Takıntı Haline Getirdim!!!

Konu sahibi sakin:)
Öncelikle şu an tek düşünmeniz gereken bebeğinizin sağlığı, gelişimi.
İsim mevzusu mu doğunca halledersiniz. Alırsınız doğum belgesini, gidersiniz nüfus dairesine. Şu hamile halinizle takıntı yaptığınıza değmez. Hala ısrar mı ediyor, ufak bir numaradan sinir krizi her şeyi halleder:KK51:

Kv ye Gül geç istediği kadar konuşsun . Bebek doğunca gider adını koyar nüfus kağıdını da Kv ye verir mecbur muymuşumm dersin

Doğum kağıdını vermezseniz eşiniz de emrivaki yapamaz. Madem sessiz kalıyor nüfusa gitmek konusunda siz emrivaki yapın öyleyse. Strese girmeyin sakince bunu uygulayın.

Arkadaşlar daha öncede konu açmıştım şu an hamileyim kaynanm isim mevzusuna karışıyor diye.
Bu bende bildiğin takıntı oldu zaten riskli bir gebelik yaşıyorum resmen rüyalarıma girmeye başladı. Ben o kadının ismini koymak istemiyorum. İstememe nedenim emrivaki yapıyor olması ve gülerek mecbur koyacaksınız demesi. En son azarlamıştım istemiyorum diye ama kadın susmuyor gülerek şu olcak ismi iyi bak ona diyip ismini söylüyor.
Ve ben ciddi anlamda bu konuyu takıntı haline getirdim bana tatlı dille bir kere dile getirseydi severek koyardım ama bu kadın bana mecburmuşum gibi davrandıkça ben sinirleniyorum.
Ve eşimmm kaç defa kavga ettik kaç defa konuştuk sessiz kalıyor bu konuda annesine çocuğumuzun ismine karışma diyemiyor bu beni delirtiyor. Eşimle güzelce konuşuyorum olmuyor bana diyor ki annemle senin istediğin iki ismi birleştiririz diyor istemiyorum ya rızam yok diyorum hiç yani sanki karşımda duvar var sessiz kalıyor

Yani çok küçük bir konu ama ciddi anlamda beni yıprattı o çocuk benim her gün iğne vuran benim ben annesiyim o kdın nasıl kendinde söz hakkı buluyor anlamış drğilim
Cidden napicağımı bilmiyorum artık eşimle sürekli bu konuda tartışmaktan da yoruldum orta bir yol bulamadık
Erkek Kardeşimin 3 ay önce bebeği oldu
Ne koyacaklsrını sormadık bile
Soylediklerinde annemmde ben de hiç begenmedk ama bize ne bundan
Annesi babası karar vermiş
Ne edepsiz kv varmıs
Benim annem asla böyle mecbur koyacaksınız falan demez
Dedi diyelim ; erkek kardesim de karısmayın der anneme

Sıkma canını sağlıkla al kucagına inşallah
Eşinle de zıtlasarak tartısma bu konuyu
Koynuna usulca sokulup kedi gbi söyle:)

Biz evleneli 2 yili gecti, ben daha ortada yokken, eşim daha kucukken kayinvalidem vasiyet etmis ilerde evlenirde cocugun olursa adimi koy diye. Hey Allahim dedim. Neyseki vasiyet ölünce gecerli, hala da ölmedigine gore sorun yok^_^

Bence kafaya takmayin son gulen iyi guler nasilsa. 9 ay adimi koy der, ölene dek adinin koyulmadigina uzulerek yaşar, kendi seçimi. Normalde altiustu bir isim, guzelde bir ismi var benim kayinvalidemin fakat herseyi herkesi kontrol altinda tutarak hayatimiza daha biz fasulyeyken karişmasi ve buna biz evlendikten sonra devam etmis olmasi, nasip olursa kendi fasulyeme karişma kapisini kapatti:duduk: Nefret ederim emrivakiden

Doguma giderken haber vermeyin. Dogum olunca oldu bittiye getirin. Nufusta da istediginiz ismi yazdirin.

Ayni durumu yasadim .
Eğer ömür boyu pişman olmak istemiyorsan çocuğuna kendi istediğin ismi koy!!

Senin bebegin, tabiki adını sen koyacaksin. Sen fikrini sormadan kimse sana su ismi koy diyemez. Kafana takma.

Kendisi kayinvalidesinin ismini mi koymus veya kayinpederinin?Kayinvalidenle sakince bir konusma yapsanız yani bu yaptıgınin sizi çok gerdigini felan söyleseniz,Oğlunla aram acıldı hergün tartişıyoruz böyle olması hoşuna mı gidiyor farkında degil misin isim konusunda kimseden fikir istemedigimin deseniz acaba nasil olur ki..

