Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
♫♥♥_GLaM_Fa!rY_♥♥	
Kayıtlı Üye
Merhaba sevgili arkadaşlarım. Benim sorumun 30 aylık oğlumla ilgili.
Kendisi çok tatlı, çok canayakın bir çocuk. Lakin dışarıdan bakıldığında takıntı gibi duran davranışları var. Örneğin oğlumun çarşafı jilet gibi olacak. Biraz kırışsa "düzelt, düzelt" diye bağırıyor. Ben düzelttikten sonra malum yatakta bozuluyor. Yine aynı şey. Sadece kendi yatağı değil, kırışık olan çarşaf, örtü, hatta kağıt parçası bile olabilir. Kayıtsız kalmayı denedim. Çıldırdı, ağlamaya başladı.
Bir de silme olayımız var. Eline en küçük bir şey değse, ya da işte masaya bir damla su gelse aynı şekilde "siil, siil" diye cırtlamaya başlıyor.
Sizce bu takıntı mıdır yoksa, benim hüsn-ü kuruntum mu?
Not: Bu anlattıklarım yeni çıkmadı, yaklaşık 1 senedir filan var.
Şimdiden teşekkür ediyorum...
Kendisi çok tatlı, çok canayakın bir çocuk. Lakin dışarıdan bakıldığında takıntı gibi duran davranışları var. Örneğin oğlumun çarşafı jilet gibi olacak. Biraz kırışsa "düzelt, düzelt" diye bağırıyor. Ben düzelttikten sonra malum yatakta bozuluyor. Yine aynı şey. Sadece kendi yatağı değil, kırışık olan çarşaf, örtü, hatta kağıt parçası bile olabilir. Kayıtsız kalmayı denedim. Çıldırdı, ağlamaya başladı.
Bir de silme olayımız var. Eline en küçük bir şey değse, ya da işte masaya bir damla su gelse aynı şekilde "siil, siil" diye cırtlamaya başlıyor.
sizin için zor olamalı çok titiz biri olucak demkki:26:
şimdiden böyle takıntıları olduğuna göre

♫♥♥_GLaM_Fa!rY_♥♥	
Kayıtlı Üye
Ayvayı ağacıyla yedim yani...
♥♥♥Yavrularım♥♥♥
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Çocuğunuzu siz mi yetiştiriyorsunuz?Bu davranışlar çocuğunuz daha küçük old. için öğrenilebilir davranışlardır bence ve belki de siz de böyle titiz ve hassassınızdır o yüzden böyle davranıyordur.Biraz daha büyük ve aklı başında bir çocuk olsa belki kendi içinden geliyor diyeceğim ama 30 aylık diyorsunuz 1 yıldır da devam ediyormuş demek ki 6 aylıkken başladı?6 aylık bebek neyin nasıl olması gerektiğini bilemez ki siz ona o şekilde öğretmeden?Sizde okb var mı,yada çevresindeki birilerinde,akrabalarınızda filan?
eskiden kilimler vardı evlerde, ben de küçükken onlar bozulsa düzeltilsin istermişim, hele ki misafir geldiğinde dağıldığında bağırır durumuşum. takıntılarımın bir kısmı kaldı. hala daha elime en ufak bişi değse hemen yıkarım. benim çocuğum yok ama ileride rahat etsin diye psikoloğa götürseniz iyi olur. bazen kendi huylarıma uyuz oluyorum.
Merhaba,benim de 4 yaşındaki oğlumun bu tarz takıntıları var.Psikoloğa götürdük ve OKB(Obsesif Kompülsif Bozukluk ) teşhisi konuldu.Yani bir nevi takıntı rahatsızlığı ve tedavisine başlayacağız.Çok zor bir durum,sabırlar diliyorum.
prensesini buyutuyor:-)
Kayıtlı Üye
muhtemelen obsesif kompulsif bozukluk...mutlaka bir çocuk ruh sağlığı uzmanına götürün.