takılar...

asi55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
151
20
98
İstanbul
merhaba arkadaşlar...
bundan birkaç gün önce yine bir topik açmıştım sanırım ben böyle giderse sürekli topikte açaçağım
şimdi konuma geleyim sorunlu bir nişanlılık hergün yeni bir sorun..

bir sorunu kapatalım derken ikinci bir sorun daha karşımda, diyorum benmi büyütüyorum artık inanın çıkış yolu bulamıyorum kendimle savaşmaktan yoruldum, bunaldım... nişanlılık bukadarmı zordu..
diğer topikte azçok bazı konuları anlattım kendimce çare akıl almak istedim fikir danışmak istedim.. çünkü bazen insan kendince fevri davranıyor yada ailesine anlatınca ailelerde konunun içinde olduğu için daha sorunlu oluyor istiyorum ki subjektif olsun o şekilde fikir alayım akıl alayım....
biz nişanlımla topik açtığım günden buyana konuştuk tartıştık herşeyi ortaya serdik... bana destek olmak istediğini söledi ayrılmak kararı almıştım ve açıkça sölediğimde yapma etme biz nikah dahi kıydık. kıyma bize dedi. akıllı mantıklı konuştu bende onunla konuştum saatlerce neyse konuyu dağıtmayayım artık benim annem araya girdi baktı biz konudan çıkamıyoruz ve annem nişanlımla konuştu ve bu şekilde olmadığını ve biz bu ilişkiye aile kavramına sahip olamayacağımız için bitirmemiz gerektiğini söledi.. nişanlım ben çok seviyorum kızını yapma etme dedi neyse bunun peşine kendi ailesini aramış annesine babasına anlatmış onlarda (küçük görümcemi yanıma yollayacaklardı ya kv ilk günden benimle gelecekti ya bunlar hakkında benim kendi kendime çıkardığımı sölemişler ) yani onlar öle birşey dememişler :( ben kendim uydurmuşum
ben 25 yaşındayım büyük görümcem 20 yaşında ben evlerine ilk kez gittiğimde bana yok şöle hoşgeldin de yok bizde böle böle otur falan dedi bende yapma böle dedikçe üsteledi hadi cahil dedim sustum sonra benimle akren nişanlımın amcasının ogulları eve misafirliğe sonra g. yanıma gelip çekiştirerek yenge x abi geldi odadan çıkıp elini öpmen gerek dedi bende artık dolmuştum ve kırmızı halıda sereyimmi dedim ve bunun üstüne daha seninle konuşmam işim bitti falan filan diyerek odadan çıktı gitti ... neyse sonra ben odadan çıkıp hoşgeldiniz dedim ... akşam biz otobüse binip memlekete dönmek için evden çıkarken beni görümcem yolcu dahi etmedi bende bunu sonra nişanlıma anlattım nişanlımda şuan çok yoğun çalışıyorum benim ailemi arama fırsatım yok sen anlat bunu dedi bende k valideme anlattım... k validem bana sen takma o cahil dedi bende konuyu kapattım ama beni sonra nişanlıma şikayet etmiş nişanlım bugüne kadar saklamış bunuda herşeyi masaya dökünce öğrendim....
neyse iki gün önce nişanlım bana kredi çekecem dedi bende neden diye sordum oda bana çok bunaldım herşeyin altından kalkamıyorum dedi inanın fazla yüklenmedim sürekli tayinciyiz diyerek sadece oturma grubu ve tv ünitesi aldırdım ve bende yatak odamı mutfağımı düzdüm beyaz eşyalarıda ortak aldık... gelinliğimi dahi kiralık aldım çünkü onuda düşünmek gerek dedim artı ben samsunda kına yapacam salonda olacak kınam benim ailem yapacak hiç birşey istemiyorlar onlardan ... :(
düğünüde durumuz yok dediler k pederim kapının önünde yapalım dediler ben onu dahi kabul ettim olsun sevdiğime kavuşuyorum dedim...
neyse kredi konusuna döneyim .. yüklü miktarda çekecek hesap kitap yaptık bizim okadar masrafımız olmamış ama ailesine yollamış tek evin tek oğlu ... nişanlımın ailesi köyde yaşıyor besicilik yapıyor kpederim bize geldiğinde 4 5 ineğim var dedi onlarla yapacam herşeylerini dediler benim babamda üstüne dünür seni okadar bunaltmam sonuçta bir yuva açacağız ortak yaparız bunaltma kendini dedi neyse ben oraya gittim hayvan sayısını 20 gördüm ağzımı açıp yine yorum yapmadım çünkü benim maddiyatla işim olmaz dedim...
şimdi kpederim hayvanları hep satmış sadece 5 dal bilezik yapabilmiş ve çevreye çok borçlanmış yani kısaca bir on bin tl borcu varmış

