Talasemi (akdeniz anemisi) taşıyıcısı hamileler

KIRMIZILIKUCUKKIZ

Melisa'cım 🌸
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
2.784
4.638
333
Talasemi taşıyıcı hamileler bir zorluk yaşıyor musunuz hamilelikte.. kan hapı kullanıyor musunuz. Bana doktorum verdi fakat akdeniz anemisi varsa faydası olmuyormuş. Siz neler yasiyorsunuz.

benim dayımın kızı evlenirken akdeniz anemisi testi yapmışlardı. orak hücre anemisi taşıyıcısı çıkmıştı. şimdi hamile. doktorlar folik asit dışında birşey vermemiş ve ikili testi de temiz çıktı. sanırım bir problem olmayacak inşallah.

Bende Akdeniz anemisi var genetik doktor kan hapı verdi ama fayda verdiğini düşünmüyorum zaten pekmezle destekliyorum birtek yapacak birşey yok maalesef:( halsizlik çok oluyor ama dayanıyorum

Bende Akdeniz anemisi var genetik doktor kan hapı verdi ama fayda verdiğini düşünmüyorum zaten pekmezle destekliyorum birtek yapacak birşey yok maalesef:KK43: halsizlik çok oluyor ama dayanıyorum
Canım ya bendede var o hastalık. Şuanda hamileyim ama hcg değeri düşük çıktı sadece 30... doltora göre 5 haftalığım ama bence gec döllenme oldu bende diye hissediyorum... sendede değerlerde üşüklük varmıydı??? Acaba bu hastalığımla alakılımı düşük olmasının?

Allah rızası için an
IMG_20170530_104837.webp
layan biri varsa yorumlayablrmi iki hftadr çok basim agriyo bulank goruyom doktrm ilgilnmedi bile kan hpini iki taneye çıkar günde dedi ben çok korkuyorum ciddi değerlermi yüksek düşük olanlar nolur yardm

Merhaba arkadaşlar. Aranizda Akdeniz anemisi taşıyıcısı olan var mi? 15 haftalık hamileyim. Benim kan degerim düşük çıkıyor.eskiden beri hep dusuktü zaten ama hamilelikte iyice dustu. Demirim,B12'im ve folikasit seviyelerim gayet iyi fakat kan değerim düşük. Doktor akdeniz anemisi olabilirsin dedi.. aranizda degerleri benim gibi olan var mi? Bir sorun olur mu?

Merhaba arkadaşlar. Aranizda Akdeniz anemisi taşıyıcısı olan var mi? 15 haftalık hamileyim. Benim kan degerim düşük çıkıyor.eskiden beri hep dusuktü zaten ama hamilelikte iyice dustu. Demirim,B12'im ve folikasit seviyelerim gayet iyi fakat kan değerim düşük. Doktor akdeniz anemisi olabilirsin dedi.. aranizda degerleri benim gibi olan var mi? Bir sorun olur mu?
Merhaba ben 18 haftalık hamileyim akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. Kan değerlerim ilk günden beri çok düşük. Kan hapı kullanıyorum hamile olduğumu öğrendiğimden beri. En son 3 hafta önce kan sayımı yaptık ve eskiye oranla çok iyiydi.

Ek olarak sabahları aç karnına yarım caý bardağı pekmez ictim. Gün içinde kan yapacak yiyecekler yemeye dikkat ettim. Bol bol et yiyin. Sağlıklı beslrnmryr özen gösterin allahın izniylr herşey güzel olur.

Oncelikle cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin. Ben de 5.haftadan beri gyno ferro sanol kullaniyorum. Ama bu ilac sadece demirimi yukseltiyor. Kan degerimde herhangi bir yükselme yok. Sizin de benim gibi demir yuksek,kan degeri yani hgb'mi dusuktu?

Merhaba ben 18 haftalık hamileyim akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. Kan değerlerim ilk günden beri çok düşük. Kan hapı kullanıyorum hamile olduğumu öğrendiğimden beri. En son 3 hafta önce kan sayımı yaptık ve eskiye oranla çok iyiydi.

Ek olarak sabahları aç karnına yarım caý bardağı pekmez ictim. Gün içinde kan yapacak yiyecekler yemeye dikkat ettim. Bol bol et yiyin. Sağlıklı beslrnmryr özen gösterin allahın izniylr herşey güzel olur.
Oncelikle cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin. Ben de 5.haftadan beri gyno ferro sanol kullaniyorum. Ama bu ilac sadece demirimi yukseltiyor. Kan degerimde herhangi bir yükselme yok. Sizin de benim gibi demir yuksek,kandegeri yani hgb'mi dusuktu?

