Talasemi hastası anne adayları...

ugurnuriye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
220
29
123
mrb arkadaşlar. foruma üyeyim ama genelde mayıs annesi olacağım için orada konuşuyordum. bugün farkedince bu bölümü sizlerle de tanışmak istedim. ben talasemi taşıyıcısıyım. 6 aylık hamileyim. geçen hafta hemoglobin değerim 7,5 a düştü. doktorum kızılaydan 2 ünite kan verdi ve 10a yükseldi.Demir ilacı da kullanıyorum hergün ama doktorum hergün kullanmana gerek yok dedi. talasemi olduğu için çok faydası olmaz dedi.Kan vermenin dışında başka demir serumu gibi şeyler de bağlanabilirdi sanırım tam bilgim yok. sizden böyle bir durumla karşılaşan varsa bana yardımcı olabilir mi... :Saruboceq:

çok geçmiş olsun bende saç dökülmesi şikayetiyle akdeniz anemisi old anladım ama kanım 11.4 ferro sanol içtim 4 ay ama aynı değişmedi.doktor bana talesemi olan insanların saçı dökülmüyor senin başka sebep olabilir dedi çok merak ediyorum sizin de benim gibi dökülmeniz oluyor mu?

benim saç dökülmem sürekli oluyor ama ben hiç talasemi nedeniyle saç döküldüğünü duymadım. taşıyıcıyım ben çocukluğumdan beri doktorlara gidiyorum ama saç dökülmesiyle ilgili hiç bişey söylemediler bana

bnde taşıyıcıym ve benimde 10 dan yükseğe çıkmıyor.bende yıllarca zinco,pekmek fln kullandım ama saç dökülmesi kansızlığın belirtisidir yani olur.çünkü benimde saçlarım döklüyor ara ara.

bende talasemi taşıyıcısıyım bu ahstalık genetik bir hastalık.ve demir takviyesi almanın bir anlamı yok..çünkü demir eksikliği anemisi değil.aslında yapılabilecek cok fazla birşey yok bende dogum yaptım cok şükür kızımda bir sorun yok.zaman zmaan halsizlikelrim ve yorulmalarım oluyor hepsi bu kadar..bi tedavısıde yok sonucta..cok şükürki hasta değiliz..allah bu ahstalıgı yaşayanlara yardım etsin cok zor...

arkadaşlar bende talasemi taşıyıcısıyım henüz bebeğim yok ama artık istiyorum.saç dökülmem olmuyor.ilaçta kullanmıyorum çünkü dediğiniz gibi bi faydası olmuyor.ama hamilelikte neler bekliyor beni merak ediyorum.fikirlerinizi bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Merhaba arkadaşlar bende eşimde taşıyıcıyız. Bizim işimiz sizlere göre daha zor. Bebeğimizin hasta olarak doğma olasılığı var. 01 Ağustosta 18 haftalık gebeliğim bebeğimizin hasta olduğu anlaşılarak sonlandırıldı. Şİmdi Ocak ayında tekrar hamile kalmayı düşünüyorum ve beni yine aynı riskler bekliyor. Bu konuda bilginiz varsa bana yardım ederseniz sevinirim.

karı-koca taşıyıcı ise tüp bebek yapılmalı bence.
Ben de taşıyıcıyım.
30 haftalık hamileyken hemoglobin değerim 7.4 idi. kan şurubu kullandığım halde kanım hızla düşüyordu. prospektüse baktığımda talasemi olanların kullanmaması gerektiği yazıyordu. hemetoloğa gittim kullanma dedi. kullanmayı bıraktım .1 ay sonra şimdi kanım 7.9'a çıktı nihayet.. illaki demir ilacı veriyor kadın doğumcular. siz prospektüsü iyi okuyun.doktorlar ayrıntıları atlayabiliyorlar.
doğuma yakın kan verilecek. bunun tedavisi yok maalesef. inşaallah doğacak çocuğum taşıyıcı olmaz diliyorum.zor bir hastalık..bir de çevrenin bilgisizliği eklenince halinizi pek kimse anlayamıyor. yorgunluğunuzu tembellik olarak algılayanlar oluyor. bu kadarcık şeyle yorulur mu insan deyip dinlenme ihtiyacınızı yadırgıyorlar falan işte.. Allaha şükür ki daha neler var. değil mi