okadar çok yazmışımki neymiş benim bukadar büyük derdim :((((
neyse borcuda çok varmış nişanlımında borcu çok var ama aldıklarıma bakıyorum okadar yüklü değil neyse nişanlım kredi çekip bilezik paralarından düğün paralarına kadar ben yapacam dedi babamda para kalmamış çok borçlanmış nasıl yük olayım dedi. bende tamam iyi düşünmüşsün dedim... tamam en azından bir yere ödersin dedim ..ALLAH can sağlığı versin bir oluruz altından kalkarız dedim... birde düğünde takılan takılar var onlarıda bozdurur kapatırız biraz dedim ve üstüne nişanlım düğünde takılan altınlar babamın oluyormuş bizde böleymiş dedi ... şoklar geçirdim sinirlendim ağladım bağırdım çağırdım artık tahamülüm yok yani...
neyse ben bunu aileme söledim annem üstüne nişanlımı aradı ve bitirmemiz gerektiğini söledi nişanlımda anneme yapma neolur anne öle birşey ben çok seviyorum ama ailemi nasıl atayım nasıl satayım dedi... bizde böleymiş napim ben dedi ...
sonra bugün kpederim beni aradı bu zamana hiç yüze gelmedim... hep güldüm kızsamda darılsamda söylemezdim ... ama bugün herşeyi anlattım biz oğlunla artık kavga ediyoruz buzamana kadar kavgamız şuyumuz buyumuz yoktu ama şimdi böle böle dedim ... en önemliside baba dedim biz okadar borcun altından nasıl kalkacağız bizede yazık değilmi dedim oda bana benim yem borcum var şu borcum var ben kendimi düzelteyim size yardım ederim dedi... şu zor durumumuzda yardım yok sonra nasıl olacak birde anlamadığım herşeyi nişanlım yapacak ona göre para çekeçek çünkü ...... neyse kızdı pederim bana öle kalkıp birşey demedi ama ses tonundan belli idi kızması...
neyse konuya geleyim ben bitirmek istediğimi nişanlıma söledim ama düzelmesi için elimden gelenide yaptım ailen ailen eşin eş bunun ikazını yaptım böle dediğimde bana ailemi kötülüyosun şudur budur dedi ....
ben şimdi nişanlıma ayrılalım dedim resmi nikahımız vardı boşanma davasını aç yada açalım dedim anlaşmalı bitirelim dedim... bunun üstüne nişanlım ağladı etti işte ben burda tekim beni yıkma falan dedi bizim niyetimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil üzümü yiyelim sessiz sedasız bağdan çıkalım dedi sizce bitirmekte yanlışmı yapıyorum vicdanım işin içine girdi .....
akıl almaya çok ihtiyacım var bitirdim ve bittim.....
BİRAZ ÇOK UZUN OLDU AMA EN İYİ İÇİMİ BURDA DÖKEBİLDİM KUSURA BAKMAYIN LÜTFEN
HOSÇAKALIN.....

Son düzenleme:
Dugunde takilan taki ve paralari vermezsiniz mesela dugun cikisi annene emanet et ya da sende kalsin. Taki ya da ailesinin anlayissizligi yuzunden sevdigin insani birakma bence. Babasina da kredi cekmesin. 20inek vardi dedin. 15inek satilinca da az para etmez. Ustune 10bin borc bun ne ya.

canım mesela benim takılarımın bir kısmınıda kayınbabamlar aldı,bende düğünde anneme emanet ederim diye düşündüm ama uyanıklar düğünde bir masaya defter alıp oturdular takılar buraya verilsin dediler haliyle planım suya düştü,ama cok ta bbişey diyemedim cünkü herşeyimim kayınbabam aldı,biz 5 lira bile borçlanmadık,alıcaz derlerse alırlar

düğün ne zaman? az mı kaldı? nişanlınla açık ve net konuş, düğündeki takıların sana ait olacağını ve asla vermeyeceğini söyle. bu şekilde davranması hiç hoş değil nişanlının. ne demek takılar erkek tarafının, bizde böyleymiş!!! bir de siz ikiniz de çalışıypsunuz, sen çalış çabala dişinden tırnağından artık sonra...ya tamm anne baba, tabii yardımınız olcak ama düğün takıları senin sakın VER-ME!!

