takintilarimin uzerine nasil gidicem bilmiyorum ..

sinderella1985

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
70
14
3
Kizlar cok vesveseliyim takintilarim cok fazla kendi basima iyi olmak istiyorum,ama basaramiyorum sanirim o yuzden psikolojik destek alicam devlet hastaneleri ne kadar iyi bilmiyorum herneyse gidince gorucem artik...

oncelikle kendimde fark ettim en cok takinti yaptigim sey camasir lar ,camasirlari yikiyorum kafama bisey takilinca icime sinmiyor temiz camasiri tekrar yikiyorum yaptigimin sacma oldugunu biliyorum ama elimde degil,bazen oyle gunler oluyorki ruya goruyorum cenabet hissi geliyor emin olamiyorum ruyamdan secemiyorum tam,sonrada cenabet hissi oluyor camasir atamiyorum makinaya dusunce geliyor eger cenabetsem camasiri yikarsam ugursuzluk getircek dusuncesi geliyor ve ben bundan cok bunaldim artik..

camasir asmadan sepeti yikiyorum camasir telini yikuyorum kolay bir işi oyle zorlastiriyorumki beynim yoruluyor artik..
baskasina gittigimde rahat hareket edemiyorum elimi cok fazla yikiyorum bise bulasirsa diye dusunceler geliyor kendi kendi ustune takintilarimin nasil gidebilirim aranizda varmi takintisindan kurtulan bir yol gosteren olursan cok sevinirim...

Basit bi yolu var elbette ama burda degil bana kalirsa.
Tipik cevap olcak ama okb olabilirsin tedavi sart gibi geldi

Ilk kez duyuyorum cenabet ve camasir yikama bagini. Cok garip.
Seni su an camur bnyosuna atasim geldi.
Camasir telini yikamak ne demk ya?? Camasir telini nasil yikiyosun? Muslugun altina sigmazki o??

Anlattıkların kaygı bozukluğu - obsesif kompulsif bozukluk. Tek başına üstesinden gelmek çok zor. Uzmandan destek almalısın. Bilişsel davranışçı teknikleri var ve başarılı sonuç veriyor. Geçmiş olsun

Arkadaslar doktora gitmem lazim tedavi gormem lazim onu biliyorum,,kendi basima.kendimi nasil sakinlesdirebilirim dusunmeden islerimi nasil.halledebilirim onu bilmiyorum surekli emin olamiyorum yaptigim seylerden mesela.elimi yikadim bir kac dk sonra ya yikamadiysam dokundugum.yerlere hise bulasacak hissi geliyor

Okb bu...
Tabiki uzmana git ama bu arada sende bos durma kendine farkli mesguliyetler edin.
Evde durmamaya calis kitap oku arkadaslarinla buluş ne bilim evcil hayvanin olsun mesela.pisligine takilma ama:)

Arkadaslar doktora gitmem lazim tedavi gormem lazim onu biliyorum,,kendi basima.kendimi nasil sakinlesdirebilirim dusunmeden islerimi nasil.halledebilirim onu bilmiyorum surekli emin olamiyorum yaptigim seylerden mesela.elimi yikadim bir kac dk sonra ya yikamadiysam dokundugum.yerlere hise bulasacak hissi geliyor
Kendi başına sakinleşmenin zor olduğunu düşünüyorum. Sonuçta kafanı kemiren düşünceler var ve seni ele geçirmiş. Bunun için gevşeme nefes egzersizi işe yarar ancak bunu da uzmanlar öğretiyor ilk etapta. Netten araştırıp uygulamayı da deneyebilirsin :)

Bemcede bana oha gercwkden
Mesela balkona seremem camasirlari iceri camin onune sererim onda biletakilir kafama biseler acaba yukardan tukuren oldumu camasira bise geldimi diye oysaki evin icinde camin onunce ama iste kwndime soz geciremiylrum

Normal degilsin. Ellerini gunde kac kere yikadigini merak ettim. Ellerin burus burus olmustur o kdr yikamaktan.

Back
X