Arkadaşlar daha öncede konu açmıştım şu an hamileyim kaynanm isim mevzusuna karışıyor diye.
Bu bende bildiğin takıntı oldu zaten riskli bir gebelik yaşıyorum resmen rüyalarıma girmeye başladı. Ben o kadının ismini koymak istemiyorum. İstememe nedenim emrivaki yapıyor olması ve gülerek mecbur koyacaksınız demesi. En son azarlamıştım istemiyorum diye ama kadın susmuyor gülerek şu olcak ismi iyi bak ona diyip ismini söylüyor.
Ve ben ciddi anlamda bu konuyu takıntı haline getirdim bana tatlı dille bir kere dile getirseydi severek koyardım ama bu kadın bana mecburmuşum gibi davrandıkça ben sinirleniyorum.
Ve eşimmm kaç defa kavga ettik kaç defa konuştuk sessiz kalıyor bu konuda annesine çocuğumuzun ismine karışma diyemiyor bu beni delirtiyor. Eşimle güzelce konuşuyorum olmuyor bana diyor ki annemle senin istediğin iki ismi birleştiririz diyor istemiyorum ya rızam yok diyorum hiç yani sanki karşımda duvar var sessiz kalıyor

Yani çok küçük bir konu ama ciddi anlamda beni yıprattı o çocuk benim her gün iğne vuran benim ben annesiyim o kdın nasıl kendinde söz hakkı buluyor anlamış drğilim
Cidden napicağımı bilmiyorum artık eşimle sürekli bu konuda tartışmaktan da yoruldum orta bir yol bulamadık
Bende suan hamileyim seninle aynı sorunu bende yaşadim daha hamile kalmadan kp adiyla imalarda bulundular bende istemiyordum ama eşimlede kavga etmek istemiyordum o da bana güzelce anlatti babası eşime vasiyet etmiş kp hala yasiyo ama ben eşim için çocuğumuzun adını kp adini koyacagim sende fazla üzülme bebeginide uzme eşini seviyorsan içine de siniyorsa koy kv adını kalbinin sesini dinle

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bizdede aynı dert var ve ben kesinlikle koymak istemiyorum esim de ben istiyorum diyor kaç yıldır ilk defa birseyde ısrar etti ilk defa birşey istedi benden yapamayacagim ama koymak istemiyorum oglum da karışmışlardı ama eşim annesi o adını da o koyar demişti benim istediğim olmuştu ikinci isim olmadan şimdi bari diyorum ikinci isim koyalım kısaltıp annesinin adini ona bile razı olmuyo kayinvalidemin yanında söyledim koymicam diye küstü sonrada ben zaten senin kızına adımı koymam falan dedi ayrıca çok şey yaptı bana olurum daha iyi onun adını koyacağına öyle söylim yani gül olrak kısaltıp koyabilirim sadece o da bana da ikinci isim olarak koyacaklarmış olmamış ama akrabalar falan hep gül de kullanır zaten bizim taraf benden ötürü koydum zanneder de eşim taraf hep gulle başlıyo isimler hepsi üzerin e alınır ve ben bunu istemiyorum esim e bosver sen ne için koyduğuna bak alinirsa alınsınlar diyo esm son dedim emrivaki yapma bana sert şekild e o da koymuyorsan koyma dedi ama vicdan yapıorum onunda çocuğu sonuçta napicam bilmiyorum her gece artik uyuyamiyorum uyuşama yorgunluktan rüyamda valla:(

Boyle dalga gecen kayinvalidenin karsisina gecip en rahat tavirla cocugumun ismini ben koyacagim diyecek goz kirpacaksin canim. Sonra arkani donup gideceksin.
Seni sinirlendirmek hosuna gidiyor kadina bak..hamile kadina eziyet ediyor pes. Hic sinirlenme o yuzden. Gonlunu genis tut ve istedigini yap !

Bizim de böyle bir muhabbet olmuştu.

Dialog aynen şu şekilde :

- bizim oralarda ilk çocuğun adını kayınvalideler koyar, sizinkinin ismini de ben koyacağım.

- hadi ya. Peki eşimin ismini kim koydu?

- babaannesi koydu tabiki.

- hmm. Peki senin istediğin bir isim var mıydı?

- evet vardı. Ama sesimi çıkaramadım.

- ee anne çok üzülmüşsündür sen o zaman.

- ah ah sorma kızım. 9 ay karnında taşı, ismini bile seçeme.

- e madem çok üzülmüşsün anne, niye bana aynısını yapıyorsun?

- sessizlik

Bir daha konusunu açmadı.

Anne baba karar vermeli bu konuya
Ben çok karşıyım bu konuda müdahale edilmesine
Ve ben koymam net !
Herkes aynı isim mi olmalı yahu

Gorumcemin kayinvaldeside aynı sını istedi
Bebek doğdu torununu hastanede kucağına bile almadı ismi başka olucak diye
Sonra eve çıktılar evine bikere bile gelmedi 20 gün boyunca

Sonra gorumcem eşiyle hep kavga etmeye başladı bu yüzden kızda dayanamadı gittiler hem kv nin ismini hem başka bi isim koydular

Şimdi çocuga biri ayşe biri fatma diyor
2 yaşında oldu

Bizim de böyle bir muhabbet olmuştu.

Dialog aynen şu şekilde :

- bizim oralarda ilk çocuğun adını kayınvalideler koyar, sizinkinin ismini de ben koyacağım.

- hadi ya. Peki eşimin ismini kim koydu?

- babaannesi koydu tabiki.

- hmm. Peki senin istediğin bir isim var mıydı?

- evet vardı. Ama sesimi çıkaramadım.

- ee anne çok üzülmüşsündür sen o zaman.

- ah ah sorma kızım. 9 ay karnında taşı, ismini bile seçeme.

- e madem çok üzülmüşsün anne, niye bana aynısını yapıyorsun?

- sessizlik

Bir daha konusunu açmadı.
Kusura bakmayında pek inandırıcı gelmedi

Eşinizle bitirin işi , nüfus müdürlüğüne kimlik çıkarmaya eşiniz gidecek kv gidecek değil ya. Eşinize koymayacağınızı söyleyin ikna edin. Kv konuşsun dursun

Back
X