takılar...

okadar çok yazmışımki neymiş benim bukadar büyük derdim :((((
neyse borcuda çok varmış nişanlımında borcu çok var ama aldıklarıma bakıyorum okadar yüklü değil neyse nişanlım kredi çekip bilezik paralarından düğün paralarına kadar ben yapacam dedi babamda para kalmamış çok borçlanmış nasıl yük olayım dedi. bende tamam iyi düşünmüşsün dedim... tamam en azından bir yere ödersin dedim ..ALLAH can sağlığı versin bir oluruz altından kalkarız dedim... birde düğünde takılan takılar var onlarıda bozdurur kapatırız biraz dedim ve üstüne nişanlım düğünde takılan altınlar babamın oluyormuş bizde böleymiş dedi ... şoklar geçirdim sinirlendim ağladım bağırdım çağırdım artık tahamülüm yok yani...
neyse ben bunu aileme söledim annem üstüne nişanlımı aradı ve bitirmemiz gerektiğini söledi nişanlımda anneme yapma neolur anne öle birşey ben çok seviyorum ama ailemi nasıl atayım nasıl satayım dedi... bizde böleymiş napim ben dedi ...
sonra bugün kpederim beni aradı bu zamana hiç yüze gelmedim... hep güldüm kızsamda darılsamda söylemezdim ... ama bugün herşeyi anlattım biz oğlunla artık kavga ediyoruz buzamana kadar kavgamız şuyumuz buyumuz yoktu ama şimdi böle böle dedim ... en önemliside baba dedim biz okadar borcun altından nasıl kalkacağız bizede yazık değilmi dedim oda bana benim yem borcum var şu borcum var ben kendimi düzelteyim size yardım ederim dedi... şu zor durumumuzda yardım yok sonra nasıl olacak birde anlamadığım herşeyi nişanlım yapacak ona göre para çekeçek çünkü ...... neyse kızdı pederim bana öle kalkıp birşey demedi ama ses tonundan belli idi kızması...
neyse konuya geleyim ben bitirmek istediğimi nişanlıma söledim ama düzelmesi için elimden gelenide yaptım ailen ailen eşin eş bunun ikazını yaptım böle dediğimde bana ailemi kötülüyosun şudur budur dedi ....
ben şimdi nişanlıma ayrılalım dedim resmi nikahımız vardı boşanma davasını aç yada açalım dedim anlaşmalı bitirelim dedim... bunun üstüne nişanlım ağladı etti işte ben burda tekim beni yıkma falan dedi bizim niyetimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil üzümü yiyelim sessiz sedasız bağdan çıkalım dedi sizce bitirmekte yanlışmı yapıyorum vicdanım işin içine girdi .....
akıl almaya çok ihtiyacım var bitirdim ve bittim.....
BİRAZ ÇOK UZUN OLDU AMA EN İYİ İÇİMİ BURDA DÖKEBİLDİM KUSURA BAKMAYIN LÜTFEN
HOSÇAKALIN.....

canım senin imam nikahın kıyıldımı kıyılmadıysa mihrinde beş bilezik ve düğünde takılan ziynet eşyaları diye iste eşin dahi senden habersiz 1 çeyreğine dokunsa haram olur imanlı insanlarsa zaten o saatten sonra ellemezler takılarını en fazla paraları alırlar bence resmiyetinide kur samimi olma bende neler yaşadım ama şimdi gayet resmiyiz yüz göz olunca b.k çıkarıyorkar verme kız takılarını falanda nişanlını al yanına yoksa sonra sen darlanırsın ve evliyken daha kötü oluyor aileni atma ama ben takı falan vermiyorum dee allah yardımcın olsun

enee o konuyuda okumamıştım işte öyle geri kafalılar var canım ama eş senin aile senin kaynana seninsen sonunu nasıl görüyorsun bu adam ve ailesiyle eğer düzelirse eyvallah ama düzelmezse gençliğinede yazık olur en doğru kararı yaşan biri olarak sen vereceksin

hiç uğraşma sana bilezik falan almasınlar sen al kayınpederinin koluna tak bence...