karı-koca taşıyıcı ise tüp bebek yapılmalı bence.
Ben de taşıyıcıyım.
30 haftalık hamileyken hemoglobin değerim 7.4 idi. kan şurubu kullandığım halde kanım hızla düşüyordu. prospektüse baktığımda talasemi olanların kullanmaması gerektiği yazıyordu. hemetoloğa gittim kullanma dedi. kullanmayı bıraktım .1 ay sonra şimdi kanım 7.9'a çıktı nihayet.. illaki demir ilacı veriyor kadın doğumcular. siz prospektüsü iyi okuyun.doktorlar ayrıntıları atlayabiliyorlar.
doğuma yakın kan verilecek. bunun tedavisi yok maalesef. inşaallah doğacak çocuğum taşıyıcı olmaz diliyorum.zor bir hastalık..bir de çevrenin bilgisizliği eklenince halinizi pek kimse anlayamıyor. yorgunluğunuzu tembellik olarak algılayanlar oluyor. bu kadarcık şeyle yorulur mu insan deyip dinlenme ihtiyacınızı yadırgıyorlar falan işte.. Allaha şükür ki daha neler var. değil mi

evet aynen sana katılıyorum
yorgunluk halsizlik bitkinlik bunlarla uğraşıyoruz birde insanların sözü ancak yaşayan bilir.kim yorgun olmak ister ki...bu hastalık zor gerçekten birde bende haşimato troidi var o da hem halsizlik hemde kansızlık yapıyor...ne yapalım bu hastalıkla yaşamayı öğrenmemiz gerek..bi de insanlara söz anlatmaya gelemem .. ne düşünürlerse düşünsünler artık...beterin beteri var yine biz taşıyıcıyız bu hastalığı olanlar daha da zor çocuk doğurma şansları bile yok..çünki doğacak bebek için çok riskli...

bende ve eşimde taşıcıyız biz evlendigimiz sene bu talasemi testi yapılmıyodu bilmedik 2 tane kızım oldu allaha şükürki onlarda taşıyıcı oldu hasta degiller doktor bize çok şansı oldugumuzu söyledi çünkü her iki çocuktan biri hasta olabilirdi dedi şimdi tektar bebek sahii olmaya korkuyoruz o hasta olur diye sizce ne yapmam lazım bana fikir verin

bende ve eşimde taşıcıyız biz evlendigimiz sene bu talasemi testi yapılmıyodu bilmedik 2 tane kızım oldu allaha şükürki onlarda taşıyıcı oldu hasta degiller doktor bize çok şansı oldugumuzu söyledi çünkü her iki çocuktan biri hasta olabilirdi dedi şimdi tektar bebek sahii olmaya korkuyoruz o hasta olur diye sizce ne yapmam lazım bana fikir verin

Kizlar evlendigimde esimde beta oldugu bende olmadigimi simdi ise esimde beta bende alfa talasemi oldugunu soyluyorlar 20 haftalik hamileyim bu konuda bilgisi olan varsa yardim etsin

Bende taşıyıcıyım ama saçlarım dökülmüyor normalinde hemoglobinim 11 in üstünde fakat şu an hamileyim 9 a düştü...
Merhaba bende 20 haftalık hamileyim kanım 9.5 a düştü ilk hamile kaldığımda 11.2 idi acaba siz neler yaptınız kanınız yükseldi mi ? Bebğinizi sağlıkla getirdiniz mi dünyaya kan mı verildi lütfen aydınlatın

bende talasemi taşıyıcısıyım bu ahstalık genetik bir hastalık.ve demir takviyesi almanın bir anlamı yok..çünkü demir eksikliği anemisi değil.aslında yapılabilecek cok fazla birşey yok bende dogum yaptım cok şükür kızımda bir sorun yok.zaman zmaan halsizlikelrim ve yorulmalarım oluyor hepsi bu kadar..bi tedavısıde yok sonucta..cok şükürki hasta değiliz..allah bu ahstalıgı yaşayanlara yardım etsin cok zor...
Ben birşey soracagim size siz adet goruyormuydunuz bnde taşiyiciyim yeni evliyim 9 ay once dogum kontrol hapi ile bir kez adet oldum sonra kullanmdim simdi ne yapmaliyim acaba hamile kalabilrmiyim

Ben bir sey soracam size bende talasemi taşiyicisiyim kansizligimdan dolayi adet olmuyorum 9 ay once dogum kontrol hapi ile bir kez adet oldum sonra kullanmadim ilaci bir daha olmadim iki aylik evliyim nasil adet olacagim ve hamile kalabilirmiyim? Simdiden tesekur ederim

Back
X