Tam kapanma da sıkı denetim nasıl?

Ben bugune kadar bir defa bile cevrilmedim polis tarafindan. Polis trafigi yavaslatiyor sadece,evraklari uzaktan goruyor,eline alip bakmiyor bile. Arabanin on camina koydum ben,yavasliyorum polis gorunce,elleriyle gec gec yapiyorlar o kadar. Bakan eden yok. Otoban giris cikisinda da denk gelmedim hic.

Sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz farkında mısınız diycem,tabiki değilsiniz. Çıkın,araç ticari olduğu için bişey olmaz. Oksijen tükeniyor mecbur, bari devlet para kazansın.
Kim gibiler yüzünden acaba16 milyon insan sahada çalışıyor,tatilciler tatillere gittiler denize giriyorlar, orta kesim köylerine kaçtı işciler zaten calışıyor her kesimde bu kadar ciddiyetsizlik varken tek suçlu konu sahibi davranmayın tek suçsuz kesim her koşulda çalışmak zorunda kalan insanlar.

Bu arada pazar gecesine kadar muhtemelen bir şey olmaz.
Çünkü izin belgelerinde ciddi sorunlar var, onu çözmeleri gerek. Manuel izin kağıdı kendine de uydurup çıkabilir çünkü çok basit, elle doldurulan modda şu an. Dün, bugün ve yarın çıkanlar için süper sistem açıkları mevcut.
Bakalım dananın kuyruğu pazartesi itibari ile kopacak.

Ben muaf işyeri sahibiyim, bağkurlu olduğum için bana çıkmadı izin kağıdı. Yani ben hata almaktan giremedim ama bağkurlulara vermiyormuş şu an Düzelecek ya da eski belge ile devam edeceğim çıkmam gerekirse. (hiç niyetim yok ama acil bir şey olursa başımı belaya da sokmam) Çalışanların da hepsi alabilmiş değil. Zira sistem 1 ay öncenin bilgisi ile çalışıyor. Yeni girişlerde belge veremiyor. Zaten ortalama muaf insan sayısı 30 milyon, başladığından beri 250 bin kişi belge alabilmiş. Belge işlemlerini 4 ay gibi sürede tamamlayabiliriz böyle giderse :D

Daha sigortasız çalışan kuryelerin falan muaf olmasına değinmedim bile. Onların izin kağıdı alma şansı sıfır, ama çalışacaklar.

Sistem şey gibi işliyor ya, fahrettin koca gibi. En iyi kozumuz yakalanmamak.

Kim gibiler yüzünden acaba16 milyon insan sahada çalışıyor,tatilciler tatillere gittiler denize giriyorlar, orta kesim köylerine kaçtı işciler zaten calışıyor her kesimde bu kadar ciddiyetsizlik varken tek suçlu konu sahibi davranmayın tek suçsuz kesim her koşulda çalışmak zorunda kalan insanlar.
Çalışmak zorunda olan izinli kesime lafımız yok,ki benim görüşüm bu şekilde olmamalıydı yönünde. İzinli olmayıp kendini dışarı atmak için yollar arayanlara lafım,konuda olduğu gibi..

Arkadaşlar evim cadde üstünde değil ve normalde de çok sakin olan bi yerde oturuyorum eşimi arkadaşı gazlıyo çalışalım araç ticari bizi çevirmezler diye fakat izin kağıtları yok ve eşimi almaya bırakmaya gelirken mecbur otobandan gelecekler ceza yese nasıl ödicek bilmiyorum zaten boğazına kadar borç da sizce ticari araç (transıt) ama üstünde her hangi bir giydirme yok bir firmaya bağlı olarak ) sizce çevirme olur mu
Cidden bunu buraya mı soruyorsunuz? Cidden bu soruyu soruyor musunuz? Simdi ben c trafik subeyi arıyorum nerde denetim var bana yazacak bende size yazacağım... ya gercekten bizim mi aklımızı sınıyorsunuz? Kendi aklınızı mı

Bu arada cocugu da cikariyorum ben,site bahcesine bisiklet surmeye, bazen benimle ise de geliyor hatta,daha soran eden olmadi sen hayirdir nereye diye. Denetimi yapanlar da bikti,denetime uymaya calisanlar da.

Ah ah bu insanlara

Çinde kapılara zincir vurmuşlardı dışarı çıkanları dövüp hücrelere atmışlardı

Bizim ülke insanını fare deliğine soksan illa tersini yapicak
Illa terslik yapicak
Otur ya otur evinde hayret

Çalışmak zorunda olan izinli kesime lafımız yok,ki benim görüşüm bu şekilde olmamalıydı yönünde. İzinli olmayıp kendini dışarı atmak için yollar arayanlara lafım,konuda olduğu gibi..
İste sorun calışmak zorunda olmamak gerekir kapanma varsa herkes kapansin 1500 kisi kapali alanda çalışinca kapanma olmuyor bu fakir calişşın isterse hasta olsun parası olan her kapansin keyif yapsın demek

hava almak için değil iki üç kuruş kazanmak için sokağa çıkmak zorunda olan gündelikçi insanlar da var. bir kuruş yardım yapılmadan evlerine tıkılan insanlar ne yapsın? taş mı yesin? yoo taş da yemesin, hafazanallah! o taşlar inşaat firmalarına lazım.

