takılar...

düğünde takılan takılar kız tarafına aittir,
ne yapayım bizde de böyle dersin nişanlına:51:

şuan herşeyi askıya aldık kayin pederimle herşeyi konuştum a dan z ye yüze gelmek hiç istemezdim amakiii beni zorla yüze getirdiler ....
tamam maddi durumları yok sadece nişanlım iş güç sahibi olmuş...
şuan nişanlım son durum olarak biz yatak odasını falan aldık bana düşen beyaz eşyaları aldık falan filan onların parasınıda verecem dedi...
tabi annem ölsem almam diyor o başka birşey kınam samsunda olacak onlar kınaya hiç bir şekilde karışmayacaklar maddi manevi.. nişanlımda orada takılan altınlarıda oraya bırakmamı söledi... 50 60 nekadar gerekirse çekecem sonra oturup beraber öderiz sen yardım etme sen kendin gör yeter ben evide borcuda öderim dedi.... son durum bunlar arkadaşlar....
bu kadarmı zordu nişanlılık anlayamadım inanın :(((((

Ne demek 50 60 nekadar gerekirse çekecem sonra oturup beraber öderiz sen yardım etme sen kendin gör yeter ben evide borcuda öderim.... Evlenince keseniz ayrı mı olacak... Kimse maddi olarak yardım etmek zorunda değildir, ayınpederinde eder etmez ki sen zaten bunun derdinde dğilsin. Ama siz bu kadar borcun altına girmişken bir de sizin elinizdeki parayı istemek ne demek. Kayınvalidenin görümcenin bu iktidar çabaları ne. Herkes kendi evinden barkından sorumludur. Ve ben neyi askıya aldığınızı anlamadım, nişanlın söylemiş sen de kabul etmişsin gibi. Hakkında hayırlısı ollsun, bence hayırlık bir yanı yok ama

mesele sadece takı değil ki
daha şimdiden bu tavır içinde olan bir aile acaba evlenince nasıl davranır size
nişanlınız ağlamaktan başka bir çözüm yolu biliyor mu acaba
ben olsam bunu sorardım kendisine
artık iş buraya kadar gelmiş ayrılmak olmaz diyen ne çok bayan var
ki sonunda keşke daha o zaman bitirseymişim diyorlar bir çocukla baba evine döndüklerinde
iyi düşünün ne olur
harcamayın kendinizi

mesele sadece takı değil ki
daha şimdiden bu tavır içinde olan bir aile acaba evlenince nasıl davranır size
nişanlınız ağlamaktan başka bir çözüm yolu biliyor mu acaba
ben olsam bunu sorardım kendisine
artık iş buraya kadar gelmiş ayrılmak olmaz diyen ne çok bayan var
ki sonunda keşke daha o zaman bitirseymişim diyorlar bir çocukla baba evine döndüklerinde
iyi düşünün ne olur
harcamayın kendinizi

Kesinlikle katılıyorum, takı sadece soyut bir örneği... Nişanlın orta yol bulmak yerine ailesinin istediğini ağlayarak sana kabul ettiriyor. Evlenen insanlar çekirdek aile olur, sizin nikahınız olmuş, çekirdek ailesiniz zaten. Sizin aile olduğunuzun bilincinde olmayan bir insan ile nasıl bir yuva kuracaksınız acaba.