eşin anladığım kadarıyla ailesinin sözünden çıkamıyor ya da çıkmak istemiyor. Evliliğin ilk yıllarında maddi sebeplerden kaynaklı sorunlar yüzünden boşanmalar çok fazla oluyor. Kendini hırpalama. Sonuçta ailen de yanında. Hiç bir erkek bulunmaz hint kumaşı değil. Bence ayrılmalısın. İleride çocuk olur, daha büyük sorunlarla ayrılmak zorunda kalırsın. Hakkında hayırlısı olsun

Allah Allah ya o nerden çıktı öyle yani illa da erkek tarafının mı adeti kabul edilip uygulanicak?? Sende bizim adetimizde de tam tersi aynı kanunlarda da söylendiği gibi tüm altınlar gelinindir de kaldı ki yaygın görüş altınların gelinin olduğu yonundedir kimse onların menfaatci adetlerini uygulamak zorunda değil, sonuna kadar diren sakın verme altınlarını ya cok sınır oldum herseyi siz ödeyin altınları kayınpeder alsın e madem ona taksınlar altınları o zaman! hayret bise ya

Son düzenleme:
erkek tarafı uyanıklık yapıp borçlarının bir kısmını kapatmak için altınları istiyorlar türkiyenin hiçbir yerinde böyle bir adet yoktur çünkü nişanda takılanlar kız tarafınındır araştırabilrisin. bence bitirmekle çok iyi etmişsin çünkü bu aile sizi sömürmeye devam edecek eşin bir anda aileci olacak ve herşey daha kötüye gidecek yol yakınken bitir derim.

ah canim, benim dügünümdede az altin ama cok para takilmisti.
paralarimi alip salonu vs. ödedediler.

bizim adetlere göre aslinda erkek tarafi ödüyor herseyi ama bence böyle seylere kapilmamak lazim...
hayirlisi olsun de, Allah sana ve esine hayirli bol kazanclar versin.

tavrini belli etmekle iyi etmişsin. bilsin ne kadar kararlı oldugunu. sonuçta yuva kuruyorsun o takılar ne kadar işnize yarayacak biliyormusun. ya aileler konuşup halletsin bu konuyu ya da dediğin gibi ayrıl.

koca dediğin eşi için tek başına karar verebilmeli bugun ailesinden bu kadar etkileniyorsa ilerde neler olur. kayınpederin ben ilerde yardım ederim lafınada inanma benimkilerde aynısını söyledi sonra tık yok maşallah adamın durummu kötüleşti olmadı yani.

sen sen ol iyi düşün annenin babanın sözünü dinle büyükler genelde doğru söyler dışardan baktıkları için ilişkinize. sonradan pişman olursun geri dönüşü zor olur.

Canm Allah yardımcın olsun.. Madem hem kayınpederin sizin için borçlanıyo hem nişanlın kredi çekiyo ve sonuçta bu borçta size kalacak. O zaman düğündeki paraları kayınpederine verin altınları siz alın bence en doğru yol bu.

Allah yardımcın olsun ne diyelim.

Bence takı, kredi, para pul konusu yaşayacağın sıkıntıların en hafif ve çözülebilir olanları.
Amcaoğlunun elini öpmeni isteyen seni sevk ve idare etme hakkına sahip olduğuna inanan bir görümce, evlenir evlenmez evine monte edilmeye çalışılan bir diğeri, sistemli bir şekilde "bak burası da benim evim, kendine ait sanma" mesajı veren bir kayınvalide..

Ağlayan, ikna etmeye çalışan, muhtemel seni seven ancak evlendikten sonra %80 ihtimalle, 180 derece yön değiştirip bizim geleneğimiz göreneğimiz bu, annem ne derse o diyecek olan bir nişanlı ...

Önerim .. Kalbini değil aklını dinlemen gerekiyor.

Son düzenleme:
evet borçlu evlenmek insanı yıpratır,üzer,kırar..ama sevginiz büyükse altından kalkabilirsiniz.eşinizle sizin ortak malınız takılar.size düğünden sonra sıkıntılarınıza merhem olsun diye hediye edilir.ama baştan anlaşma yapılırsa düğünde bizim olacak diye o zaman sizde kına gecenizde takıların takılmasını rica edin eşiniz dostunuzdan.arkadaşımdada o şekilde oldu hepimiz kına gecesinde taktık..Allah kolaylık versin.O kadar emek veriliyor ilişkilere,yıllar harcanıyor yok yere ilişkiler yıpratılıp,çöküşe gidiyor..Bencee bu sebepten ötürü ayrılmayın,Allah daha çok versin sizlere..