bu adam seni sömürüyor.

evlenirsen sana çok yazık olur basiretin bağlanmasın aç davayı boşa kurtul böyle ;inan söyleyecek sıfat bulamadım çarşaf meselesi gibi sapık takıntıları olan insanlardan herşeyi beklerim çünkü ilk insanlar bile bunlardan daha medeni geliyor bana...

onlarda bile mahrem var çünkü

Son düzenleme:
Ay daha neler şimdiden böyle sorunlar oluyorsa ılerde Allah bilir ne olur yazık etme kendine ayrıl gitsin

belki çok çok özele gircek bir konu şuan konuşmaya bile utanıyorum o konuyu benim düğün günüm regl oluyorum yani özel halimdeyim... bunu en son bu kredi konularını konuşurken bu konuda bulduk biranda kendimizi ben takıları alırsalar ben düğün günü çıkar istanbula giderim dedim...
nişanlım bunun üstüne gidemeyiz dedi nedenini sordum bende ilk gece orda olacakmış bende dedim o gün benim özel halim var ondan dolayı olmaz dedim sonra ilaç alırsın ozaman dedi geciktirici ilaçlar varmış dedi bende hayır ben öle ilaç falan almam hem ben kendi evimde olsun istiyorum diye sert çıktım bunun üstüne hayır ilaç alırız orda olacak çünkü annem çarsafına bakacak dedi yaaa ben nerden buldum bu aileyi hala anlayamıyorum benim ailem sosyal bir aile öle geri değiller benkii nişanlımla nişanlanıncaya kadar onuda sosyal biri sanırdım ama malesef en büyük yanılgıyı burda yapmışım :(((( kusura bakmayın çok özel anlattım ama inan çok kötüyüm bunları annemle konuşamam kimle konuşcağımıda şaşırdımmm :((( ya dedim bende ille çarsaf bakılacakta ya olduki kan gelmedi olurmu olur dedim bazılarınkinden gelmiyormuş diye duydum dedim ya onları sorun etme sen sonucta doktor var annemi alır gideriz doktora dedi okadarını dert etme dedi bende salak gibi sessiz sessiz dinledim 3 4 gündür telim falan kapalı kendi başıma kalmaktan yanayım ama çokkk bunaldım :43::43::43::43::43::43:

ohaaa diyorum başka da bişey demiyorum. kan gelmezse doktora gideceksiniz öyle mi kaynanayı ikna etmek için

ozka82, ben de sizinle aynı tepkiyi verdim...

asi55, kaç kurtar kendini arkadaşım...

Son düzenleme:
benim de eşim düğün için ayrıca 35 bin lira kredi çekti ve takıların bi kısmı bizde kaldı bir kısmınıda kayınbabam bende borçlandım 1 tanedaha oğlum var diye takıların bir kısmını aldı ve ben bişey demedim sır eşimi sevdiğim için çalışır beraber öderiz diye düşündüm..
bence seviyosan nışanlını ve nikahta kıymışsınız eşin sayılır artık evlendikten sonra beraber ödersiniz ve kayınbaban düğünü size yıktıysa takıları siz alın görev eşine düşüyor takıları ben alıcam deyip ciddiyetini korursa bişey diyemezler eşinin halletmesi lazım...oh ne ala bütün borcu siz ödeyin sonrada takıların üstüne yatsınlar ne güzel yaa bizde adet böyleymiş denir..
hep böyledir zaten adetleri kendine göre yontarlar işlerine geleni yaparlar...