boşver arkadaşım takma kafana sakın düşün düşün sadece bu konuların zararı sana kimseye sonunda bişi olmuyor bi bakıyosun psikolojin bozulmuş sevdiğin adamla kavga gürültü düşman olmuşsun benim başıma da aynı sey geldi ordan biliyorum kardeş:)))eşimin ailesi bişeye karışmadı baştan öle hava attılar ki sorma kızım kızım bi nişan bohçası düzdüler herkesin ağzı açık kaldı...bende seviniyorum tabi ben kayınvalidemle görümcemle çok iyi olcam diye saf yeni gelinler işte 2 yıl nişanlı kaldım bişi demedim...tek bi altın takmadılar bişi demedim ailemin çok şükür durumu iyi herseyi gördüm merakım yok dedim geçtim evlerine 4 bayram gittim bi sofrasına oturtmadı beni bi bayramlık almadı he söylenmez ben tatlımla hediyelerimle gittim hep..
başladı laf sokmalar sonra neymiş ben beldede oturuyorm o zaman diyolarmışki köyden mi gelin alıyosun hmmm..görümcem bana köylü dedi durup dururken ona da sustum hele son bayram bi küçük altın verdi al bunu görüp görcen de bu dedi gene sustum şimdidem söyleyim ben torun bakamam bana sakın güvenmeyin dedi ben çalışıyorum ya bütün arkadaşları torun bakıyo defalarca söyledi bana ki görümcemin iki çocuğunu o büyütüyo maddi manevi kendisi çalışmamasına rağmen amann dedim haklı kadın...
sıra gelinlik almaya geldi almadılar bari beğenmeye gelin benimle diye evlerine gittim sabah bişi olmayan kadın ben gittiğimde kapıya bile çıkmadı hastaymış gelmedi kovmaktan beter etti dedim ki tamam iyi niyet buraya kadar bu arada koydum mesafeyi tabi sıra geldi çeyize çeyizi 10 dakka görmeye geldi babanlar götürsün dedi sinirlenmeler başladı bende babam dedi ki ben kızımı asla mağdur etmem aldı çeyizimi onun araçalarından biriyle getirdik
düğün günü kuaföre kendim gittim kendi paramı ödedim..baba evinden çıktım onların evine indim o tam bi macera neyse düğün geldi ben aldım takıları koydum çantama verdim kendi halama bi kaç isteme teşebbüsünde bulundular tek bi söz söylemedim cvp dahi vermedim düğün bitti gittim kimseye söylemeden gelinliği çıkarttım taktım çantayı boynuma tuttum eşimin elini hadi gidiyorruz dedim çıktık otele geldik ağızlarını açamadılar çünkü herşeyi maddi manevi eşimle biz yaptık

sonra gerçek yüzleri ortaya çıktı bohça borçmuş ve düğün olduktan 1 ay sonra bana ödetmeye çalıştılar bastım feryadı ödemedim ben bunları sizden istemedim geri de verebilirim dedim sesini çıkarmadı
şimdi mi ayda yılda bi görüşme kararı aldım çünkü kırgınım ben bunları haketmedim diye düşünüyorum herkes soruyo istenmeyen gelin misin diye aksine insanların yanında bana karsı hep kızım derler artık o bitane o harika oğlujm çok şanslı ama en nefret ettiğim şey iki yüzlülük ben hadi neyse insan oğluna nasıl yapar bunu anlamadım bi oğlu var bi kızı ben ailemde görmedim için tuhaf geliyo
eşimle allaha çok şükür çok iyiz yuvamız huzurlu en önemlisi de bu kardeş herkes şimdi kapının dışında eşim de çok kırgın ben dedim ki ona senn ailen git gel konuş hakları var üzerinde ben senle de giderim ama yalnız gitmem aramam da o da haklısın sen kayınvali de kayınpedrlik görmedin gelinlik yapmak zorunda değilsin dedi olay böle canım sen eşine bak niye bunları anlattım eşine çok bağlan o da sana artık size birbirinizden fayda....
ha bi de unutmuşum eklleyim kayınvalide ile kayınpeder düğünde bilezik takarlar ya hani onu da eşime yaptırmışlar eşim de napsın benim aileme mahçup olmamak için tamam demiş kredi çekmiş yapmış onlara bilezik şimdi o krediyi ben ödüyrum keşke 20 tl assalardı ya da biz bişi takamyız deselerdi de bu olmasaydı ama işte oluyo