bu forumda gördüğüm kadarıyla daha nişanlıyken sürekli konu açanlar evlendikten sonrada devamlı açıyor:50:

canım
bencede kesin tavrını koy takıları verme zaten birsürü borç varmış çok sıkışırsınız sonrada size çok yardımcı olacaklarını sanmıyorum:50:

malesef nişanlın masumları oynuyor bu gidişlede sefilleri oynayacaksınız beraber....erkekler evlendikten sonrada daha da aileci oluyorlar.seninki şimdiden böyle evlenince sen düşün artık...hem onunki aile de seninki değilmi...madem bir dünya borcun altına gireceksiniz neden ceremesini sen ödeyeceksin...aklım almıyor...bence yol yakınken dön...ben 8 yıllık evliyim eşim ailesiyle çok bağlı biri değildi ama evlenince amnnn sanki bir aile onda var anası babası olduğunu evlenince anladıi...şimdiden erkek olarak hep senden fedakarlık bekleyen bir adamdan hayır gelmez ..ben açık açık söylüyorum bak..çok üzülürsün.oğullarının mutlu olmasını istiyolarsa az da onlar fedakarlık yapsın..erkekler böyle işte,aman canım biz yaparız,aman olsun tek beraber olalım herşeyin üstesinden geliriz falan yok böyle bişey...siz bir dünya borcun içine gireceksiniz evlendiğinizi bile anlamayacaksınız başbaşa bir tatile gitmek isteyince bunun hesabını yapacaksınız,canınız bişey istese hep ertelemek zorunda kalacaksınız .bende çalışıyorum ve evliliğimin en güzel yılları borç harç içinde geçti,ben kendime 1 çift ayakkabı alırken dahi düşünür oldum ,ama kv.ler hersene oturma gurubu yenilediler..eşime söyleye öyleye dırdırcı oldum..sonuç ilk 4 yılım berbat geçti...
baştan söyleselerdi oğlum kızım bizim durumumuz yok siz kendiniz yapın deselerdi,düğün yerine gidio bir kınagecesi birde nikah yapardınız zaten eşyada çok almamışsınız 2seneye kalmaz borç falan kalmazdı sizde..ama bu durum içinden çıkılacak gibi değil..restinizi çekin nişanlınızda kendi bilir tamam krediydi borçtu amenna ama o kadar yüzsüzlerki nişanlında dahil olmak üzere takılarada göz koymuşlar..tüm samimiyetimle söylüyorum bitirin..çünkü sorun maddiyattan çıkmış nişanlının ve ailesinin açgözlülü olmuş.nişanlın ağlayacağına erkek gibi herşeyin arkaında dursun o zaman

evlilikte aile çok önemli bir konu. daha baştan sıkıntılar boy göstermiş, yolun başında böyleyse ileride ailesiyle problemler bitmeyecek demektir. ama diğer taraftan bakarsak, sen nişanlını gerçekten seviyor ona güveniyor musun? onun desteğini hissediyor musun? ileride ailesine karşı seni savunacak kişilikte mi, sorumluluk sahibi mi? bunlara gönül rahatlığıyla evet diyebiliyorsan hemen kestirip atma. ama şu altın konusu kafama takıldı. bizde böyle deyip işin içinden çıkmış. oysa hem nişanlın yapacakmış her şeyi hem de altınları ailesi alacak. yeni evli insanların düğündeki takılara ihtiyacı var. sırf adet diye böyle mi olması gerekiyor yani? saçmalık :19:

şuan herşeyi askıya aldık kayin pederimle herşeyi konuştum a dan z ye yüze gelmek hiç istemezdim amakiii beni zorla yüze getirdiler ....
tamam maddi durumları yok sadece nişanlım iş güç sahibi olmuş...
şuan nişanlım son durum olarak biz yatak odasını falan aldık bana düşen beyaz eşyaları aldık falan filan onların parasınıda verecem dedi...
tabi annem ölsem almam diyor o başka birşey kınam samsunda olacak onlar kınaya hiç bir şekilde karışmayacaklar maddi manevi.. nişanlımda orada takılan altınlarıda oraya bırakmamı söledi... 50 60 nekadar gerekirse çekecem sonra oturup beraber öderiz sen yardım etme sen kendin gör yeter ben evide borcuda öderim dedi.... son durum bunlar arkadaşlar....
bu kadarmı zordu nişanlılık anlayamadım inanın :(((((

Zor dostum zor.
Bastan bu kadar para pul konularimda yuz goz olunmus, dugunde takilacaklara bile adet diyip goz dikmisler.
Nisanlina dunya kadar borc birakacaklar ve evin tek oglu hepsi size kalacak.
bu arada 20 yasindaki gorumcen sana posta koyacak , kayinvalidende ikiyuzlu davranacak.
en sorunsuz baslayan iliskilerde blie sorun cikarken siz bu kadar sorun yumagi icinde evleneceksiniz.
Allah sonunuzu hayretsin

Back
X