- 24 Eylül 2008
- 220
- 29
- 123
- Konu Sahibi ugurnuriye
-
karı-koca taşıyıcı ise tüp bebek yapılmalı bence.
Ben de taşıyıcıyım.
30 haftalık hamileyken hemoglobin değerim 7.4 idi. kan şurubu kullandığım halde kanım hızla düşüyordu. prospektüse baktığımda talasemi olanların kullanmaması gerektiği yazıyordu. hemetoloğa gittim kullanma dedi. kullanmayı bıraktım .1 ay sonra şimdi kanım 7.9'a çıktı nihayet.. illaki demir ilacı veriyor kadın doğumcular. siz prospektüsü iyi okuyun.doktorlar ayrıntıları atlayabiliyorlar.
doğuma yakın kan verilecek. bunun tedavisi yok maalesef. inşaallah doğacak çocuğum taşıyıcı olmaz diliyorum.zor bir hastalık..bir de çevrenin bilgisizliği eklenince halinizi pek kimse anlayamıyor. yorgunluğunuzu tembellik olarak algılayanlar oluyor. bu kadarcık şeyle yorulur mu insan deyip dinlenme ihtiyacınızı yadırgıyorlar falan işte.. Allaha şükür ki daha neler var. değil mi
Merhaba bende 20 haftalık hamileyim kanım 9.5 a düştü ilk hamile kaldığımda 11.2 idi acaba siz neler yaptınız kanınız yükseldi mi ? Bebğinizi sağlıkla getirdiniz mi dünyaya kan mı verildi lütfen aydınlatınBende taşıyıcıyım ama saçlarım dökülmüyor normalinde hemoglobinim 11 in üstünde fakat şu an hamileyim 9 a düştü...
Ben birşey soracagim size siz adet goruyormuydunuz bnde taşiyiciyim yeni evliyim 9 ay once dogum kontrol hapi ile bir kez adet oldum sonra kullanmdim simdi ne yapmaliyim acaba hamile kalabilrmiyimbende talasemi taşıyıcısıyım bu ahstalık genetik bir hastalık.ve demir takviyesi almanın bir anlamı yok..çünkü demir eksikliği anemisi değil.aslında yapılabilecek cok fazla birşey yok bende dogum yaptım cok şükür kızımda bir sorun yok.zaman zmaan halsizlikelrim ve yorulmalarım oluyor hepsi bu kadar..bi tedavısıde yok sonucta..cok şükürki hasta değiliz..allah bu ahstalıgı yaşayanlara yardım etsin cok zor...
Ben bir sey soracam size bende talasemi taşiyicisiyim kansizligimdan dolayi adet olmuyorum 9 ay once dogum kontrol hapi ile bir kez adet oldum sonra kullanmadim ilaci bir daha olmadim iki aylik evliyim nasil adet olacagim ve hamile kalabilirmiyim? Simdiden tesekur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?