• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

takıntı

Buna hedef gösterme kavramı deniyor; sorunun asıl kaynağına yönelmektense başka yerlerde suç aramak gibi. Aranızdaki sorunları başka birine bağlamak zamanla çözülmeyen o sorunların birikmesine sebep olabilir. İnsan bunu kasıtlı yapmaz, yaşanan sorunlarda suçlu aramak insani bir duygudur bunu sizi eleştirmek için yazmadım. Ama ikiniz arasında ki olaylarda istediğiniz yere gitmiyorsa durum bunu ikiniz bazında çözmelisiniz. Üzerinden yıllar geçmiş bir ilişki bugünün olaylarına sebep değildir, o ilişkinin yıkıntılarını taşıyor olsaydı sizinle 3 yıl yürütemezdi değil mi ?

katılıyorum. bu yorumu dikkate al.

hala kafanda senaryolar yazıyor, gecmise takılı kalıyorsan da ayrılmaktan baska caren yok gibi...
zaten maddi durumu olmamasına ragmen lisede kalmıs bir okul gezisini surekli ona sorun olarak önüne getiriyorsan senden once o dayanamaz... sonra da unutamadım gecmise takılı kaldım cok hata yaptım diye konu acarsın.

3yıldır kaygılarını giderecek sekilde sana sevgisini ilgisini gostermistir.
eger bunlar olmadan devam ediyorsa ilişki zaten senin zorlamanla devam etmistir, uzatmanın alemi yok derim.

hayatını birlerinin gecmiste yasadıklarını referans alarak kıyaslayarak degil kendi isteklerin ve buna uygun maddi kosullarına gore yasmaya calıs.

katılıyorum. bu yorumu dikkate al.

hala kafanda senaryolar yazıyor, gecmise takılı kalıyorsan da ayrılmaktan baska caren yok gibi...
zaten maddi durumu olmamasına ragmen lisede kalmıs bir okul gezisini surekli ona sorun olarak önüne getiriyorsan senden once o dayanamaz... sonra da unutamadım gecmise takılı kaldım cok hata yaptım diye konu acarsın.

3yıldır kaygılarını giderecek sekilde sana sevgisini ilgisini gostermistir.
eger bunlar olmadan devam ediyorsa ilişki zaten senin zorlamanla devam etmistir, uzatmanın alemi yok derim.

hayatını birlerinin gecmiste yasadıklarını referans alarak kıyaslayarak degil kendi isteklerin ve buna uygun maddi kosullarına gore yasmaya calıs.

Çok doğru şeyler yazmışsınız çok tesekkürler..1 senedir atanmasını bekliyoruz araya askerlik girince süreç uzadı bu süreç uzadıkça da ben daralmaya basladım sanırım..çünkü benim maddi duurmum Allaha sükür gayet iyi şu saatten sonra yeni birini tanımak yeni birine alısmaya calısmak çok zor geliyor ve en önemlisi de seviyorum..Napacağımı bilemiyorum çaresiz kaldım..her sorun cıkardıgımda anlayısla anlattı ama hayır ben o kızı sevdiğine inandırıyorum kendimi.Aslında öyle olmadıgını da biliyorum..biraz karışık oldu kusura bakmayın.:(

Çok doğru şeyler yazmışsınız çok tesekkürler..1 senedir atanmasını bekliyoruz araya askerlik girince süreç uzadı bu süreç uzadıkça da ben daralmaya basladım sanırım..çünkü benim maddi duurmum Allaha sükür gayet iyi şu saatten sonra yeni birini tanımak yeni birine alısmaya calısmak çok zor geliyor ve en önemlisi de seviyorum..Napacağımı bilemiyorum çaresiz kaldım..her sorun cıkardıgımda anlayısla anlattı ama hayır ben o kızı sevdiğine inandırıyorum kendimi.Aslında öyle olmadıgını da biliyorum..biraz karışık oldu kusura bakmayın.:(

zaten sorun kafanı cok dusunup karıstırmanda.
bir şeye ya inanırsın ya da inanmazsın.

aklında kurdugun seylere inanıp mutsuzlugu mu, yoksa sevdigin GUVENDİGİN kisiye mi inanacagına karar ver.
ona gore de ilişkinin gidişatını belirle.

buna inandırdım, ama şu da inandırıcı, aslında seviyor, yok yok diger kızı seviyor... boyle düşüncelerle hayat geçmez canım.

zaten sorun kafanı cok dusunup karıstırmanda.
bir şeye ya inanırsın ya da inanmazsın.

aklında kurdugun seylere inanıp mutsuzlugu mu, yoksa sevdigin GUVENDİGİN kisiye mi inanacagına karar ver.
ona gore de ilişkinin gidişatını belirle.

buna inandırdım, ama şu da inandırıcı, aslında seviyor, yok yok diger kızı seviyor... boyle düşüncelerle hayat geçmez canım.

