastıkta kocayın inşallah.
soruna gelince bir daha mevzusunu açma. o gelinide nerde görücen bir daha takma kafana işgüzarlık etmiş..

"Tok gözlü kaynananız " akrabalarına gidip altınları isteyin demese onlar gelmezdi. Belki de eltinle konuştu beraber yaptılar. Siz de sorunca ben istedim diyecek hali yok.

Back
X