Son düzenleme:
bak sinirden elleri,m titrredi kendi yaşadıklarım geldi aklıma eşim zamamnında abisin 20 milyar borcunu ödemiş anası babası kardeşi inek gibi sömürmüşler eşimi devran döndü düğün olcak biz nişanlıyız ben dedimki ikimizde çalışıoruz biz yapalım salak git anana söyle kadında bir rahat bir rahat nasıl oolsa oğlum yapıyo die iğne getirmzmi çeyize erkekte olsa bikaç bişe verilir bi değer vardır gitmiş 5 milyona elyaf alıp doldurup onu getirimiş annem görünce çıldırdı ben bu kadar şey yaptım sen naptın benim oğlum yaptı diyo annem dio ben,m kızım da yaptı bilmeme ne tartışma şu bu oldu bende sinirlendim baya
nişanda nişanı kız tarafı yapar altınlar kızın olur bende anneme verdim kaynanan tutturdu bilezik yapılsın yapmadım anneme verdim
düğün zamanı geldi çattı bunlardadadefter adeti var güzelim olsunda kim vermiş kim vermemiş takı esnasında arka masaya açtılar su bunu getirmiş bu bunu getirmiş hem takılıyo hem yzılıyo
takı bitti kaynana geldi önüme açtı çantasını dolrdur buraya didi dedim odaya geçelim geçtik doldurdum poşeti yine açtı çantasını bvide poşeti tuttu poşette bi onun eli bi benim elim o çekiyo ben çekiyom düşünsene poşet yırtılcaak neymiş akşam saycakmış sabah teslim etcekmiş defterden kim verdi kim vermedi kontrol etcekmiş bi çektim poşet benim elimde kaldı teyzeme verdim çıkıştada aldım poşetimi
çıktım odaya o gece altınmı saycam koydum kenera ertesi gün el öpmeye gittik ne yazıp çizceklerse çizdiler topladım altınlarımı
SAKIN AMA SAKIN HEM SEN KREDİ ÇEK HEMDE ALTINLARI ONLARA VER kızım sen enayimisin kocanda illa vercem derse bas tekmeyi sana kocamı yok yaşın daha küçük evlenmeye gerçekten nieyetli ol bulursun başka birini yok ben ölüorum aşkından dersende
korkut git avukata ver boşanma dilekçesini ben bu şartlara gelemem de ara kayanana de kırılsınlar üzülsünler parazitlik yapmasınlar o ne öle bea hem herşeyi kendin al kredi çek altın aL SONRA KUZU KUZU teslim et gelme sakın bu oyuna son raddeye getir işi nişanlınada söyle davamı benim istedim şartlarda çekerim de son ana kadar tamam demesse boşa gitsin acıma sakın çeksin kredisini ödesin anasının babasının borcunu kibarını yazim bari kendine güvenmeyen çıkmasın ortaya evlencem diye....

şunuda sölim nişandaki altınları anneme verdim ama annem bana kusurzus bi çeyiz hazılmıştı yok yoktu yani dörtdörtlüktü ama kaynana 5 milyonluk elyaf getirmişti bir nişanı annem yaptı ama düğündeki eşyaarı biz aldık düğünüde biz yaptık yani taş çatlasa 10 milyar harcamışlardır o yüzden kaptım kaçtım altınları:)

Herkes kafasina gore adet uydurmuyormu dEli oluyorum ya. Eger butun masrafi esin oduceks butun takilar sizindir. Dugunu baba bile yapsa gelinin rizasi istenip altinlar alinir bizde adet ve hemen her yerde gordugumde budur. Bizde gelin aldik butun masraflari biz karsiladik ustelik bizim kesemiz bir boyle oldugu ve gelin altinlarin borca gidecegini bildigi halde annem yinede sormustu. Bu deger vermek gonlu hos etmektir. Buarda altinda kasit kucuk altin bileziklere dokunulmaz.