Oncelikle cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin. Ben de 5.haftadan beri gyno ferro sanol kullaniyorum. Ama bu ilac sadece demirimi yukseltiyor. Kan degerimde herhangi bir yükselme yok. Sizin de benim gibi demir yuksek,kandegeri yani hgb'mi dusuktu?
Hem demir hem kan değerlerim düşüktü. Şuan da feramat adında kan ilacı kullanıyorum. Bana bu ilacın etkisi oldu demirede kana da. Zaten sağlık ocağı ve kendi doktorum her ay kan sayımı ve diğer hormonlarıma bakıyor çok şkür herşey yolun da. Sizde kan değerlerinize baktırın tekrar en son ne zaman ölçtürdünüz?

Hem demir hem kan değerlerim düşüktü. Şuan da feramat adında kan ilacı kullanıyorum. Bana bu ilacın etkisi oldu demirede kana da. Zaten sağlık ocağı ve kendi doktorum her ay kan sayımı ve diğer hormonlarıma bakıyor çok şkür herşey yolun da. Sizde kan değerlerinize baktırın tekrar en son ne zaman ölçtürdünüz?
Bende de hep cok fazla olmasada demir ve kan eksikligi vardi. 2,5 aydir demir ilaci kullaniyorum. demirim su an gayet iyi yukselmis ama kan degerim yukselmeyip dusmus. En son 2 gun once test yaptirdim. Esim karadenizden keciboynuzu pekmezi getirtti. Onun insallah faydasini gorurum.. bir de cok evhamliyim ya :(

Bende de hep cok fazla olmasada demir ve kan eksikligi vardi. 2,5 aydir demir ilaci kullaniyorum. demirim su an gayet iyi yukselmis ama kan degerim yukselmeyip dusmus. En son 2 gun once test yaptirdim. Esim karadenizden keciboynuzu pekmezi getirtti. Onun insallah faydasini gorurum.. bir de cok evhamliyim ya :KK43:
Evhamlanmayın. Siz ne kadar strese girerseniz bebişte strese girer üzmeyin kendinizi. Doktorunuza başka bi kan ilacı vermesini talep edin ki zaten kanınızda düşme varsa başka bi ilaca geçebilir dozunu arttırabilirdi.
Keçi boynuzu pekmezi sabahları aç karnına için bide severseniz pancar ve kuru meyveler tüketin.

Internette çok kapsamlı anlatan siteler var. Rabbim yardımcınız olsun. Çok çok zor bir durum allah kimseyr yaşatmasın. Ben sürekli bayılıyordum hamile kalmadan önce ve ilk dönemlerimde. Çok kötü birşey yüzüm falan kireç gibiydi. Ama şimdi kan geldi çok şükür.

Kansızlık için kırmızı ette iyi geliyor çok pişirip sertleşmeden alıp yiyin. Severseniz ciğer de kan yaparmış ben yiyemiyorum ama aklınızda bulunsun.
Allah yardımcınız olsun.

Doktorum zaten gunde 5 tane icsen yine de kanin yukselmez dedi. İgneye gecis yapalim demisti ama yapilan igneler zaten demir ignesi. E benim demir eksikligim yokki.. pekmezi mesajinizdan sonra icmeye başladim.. kirmizi et tamam ama sakatat yasak hamilelikte..

Doktorum zaten gunde 5 tane icsen yine de kanin yukselmez dedi. İgneye gecis yapalim demisti ama yapilan igneler zaten demir ignesi. E benim demir eksikligim yokki.. pekmezi mesajinizdan sonra icmeye başladim.. kirmizi et tamam ama sakatat yasak hamilelikte..
Ama kansızlığa bi çare bulması gerek doğum da çok zorlanırsınız başka doktora da mı gitseniz acaba.

Sakatatın yasak olduğunu bilmiyordum pek alakam yok sevmiyorum.

Rabbim tez zaman da şifa versin.

Yarin tekrar gideceğim.tahlil sonuçlarina gore ilac ya da igne verecek sanirim..

Sakatat derken cigeri kastetmistim. Pek onerilmiyor.

Amin hepimize saglikli dogumlar olsun.

Yarin tekrar gideceğim.tahlil sonuçlarina gore ilac ya da igne verecek sanirim..

Sakatat derken cigeri kastetmistim. Pek onerilmiyor.

Amin hepimize saglikli dogumlar olsun.
Amin inşallah. Sizde tez zaman da iyi olursunuz inşallah. Bol bol dua edin. Inşallah rabbim meleğinizin hatrı a geri çevirmez şifanızı verir tez zaman da

Back
X