- Konu Sahibi sorgunlu66
-
daha önce de böyle bi sorunun vardı da hamilelikte mi arttı yoksa hamilelikle beraber mi ortaya çıktı?yani hamilelikte bebeğime bişey olursa endişesi normal ama bu kadar takıntı biraz fazla.böyle endişelerle bebeği de strese sokarsın ve stres bebek için hiç iyi değil.ben de arada acaba ütüyü çektim mi kapıyı kilitledim mi diye endişelenirim ama çok da takılmam unutur giderim.hamilelik böyle geçmez.yaşam kaliteni etkileyecek düzeydeyse bence bi psikologdan yardım almalısın.kendini en rahat hissetmen ve en huzurlu olman gereken dönem hamilelik dönemi.
a.s.aynı takntılar bendede var tüpü kapatdımmı?cam kapalımı?bakıyorum çıkıp tekrar dönüp baktığım bile oluyorhamilelikte dahada çok artdı ama artık çıkmadan kendıme herseye baktın diyorum kı bırdaha aklıma gelmesin diye şimdi daha iyiyim kendimi kontrol ediyorum yoksa insan kafayı yiyor.çok takmayın kafanıza bebekde etkileniyor stresden ...:çok üzgünüm:
ben hamıle değilim ama yorum yapmak istedım acaba haberlerı çokmu izliyorsun etrafında kötüşeyler çokmu oluyor yada konuşuluyor hamileliğin verdıgı hassasiyetle bunları büyütüyor olabılırsın sen bebeğine odaklan unutursun kendıne dıkkatetopuyorumnanaktan
Merhaba arkadaşlar,ben 21 haftalık hamileyim ve çok takıntılıyım.şöyle anlatayım;evden cıkarken acaba anahtarı aldım mı,kapının arkasında mı unuttum ya unutursam,yolda yürüken ya biri takip ederse,ya düşersem,arabayla yola cıkınca ya bişey olursa kaza yaparsak,akşam yatınca ya kapı açıksa,tüp açık kaldıysa,ütünün fişini çektim mi?ya asonserde kalırsam.küçük kardeşime ya bişey olursa ona biri zarar verirse aynı şekilde yiğenlerime, ya biri kaçırırsa bu da sapık olursa.yediğim yiyceklere her şeye takıyorum ya.vs.vs.eyvahedigeldismileacaba hamilelikten mi yoksa gercekten psikiyatriste mi ihtiyacım var.?hamilelikte bu şekilde sorun yaşayan var mı? Hamile olmayanlar sizde var mı?lütfen yorumlarınızı beklıyorum.