EKlemeyi unutmusum sakin ama sakin esi i boyle bir sEyden oturu birakma derim adam ne yapsin bi yanda sen ote yandan ailesi. Tam tersi durumu sizde yasayabilirdiniz

Bu erkek tarafının hiç bir şeye el sürmemesi modası eskiden de var mıydı arkadaşlar ya son zamanlarda çok duyar oldum merak ediyorum cidden. Acaba eskiye göre hayat standartları değişti beklenti fazlalaştı daha çok harcama gerektiriyor diye mi böyle oldular yoksa artık hem kadın erkek çalıştığı çift maaş olduğu için mi bunlar öder zaten diyip kenara çekiliyorlar yoksa insanlar gerçekten çok mu taş kalpli oldu çocukları evliliklerinin daha başında sıkıntı çekiyorlar umurlarında değil mi çok mu bencil, cimri oldular anlam veremiyorum ben. Ne için evleniyoruz o zaman evliliğmizin 3-5 yılı borç harç kavga gürültü içinde geçsin diye mi.Zaten genç çiftler çoğu yeni işe girmiş oluyor birikim filan yok napalım yani birikip yapıcaz diye de 10 yılmı bekleyelim kendi başımıza ev kurucaz diye ya da ne biliyim 23-24 yaşındayken illa 35-40 yaşında evi, arabasu olan iyi kzançlı birini mi bulmak lazım illa sıkıntı çekmemek için. Sonuçta üniversiteden yeni mezun olan gençler 22-23 yaşıdna hadi bir iki yıl çalışılsa 25-26 oluyoruz işlere ilk girişte maaşlar belli ne yapcak bu gençler o zaman 35 yaşımızı mı bekleyelim. Aile dediğin biraz da destek olur yahu .

Son düzenleme:
Bu insanlar borçları olduğunda kredi çekmek yada devlet yardımı almak yerine oğlunu mu evlendiriyor?

Altınlarıda verirseniz siz ne yapıcaksınız cıscıbıldak. Milletteki uyanıklığa bak yaa. Gözünüzü Açınn..

sırf takı makı için nişanlınızdan vazgeçebiliyorsanız bence ayrılmakla doğru kararı vermişsiniz
en azından nişanlınız kısa vadede üzülse de ileride onun açısından daha iyi olacağını düşünüyorum
köyde hayvancılıkla geçinen insanlardan nedir bu kadar beklentiniz anlamadım, neden bu kadar sorun ediyorsunuz maddiyatı

sırf takı makı için nişanlınızdan vazgeçebiliyorsanız bence ayrılmakla doğru kararı vermişsiniz
en azından nişanlınız kısa vadede üzülse de ileride onun açısından daha iyi olacağını düşünüyorum
köyde hayvancılıkla geçinen insanlardan nedir bu kadar beklentiniz anlamadım, neden bu kadar sorun ediyorsunuz maddiyatı

Konu takı değildi ama neyse... Konu sahibi kullanılmak, enayi yerine konmak ve düğününü bir fırsat olarak görülmesini istemiyor. Çok şey mi istiyor?

şuan herşeyi askıya aldık kayin pederimle herşeyi konuştum a dan z ye yüze gelmek hiç istemezdim amakiii beni zorla yüze getirdiler ....
tamam maddi durumları yok sadece nişanlım iş güç sahibi olmuş...
şuan nişanlım son durum olarak biz yatak odasını falan aldık bana düşen beyaz eşyaları aldık falan filan onların parasınıda verecem dedi...
tabi annem ölsem almam diyor o başka birşey kınam samsunda olacak onlar kınaya hiç bir şekilde karışmayacaklar maddi manevi.. nişanlımda orada takılan altınlarıda oraya bırakmamı söledi... 50 60 nekadar gerekirse çekecem sonra oturup beraber öderiz sen yardım etme sen kendin gör yeter ben evide borcuda öderim dedi.... son durum bunlar arkadaşlar....
bu kadarmı zordu nişanlılık anlayamadım inanın :(((((