Bu arada cocugu da cikariyorum ben,site bahcesine bisiklet surmeye, bazen benimle ise de geliyor hatta,daha soran eden olmadi sen hayirdir nereye diye. Denetimi yapanlar da bikti,denetime uymaya calisanlar da.

Ben de işe gidecek olursam çocuğumu götüreceğim mecburen. Site ortamında olsaydım her gün parka falan da çıkartırdım ama düz mahallede yaşıyorum, normalde de sokmuyorum bu çevreye.

Burada iki ilçeyi birbirine bağlayan bir köprü var, altından otoyol geçiyor. Trafik varsa (17.30 20.00 arası kesin var) 2 km yolu 40 dkda geçersin öyle yoğun. Burada köprü üstünde polis dursa durduğu yerde binlerce ceza yazabilir ya da caydırıcı olabilir ama köprüden sonraki otoyol bağlantısında değil, sonraki ilçe bağlantısında değil, sonraki küçük mahalle bağlantısında benzinliğin içinde duruyor.

Onlar da bezdi. Haklılar da.

Ben de işe gidecek olursam çocuğumu götüreceğim mecburen. Site ortamında olsaydım her gün parka falan da çıkartırdım ama düz mahallede yaşıyorum, normalde de sokmuyorum bu çevreye.

Burada iki ilçeyi birbirine bağlayan bir köprü var, altından otoyol geçiyor. Trafik varsa (17.30 20.00 arası kesin var) 2 km yolu 40 dkda geçersin öyle yoğun. Burada köprü üstünde polis dursa durduğu yerde binlerce ceza yazabilir ya da caydırıcı olabilir ama köprüden sonraki otoyol bağlantısında değil, sonraki ilçe bağlantısında değil, sonraki küçük mahalle bağlantısında benzinliğin içinde duruyor.

Onlar da bezdi. Haklılar da.
Ben de cok benzer seyler gordum. Sanayi bolgesi girisinde nakliyecilerin kahvehanesi var,oraya gelip cay demletiyorlar oturup iciyorlar sonra. Peki vatandas neden eve kapansin? Keske rahat biraksalar, yasagin da bir mantigi olmali

Denetim mi ? Gerçekten denetim gören var mı ? Köpeğimi gezdirirken bakıyorum 65+ ,18- hep dışarıda herkes dışarıda kimse de maske yok, bir tek ben takıyorum sanki maskeyi, polis sadece belirli bir yerde durup gelip geçen arabaları çeviriyor, motorlulara, bisikletlilere, yayalara,otobüslere sen nereye gidiyorsun demek yok. Özel sektör calışanları zaten tam kapanmadaydi. 9 da evden çıkıp 7 ye doğru eve geliyorduk. Şimdi o çalışanlar hep tatile,ailelerinin yanına gittiler.

Ya yine mi siz?? Daha dün bir dünya linç yediniz hala utanmadan böyle bir konu mu açıyorsunuz???

doktorum diyorum size, doktor kimliğimi gösterdim ( ki hastaneden 100 metre ilerde çevirdiler) , yetmedi, izin belgesi sordular, gösterdim, yine şüphe dolu bir bakışla tamam geç dediler.

Neyinize güveniyorsunuz acaba??? Hala yasakları delip fırsata çevirme peşindesiniz.
ticaret yapalımmış.

ben gerçekten sizin konularınızı ss alıp cimere şikayet edeceğim. Boşuna silmeyin yazdıklarınızı, ışık hızıyla geri geliyorlar çünkü 😉

İste sorun calışmak zorunda olmamak gerekir kapanma varsa herkes kapansin 1500 kisi kapali alanda çalışinca kapanma olmuyor bu fakir calişşın isterse hasta olsun parası olan her kapansin keyif yapsın demek
Konumuz bu değil,bu konuda hemfikiriz.. Konumuz izni olmadığı halde dışarı çıkmanın yolunu arayanlar.

Konumuz bu değil,bu konuda hemfikiriz.. Konumuz izni olmadığı halde dışarı çıkmanın yolunu arayanlar.
Aynen bu kul hakkı ( sitede dini konu yasak fakat hanımefendi çok dindar😃) geçen eşi Cuma’ya gitmedi diye konu açan üye bugün ne yazıyor fkdkmdk

Aynen adamcağız çalışma derdinde, bakkallara jelibon satmak için risk düşünüyor, ne yapsın ekmek parası.

Back
X