belki çok çok özele gircek bir konu şuan konuşmaya bile utanıyorum o konuyu benim düğün günüm regl oluyorum yani özel halimdeyim... bunu en son bu kredi konularını konuşurken bu konuda bulduk biranda kendimizi ben takıları alırsalar ben düğün günü çıkar istanbula giderim dedim...
nişanlım bunun üstüne gidemeyiz dedi nedenini sordum bende ilk gece orda olacakmış bende dedim o gün benim özel halim var ondan dolayı olmaz dedim sonra ilaç alırsın ozaman dedi geciktirici ilaçlar varmış dedi bende hayır ben öle ilaç falan almam hem ben kendi evimde olsun istiyorum diye sert çıktım bunun üstüne hayır ilaç alırız orda olacak çünkü annem çarsafına bakacak dedi yaaa ben nerden buldum bu aileyi hala anlayamıyorum benim ailem sosyal bir aile öle geri değiller benkii nişanlımla nişanlanıncaya kadar onuda sosyal biri sanırdım ama malesef en büyük yanılgıyı burda yapmışım :(((( kusura bakmayın çok özel anlattım ama inan çok kötüyüm bunları annemle konuşamam kimle konuşcağımıda şaşırdımmm :((( ya dedim bende ille çarsaf bakılacakta ya olduki kan gelmedi olurmu olur dedim bazılarınkinden gelmiyormuş diye duydum dedim ya onları sorun etme sen sonucta doktor var annemi alır gideriz doktora dedi okadarını dert etme dedi bende salak gibi sessiz sessiz dinledim 3 4 gündür telim falan kapalı kendi başıma kalmaktan yanayım ama çokkk bunaldım :43::43::43::43::43::43:

yuh diyorum yaa kesinlikle buna izin verme oseninle eşinin özeli kayınvaldene ne çarşafı görünce başı göğe mi erecekmiş kesin tavrını belli et.....benim kaynanam düğün gecemizi kendi evinde geçirmemi istedi odayı hazırlıcakmış özeniyomuş daha birçok şey ben istemiyorum dedim bazı şeylerede kesin taviz vermemek lazım

canım senin imam nikahın kıyıldımı kıyılmadıysa mihrinde beş bilezik ve düğünde takılan ziynet eşyaları diye iste eşin dahi senden habersiz 1 çeyreğine dokunsa haram olur imanlı insanlarsa zaten o saatten sonra ellemezler takılarını en fazla paraları alırlar bence resmiyetinide kur samimi olma bende neler yaşadım ama şimdi gayet resmiyiz yüz göz olunca b.k çıkarıyorkar verme kız takılarını falanda nişanlını al yanına yoksa sonra sen darlanırsın ve evliyken daha kötü oluyor aileni atma ama ben takı falan vermiyorum dee allah yardımcın olsun

cnmm karşısındaki adamlar resmen aççç.... heryerde adet kız tarafı alır olmasına rağmen altınları biz alırız diyebiliyorlar.......

cnmm adam daha şimdiden ailesi için seni adam yerine koymuyor iki güzel lafa tav olma.... bence çok pişman olursun çokkkkkkk....... baksana adama aiesi ne derse o bence sil at ve aradığında açma ailesi için beni hiçe sayanı ben adam yerine koyup kocam diyemem de.. sana ulaşıp tekrar kandırmasını engelle

birde yukarıda bir üyenin sözünü çok beğendimm.... eşin altın konusunda s..mış ilk gecede sıvamış..... ilk gece karı koca arasındadır seni elaleme reklam etmeye ne hakkı var herkesin hakkında kızın çarşafını beklemişler diye alay ettirmeye seni elaleme küçük düşürmeye terbiyesiz....

