Davranış Bozuklukları takintili yegenim

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
Arkadaslar allah bagislasin ablamin 4 yasinda bir kizi var problemli bir dogum yasadi ikiside bebek kordonundan koptu yasamasi bile mucize dendi falan sorun su ki dogdu dogali cok huysuz bir cocuk doktorlar en basta stresli bir dogumdu bebege yansimasi gayet normal falan deyip doguma bagladilar ama gel gelelim ciddi anlamda kiyafet ve giyinme gibi bi takintisi var bizim ufakliginsimdi diyceksiniz ki kiz cocugu iste elbisele,r tokalar ,cicili bicili kiyafetler falan ama bu oyle bildigimiz giyinme suslenme gibi bir sorun degil mesela kisin hic giyinmek istemiyor resmen koca kisi corapsiz gecirdi kisin disarda karda buzda montsuz dolasiyo konuyu acmamada az once yasdiklari ve sahit oldugum olay sebep oldu ablamla disariya cickicak ve yine her zamanki gibi basladi onu giymem bunu giymem kadincagizda sasirdi artik napsin onune secenekler sunuyoruz bi kac kiyafet koyup bak bunlardan birini secebilirsin,beraber gidip istedigi kiyafetlerden alindi yok banamisin demiyo az oncede bu sicakta disari cikarken kadife bir pantolona takti ille onu giyicek kadin koca kis giydiremedi simdi yazin ortasinda onu giymek istiyo altinada yun kulotlu corapablam her yolu denedi guzellikle anlattik ,kandirmayada calistik kizdi bagirdi ,o Zaman gelemezsin evde kal dedigelicem diye agliyo tamam o Zaman bu kiyafetlerden birini giy diyoruz tekrar kadife pantolonu icin aglamaya basliyoen baslarda pek ciddiye almamistim ama bi kac kere sahit olunca bende normal olmadigini gordüm.Bi pedegoga falan gidelim dedim ama yasadiklari yer cok kucuk ve maalesef Boyle bir imkan yokbu tur cocuklari olan anneler varmi ,varsa nasil basa cikiyosunuz yada bu sorunu asabildinizmi?Obsesif bi bozukluk olabilirmi diyede dusunmuyo degiliz ama daha cok kucuk,sasirdik kaldik resmen

o yaşlarda ''hayır'' dediğiniz herşey için mücadele ederler... kadifemi giymek istiyor, duyarsız kalın , bırakın giysin... o sizin (yaş dönemi özelliğinden) hassas olduğunuz konuyu yakalamış onunla kişilik kazanmaya çalışıyor... siz kabul ettikçe o kendisinin onaylandığını hissedecek ve pes edecek... kısacası ses çıkarmayın... tepkisiz yorumsuz kalın.... bırakın milletin ne düşüneceğini istediğini giysin çünkü o kişiliğini ispatlamaya onaylanmaya çalışıyor.... bizdede öyle olmuştu... ama çocuğun gelişim basamaklarını okuduğumdan kıl payı atlattım durumu... paltosuz dışarı çıkmak istedi benimkisi ... '' tamam '' dedim.. yanıma çaktırmadan paltosunu aldım... sonrasında '' üşüdüm'' deyince '' aaa çantamda montum varmış'' diyerek salağa yatmıştım... bu yaş özelliğinde yapmamasını istediğiniz şeye direk '' hayır'' demeyin... saatlerce onu ikna etmeye çalışmayın... bırakın giysin... yeterki tepkisiz olduğunuzu hissetsin... bol şans.....

Öncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim ama maalesef bu Boyle sizin dediginiz gibi 4 Yas cocugu hayira karsi geliyo, sinirlarini deniyo degil acayip bi durum nasil anlatsam ki:44:dediginizi ablamda denedi kisin ortasinda bu cocugu niye giydirmiyosun diyenleri umursamadan circiplak disari cikti ve nedense hic usumediyazin ortasinda kadife pantolon giyip sicaklamadigi gibiablam islak mayosuyla cok uyutmustur mesela yazin imkani yok degistiremezsiniz cunku cogu Zaman teklif bile etmiyoruz ama bir yere gidilicegi Zaman ablami ciddi anlamda zorluyo abartisiz iki Saat once basliyo kadin hatta kendi haline biraki kendi seciyo giyiniyo ama hep bi sorun kilotunu bile on kere giyip cikariyo belli bir yeri var ne cok yukari cekebilirsiniz nede asagida kalicak, uzerindeki esyalari hep cekeliyohep bi huzursuz ve problemli bu konuda ve ablamda sasirmis durumda ne yapacagini bilmiyo resmen

ablanıza allah peygamber sabrı versin ne diyeyim sadece merak ettim tuvalet eğitimini nasıl yaptı ablanız başarabildimi teşekkürler....