Canım sakın haa sakınnn, 50-60 mılyar ne yaa, demekkı sadece dugun borcu değil babasına da çekecek, bu borcu ödersınız belki ama uzun yıllar hiçbişeyiniz olmaz. Kredi çekecekse sadece düğün ve masraflar için çeksin, 60 milyara ne düğünüymüş bu. Ayrıca takılan altınları asla ve asla verme, en azından onları bozdurur krediye ara ödeme yaparsınız canım benim

Bu erkek tarafının hiç bir şeye el sürmemesi modası eskiden de var mıydı arkadaşlar ya son zamanlarda çok duyar oldum merak ediyorum cidden. Acaba eskiye göre hayat standartları değişti beklenti fazlalaştı daha çok harcama gerektiriyor diye mi böyle oldular yoksa artık hem kadın erkek çalıştığı çift maaş olduğu için mi bunlar öder zaten diyip kenara çekiliyorlar yoksa insanlar gerçekten çok mu taş kalpli oldu çocukları evliliklerinin daha başında sıkıntı çekiyorlar umurlarında değil mi çok mu bencil, cimri oldular anlam veremiyorum ben. Ne için evleniyoruz o zaman evliliğmizin 3-5 yılı borç harç kavga gürültü içinde geçsin diye mi.Zaten genç çiftler çoğu yeni işe girmiş oluyor birikim filan yok napalım yani birikip yapıcaz diye de 10 yılmı bekleyelim kendi başımıza ev kurucaz diye ya da ne biliyim 23-24 yaşındayken illa 35-40 yaşında evi, arabasu olan iyi kzançlı birini mi bulmak lazım illa sıkıntı çekmemek için. Sonuçta üniversiteden yeni mezun olan gençler 22-23 yaşıdna hadi bir iki yıl çalışılsa 25-26 oluyoruz işlere ilk girişte maaşlar belli ne yapcak bu gençler o zaman 35 yaşımızı mı bekleyelim. Aile dediğin biraz da destek olur yahu .