kuzum bak sadece altın yada ilk gece meselesi değil eşin senin hiçbir dediğini kaide almıyor, eğer ailesi tamam derse tamam tamam değilse hayır olmaz...... bak iyice düşün :41::45::45::45:
2 konuda kalma senin eşinle bir ömür geçinilmez!!!!!! sürekli eşinin ailesini besliyeceksiniz sürekli onlar size direktif verecek, ayrıca daha cicim zamanınızda adam seni tınlamıyor annesi birşey istedi diye kii bu devirde öyle şeyler kalmadı :19: nerede görülmüş.... yada babasını düşün onun da söyledikleri senin üstünde adam daha şimdiden arayı bulamıyor ki bulamasada he he denilir bu zamanları sonra oyunları çıkar senin ki baştan kokmuş dikkatli ol cnmmm yazık etme kendine :45:

Nisanlin sana anneye carsaf göstercez demis, olmadi doktora gideriz kafana takma demis, sende sustunmu arkadasim ??????
Inanamiyorum böyle bir zihniyete, bunlarin var olduguna hala tükenmedigine inanmak istemiyorum.
Gercekten o carsafi gösterecekmisin ?
gercekten kan gelmesse doktora gidecekmisin ? kendini ispatlamak zorundamisin sen o kayinvalideye?
Hadi kan gelmedi, hadi doktorda inandiramadi, ne olacak ?
seni babanin evinemi gönderecekler?
bunun nekadar utanc verici oldugunu biliyorsun dimi ?
Ayrica bunlarin vukuatlari 1 degil 2 degil 3 de degil arkadasim,
sen daha ne cekiyorsun
ayrica annene mutlaka anlatmalisin, hemde hemen ! bunlardan haberi olmali.

Ayrilmadiysan allah yardimcin olsun ama cok cekeceksin o belli

benim de eşim düğün için ayrıca 35 bin lira kredi çekti ve takıların bi kısmı bizde kaldı bir kısmınıda kayınbabam bende borçlandım 1 tanedaha oğlum var diye takıların bir kısmını aldı ve ben bişey demedim sır eşimi sevdiğim için çalışır beraber öderiz diye düşündüm..
bence seviyosan nışanlını ve nikahta kıymışsınız eşin sayılır artık evlendikten sonra beraber ödersiniz ve kayınbaban düğünü size yıktıysa takıları siz alın görev eşine düşüyor takıları ben alıcam deyip ciddiyetini korursa bişey diyemezler eşinin halletmesi lazım...oh ne ala bütün borcu siz ödeyin sonrada takıların üstüne yatsınlar ne güzel yaa bizde adet böyleymiş denir..
hep böyledir zaten adetleri kendine göre yontarlar işlerine geleni yaparlar...

bak arkadaş ne güzel çözmüş sorunu.ilk gece sorununu da ben çözeyim.git şimdiden kızdır raporu al.sen sağ ben selamet
bak gördün mü elbirliğiyle nasıl da hallettik
nikahın var senin
eşin olmuş
hiç ayrılınır mı
aaaaaa
duymayayım bir daha bak

şakadır inşallah bu yazdıkların.
inşallah şu an birisi bizimle dalga geçiyordur.
elim ayağım titredi sinirden.
nefret ediyorum. tiksiniyorum bu adetlerden.
Allah karşıma çıkarmasın böyle erkek kendi tepkimden korkuyorum.
kendine gel silkelen sen de arkadaşım. sanki dünya da bir o var.
bunlardan daha beterlerini yaşayanlar var. hayat bizim için neler unutulmuyor ki. bu adamımı unutamayacaksın.
annene anlat bu olanları. nişanlının anası oğluna oturup bu talepleri söylerken utanmamış, oğlu sana aktarırken utanmamış.
sen mi utanacaksın. nerde o ağlayıp zırlayan aşık çocuk? yeme bunları sana değer verdiğine kimse inandıramaz beni.
o çocuk kendini kesse de ondan bir yol olmaz.
bu adamla evlenirsen pişman olursun.

