Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Tam 2 senedir gözlerimden çekiyorum

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
Bundan 2 sene önce gözlerimde bi rahatsızlık başladı kızlar. Sürekli feci bir yanma. Kendi gözyaşlarım gözlerimi yakıyor. Sürekli iltihaplanma çapaklanma Sürekli sulanma kızarma kaşınma. Alerji mi bakteri mi virüs mü bilmiyorum. Doktor her gittigimde farkli bisey söyledi. Damlalar kullandım kremler kullandım sıcak kompres soğuk kompres pamuklu çay vs her seyi yaptım. Ama bi türlü geçiremedim. Geçer gibi olup 2 gün rahatlasam da sonra yine başa sardım.
En son 1 sene önce gözyaşı kanallarimda tikanma oldugunu söyledi doktor. Yani bu rahatsızlık artik alerji mi mikrop mu her neyse gözyaşı kanallarimi tıkadı sonunda. Bu sefer de kısır döngü gibi daha çok iltihaplanma olmaya başladı. Sürekli ağlar gibi gezdim sulanmasi hic bitmedi zaten.

Neyse 3 ay önce iki gözümden de dsr ameliyatı oldum yeni bi gözyaşı kanalı açtılar. Şuan gözyaşı kanalı olmasi gereken yerde ince tüpler var 6 ay sonra onlar çıktığında sulanmanin bitecegini vadediyor doktor.
Ama benim şu yanma batma iltihaplanma vs hala daha ayni sekilde devam ediyor yani bu artik alerji mi baska bisey mi her neyse ben bundan nasil kurtulacagim bilmiyorum kafayi yiyeceğim artik.
Yani 6 ay sonra bu tüpleri çıkardigimizda da bu alerji mi mikrobik mi her neyse bu sorun, yine tekrar bu kanallari tikarsa ne yapicam bilmiyorum.
Alerji hapım var alerji damlam var antibiyotik damlam var kremim var bana mısın demiyor bu gözler.

Artık başka bi sebebi mi var diye düşünüyorum ne bileyim belirtileri göze vuran baska bir organim mi rahatsiz o mu gözüme vuruyor neden iyilesemiyorum?

Aranızda böyle bisey yasayip kurtulanlar oldu mu? Çörekotu yağı alerjiye iyi geliyo diyolar ondan da alıp içeceğim. Başka bildiginiz bisey var mi?

peki düzenli alerji hapınlullandınız mı ? Ben kendimi bildim bileli sağ gözüm az bir rüzgar esse ,göz. Altıma yakın fondoten gelse yada kapatıcı yada kalen yada far fark etmez akmaya başlar . Ve en az 3/5 saat akar tuaf birşey kimsede şu yüzden demez diyemedide Banada doktor ameliyatla bir baka biliriz dedi ama bu gzöz yani bakabilirsek ameliyat olmam kesi tehşis önemli olan. Geçmiş olsun sizde sonradan çıktığı için daha olasılıkla alerjidir bence alerjiler sonradan gelişe bilen şeyler . İltihap olsa birinden bir anlar heralde .

Şekeriniz var mı?

Uyku yaptigi icin cok duzenli alamadim ama aldigimda da bi azalma gormedim

Saglik ocaginda test yaptirmistim sekerin yok demislerdi. Ama ya varsa bilememislerse? Şeker göze vurur mu bu sekilde
Bu şekilde olur mu bilemiyorum ama gözlerde hafif kanlanma olabiliyor.

Öyle bir şey yoksa göz için bitkisel tedaviler de var özellikle eskiler bilir büyüklerinize bir sorun.

Benimde yıllardır olurdu.bazen çok bazen az.sanki gözüme biber sürülmüş gibi olduğu dönemler,sürekli çapaklanma, göz yaşı akıntısı.ben alerjik olduğumu düşünürdüm ama benim problemim sinüslerden kaynaklıymış.dişçiye çürük için gittiğimde kanal tedavisi olurken sinüs boşluğu olduğu çıktı.ordan kulak burun boğaza gittim sinüslerim için antibiyotik verdi ve gözlerim de iyileşti.maşallah 2 yıldır hiç olmadıbelki böyle bir şeydir.

Saglik ocaginda test yaptirmistim sekerin yok demislerdi. Ama ya varsa bilememislerse? Şeker göze vurur mu bu sekilde
Eğer şekeriniz olsaydı annem gibi gözünüze vurduğunu düşünürdüm ama bu kadar uzun bir süreçte değil maalesef ani bir kayıp oluyor. Bunun dışında sanırım göz tansiyonu teşhisi konulmamış biraz benziyor ama doktorlar daha iyi bilir. Çok geçmiş olsun.

Romatoloji degerlendirdi mi?
Birde gunluk hayatta bazi seylere dikkat gerekiyor
Camasirlari ayri yikama, havlu kagit ve her gun yastik kilifi degisikligi gibi

nasıl kullandınız biraz daha açar mısınız onu duydum ama kimilerine de iyi gelmemiş diyolar
Eşim direk bunu yapan dedenin yerine gitti ondan öğrendi.Kökünde sarı bi sıvı var onu gözün alt bölümüne minicik değdiriyosun.
Dededen kök aldı bizde ektik saksıda.
Ondan öğrendik.
Eşim yıllardır uzağı göremez 43 yaşında,luan gözlük kullanmadan görüyor.
Banamda göz tansyonu vardı damarlarındada sorun vardı batma vs.
Çok damla kullandı 1 sene hiç bişey fayda etmedi.
Onu kullandıktan sonra doktora gitti ve iyileşme olduğunu söylediler.
Şuan gayet iyi.
Bİz şifasını gördük ama tabi sizde mutlaka izleyin dedenin vidyolarını orda nasıl kullanılacağını daha net öğrenirsiniz.
Deneyin en azından belki sizede şifa olur

Ben çocukluğumdan itibaren beni her sene hastanelik eden ve hayati tehlike oluşturan alerjimden olumlama ve düşünce değişikliği ile kurtuldum. Benim alerjim gözümde değildi tüm vücudumda ortaya çıkıyordu. 3 yıl oldu hiç problem yaşamadım. Mevcut tedavinizin yanında bunu da deneyebilirsiniz.

Bu dede Konya'da Kırlangıç Dede derler Ben de çok duydum ama bi fırsat olup da gidemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…