• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

takıntı mı rahatsızlık mı ya da adı nedir bunun??

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar çok basit gelecektir bazılarınıza ama beni sinir eden ve artık bir sorunum mu var diye düşünmekten kendimi alıkoyamadığım bir durum var....
ben mesela bir film izlesem, ya da bir müzik duysam, oturup dinlememe bile lüzum yok yolda geçerken bile duysam, o ses bütün gün kulağımdan gitmiyor, sürekli dilimde dönüp duruyor..konsantre olamıyorum ya da konsantre oluyorum da durduk yerde gelip duruyor aklıma, ..
bugün mesela arabada giderken bir ilahi dinledim radyoda, hey allahım sabahtan beri dilimde dönüyor ilahi...
geçen gün bir film izledim, gece yattığımda bile filim vardı beynimde...
diyeceksiniz ki etkisinde kalmışsındır, hoşuna gitmiştir vs...
öyle değil işte...hoşuma gitmese bile, dikkatimi celbetmese bile, bir müzik bir film veya bir reklam....etkisinde kalmıyorum, ama o bahsettiğim şeyi duyduğum veya gördüğüm anda sanki gözümün önüne perde gibi filmin sahneleri belirip duruyor, müzik dinlemişsem eğer o gün yandım artık tüm gün dilimde mırıl mırıl o müzik dönüp duruyor...
yahu iyice işi abarttım yani, şu gülben ergenin reklamı varya :1: onun müziği kaç gün döndü dilimde...
sinir oluyorum, yeter diyorum bi unut çıkar şunu....saplantı mı takıntı mı nedir bu yahu, psikolojik bir sorun mu acaba....üffff :37:

Ben de boyleyim ya. Ama baska bir seye konsantre oldugum zaman unutabiliyorum. Bence bunu dusunmemeye calisin ve o sarki akliniza gelince engellemeyin soyleyin bir sure sonra gecer bence

Ben de boyleyim ya. Ama baska bir seye konsantre oldugum zaman unutabiliyorum. Bence bunu dusunmemeye calisin ve o sarki akliniza gelince engellemeyin soyleyin bir sure sonra gecer bence

gece yatıyorum mesela o esnada dilimde mırıl mırıl dolanıyor, resmen beynimde yankılanıyor....
başka birşeye konsantre olamaz oldum yaa.... hayatımda sorun haline gelmeye başladı...

Herkeste olur o. Bilimsel açıklamasını okumustum bi ara ama hatırlamıyorum şu an.
Ben de sabahtan beri bekle hayat geliyoruz biiiz dat dat dat dat diye diye geziyorum. Devamı da yok bu kadar sadece. ;)

bende de dinlediklerim değil dinlemediklerim dolanıyor. mesela uyandım. kafamda bir şarkı dönüyor. diyorum ben nerden duydum da uyanır uyanmaz dolandı dilime. gün boyu devam ederse müzik dinleyip kendimi durdurmak zorunda kalıyorum. :37:

bende de dinlediklerim değil dinlemediklerim dolanıyor. mesela uyandım. kafamda bir şarkı dönüyor. diyorum ben nerden duydum da uyanır uyanmaz dolandı dilime. gün boyu devam ederse müzik dinleyip kendimi durdurmak zorunda kalıyorum. :37:

bu da değişik bir versiyonmuş :1:
geçen gün arkadaşıma gitmiştim....mutfakta çay hazırlıyoruz, o devamlı mutfakta müzik dinlermiş....masada müzikçaları duruyor...tam açacaktı dur dedim sakın sakın açma...şimdi akşama kadar dilimden düşmez kafamda uğuldar...
bazılarına basit gelebilir ama sorun oluyor bu durum bende...alışveriş merkezlerinde genelde müzik olur ya, bilhassa teknoloji bölümünde....
dolaşırken teknoloji reyonuna gitmiyorum korkumdan....hemen dilime yapışır kalır da günlerce gitmez aklımdan diye...:37:

geçen gün sabah kahvaltı yaparken dilimde mırıl mırıl bişey var yine, artık zamanını unutur oldum o müziği en son ne zaman duydum diye, belki günler geçti üstünden....
aynı günün akşamı oturuken aynı sabah kahvaltıdaki müzik dilimde yine, eşim diyor ki pöfff aynı müzik mi hala, arada sırada değiştir de bıkmayalım bari diyor... :5: o hale geldim yani saf gibi hissediyorum kendimi...

bu da değişik bir versiyonmuş :1:
geçen gün arkadaşıma gitmiştim....mutfakta çay hazırlıyoruz, o devamlı mutfakta müzik dinlermiş....masada müzikçaları duruyor...tam açacaktı dur dedim sakın sakın açma...şimdi akşama kadar dilimden düşmez kafamda uğuldar...
bazılarına basit gelebilir ama sorun oluyor bu durum bende...alışveriş merkezlerinde genelde müzik olur ya, bilhassa teknoloji bölümünde....
dolaşırken teknoloji reyonuna gitmiyorum korkumdan....hemen dilime yapışır kalır da günlerce gitmez aklımdan diye...:37:
aynen ya çok fena oluyor takılınca... :26:

herkeste vardır heralde ya bilinçaltına çok pis giriyorlar :) bende geçen bütün dilekler gerçek olsunlar diye geziyordum. corollayla :)))

Bence üzerine düşme bu durumun önemseme bir iki daha takılır diline geçer sonra ara ara her normal insan gibi az az takılır..
Sen üzerine düşünür ve ısrarcı şekilde takip edersen takıntıya obsesif hale dönüşür rahatsız edici olabilir bir süre sonra..

herkeste olur ki. takıntı mı hastalık mı diye düşünme. takıntı veya hastalıksa da hepimiz takıntılı veya hastalıklıyız :9::9::9:

O Gülben Ergen reklamında bir detay var.Şarkıya başlar gibi yapıp başlamıyor.Sonra tekrar başlayıp devam ediyor.
Beste tanıdık ve basit olduğu için,ilk başlangıçta o devam etmeyince,sen içinden devam etmiş oluyorsun.Böylece aklına kazınıyor.

Müzik kulağın açık demek ki...Benim de öyledir,kısık bile olsa müziği mutlaka duyarım.
Öğrenciymişsin galiba.Öğrenciyken benim çok işime yaramıştı.
Bazı notları müzikal hale getirip ezberlerdim:)

Back
X