Son düzenleme:
bak arkadaş ne güzel çözmüş sorunu.ilk gece sorununu da ben çözeyim.git şimdiden kızdır raporu al.sen sağ ben selamet
nikahın var senin
eşin olmuş
hiç ayrılınır mı
aaaaaa
duymayayım bir daha bak

ben sadece kendi durumumu belli ettim herkezin kendi hayatı kendisi karar vericek ayrılınırmı hiç diyede bir tabirde bulunmadım biz sadece kendi düşüncemizi söyleyebiliriz onun ne yaşadığını ben bilemem..

okadar çok yazmışımki neymiş benim bukadar büyük derdim :((((
neyse borcuda çok varmış nişanlımında borcu çok var ama aldıklarıma bakıyorum okadar yüklü değil neyse nişanlım kredi çekip bilezik paralarından düğün paralarına kadar ben yapacam dedi babamda para kalmamış çok borçlanmış nasıl yük olayım dedi. bende tamam iyi düşünmüşsün dedim... tamam en azından bir yere ödersin dedim ..ALLAH can sağlığı versin bir oluruz altından kalkarız dedim... birde düğünde takılan takılar var onlarıda bozdurur kapatırız biraz dedim ve üstüne nişanlım düğünde takılan altınlar babamın oluyormuş bizde böleymiş dedi ... şoklar geçirdim sinirlendim ağladım bağırdım çağırdım artık tahamülüm yok yani...
neyse ben bunu aileme söledim annem üstüne nişanlımı aradı ve bitirmemiz gerektiğini söledi nişanlımda anneme yapma neolur anne öle birşey ben çok seviyorum ama ailemi nasıl atayım nasıl satayım dedi... bizde böleymiş napim ben dedi ...
sonra bugün kpederim beni aradı bu zamana hiç yüze gelmedim... hep güldüm kızsamda darılsamda söylemezdim ... ama bugün herşeyi anlattım biz oğlunla artık kavga ediyoruz buzamana kadar kavgamız şuyumuz buyumuz yoktu ama şimdi böle böle dedim ... en önemliside baba dedim biz okadar borcun altından nasıl kalkacağız bizede yazık değilmi dedim oda bana benim yem borcum var şu borcum var ben kendimi düzelteyim size yardım ederim dedi... şu zor durumumuzda yardım yok sonra nasıl olacak birde anlamadığım herşeyi nişanlım yapacak ona göre para çekeçek çünkü ...... neyse kızdı pederim bana öle kalkıp birşey demedi ama ses tonundan belli idi kızması...
neyse konuya geleyim ben bitirmek istediğimi nişanlıma söledim ama düzelmesi için elimden gelenide yaptım ailen ailen eşin eş bunun ikazını yaptım böle dediğimde bana ailemi kötülüyosun şudur budur dedi ....
ben şimdi nişanlıma ayrılalım dedim resmi nikahımız vardı boşanma davasını aç yada açalım dedim anlaşmalı bitirelim dedim... bunun üstüne nişanlım ağladı etti işte ben burda tekim beni yıkma falan dedi bizim niyetimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil üzümü yiyelim sessiz sedasız bağdan çıkalım dedi sizce bitirmekte yanlışmı yapıyorum vicdanım işin içine girdi .....
akıl almaya çok ihtiyacım var bitirdim ve bittim.....
BİRAZ ÇOK UZUN OLDU AMA EN İYİ İÇİMİ BURDA DÖKEBİLDİM KUSURA BAKMAYIN LÜTFEN
HOSÇAKALIN.....

ya çok sinirlendim hepsini okumadan hemen yazmak istiyorum.
kusura bakmasınlar ama hem herşeyi siz kredi çekip borçlanacaksınız, hem de üstüne ailesine takı parasını mı vereceksiniz? oğullarına başlık parası gibi para mı veriyosunuz? anlamadım ben ya..
ben nişanlandıktan sonra nişanlımla hemen konuştuk anlaştık, takımızı ve altınlarımızı kendi geleceğimiz için saklayacaımıza karar verdik.kendi ailem de nişan takısı ile geleceğimize yatırım olarak bilezik aldılar. ailesine de açıkladı ve ona göre planlarını yaptı ailesi.
Anlamadım ben 15 hayvan satmak ne demek? 1 tane hayvan 4000-5000 lira ediyo, bu insanlar nasıl 15 hayvan satıp sadece 5 bilezik almışlar bi de üstüne herşeyi size yüklüyolar. kendinizi ezdirmeyin bence.. hakkınızı baştan savunun. gerçekten sonradan üzülebilirsiniz:((((((