Ne diyimki sonuna kadar haklısınız:(

Ne diyimki sonuna kadar haklısınız:(

benim boyle yazmamla birden degistiremeyecegini biliyorum.
fakat erkek arkadaısn zaten durumun farkındadır...
belki onun da sana ilk basladıgınız zamanlarda hatası olduysa simdi unutamıyorsundur o işittigin cumleleri.
once kendin karar ver.
sonra da tum bunları sonlandırmak guzel bir ilişkiye baslamak istiyorum diye onunla konus.
o da yardımcı olsun sana. sen kuruntu yaptıgın zaman tepki veriyor mu bilmiyorum ama soru isaretlerini giderici bicimde yaklasmalı. adam artık usanmıstır o yuzden umursamaz davranıyorsa şaşmam. bunu beraber aşabilirsiniz....

benim boyle yazmamla birden degistiremeyecegini biliyorum.
fakat erkek arkadaısn zaten durumun farkındadır...
belki onun da sana ilk basladıgınız zamanlarda hatası olduysa simdi unutamıyorsundur o işittigin cumleleri.
once kendin karar ver.
sonra da tum bunları sonlandırmak guzel bir ilişkiye baslamak istiyorum diye onunla konus.
o da yardımcı olsun sana. sen kuruntu yaptıgın zaman tepki veriyor mu bilmiyorum ama soru isaretlerini giderici bicimde yaklasmalı. adam artık usanmıstır o yuzden umursamaz davranıyorsa şaşmam. bunu beraber aşabilirsiniz....
Benim de gecmişimde uzun bi ilişki oldugu için o da bunu sorun etmişti fakat sadece 1 ay sonra hiç sorgulamadı..ve biz bunları konusurken ve ben cok üstüne gitmişken bazı şeyler söylemişti.ne yapsaydım yani rahip değildimki ben de vs. Ya da işte o kızı anlatırken lisede bi kız vardı sevmiştim çocuktum tabi falan demelerini hatırlıyorum...o bana yeterince anlayışlı davrandı ama mesela en son sanki sen hep bi şeyler saklıyomuşsun gibi hissediyorum dedim o da bi şey saklamıyorum ama ben dedi sakin bi şekilde...tekrardan başlamayı okadar isterdim ki...

Bu kadar takıntı ve kıskançlık kötü bir şey.
İlişkinizi yaralar bu durum. Sanırım bu bir huy ve kolay kolay geçebilecek bir şeye de benzemiyor.
Bu durumda ne yapılabilir bilmiyorum. Ben her konuda empati kurabilmekten yanayım.
Mesela sevgilinde senin ona davrandığın gibi mi davranıyor sana? Her şeyini takıyor ve kıskanıyor mu?
Bu durum karşısında hislerin neler? Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmak ne kadar doğru?
Onu bu tarz şeylerle darlarsan bir gün kaybedeceğini bil. Bunu kendine hatırlat devamlı.
Sevgilin zaten seçimini yapmış ve hayatına seni almış. Şu an bir başkası değil sensin onun sevgilisi.
Başkasını görse, karşılaşsa ne olur ki? Zaten aklı başkasında olsa seninle 3 yılını paylaşmazdı ki. Neden paylaşsın?
Biraz rahat davranmaya çalış. Dünyada tek erkek sevgilin değil ve kafaya takılacak tek şey de sevgili konusu değil.
Başka şeylere yor kafanı. Biraz gevşe. Sevgilin sana geçmişini anlattı diye bu kadar büyütme...
Senin olmadı mı geçmişinde hiç başkaları? İlla ki oluyor yani.
Ama şu an birbirinizi seviyorsunuz. Bunu düşün. Kendine güven. Sonra da ona...

Bu kadar takıntı ve kıskançlık kötü bir şey.
İlişkinizi yaralar bu durum. Sanırım bu bir huy ve kolay kolay geçebilecek bir şeye de benzemiyor.
Bu durumda ne yapılabilir bilmiyorum. Ben her konuda empati kurabilmekten yanayım.
Mesela sevgilinde senin ona davrandığın gibi mi davranıyor sana? Her şeyini takıyor ve kıskanıyor mu?
Bu durum karşısında hislerin neler? Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmak ne kadar doğru?
Onu bu tarz şeylerle darlarsan bir gün kaybedeceğini bil. Bunu kendine hatırlat devamlı.
Sevgilin zaten seçimini yapmış ve hayatına seni almış. Şu an bir başkası değil sensin onun sevgilisi.
Başkasını görse, karşılaşsa ne olur ki? Zaten aklı başkasında olsa seninle 3 yılını paylaşmazdı ki. Neden paylaşsın?
Biraz rahat davranmaya çalış. Dünyada tek erkek sevgilin değil ve kafaya takılacak tek şey de sevgili konusu değil.
Başka şeylere yor kafanı. Biraz gevşe. Sevgilin sana geçmişini anlattı diye bu kadar büyütme...
Senin olmadı mı geçmişinde hiç başkaları? İlla ki oluyor yani.
Ama şu an birbirinizi seviyorsunuz. Bunu düşün. Kendine güven. Sonra da ona...

Çok teşekkürler yorumunuz için..sevgilim en basta sormustu sonra konusunu hiç açmadı..
Çok haklısınız her cümlenizde.benim bilinçaltımda bir sürü sey var sanırım..

Back
X