Duymadim ama güzel bir takıntı.
Not: papa konsil vs. kuruyorsa antik kent değildir. Belki araştırmalara yardimci olur. Belkide iki farkli bilgiyi karıştırdın kafanda... bu sebepden belki bulamadin
Ben varım, hatta birkaç örnek vereyim. Üniye giderken sabah aynı saatte bir radyoda bir şarkıya denk geliyordum, şarkı ingilizce olmadığı için abidik gubidik benzetmelerle bulmaya çalıştım tam 3 ay sürdü, benimle beraber arkadaşlarımda aradılar, her gün aradım istisnasız. Bulduğumda çok popüler bir şarkı olduğunu öğrendim ve 2 kere dinleyip bıraktım. İkincisi de bir kitap okurken benzer bir konuyu daha önce okuduğum ya da gördüğümle ilgiliydi, soruyorum arkadaşlarım da hatırlıyorlar çünkü bu konuyla alakalı bir sürü yapım var film ve anime misal. Kanser oldum bulana kadar, sonra ben bu kadar net hayal ediyor olamam kitapta okuduysam diye çizdim sahneyi, internetten aklıma gelenleri ingilizce şekilde arattım ve geçen senelerde izlediğim bir animenin 22. bölümü olduğunu öğrendim. Gerçekten berbat bir durum çok sık yaşamıyorum neyse ki.
Onu da düşündüm hani belki ben kentleri falan karıştırıyorum diye ama konuştuğum bilim adamı gizlice lobicilik yürütülen antik kentin bir temsilcisinin hatırladığım konsilde bulunduğunu doğruladı. Antik kentin adını da net olarak hatırlıyorum ama okuduğum tüm kitapları ikinci kere okumak çok sıkıntılı cidden şu anda işi gücü bıraktım ortaçağ tarihi ile ilgili 4 ciltlik ansiklopedi okuyorum belki bir şeye rastlarım diye dünya üzerinde ansiklopedi okuyan tek insan olarak kaldım
Bende bir ileri boyutu var. Aklima takilir ama illa kendim hatirlamam lazim. Asla acip bakmam. Hatirlayana kadar çatlarım ama acip bakmam.Kızlar burda sürekli garip garip takıntılar duyuyoruz ya işte bunlardan biri de bende var. Mesela bir şey akşıma geliyor. Kitaplardan okuduğum bir cümle ya da bilgi ama yarım yamalak geliyor aklıma. Onu bulup her şeyini hatırlayıncaya kadar hayat zindan oluyor bana. Biliyorum anlatamadım böyle ama mesela bir örnek vereyim. Okuduğum kitaplardan birinin dip notunda bir antik kentte hristiyanlık konsili ile ilgili bir bilgiye denk geldim. Bu konsillerde alınan kararlar için önceden papa gizlice şehre gelip lobi yapıyordu falan. Ama nerde okuduğumu bir türlü hatırlayamadım. İnternetten falan araştırdım böyke bir bilgi yok ( bubarada anttik kent de daha yeni kazılar araştırmalar başladı o yüzden pek bikgi de yok hakkında bilinmiyor yani). En son antik kentin kazılarını yöneten bilim insanına mail atacak raddeye geldim. O da bilmiyormuş. Kitaplığımdaki bütün kitapları baştan aşağı tarıyorum şimdi bulayım diye. Deli gibi zaman çalıyor bu takıntı. Hiç duyan oldu mu buna benzer bir şey böyle bir takıntısı olan
Hangi kent? Belkide türkçe veya ingilizce yazi bulamadiniz. Bende başka dillerde arastirim:) bende merak etdim :)
Bende gecende konudan konuya atlarkenyorum palmyra kentini arastiriken buldum kendimi. Ama zevkli oluyor ya
Ay o daha fenaymış. Yalnız değilmişim amaBende bir ileri boyutu var. Aklima takilir ama illa kendim hatirlamam lazim. Asla acip bakmam. Hatirlayana kadar çatlarım ama acip bakmam.
Evet sanırım bu kültür birikimi yapmanın dezavantajı gibi bi şeyİleri boyutta olmasa da bende de var benzer bir takıntı. Aklıma bir şey geliyor(çocuklukta dinlediğim şarkının bir bölümü, okuduğum kitaptan bir söz, izlediğim bir filmde oynayan oyuncunun daha önce rol aldığı film gibi gibi)onu bulana kadar hayat duruyor. Yukarıda biri yazmış bazen iki bilgiyi karıştırıyor da olabiliriz, o yüzden bulamıyoruz.
Ya çok memnun olurum. Kentin ismi "tripolis" aynı isimli bir kaç tane var Benim araştırdığım denizli buldan daki. O kadar kafama taktım ki antik kente dahi gittim. Kalkedon iznik konsillere temsilci gönderdiği kesin. Araştırdığım şey ise iznik konsilinden önce papanın gidip burada gizli görüşme yaptığı. (Konuştuğum insanlar gizli görüşmeyi yapanın imparator olmasını daha olası buluyor imparatorluk sınırları dolayısıyla) umarım bir şeyler çıkar:)
Bishop Ramsey ve first counsil of Nicaea diye arat.
Belki adam papa değildi... yani bishop olabilir.
Ay bakıyorum hemen belki de unvanları yanlış hatırlıyorumdur
Türkçem iyi değil kusura bakma bu konu hakkinda thesis yazan bir nişanlım var. talyan olduğu icin baya ilgili. Papa gizli bir görüşme yapmış olabilir sonucda bizansin çöküşünden sorumlu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?