canım o kadar güzel anlatmışsın ki durumu sanki içimi okur gibi... başlıkta da, başlığa yorum yazanların birçoğu da benim yaşadığım şeyleri yaşayanlar aslında. kesinlikle olay şurda kopuyo eve iki maaş girmesi... bi de eşim 2 erkek,4 kız kardeş ve tek okuyan eşim. belki de ailesi yapacağı varsada eşimi okutarak ona yapacağını yaptığını, ellerinde olanla okumaya çocuklarına yardım edeceklerini hesaplıyolar bilmiyorum günahları boynuna... eşim ve ben 2 senelik memuruz. hem nakit birikimimiz yok hemde tayinci olduğumuz için salon,yatak odası ve beyaz eşyadan başka bişey almadık ve herşeyin en uygununu aldık. benim arabam vardı ama eşimin hiç bişeyi yoktu evlendiğimizde. karşı taraf göz boyamak için nişanda şatafatlı bi bohça ve (onları bunaltmamak için) takı istemediğimiz halde 25 gr lık bi bilezikle gelmişti. benim ailemin ve akrabalarımın durumu iyi çok şükür. bizim tarafta herkes ne gerekiyosa yaptı. karşı tarafta yapıyomuş gibi gözüktü. nişanda bize düğünde ne istersiniz ne yapalım(düğün+takı) diye sorulduğunda annemin ve babamın 'siz nasıl uygun görürseniz' diyişlerindeki iyi niyetini kullandılar. eşimin memleketinde, otelde 7000tl lik yemekli düğün ayarladı eşim bizim ödeyeceğimizi bilmiyodum taki kredi çemeye yeltenesiye kadar. çok hararetli tartışmalarımız oldu nişanlılık döneminde ama yine de sustum çünkü o bunun hayaliymiş yaşasın istedim ve kendi hayalimden vazgeçtim ve kendi memleketimde kuru bi belediye nikah salonunda nikahım oldu. düğüne 1 hafta kaldı hala takı konuşmadık. ve birden eşim kredi çekiyorum takı ve diğer düğün ihtiyaçları için dedi. zaten evimizi ortak düzmüştük kredi kartlarıyla habire borç ödüyoduk. mutfağımı da annem almıştı. bi de bunların üstüne düğün+takı geldi. karşı tarafın umrunda mı? giderimiz gelirimizi aştı ama yine de kılını kıpırdatmadılar. onlar hala düğünün sarhoşluğundalar, düğünle övünüyolar,elleri yaptı ya... bi de kv min tel de herkes çok beğendi, çok güzel oldu diye 2 ay kafamı ütülemesi yok mu :20: eşim adıyamanlı onların orda da eğer kıza baya öyle böyle değil baya ağır bi set takılırsa çeyrekler filan alınırmış. bi de bu defter+ kavanoz usulü vardı. kavanoz açılınca şok oldum 12 tane çeyrek ve 1 bilezik vardı. ucuza gitmiştim anlıyacağınız... hiç bişey yapmadıkları için takılarıda direk bana verdiler tabi. uzun lafın kısası gördüğüm göreceğim nişandaki o bilezik oldu. bütün takılarımı bozdurasıya kadar evde hergün kavga gürültü, küs uyumalar... ilk aylarımda sevdiğim adamdan nefret ettim, soğudum yeri geldi pişman oldum. 40bin tl borçla evlendik. ama onlara sorsan kızlarını 10bin borca bile vermezler. lanet olsun diyip 3 de 2 sini benim tarafımın yaptığı takılarımı da satıp kredileri kapattık. küçümsemek için söylemiyorum o kadar okuduk öğretmen olduk elimde bi alyansımdan başka hiç bişeyim yok ama kız kardeşi ev hanımı, kolunun dirseğine kadar bilezikleri :2: şimdi bebeğime odaklanmak istiyorum sadece ama arada bi aklıma geliyo bana yaşattıkları hakkımı helal etmicem onlara eşime de söyledim. yine de herşeyi unuturumda eşimle defalarca konuştuğum, tartıştığım halde bigün olsun evet haklısın dediğini duymadım ya bunu unutamam. çünkü o bile inanmış ailesinin sadece bu kadarına gücü yettiğine ve yapması gerekeni yaptıklarına. off kızlarr başınızı ağrıttım gece gece :26:

demekki herkes böle sorunlar yaşıomuşş,,gerçekten zorr birr süreeçç nişanlılık,,,bizde herşeyimizi kendimiz yaptıkk,,ailesi bi çöp bile almadıı,,ilgilenmedide...canımm nişanlını seviosan sadece bu sebepten ayrılma ama konuş anlaşş,,anlaşırsann tabiki,,ailesine baskın çıksın canımm zaten bişe yapmamışlarkii,,,oğullarınamı güvenmişlerr,,düğün yakınmıydıı...

yarim60 aynı şeyleri yaşamışız bence de durum artık farklılaştı nasıl olsa çift maaş diyip hiçbir şeye ellerine sürmüyolar rabbim hepimizn yuvasına bolluk bereket sağlık hzur versin ne zor şartlar altında evlendik

50-60 milyar ne demek ????????
NE icin okadar para cekecekmis ??
Ya alt tarafi dügün yapacaksiniz, evmi aliyorsunuz??
Sakin böyle bir kredi cektirtme nisanlina
eger barisacaksan tabi
dügündeki takilarida sakin verme onlar senin hakkin, kötü gün icin lazim

ayrica madem kayinbabanin 15 -20 inegi vardi, ve sadece 5 tane kalmis,
napmis allah askina okadar parayla ??? Az buz para degil o ?
10 binde borclanmis güyya
bu adam 25-30 bin nereye harcadi ????????????
kusura bakma canimda 5 bilezik bukadar etmez
6-7 milyar ederse eder yani okadar

Back
X