Son düzenleme:

walla yuh diyrum başka birşey demiyorum birilerine birşey ispatlamak zorundamısın yahu sinir oldum wallahi sorun eşinin ailesinde değilki eşinde yani inan ömrün böyle geçmez aileler arasındada denklik çok önemli hem herşeyi eşin yaacak sen yapacaksın hem altınları onlar alacak hem babasının işle alakalı borçlarını eşin ödeyecek bak tatlım nasıl alıştırsan öyle devam eder çok çok iyi düşün ilerde baaşını duvarlara vurma bunlar kafa olarka cahil tamam çarşaf mevzusu bazo yerlerde var ama doktor var annemi alrıs demiş o an koptum yeminlen la hawle welA cinlerim kalktı wallahi....bende evlenmeden eşim dediki bizde çarşaf var dedi sinirlendim kaldımı öyle şeyler dedim o benim mahremim kimseye birşey kanıtlamak zorunda dedilim sen göreceğini görürsün o kadar dedim ve velhaslı kelam bazılarında esneklik oluyor kanda olmuyor ne olacak o cahil insanlar tıbbi kısmını anlamaz çamur atarlar.......

nasıl sessiz kalabildin buna:((
bi de doktor var diye seçenek sunuyo? bence mutlaka gözden geçirin canım durumunuzu:((

nikahın var senin
eşin olmuş
hiç ayrılınır mı
aaaaaa
duymayayım bir daha bak

ama sırf böyle tabular var diye, sırf bunları yıkmaya cesaret edemiyolar diye kaç genç kadın heba oluyor biliyor musunuz?
nikahı var diye katlanamayacağı bir hayata mı sürüklensin?
bence etraflıca düşünmesi lazım, bu tarz düşünceler çok geride kaldı, kadınların da kendi kararlarıyla sağlam basabilmesi lazım. böyle söyleyerek tüm yükü arkadaşın üzerine atmışsınız. nikah var diye artık hiçbirşey yapamaz öyle mi:26:
bence yanlış bir yorum

nasıl sessiz kalabildin buna:((
bi de doktor var diye seçenek sunuyo? bence mutlaka gözden geçirin canım durumunuzu:((

ama sırf böyle tabular var diye, sırf bunları yıkmaya cesaret edemiyolar diye kaç genç kadın heba oluyor biliyor musunuz?
nikahı var diye katlanamayacağı bir hayata mı sürüklensin?
bence etraflıca düşünmesi lazım, bu tarz düşünceler çok geride kaldı, kadınların da kendi kararlarıyla sağlam basabilmesi lazım. böyle söyleyerek tüm yükü arkadaşın üzerine atmışsınız. nikah var diye artık hiçbirşey yapamaz öyle mi:26:
bence yanlış bir yorum

tabi ki yanlış yorum.ben kinaye yaptım canım.bazı arkadaşlar nikahın var falan demişler de.tüm yorumları okursanız göreceksiniz.

önceki konunuzda nişanlınız "annemi bağışla o cahil, toplum görmemiş" diye kompleks kokan cümleler kuruyordu kendini affettirmek için. Şimdi annesi babası ne derse onu yaptırmanın peşinde, bu nasıl bir dengesizlik? Demek ki o da ailesiyle aynı şeyleri düşünüyor, onların isteklerini kabul ettirmek için gerekirse duygu sömürüsü (bkz. önceki konu) gerekirse "bizde adet böyle" kesinliği; ne gerekirse onu uyguluyor.

Back
X