• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tam hersey yoluna girerken :(

8renkligokkusagi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
386
101
123
31
2 sene once yapamayacagimi bildigim bi bolum sectim cahilligimden. Pisman oldum sinava tekrar hazirlandim. Bu sirada kykdan geri odemeli kredi aliyodum 2 senedir. Simdi tercih yaptim yapabilcegime inandigim kendime guvendigim bolumleri yazdim. Bugun yarin sonuclar aciklanicak ve kazanicam.
Ama eski okulumda 2 senedir basarisiz oldugum icin, ve sadece 1. Sinifin ilk donemi tek bi ders verebildigim icin, onun disinda hic bi ders vermedigim icin, geri odemeli olan kredim kesilicekmis
Kykyi aradim. Iki sene de basarisiz olmussam kredim kesilirmis ama bi sene basarili bi sene basarisizsam silinmezmis. Ilk aradigim adam boyle dedi. Ben de okudugum okulu arayip durum boyle boyle dedim, e tek bi ders vermissen basarisizsindir dedi. Sonra tekrar kykyi aradim. Okuldan kaydimi sildirirken 1. Sinif gozukuyo olursam silinirmis ama 2. Sinif gozukuyo olursam silinmezmis. Ikinci aradigim kadin da boyle dedi.
Ve ben kesin 1. Sinif gozukucem, niye 2. Sinif gozukuyim ki :(
Cildiricam ya ben napicam bana bi yol gosterin :( tam iyi bi bolume gidicem hayatimi duzene sokucam derken simdi bu cikti basima. Anlamiyorum ya zaten bedava vermiyolar bu geri odemesi olan bisey, versen ne olur yani :( kafayi yiycem kac saattir agliyorum :(
Kardesim de bu sene universiteye basliycak ben kimseye yuk olmak istemiyorum ya cok caresiz kaldim :(

1. sınıftan hiçbir (veya sadece 1) ders verdiysen başarısızlık söz konusu o konuda bişi diyemem ama benim bildiğim kadarıyla, ya da en azından ben öğrenim kredisi alırken, okulunu 6-7 yıla uzatanların bile kesilmemişti öğrenim kredisi. Ama sen şimdi bir yerden kaydını sildirip yeniden öğrenci olacaksın, yeniden başvurman gerekir sanırım. Geri ödemeli olduğu için de başvuran herkese çıkıyordu benim zamanımda o kredi.

1. sınıftan hiçbir (veya sadece 1) ders verdiysen başarısızlık söz konusu o konuda bişi diyemem ama benim bildiğim kadarıyla, ya da en azından ben öğrenim kredisi alırken, okulunu 6-7 yıla uzatanların bile kesilmemişti öğrenim kredisi. Ama sen şimdi bir yerden kaydını sildirip yeniden öğrenci olacaksın, yeniden başvurman gerekir sanırım. Geri ödemeli olduğu için de başvuran herkese çıkıyordu benim zamanımda o kredi.

Kredisi kesilen veya 1 defa kredi alan bi ogrenci bir daha ne burs ne de kredi alamiyor kykdan :(

Kredisi kesilen veya 1 defa kredi alan bi ogrenci bir daha ne burs ne de kredi alamiyor kykdan :(

Muhakkak ki kredi almak zorunda mısın? Yani öğrenciyken tatlı geliyor o paralar ama sonrasında ödemesi baya sıkıntı oluyor, çok çok mebcur değilsen bence başvurma zaten. Benim şimdiki aklım olsaydı ben öğrenciyken başvurmazdım, 150-200 lira az olaydı da her ay 700 lira geri ödemek zorunda olmayaydım.

Muhakkak ki kredi almak zorunda mısın? Yani öğrenciyken tatlı geliyor o paralar ama sonrasında ödemesi baya sıkıntı oluyor, çok çok mebcur değilsen bence başvurma zaten. Benim şimdiki aklım olsaydı ben öğrenciyken başvurmazdım, 150-200 lira az olaydı da her ay 700 lira geri ödemek zorunda olmayaydım.

Suan resmen 2 sene bosu bosuna o kadar para aldim ve bosa harcadim. Onu odemesi bana da dokunucak zaten ilerde. Ama simdi o para bosuna gitmiycek ki okuluma devam edicem :( almak zorundayim kardesim de uni.ye baslayacak.

gidecegin illerde yarım günlük işte bulursunki:29:
cok sıkma canını...

Bi arkadasim ozel bi uni. Hazirlikta 3 sene kaldiktan sonra tekrar sinava girip devlet kazandi ve kredisinide almaya devam etti nasil yapti bilmiyorum ama. Benim bildigim baska bir uni. Mezun durumunda bitirirsen ve yeniden basvuru yaparsab alamiyosun kredi. Bana geri ödemeli kredi bile cikmamksti daha once iki yillik bitirdiğm icin. Iyi arastir belki aktarma filan oluyodur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bi arkadasim ozel bi uni. Hazirlikta 3 sene kaldiktan sonra tekrar sinava girip devlet kazandi ve kredisinide almaya devam etti nasil yapti bilmiyorum ama. Benim bildigim baska bir uni. Mezun durumunda bitirirsen ve yeniden basvuru yaparsab alamiyosun kredi. Bana geri ödemeli kredi bile cikmamksti daha once iki yillik bitirdiğm icin. Iyi arastir belki aktarma filan oluyodur

Valla aradim oyle dediler basarisiz gozukursen kesilir basarili gozukursen devam eder dediler :( ama ben basarisiz gozukucem. Yani aslinda mantiken devam etmesi lazim sonucta karsiliksiz degil ki geri odenicek bisey

halledersin. belki calıştıgın yerden iyi ücret alır. rahat rahat okursun.
bu arada bölüm ne okucaksın

Insallah ya. Suan belli degil sirayla sinif ogretmenligi gida muhendisligi biyoloji ogretmenligi uluslararasi tic. Ve lojistik yazdim. Buyuk ihtimal sinif gelicek cunku yazdigim yerden 30 bin daha ilerideyim

yapamaycagınız bölüm neydi merak ettim ?

Fen edebiyat fakultesi, matematik

Son düzenleyen: Moderatör:

kaç lira kredi aldınız 700 ödüyorsunuz bende aldım o kadar değil sizinki niye bu kadar yüksek

Belki bursla karistirmislardir ondan demislerdir sonucta senet imzaliyosunuz kesemezler ki?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X