ablanıza allah peygamber sabrı versin ne diyeyim sadece merak ettim tuvalet eğitimini nasıl yaptı ablanız başarabildimi teşekkürler....

tuvalet egitimide tam tersi cok kolay oldu yine giyinmeyi sevmedigi icin bi gece bezini takmak istemedi ve ertesi Sabah kalktiginda tuvalete gitti bi gecede ogrendi yani.Cok Temiz,titiz tuvalete gidiyo camasirinda bisey olmasa bile islandi deyim komple soynuyo,yada uzerine bi damla su damlasaablamin ciddi sinirleri yiprandi oyle Boyle degil yani anlatmakla bile olmuyo gormeniz lazimcok dusunduk acaba biseylerimi yanlis yapiyoruz diye ama bende kendi gozumle gordum olagandisi bi durum yani,benimde ayni yasta bir oglum var oda bazen sorun cikarir giyinirken ama bi sekilde kandiliriyo cocuk sonucta bak bunlari giyelim cikalim dondurma yeriz falan derim yada giyinmezsen gelemezsin falan aldanir yani bi sekilde ama yegenim cok akilli ,konusmasi,gelisimi hersey normal ama bu giyinme konusu buyuuuuuuuk bir Problem,ablam disari cikmasi gerekicek diye korkuyo resmen :18:3 saatlik otobus yolculugunu bijamalariyla yapti size o Kadar diyeyim

bende siz yazınca merak ettim şuan tuvalet eğitimi veriyorum çok zor oluyor sıkıntılı yani....nasıl başardığına benim çocuklarım ikiz ve ben ne yaparsam onlarda beni taklit ediyor hareketleri konuşmaları bunları büyüten kişiden öğrenmiş olma ihtimali olabilir bende hemen leke olsun kıyafetlerini değiştiririm eşimde kızar takıntılı olucak çocuklar diye aynen öyle kıyafetleri ıslansın leke olsun hemen değiştirmek istiyorlar hata yapıyorum biliyorum sorun benden kaynaklanıyor bilmem anlatabildimmi...

Son düzenleme:

Sizi cok iyi anliyorum oglumla dediklerinizi yasayarakta goruyorum cocuklar anne babalarin ayanasi gibi gercekten.Ablam Temiz titizdir evet ama yegenim baska bi boyutta sadece leke islaklikla alakali degil yani abartisiz yarim saatten fazla suruyo istedigi seyi giymek bile mesela kilodunu giyiyo dakikalarca belini ayarliyo oyle bi yeri varki ne asagida olucak ne yukarida ,daha sonra popo kismina geciyo saga cekiyo ,sola cekiyoyani giydigi kiyafet konusunda anlassaniz bile izlerken bile insani sinir basiyoictigi Sudan uzerine bi damla damliyo biri gorse annesi bu cocuga iskence ediyo herhalde falan der nasil agliyo ablam olsun kizim onemli degil su o bisey olmaz diyo kadini duymuyo bile bu sefer degistiricem diye agliyo tamam diyo ablam yaz gunu gidip yunlu bi kazak aliyo mesela ablam yavrum o cok kalin bak hava sicak terler hasta olursun istedigin baska yazlik bi kiyafet giyelimmi diyo bu sefer o kazak icin agliyo taaki dedigini yaptirana Kadar

Bana fenalik geldi burda Allah ablana yardim etsin.
En iyisi ablan kizinin giymesini istemedigi butun kiyafetleri goz onunden kaldirsin. Tikistirsin yukarilara bir yerlere. Yazsa yazliklar ortadakalsin kissa kisliklar.
Bu mesele de kapansin ablan huzura ersin :)

Gercekten cok zor ,fenalik gecirmemek elde degil benim bile abla sen birak ben hallederim deyip cinnet gecirerek vazgecmisligim olduoyle Boyle degil yani anlatilmaz yasanir.kadin her yolu denedi sorun yazin kislik giymek istemeside degil ki sadece sizin istediginizi giyse bile buyuuuk bir sorunla giyiyo orayi cekistiriyo, burayi kaldiriyo insanin sinir sistemiyle oynuyo resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…