- 5 Ocak 2013
- 2.784
- 4.638
- 333
- Konu Sahibi KIRMIZILIKUCUKKIZ
-
Canım ya bendede var o hastalık. Şuanda hamileyim ama hcg değeri düşük çıktı sadece 30... doltora göre 5 haftalığım ama bence gec döllenme oldu bende diye hissediyorum... sendede değerlerde üşüklük varmıydı??? Acaba bu hastalığımla alakılımı düşük olmasının?Bende Akdeniz anemisi var genetik doktor kan hapı verdi ama fayda verdiğini düşünmüyorum zaten pekmezle destekliyorum birtek yapacak birşey yok maalesefhalsizlik çok oluyor ama dayanıyorum
Merhaba ben 18 haftalık hamileyim akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. Kan değerlerim ilk günden beri çok düşük. Kan hapı kullanıyorum hamile olduğumu öğrendiğimden beri. En son 3 hafta önce kan sayımı yaptık ve eskiye oranla çok iyiydi.Merhaba arkadaşlar. Aranizda Akdeniz anemisi taşıyıcısı olan var mi? 15 haftalık hamileyim. Benim kan degerim düşük çıkıyor.eskiden beri hep dusuktü zaten ama hamilelikte iyice dustu. Demirim,B12'im ve folikasit seviyelerim gayet iyi fakat kan değerim düşük. Doktor akdeniz anemisi olabilirsin dedi.. aranizda degerleri benim gibi olan var mi? Bir sorun olur mu?
Oncelikle cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin. Ben de 5.haftadan beri gyno ferro sanol kullaniyorum. Ama bu ilac sadece demirimi yukseltiyor. Kan degerimde herhangi bir yükselme yok. Sizin de benim gibi demir yuksek,kandegeri yani hgb'mi dusuktu?Merhaba ben 18 haftalık hamileyim akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. Kan değerlerim ilk günden beri çok düşük. Kan hapı kullanıyorum hamile olduğumu öğrendiğimden beri. En son 3 hafta önce kan sayımı yaptık ve eskiye oranla çok iyiydi.
Ek olarak sabahları aç karnına yarım caý bardağı pekmez ictim. Gün içinde kan yapacak yiyecekler yemeye dikkat ettim. Bol bol et yiyin. Sağlıklı beslrnmryr özen gösterin allahın izniylr herşey güzel olur.
Hem demir hem kan değerlerim düşüktü. Şuan da feramat adında kan ilacı kullanıyorum. Bana bu ilacın etkisi oldu demirede kana da. Zaten sağlık ocağı ve kendi doktorum her ay kan sayımı ve diğer hormonlarıma bakıyor çok şkür herşey yolun da. Sizde kan değerlerinize baktırın tekrar en son ne zaman ölçtürdünüz?Oncelikle cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin. Ben de 5.haftadan beri gyno ferro sanol kullaniyorum. Ama bu ilac sadece demirimi yukseltiyor. Kan degerimde herhangi bir yükselme yok. Sizin de benim gibi demir yuksek,kandegeri yani hgb'mi dusuktu?
Bende de hep cok fazla olmasada demir ve kan eksikligi vardi. 2,5 aydir demir ilaci kullaniyorum. demirim su an gayet iyi yukselmis ama kan degerim yukselmeyip dusmus. En son 2 gun once test yaptirdim. Esim karadenizden keciboynuzu pekmezi getirtti. Onun insallah faydasini gorurum.. bir de cok evhamliyim yaHem demir hem kan değerlerim düşüktü. Şuan da feramat adında kan ilacı kullanıyorum. Bana bu ilacın etkisi oldu demirede kana da. Zaten sağlık ocağı ve kendi doktorum her ay kan sayımı ve diğer hormonlarıma bakıyor çok şkür herşey yolun da. Sizde kan değerlerinize baktırın tekrar en son ne zaman ölçtürdünüz?
Evhamlanmayın. Siz ne kadar strese girerseniz bebişte strese girer üzmeyin kendinizi. Doktorunuza başka bi kan ilacı vermesini talep edin ki zaten kanınızda düşme varsa başka bi ilaca geçebilir dozunu arttırabilirdi.Bende de hep cok fazla olmasada demir ve kan eksikligi vardi. 2,5 aydir demir ilaci kullaniyorum. demirim su an gayet iyi yukselmis ama kan degerim yukselmeyip dusmus. En son 2 gun once test yaptirdim. Esim karadenizden keciboynuzu pekmezi getirtti. Onun insallah faydasini gorurum.. bir de cok evhamliyim ya
Ama kansızlığa bi çare bulması gerek doğum da çok zorlanırsınız başka doktora da mı gitseniz acaba.Doktorum zaten gunde 5 tane icsen yine de kanin yukselmez dedi. İgneye gecis yapalim demisti ama yapilan igneler zaten demir ignesi. E benim demir eksikligim yokki.. pekmezi mesajinizdan sonra icmeye başladim.. kirmizi et tamam ama sakatat yasak hamilelikte..
Amin inşallah. Sizde tez zaman da iyi olursunuz inşallah. Bol bol dua edin. Inşallah rabbim meleğinizin hatrı a geri çevirmez şifanızı verir tez zaman daYarin tekrar gideceğim.tahlil sonuçlarina gore ilac ya da igne verecek sanirim..
Sakatat derken cigeri kastetmistim. Pek onerilmiyor.
Amin hepimize saglikli dogumlar olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?